Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ke komentarum nize: Hall uz dlouho nema s DayZ nic spolecne. *3*
    A k clanku: Zajimave ze nekteri vyvojari zacinaji az ted prichazet na to, co selsky rozum predvidal uz v casech neskutecne zahajovaci marketingove masaze ohledem VR. Ze to bude zase jenom jedna z umele nafouknutych bublin, ktera naprosto logicky splaskne. A to samozrejme z duvodu vykonove narocnosti, porizovaci ceny a nekvalitniho zobrazeni. Ze pan Hall na tuto vlnu naskocil je jeho problem, navic s hrou takove urovne, jakou by jeden cekal od cetek zdarma pribalovanych k vsemu moznymu. *5*
  • Pro ty lidi co remcaji, ze musite mit helmu na palici, tak jak se asi muzete pohybovat v prostoru a krasne se divat kolem sebe? Napichnout mozek jeste neumi a tohle je naprosta pecka. Bal jsem se vystoupit z vytahu na prkno a tam jsem si uvedomil, ze ta ptakovina mi krasne oblbla mozek jak nic. Ma to neuveritelny potencial. Pro ty co remcaj na kabel, tak se blizi bezdratovy modul (pokud bude ok urcite kupuji). A i kdyby to odeznelo vive je nejlepsi zarizeni co jsem si mohl poridit k PC uz ted a rozhodne doporucuji alespon vyzkouset! Nehlede na to, ze kdyz nechcete hrat po obyvaku, jednoduse sednete k PC zapnete jen jednu stanici a parite treba auta na ovladaci, nejlepsi vec. A jiste filmecky jsou taky dost paradni, jiste vite ktere
    • jasne ze vime, predstava jak si honis sulina s tim nesmyslem na hlave je dost zabavna:)
      • Tak spis z toho technologickeho hlediska
        • Přesně z toho, áno xD
  • dokud na to nebudou kvalitni hry, tak nema symsl investovat. no a tak jsme v zacarovanem kruhu
  • MrSanta
    Zkoušel jsem HTC Vive u kamaráda a zatím mi to přijde naprosto zbytečné. Prvotní dojem je super, ale nadšení rychle opadne. Malé rozlišení, hry jsou spíše hříčky. Se současnou cenou je to fakt jenom pro nadšence. Navíc ještě problém pro obrýlence, dalo práci si to nastavit a stejně stačil neopatrný pohyb a ostrost v háji.
    Technologii jako takovou bych nezatracoval, třeba na virtuální prohlídky v rámci výuky skvělé. Pro využití ve hrách se mi zdá, že s tím vyrukovali zbytečně brzo. Ovšem třeba vesmírné simulátory by v tom mohly být super.
    Dokud to nebude bez problémů fungovat na konzolích a podporovat běžné AAA hry, tak se z toho mainstream těžko stane. O úspěchu stejně zase rozhodne jak se na tom chytnou filmy pro dospělé *2*
  • Hall by neměl předpovídat budoucnost, je nevěrohodný, podle jeho předpovědí jsem měl touhle dobou v DayZ sedět v vlastním bunkru zakopaném pod povrchem, na povrchu vlastnoručně poskládané auto a proháněl se v horším případě v betě, po krajině plné divoké zvěře a různých tipů zombie nepřátel. Místo toho běhám po mapě s přecitlivělým Balounem, postavou která má každých 10 minut hlad a žízeň, při hledání řeky kde bych se mohl zchladit z hypertermie.
  • Procpak vyrobci konzoli dotujou jejich prodej? Kolikpak by se jich asi tak prodalo za 30k+? A procpak asi tak pak chtej po kazdym %%% z jeho vytvoru?

    1) VR tu je uz desitky let, vzdy byl problem s cenou a kvalitou zobrazeni neporovnatelne horsi, nez na monitoru
    2) VR jako zobrazovadlo je naprosto knicemu, projet se na virtualni horsky draze si muze kazdej zajit do lecjakyho obchodaku, nebude ho to stat desitky tisic, a bude to snim i hazet.
    3) VR naprosto nezbytne potrebuje ovladac, ktery umozni prirozenou manipulaci s objekty = rukavice.

    4) pokud to ma nekdy uspet, nesmi to zvednoout cenu nakupu HW o vic nez 10% a musi to fungovat na lowendu.

    Proto od zacatku tyhle manie tvrdim, ze to chcipne stejne jako to chciplo uz nekolikrat, stejne jako chciplo 3D v televizich a spousta dalsich "uzasnych" technologii.
  • Dayz je ta nejvetsi blbost co snad existuje, ve vyvoji nevim jak dlouho, ale za dobu vyvoje se to nepohlo vubec nikam, dva roky sem resil, jak nastavit rozliseni, kdyz se to povedlo, dalsich tisich chyb, nemluve o nejhur optimalizovany hre vubec.Grafika jak z duke nukem a seka se to jak drivi na zimu i na ty nejvykonejsi setave. Hnusnejsi a bezvyznamejsi hru sem dlouho nevidel.. a to uz cekam minimalne 3 roky, ze se to nekam pohne... fakt zklamani nejvetsi
    • Chyba je nejspis mezi monitorem a židli. Promiň.
      • To asi ano. Ale nerekl bych, ze u nej doma.
  • Exkluzivity vznikaji, aby si vubec nekdo kupoval platformu na ktere bezi. Jinak by samozrejme nemelo smysl volit horsi platformy, kdyz jsou na vyber jine, ve vsem lepsi.
    • To ale není pravda, nebo mi chceš tvrdit že třeba takový World of warcraft vznikl jen na pc protože by si pc jinak nikdo nepořizoval?
      • Ty jsi to nepochopil, nebo mas pocit ze v dobe kdy wow vznikl bylo pc "tou horsi" platformou pro MMO hry?
        • Ty by jsi ale zase mohl pochopit, že ne pro každého je to "horší" platforma. Někdo má rád komfort konzole ve stylu zapnu a hraju z gauče. Btw jsem PCčkář, takže mi pls nepopisuj, jak všechno tohle lze udělat na PC, oba víme, jak to myslím.
  • Halla by mel za DAyZ viset a ne furt poustet svoje moudra...
  • Tak nějak nechápu proč dělá hru s vědomím že na ní nevydělá? Nějaké mecenášské pohnutky, nebo snad touha si splnit sen? Pokud byl jeho snem udělat pixelovou hru s teroristama alá minecraft tak teda potěš koště, ale tak ono se od tvůrce dayz ani nic jiného čekat nedalo :)
    • Ne. Hru dělal proto, aby si vyzkoušel technologii a získal tak zkušenosti pro příští titul, kdy už bude vědět, že tohle má smysl dělat a tohle ne a neproinvestuje tak zbytečně peníze. A k pokroku ve VR došlo, protože ty headsety už nejsou takové obří helmy jak od cyklistů ze sprintu. Podle mě má teď VR tak smysl v nějaké herně, kde se spíš zaplatí. Když udělají herní level a vy budete běhat v senzorickém obleku po maketě levelu z měkkých materálů (aby když narazíte do zdi nebo do něčeho kopnete, aby to kurevksy nebolelo) a střílet na cokoliv co se pohne a třeba i ve více lidech, tak to má smysl a bylo by to určitě i dost zábavný. zjednodušeně takový virtuální paintball nebo lasergame.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit