Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MickeyMutant
    V principu správně. Praxe ukáže, jak budou fungovat třeba ty filtry, aby člověk nebyl zavalený tunou nesmyslů, co by mohly stránky potenciálně znepřehlednit a návštěvníka jen otravovat a zdržovat.

    Námitky v textu ohledně "zcestných pokusů šokovat" nebo "salámu z masa vyuzených afrických dětí" nejsou zcela košer*4*Extrémy by měl řešit existující zákon, a ne nějaký Valve kontrolor, jenž ke všemu skutečně nelegálnímu bude z vlastní iniciativy ještě přistavovat svou ideologickou a politickou hradbu. Tahle přiznaná rezignace na cenzuru eroticky, genderově, rasově, světonázorově a bůhví jak ještě nevhodných titulů, co by mohly někomu rozhazovat čakry, je podle mého názoru to nejlepší, co Valve mohlo v současné situaci udělat. Politicky i obchodně.
    • zakon rekne, je to ok, ale pobouri to potencialni zakazniky, proto to kurator zakaze, o penize jde v prvni rade
      • MickeyMutant
        Myslím, že výnosy z nového obsahu převáží nad ztrátami od pobouřených zákazníků.
        • prachy v tom ma ovsem Steam, proto ma taky posledni slovo v tom, jestli to bude nebo nebude delat kurator Steamu a ne nejaky zakon....
  • Foxtrot_cz
    Jaké přeplnění brakem? Jaké dvouhodinové hledání v odpadu? O čem to sakra mluvíte? To si opravdu myslíte, že když tam bude víc her, tak nenajdete nic kvalitního? To jste nikdy neslyšeli o recenzích? Nebo nevíte, že se to tam dá seřadit podle hodnocení či popularity? Pokud máte takovouhle mentalitu, tak nechápu, jak ste vůbec našli tenhle server (tiscali.cz) protože na Googlu je asi milionkrát víc kravin, ale vy jste ho našli... Nějaký zázrak? Nebo si konečně přiznáte, že internet není supermarket, ale na internetu lze všechno instantně třídit pomocí různých chytrých algoritmů a tak vybírat kvalitní obsah?
    PS: Kdyby Valve pouštělo do Steamu jen "kvalitní" hry, tak byste zase řvali, že vaše oblíbená hra nebyla uznána jako dostatečně kvalitní a nebyla puštěna na Steam... Nevím jestli si uvědomujete následky toho, když vám někdo omezuje život a dovoluje jen věci které uzná za vhodné... Mrkněte třeba na Čínu, tam jim nevhodné hry/weby nedávají. Líbilo by se vám to? :)
  • Podle autora mi to tak připadá, že možná by měli být všichni lidé zbaveni svéprávnosti a rozhodovat by za ně měl někdo "chytřejší" kdo určí, co můžou a nemůžou.
    Možná by v budoucnu mohli chodit po světě chlapi a ženské a s povinnými cedulkami s vypsanými nejdůležitějšími údaji jako "dobrá v posteli ale neumí vařit" nebo "má nízký příjem" - dneska to nemají a to je špatně, protože pak ji třeba pozvete na večeři, investujete do ní peníze a kupujete zajíce v pytli.

    Prostě nejlepší je, když o tom, co máme a nemáme chtít rozhodne nějaká autorita, ke které si pak můžeme stěžovat. Stát, STEAM, prostě někdo rozhodne za nás, co je pro nás dobré, koho máme volit, na co použít naše daně. My sami jsme na to moc blbí, tak jen víc a víc regulací na naši ochranu a pro naše dobro.

    Na Steamu je dostatečnou kontrolou zpětná vazba od ostatních uživatelů a recenze od kvalitních recenzentů. Za mne - ať je tam úplně všechno a ať se rozhodnou uživatelé, co chtějí a nechtějí.
  • Ach bože. Budu vystaven riziku, že uvidím bradavku. Neměl by to někdo řešit nebo tak?
  • Konečně pro změnu zdravý rozum vyhrál nad demencí. Tohle je v dnešní době rarita.
    • A jako bonus budu moci odfiltrovat ty debilní japonský vizuální novely.
  • Je to rozhodně zajímavé řešení - upřímně na jednu stranu jsem rád, že se Steam takto zbaví zbytečné cenzury, na rovinu si stačí říct, že kontroverze ohledně her, které chtěl stáhnout z prodeje byla vskutku absurdní, protože zrovna v těchto hrách se toho moc nenacházelo. Na druhou stranu začne Steam trpět přesyceností a to hlavně brakových her, kterých už je tam i tak dost. Osobně bych asi nejraději uvítal přístup, kdy by si Steam hlídal kvalitu prodávaných her, ale zase je neomezoval nad tím, že se někdo pohorší nad nahým tělem. No uvidíme jak se s tím popere.
  • Nechápem čo majú ľudia s tým hľadaním titulov. Známych hier až tak veľa nie je. Stačí pozrieť recenzie a sme v obraze. Prípadne na YouTube nejaké video recenzie menej známych titulov, alebo si nájsť nejaký blog, či fan stránku s obľúbeným žánrom.
    Ale kto má toľko času, aby stále hľadal nové hry? Už takto mám nakúpené hry, ktoré zrejme nikdy ani neskúsim. Nechce sa mi veriť, že by bolo toľko ľudí na indie hry. Iste, komercia je hnus a bla, bla, bla, hrajme sa na originálnych. Ale aj tak si v komercii väčšina nájde niečo obľúbené a hrateľné.
    Vždy mám čo hrať a mám aj hry, ktoré by som si rád zahral znova, len nie je čas. Ešte sa mi nikdy nestalo, aby som musel listovať hodiny v blbostiach a hľadal hry, ktoré si zahrať.
  • Problém vidím v tom, že dojde k přesycení platformy "brakem" (assetflipps, etc.) a to utopí jakoukoliv kvalitní tvorbu.

    Jestli nám Valve dá nástroje na filtrování assetflippů a neher je ve hvězdách.

    Člověk se nemůže divit, že se pak Indie titulům tak daří na Switch, kde si Nintendo kvalitu většinou náležitě hlídá a nepustí tam všechno.
    • Já se toho nebojím, filtruju všechno, co je tříbarevné a ke stažení je to méně jak 70GB tj. 99% obsahu na Steamu, takže pohoda. *1*
    • Na Steamu je už i v současné době dostatečné množství braku.

      To, že teď Steam rezignuje na cenzuru dle toho, že hra je "moc erotické", "není dostatečně politicky korektní" nebo "uráží LGBT komunitu" na tom nic nezmění.
  • Budou nejaky "Adult" gamesplaye?
    • To by youtube musel sdílet podobnou politiku jako Steam a Youtube dělá úplně přesný opak.
    • Jestli vás zajímá tenhle ten typ gamesplay, tak od toho je přímo stránka LewdGamer.
  • Takže krom tun špatných, nedodělaných a hnusných her, se i bude zobrazovat to samé ale s nahotinkami? Ať si dam dávají co uznají za vhodné ale musí to mít nějakou kvalitu. Před pár lety, by si nikdo neodvážil chtít ani to euro za ty paskvily dnešních "vývojářů".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit