Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Obsahuje spoilery.

    Pro někoho kdo knihy nečetl je to chaos, ale pravděpodobně se líbí. Pro někoho kdo knihy četl je to totální paskvil. Seriál sice má své momenty a dokáže bavit. Ale každý lepší hned zabije nějakým nesmyslem. Jako prázdninové zpestření ujde, jinak průměr 50%.

    Obyvatelstvo jiné barvy pleti přeskočím. To je kapitola sama pro sebe. Geralta vcelku vystihli, i když obzvlášť ze začátku působí až příliš prkenně. Marigold je správně "užvaněnej", bohužel působí spíš jako americký středoškolák, než věhlasný "středověký" bard. Yennefer tak půl na půl. Stejně jako zbytek seriálu, má své momenty, ale jako celek to moc nefunguje.

    S dalšími magicky a nadpozemsky krásnými čarodějkami to jde do kopru úplně. Aretuza, pro lásku Boží proč? Z prestižní placené školy magie, udělali Bradavice napájené neúspěšnými adeptkami přeměněné v úhoře! Namísto elfského paláce, mauzoleum. A aby toho nebylo málo, ještě překopali celý systém magie světa. To bolí. Stejná, ne-li větší hrůza byl Brokilon. Tomu k "dokonalosti" chyběli jen dřevěné palisády se zapálenými pochodněmi.  Než tohle, měli se Brokilonu vyhnout úplně.

    Bitva u Soddenského pahorku. Bitva pěti armád na otevřeném poli jižně od Jarugy, kde za velké podpory mágů a také velkých ztrát poprvé sjednocený sever zastavil mocný vpád Nilfgardu. Heh. Co jsme dostali? Guerillovou selskou válku s hrstkou Nilfgarďanů a 24 mágů. Na nesmyslném místě u nesmyslného mostíku. Mostíku který by měl umožnit přepravu těžkého vojska, koní a válečných strojů? A nešlo by ho třeba zničit? Anebo bránit protější stranu? Vilgefortz jeden z nejmocnějších mágů, který s magickou tyčí zmydlil Geralta a sám by byl pravděpodobně schopen zastavit ozbrojenou divizi, jde bojovat s Cahirem na meče a dostane nakopáno? A Cahir? Šlechtic, elitní čestný voják, budoucí Geraltův přítel, je tady stejně jako celý Nilfgard fanatický vrah.

    Prvoplánové erotické scény, zbytečné, nesmyslné a absurdně brutální vraždy. "Ochutnávka" Calanthé. Snaha za každou cenu šokovat, namísto vyprávět příběh. Který se samozřejmě většinou odehrál jinak, jinde a s jinými postavami. Ciri bylo při pádu Cintry 11 let. Na konci ságy zhruba 17.  A tak dále... S původní předlohou to má společného pramálo až zhola nic. Jen jména a velice hrubou a matnou kostru základního děje. 

    Nicméně, viděl sem, přežil sem, někdy se i bavil. Nebyla to taková katastrofa jak sem původně očekával. Bylo to o fous lepší. Nic pro ortodoxní fanoušky knižní série, ale má to něco ze zaklínačské atmosféry.


    • bohuzel je to tak, naprosto nepochopitelne dejove a charakterove zmeny oproti predloze

      • Ale to já se nad většinou vizáží dokázal povznést. Problém byl, že kdykoli jsem se já "povznesl", poslal mě nějaký scénaristický kiks rychle zpátky na zem. Jasně, že co člověk to jiný vkus. Samozřejmě také nelze přenést 100% knih na úplně jiné médium. Ale čeho je moc...

        Čarodějky jsou v knihách celkem popsány. Nevím jak si kdo představoval Triss, nebo Fringillu, ale málo komu se líbí. V případě té druhé opět casting trochu více mimo. Tahle Fringilla by určitě nepotřebovala magii aby zamaskovala vlastní červenání. A ještě jsem nenarazil na fantasy kde by byl černý elf nebo trpaslík.

        "Nízký" rozpočet by nevadil. Detaily typu kouzelného křoví na Soddenském "pahorku", nebo zlatá ještěrka Willentretenmert, přecházím s lehce zvednutým obočím. :-) I když v případě prvního opět vyvstává otázka: proč?

      • Kdyby ten serial mel jediny problem v tom, ze carodejky nejsou dostatecne krasne, tak by to byl luxus...tady je problem ve scenaristce, ktera predelava co nemusi a navic k mnohem horsimu...takze s takovou Vilgefortz ani hlavni zaporak nakonec byt nemusi, treba ho udela z Cisare nebo si vymysli uplne novou postavu....

    • risa2000

      Amen.


      Kdekoliv měla scenáristka potřebu se odchýlit od předlohy, tak vyrobila nějakou hovadinu, počínaje cpaním nebělochů kamkoliv, a podzápletkami typu "úhoři" konče.

  • skaven

    mna serial nudil, teda zvladol som jednu cast. hercov by som este zvladol, ale tie strasne napisane dialogy, nelogicnost, a ta vojnova scena... Jedinych dobrych 5 minut tej casti bol suboj v Blavikene a napodiv rozhovor geralta s tou mladou zabou, ktora ho odprevadila k magovi.

    Ak by bol serial postaveny na tom, tak ok, inac desna nuda.

    boj s kikimorom - raz sa to tvari ako voda po lytka, druhykrat je tam ponorena cela kikimora aj s geraltom.

    rozhovor geralta s tou princeznou (je 2h po tom ako som to videl a uz neviem jej meno) - cliche a nudne napisane. trapne narubovany sex.

    bitka ...skoda hovorit - super kralovna, ktora vyhravala bitky bola prekvapena ze na nich niekto zautocil, a nevedela kolko ma nepriatel vojska. samozrejme povolanie do zbrane trvalo mozno 3 hodiny, lebo nechcela rozrusit Cirillu, aby si chudinka este vecer zatancovala. Nilfgaard ma asi rychlejsie vojsko, ako nemci za 2.svetovej so svojim blitzkriegom. samozrejme po zabiti krala bojovna kralovna sa zosype, lebo preco nie.

    boj v meste nelogicky, brany otvorene,vojsko obrancov ziadne? ak nastala mobilizacia(ta 5hodinova evidentne) preco nikto nebranil hradby a brany?

    rozhovor s magom nudny a nelogicky

    • bohuzel ta scenaristka si ukousla mnohem vetsi sousto nez na jake staci

    • jindra.veliky

      true story, je to spis takovej jednoduchej serial pro teenagery...neco jako arrow nebo driv Smallville a podobny veci...u tech mi stacil jeden dil

  • iSpirit

    Proč zmizel příspěvek od Vogona? Lidi proberte se tam nahoře konečně. 

    • MidnighT91

      Ten koment od Vogona byl perfektní, nechápu proč ho smazali.  Jsem teď nucen jít bojovat za práva kaprů...

    • Derp_1337

      Vogoni jsou nejhorší střelci v galaxii a taky mají nejhorší poezii v galaxii. Redakční cenzor očividně promazává vogonskou poezii kvůli duševnímu zdraví čtenářů 😎

  • nightborne

    Jo, měl sem to celkem podobně. V těch časovejch linkách aby se prase vyznalo a to to mám taky načtený. Varlobrnění mi vadilo upřímně pořád dost, protože hrozba Nilfgaardu je docela stěžejní hybatel celýho děje a mám problémy jí věřit, když vojenská síla vypadá jak navlečená do nakrájenejch pneumatik.

    A fakt nikoho neštval Vilgefortz? Vzhledem k tomu, co se od něj v budoucnu čeká za činy, bych osobně potřeboval, aby působil jako o trochu větší frajer a ne někdo, od koho bych čekal, že se mi pokusí prodat zaručeně nepřilnavou pánev.

    Nicméně... Geralt, Ciri, Yena a překvapivě i Marigold v klídku, soundtrack super, choreografie povedená, CGI... však víme, ale co už, překousl bych. Kdybych na to měl lepit číslo... tak tak... šest a půl. Ale potenciál to podle mýho názoru pořád má, tak šup s druhou sérií.

    • Nejde jen o Vilgefortze, ktery snadno nakope Geraltovi pr..el ale v serialu ,,prohraje,, s Cahirem ? totalni nesmysl, Yenn mela byt oslepena, ale to neee...to se pani scenaristce nezdalo dost efektni, tak ji misto toho necha udelat taborak. Cela bitva o pahorek je smesne podfinancovana...boha melo tam byt 100k vojaku a ne skupinky pobihajici v mlze jak pri nejake taborove hre. Cerne dryady...kdyz uz primo Sapkovski napise, ze ma mit nekdo stribrne vlasy a oci tak to musi scenaristka po..delat tim, ze obsadi cernosku o tom silenem cernem elfovi ani nemluvim.

      • Derp_1337

        Proč jsi tak překvapený kvůli laciné CGI? Je celkem běžná věc, že seriály nemají tak velký rozpočet jako celovečerní filmy, které jdou do kina. Udělat CGI do 2 hodinovýho filmu je snadnější než ho udělat pro 8 hodin 1. řady seriálu.

        Je potřeba se nad to povznést. Pokud seriál uspěje, tak na 2. sérii určitě dostanou větší rozpočet na CGI.

        • Tak kdyz nemam prachy tak mam mit aspon rozum a scenar tomu prizpusobit. Co je nutilo narvat tam zlateho draka, stejne tak kdyz uz tam chteli Sodden tak na to mohli usetrit prachy a necpat tam zbytecnou bitvu o Cintru, ktera navic byla tak nesmyslne sestrihana, ze Ciri pobihajici po chodbach hradu si ani nevsimne, ze se jeji matka vratila z bitvy LOL...

          BTW a co trpaslici ? Ty jsem nezminoval, protoze ti herci za to nemuzou, ale opravdu si nekdo dokaze predstavit jak tihle ,,trpaslici,,  v bitve u Breny dokazou v sevrenem siku pochodovat skrz nilfgardske vojaky ?

          Proste tvurci toho serialu nemaji prachy ani soudnost

  • Staršněj průšvih. Snad nedopadne LotR podobně.. 

  • Gorobilypes

    jsem s celou první sérií spokojen

  • Paul_cz

    Knihy mám načtený podobně jako Vašek, možná víc. A musím říct že mi ty změny přišly takřka univerzálně k horšímu, často eliminující emocionální dopad a pointu těch povídek. A přitom je spousta těch změn zcela zbytečných, k převedení do TV formátu nebyly potřeba, jen holt Lauren a její tým chtěli být kreativní aniž by chápali předlohu. Například vystřihnout Meč Osudu a setkání Ciri s Geraltem v Brokilonu byl nebetyčný nesmysl, který pak likviduje pointu Něco Víc. A tak by se dalo pokračovat dlouho. Je to škoda, potenciál byl nezměrný, ale využit jen z malé části. Snad se zadaří u dalších sezón více, ale teď už nejsem optimista, jako jsem byl před shlédnutím první sezóny.

    • Derp_1337

      Na co si stěžuješ? Snad sis nemyslel, že zvládnou do těch pár hodin 1. série zakomponovat všech 8 knih do posledního detailu a vůbec nic nevynechají??!!

      LOL

      Pokud seriál uspěje, tak můžou různé povídky zakomponovat do dalších řad. Flashbacky jsou běžná věc.

      • Paul_cz

        Ne, to jsem si opravdu nemyslel, raketový vědče. Ale když už trvala Lauren nebo Netflix na pouhých 8 epizodách, tak to mohli vymyslet mnohem lépe než to vymysleli. Třeba vynechat povídku s Villentretenmerthem, protože ta není tak podstatná, a místo ní dát věrně zpracovaný Meč Osudu. Celkem by se těch změn k lepšímu dala udělat kopa.


        Žádný flashback už nenapraví chyby první sezóny, protože se už staly. Ledaže by první sezónu natočili znovu, lel.

        • Derp_1337

          Knihy a filmy/seriály jsou 2 dost odlišná média. Historie prokázala, že co funguje v jednom, nemusí fungovat v druhém. Ono prostě nejde všechno v knize do posledního detailu převézt do seriálové/filmové podoby.

          Chápu, že fanoušci si přejí, aby režisér a scénaristi nějak zajistili, že ta kompletní konverze z jednoho druhu média do druhéhu bude fungovat, ale zatím se to nikomu dlouhodobě nedaří udělat.


          PS: Pokud víš, jak to udělat, tak se ozvi Hollywoodu. Budeš první komu se to podaří a určitě ti za to zaplatí milióny.

  • po třetím díle jsem už znuděně nevěděl co je co, neustálé přeskakování z minulosti do budoucnosti, chaos ve sledování děje.

    v jedné chvíli Geralt pobije 6 lidí a vzápětí ho tam ztluče obyčejný povaleč od kterého by se nechal klidně zabít.

    je vidět že je to z větší části americký seriál, nesmyslné zápletky s Yenefer a uchylnosti s jejím znovuzrozením apodobně.

    První díl výborný, další už jenom KOPÍROVÁNÍ starého seriálu, nic nového, nechápu jak ta ženská může tvrdit že píše scénař, vždyt jenom opisuje už jednou natočené

  • Veskoslav

    Za mě dobré. Ano "Milf"gard a jeho zbroje působí komicky, obzvlášť v porovnání s ostatními. Jediné, co mi na castingu vadilo je Triss, která prostě působí jako nějaká cikánka, co jde věštit z karet a černý elf, který mi naprosto nepřipomněl elfa, ale mladší verzi Tuvoka, černého Vulkánce ze Star Trek Voyanger. Ale jinak za mě nadprůměrný seriál, který stojí za to shlédnout.

  • BoB.2

    Celí to smrdělo korunou, Henry je asi drahej.

    • Veskoslav

      Není. Naopak. A CGI mají takto věechny seriály od Netflixu mizerné. 

      • ale tak zni to, jako bys je za to hrozne CGI omlouval

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit