Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jenomže všechno tady jsou jen názory and opinions are like assh*les, everyone has one. Můj aktivistický jmenovec se svými přepjatě agresivními výroky podle klíče mám rád/nemám rád v dlouhodobém horizontu veřejně jen víc a víc znemožňuje. Pokecat s ním o koníčkách bylo fajn ale běda tomu, kdo se dotkne politiky a 100% nesouzní s jeho postoji. V tomhle až schizofrení. V minutě se u něj změní nálada jak počasí a nabyde výrazu, jako kdybys mu obešel klíčem auto a už nepustí ke slovu. Kdybych ho neznal a nevěděl, že je dobrák, jen nasírací typ, měl bych strach, že mě fyzicky napadne. Zkrátka kolik lidí, tolik názorů a nikdo z nás patent na rozum nemá, dokonce ani Honza Vrobel ne.
  • Pyramidy stavěli svobodní placení dělníci. Jsou o tom dochované záznamy. Ale pyramidy žádnej velkej "incredible human achievement" nejsou. Je to jen velká hromada kamení narovnanýho na sobě. Když máš dost peněz, lidí a času, tak to neni tak těžký postavit. Obyčejný pitomý mechanický náramkový hodinky, počítač, spalovací motor nebo penicilin jsou mnohem větší úspěchy. A na jejich vývoji se žádný otroci nepodíleli.
  • Jo a taky mu musím dát za pravdu v tom, že jsi paranoidní frustrát, možná by to chtělo méně Games.cz a více chodit ven. Just sayin'.
  • Femto
    Myslím, že to krásně shrnul Honza Vrobel. K této diskuzi a lidem kteří obhajují zvrácený režim, se opravdu nedá napsat více, než napsal on...
  • Úspěšně vyrefundováno, indie tropico se nekoná, stereotyp nastupuje až příliš brzy, autoři to nezvládli v mnoha ohledech.
  • Jen ti evidentně ne, nicméně v primitivismu a šíření nenávisti tady s přehledem vede bauerem jmenovaná skupina, o tom žádná.
  • že tě huba nebolí trolle
    ...
  • A jak by si to jako chtěl(a) skloubit, ta představa, že tady zastaví X tisíc Ha orné půdy a potom ještě zbude místo, aby byl ten stát potravinově soběstačný? Hm, zajímavá úvaha to každopádně. Nicméně teď už je to stejně pasé, za chvilku stejně dostaneš geneticky upravené potraviny z jůesej. Možná, že děti za pár generací na té gmo super stravě budou mít třeba i lepší vlastnosti. Dneska ty potravinové náhražky a kdyby byla potřeba argumentace, že za komárů byla do mléka přidávaná voda, tak to je pořád slabý odvar dnešního hnoje co vám předhazují *3* Bon appetit.
  • Magister_Peditum
    „Povědztě mi, Kefalín, čo si představujetě pod takými slovy politický antikomunismus?”
  • od kdy jsou fakta propaganda? Takže vše co se vám kreaturám nehodí do krámu, je propaganda? Nezavádím ti, žít v takové bublině...
  • Krásná ukázka propagandy politického antikomunismu...
  • neměň nicky yupíku *15*
  • je to tak. Strašný pokrytectví to je, že nacimus je pod trestem odpíraný a komunisti si tady můžou svobodně chodit a ještě kandidovat ve volbách...
  • Mně osobně tahle hra zklamala dost. Nápad vytvořit budovatelskou strategii založenou na socialismu mi přijde fantastický, jen si to představte: centrálně naplánovat ekonomiku na příští období a pak se snažit tyhle plány reálně dodržet? To by dalo celému zaběhlému mechanismu budovatelských strategií úplně nový ekonomický rozměr, hráč by nemohl jen tak stavět a ničit továrny, jak by zrovna potřeboval, protože dělníky vyházet nemůže a plán je daný a tak by musel balancovat mezi svým plánem a realitou, která je plná nezávislých proměnných (úroda, technická vylepšení, ceny komodit na světovém trhu) a snažit se, aby se mu celý systém nesesypal na hlavu. Myslím si taky, že by to byl perfektní způsob, jak celou ideologii skutečně kritizovat, protože by to prostě názorně ukázalo, jak neskutečně obtížné a prakticky nemožné je takový systém udržet funkční a v chodu a zároveň by to byl recept na výbornou inovativní a náročnou budovatelskou strategii. Místo toho je Soviet City o tom, že za socialismu vyrábíte z lidí a podobných legrácek, čemuž se možná mohu zasmát, ale je to prostě jak vytržené z nějakého laciného propagandistického letáku z dob Studené války. Asi jako kdyby vznikla strategie Capitalist City a její náplní bylo, jak zlí kapitalisté berou kousky chleba dělníkům z rukou a s bičem v ruce je nutí pracovat 24 hodin denně, zatímco jejich rodiny doma umírají hlady, taky by to vyznělo dost lacině. Takže pro mě osobně je Soviet City především hříčkou se zajímavým námětem, který ale dost promrhala...
  • Magister_Peditum
    Takže další ze seznamu nicků? *15*
  • Co jsem viděl v diskuzi, tak jsi tu skutečně jen planě relativizoval nebo rovnou odbíhal od tématu, argument žádný, takže ze strany toho hulváta poznámka na místě.
  • Dej si raději další čajíček a žij nadále ve své bublině, v práci mám stálý příjem něco přes padíka, jsem bez dluhů, k tomu podílníkem v prosperující firmě, kterou jsem pomáhal vybudovat a vlastním několik nemovitostí, ale těmihle kecy o tom, že stačí chtít a staniž se, mě lidi jako ty připomínají neodbytné příslušníky jisté náboženské sekty. Samozřejmě si ty nesmysly šiř libovolně dál, na tom, že skutečnost je složitější, to nic nezmění. Boha jeho, člověk zas pod dlouhý době navštíví diskuzní sekci, aby si přečetl o zkušenostech hráčů a hned tu narazí na takové zakomplexované průjmy, jako je ten tvůj..
  • Pokud je ti blivno, tak ti holt nezbývá než vyhledat doktora - ale na hlavu. *3*
  • To je jedna z mechanik, které by měli přidat do té hry: propaganda na sociálních sítích. Komouši jsou velice aktivní v jejich propagandě a tak jsou všude. Zatím co většina demokratických občanů si hledí svého a žijí si svůj život, tak komouš je vždy ve střehu připraven bránit svou Ideu proti kapitalistickým parazitům, mezi kterými jsou nyní odsouzeni žít.
  • Komunismus = Nacismus... Vyhledeje si statistiky obětí obou režimů, Komunismus z toho vychází ještě hůř. Stalin má o mnoho milionů více obětí než Hitler, ale oba jsou to amatéři ve srovnání s Mao Zedongem. Komouši mají takové štěstí, že je lidé po převratu neroznesli na kopytech, asi proto, že jsou tak hluboce zakořenění v našem systému.. Nicméně ti lidé již stárnou a mladší generace jim možná (doufám) jednou předloží účet a udělají definitivní čáru za Komunismem.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit