Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Místní systém nerad texty co mají moc odstavsů, sorry za nudli. - Chápu, že mají od Iply práva na postapo Fallout, ale zajímalo by mne, jestli to vážně kryje i obecné slovo. Ani Iply nebyli první kdo to použil v názvu hry: http://www.uvlist.net/game-185817-Fallout http://www.uvlist.net/game-197081-Fallout+Zone
    A stejně tak Wizard Scrolls na ZX spectru. - http://www.worldofspectrum.org/infoseekid.cgi?id=0007195
    Doom: - http://www.gb64.com/game.php?id=16854&d=24
    Btw Saga a Candy u konkurence také není první a prudí s tím. A to že jablíčkáři zkoušeli New Yorku zakázat přezdívku „Big Apple“ je doufám jen vtip. : )
    Kdyby se někdo nudil, zde jsou mé zdroje: - http://pastebin.com/u/data_baser
  • to sevastopol: tak si tady ctu ty tvy komenty a neprestava me udivovat, jak jsou nektery lidi arogantni, blbi a zaslepeni svoji namyslenosti.. uroven reakci na nazory nekoho jinyho, ty jeden chytraku, jen ukazuje tvoji vlastni uroven.. jak jsi tu nekde psal - lidi jako ty by meli byt "popraveni a zruseni" (rozumej zavreni nekam do izolace, aby zbytecne neotravovali ovzdusi okolnimu svetu a mohli se tam navzajem trumfovat vlastni pitomosti).
    ostatnim se omlouvam a preju hezkej den *3*
    • sevastopol
      Přestaň blábolit a psát nesmysly. Pokud nemáš hodnotný příspěvěk do diskuze a neumíš používat argumenty, nespamuj a nepiš. Pokud neumíš přijmout názor druhého a jednoduchý fakt, že má pravdu a ty ne, nespamuj a nepiš. Pokud se neumíš zapojovat do diskuze aniž bys druhého neurážel a nepsal zbytečné řádky textu - nespamuj a nepiš. Děkuji.
      • fallanga
        "Jsi hloupý". Tohle jsi napsal v této diskuzi několikrát. "Pokud se neumíš zapojovat do diskuze aniž bys druhého neurážel...... nepiš". Dle této věty by jsi měl přestat psát, protože jsi zde několik lidí (včetně mne) urazil. Šach mat.
        • sevastopol
          Přestaň spamovat. Toto je diskuze o problému užití ochranné značky Fallout a tvé příspěvky se neustále soustřeďují na ublíženost a vyplakávání se. Toto je poslední varování před nahlášením. Děkuji.
          • fallanga
            Zato tvé příspěvky se soustředí jen na spam a trolling. Varování před nahlášením ti dávat nebudu, prostě to udělám.
            • fallanga
              Nemáš zač. Dělal jsem to pro tvé dobro a pro rozvoj tvé osobnosti.
            • sevastopol
              Ahoj, právě jsi byl náhlašen za neustálý spam na diskuzích games.cz. Nejspíš dostaneš na pár dní ban, tak si z toho nic nedělej a mezitím si přečti celou diskuzi aby jsi zjistil, kde jsi udělal chybu. Diskutovali jsme tu o ochranné značce Fallout a problémech s tím spojenými. Neustále jsi však odbíhal od tématu, takže tě několik lidí nahlásilo. Snaž se příště držet tématu nebo používat relevantní argumenty! Dík!
      • :)))) jen jsi potvrdil, ze jsem to celkem trefil.. tim koncim a plnim tedy tve prani :)
        • sevastopol
          Opět zbytečně spamuješ. Prosím přečti si ještě jednou co jsem napsal, nebo tě budu muset nahlásit. Děkuji.
  • Failure to Police

    Trademark rights may also be lost when a trademark owner fails to effectively police its trademark against eroded distinctiveness owing to the presence in the marketplace of confusingly similar third-party marks. For example, if many third parties subsequently begin using the same or a similar trademark in commerce in connection with goods and/or services similar to the trademark owner’s after the trademark owner has already begun use, and the owner does little or nothing to police its trademark, the trademark is likely to lose some or all of its value as a source identifier in the marketplace. As a result, the trademark will become weaker, and in some cases it may lose its distinctiveness entirely. To help avoid such adverse consequences, the trademark owner may police its mark by enforcing its trademark rights through various legal means, such as (a) sending demand letters, (b) proceeding with opposition and cancellation proceedings with administrative entities, (c) proceeding with litigation in the courts, and/or (d) entering into licensing and/or other agreements with third parties, as may be appropriate under the circumstances. While some courts have determined that trademark owners need not necessarily prosecute every infringing third-party use of the mark, such third-party uses can still affect the distinctiveness of the mark in the minds of the public. The optimal policing and enforcement efforts for particular marks may vary with the particular circumstances involved, such as the nature and importance of the mark, the nature of the trademark owner and the size of its legal budget, and the number and nature of the potential third-party trademark infringements.

    - http://www.inta.org/TrademarkBasics/FactSheets/Pages/LossofTrademarkRightsFactSheet.aspx

    Tak laskave budte ticho a nepsite o necem co se her vubec netyka. Tahanic jako je tahle se deje miliarda ale nikto otom nepise pac neni duvod a rozumi se tomu.
    • Kdyz vlastni znacky Fallout nebude delat nic, nebude s vsimat ze rocne vznikne 10 fallout her (podobnych nebo nepodobnych je uplne jedno). Tak kdyz za 10 let nekdo udela Fallout New Brno, a pak se vlastnik Falloutu vzpamatuje, ze to teda ne, a bude se soudit, tak prohraje protoze soud mu rekne ze, heledte se, tady behem 5 let vzniklo 10 her s nazvem fallout, nektere i podobne, nic ste proti tomu nenamitali, tak neni duvod aby ste mohli neco ted. Nashledanou, Fallout New Brno muze v pohode prodavat na steamu.

      Rozumite ze tohle si zadna velka spolecnost nemuze dovolit ani v naznaku a musi to zarazit okamzite?.
  • Povinnost jakehokoli drzitele jakekoli ochranne znamky je tuhle znacku branint. Je uplne jedno jaka, kde, zac, a proc. Je to jeho povinnost.

    Pokad to nedela, strani nani pravo.

    Tak to uz pochopte vy vymatlanci. Tohle to neni o zdravem rozumu nebo otom jesti to krade znacku nebo nekrade. Tohle to je pravnicina. Vzdy kdyz se to deje tak se objevi mrte clanku nato. Trebars takove scrolls.

    Prd tomu rozumite tak otom laskave nepiste.
    • davidBray
      nauč se psát česky a potom možná můžeš někomu nadávat do vymatlanců :) tvůj názor je relevantní a na s touhle narážkou nemá žádnou spojitost :)
  • U soudu by neuspěli, ale dělají ramena a tak se týpek zalek. Nevím jaký maj zákony tam (a dost pochybuju, že je tady někdo expert) ale samotné slovo fallout si lze zaregistrovat nelze. Pokud někdo dělá hru, co se ani okrajově netýká tématů ve Fallout sérii, může si do názvu klidně dát fallout.
    Češi taky vydají hru Dead Effect a nikdo z EA je nemůže zažalovat, i kdyby chtěl.
    Mass Effect a Dead Space jsou sice regnutý, ale to neznamená, že se v nějakým velkým slovníků vyškrtly slova Mass, Dead, Effect a Space a nikdo další je už nemůže použít. Fallout je slovo jako každý jiný.
    • Jenže americký právo funguje tak, že i když pravděpodobně vyhraješ, tak tě to nejspíš zruinuje. Pokud by měli zbytečných několik desítek až stovek tisíc dolarů a pár let času, tak nic přejmenovávat nemusej. Spíš než právničina, je to vydírání.
  • fallanga
    Nejen, že neumí udělat kvalitní Fallout, ale navíc jsou na to slovo hákliví. Nezapomeňte zažalovat Linkin Park za jejich song Fallout.
    • sevastopol
      FO3 a New Vegas byly oboje hrami roku, GOTY a vyhlášeny jak zpětně, tak i v daných letech jako nejlepší hry roku, a obecně jsou hodnoceny jako jedny z nejkvalitnějších her v podstatě v každé recenzi nebo databázi her a hodnocení, jak herními novináři, tak i hráčmi. Tvůj komentář je naprosto irelevantní, špatný a hloupý. Velmi jsi se zesměšnil.
      • Tvuj nazor vyhlasuju jako nejhloupejsi nazor roku. A to jak zpetne tak i v danych letech.
      • fallanga
        Když už chceš používat slova jako irelevantní, tak si zjisti, kdy se mají používat. Můj komentář souvisí s článkem, což z něj dělá plnohodnotný komentář. Velmi ses zesměšnil.
        • sevastopol
          Tvůj komentář je nelogický a špatný, což z něj dělá irelevantní příspěvěk do diskuze. Právo ho vytvořit ti samozřejmě nikdo neubírá, což je zřejme to, co jsi si naprosto mylně představoval že jsem myslel slovem irelevantní.
          • No ty jsi dobry kus irelevantniho, nelogickeho, otravneho hnoje.
          • fallanga
            Můj příspěvek je logický a správný, ale tyto 2 kritéria v tomto případě nijak nesouvisí s tím jestli je nebo není relevantní.
            • fallanga
              Já jsem chybu neudělal. Napsal jsem komentář, který je naprosto v pořádku a ty jsi mne nařkl z toho, že je irelevantní, což očividně není.
            • sevastopol
              Prosím přestaň spamovat diskuzi s nesmysly. Pokud nedokážeš uznat svojí chybu, spamuj jiné weby a ne diskuzní fóra. Děkuji.
  • danny_the_hound
    Chlapík by sa mal zaťať a premenovať to na Fortress Scrolls *2*
    • jeanczarny
      A co teprve Fallout Scrolls Saga, to by byli teprv v háji..
    • Teoreticky jich může zažalovat i Valve za použití slova fortress. Ti jsou v fakt blbý situaci *1*
    • *1* *1* *1*
      • Lotr
        Ehmm Fallout Scrolls
  • Jack1947
    Proč ne na druhou stranu oni, přece vlastní práva vlastní i značku a vlastní i název. Na jednu je to poněkud z běžného pohledu přehnané ale holt tak to je no. Nezbívá než se s tím smířit a jít dál. *3*
    • V tuhle chvíli už se nesmí použíat slova scrolls a fallout. Takže když budu chtít mít hru s názvem Scrolls of the drunken wizard nebo Knights of the radioactive fallout, tak mam smůlu. Jednou se probudíme a zjistíme, že půlka slovíček ve slovníku se nemohou používat v žádném slovním spojení, protože na ně někdo má autorská práva.
      • Jack1947
        Oni si asi udělali právo i na jméno... takže se nelze divit.
    • Název značky a slovo jsou rozdílné věci. Chápu práva na značku. Tj "Fallout" případně "Fallout #". Ale Fortress Fallout je uplně jiné slovní spojení, je to uplně jiná značka. Jako třeba Shovel knight a Rocket knight, dvě různé značky, se stejným slovem. Pak je tu Gabriel Knight, White Knight Chronicles, Batman: Arkham Knight, Batman: The Dark Knight... Všechny mají knight v názvu. Nelze si uzurpovat slova běžného užití tak, že je nemůže nikdo již použít v žádném slovním spojení. "Fortress Fallout" už není "Fallout".
      • sevastopol
        Knight není zavedená značka jako Fallout. Fallout je unikání slovo, hodně málo používané, natož ve jménech her. Knight je generické označení pro rytíře a není spojeno naopak s žádnou značkou. Takže mají plné a naprosté právo žalovat Fortress Fallout. Naopak kdyby chtěli žalovat "Fortress", tak nemůžou - je to opět generické. Je to jednoduché jako facka, stačí používatt selský mozek.
        • Lotr
          Nic proti ale opraš si angličtinu. Slovo fallout je normálně využívané. Zcela běžně.
          Spad užívám asi stejně často jako slovo rytíř.
          • sevastopol
            Ne. V herním světě je to unikátní slovo, které najdeš v pouze jediné sérii. Zvané Fallout. O normální angličtině se tu nikdo nebavil.
            • Ty mas opravdu velmi vazny pripad mentalniho prujmu, doporucuju s tim nekam zajit, muze to byt fatalni. Jestli to mas i v realu tak pozor na symptomy jako "presdrzku" a podobne.
            • fallanga
              Zvláštní, že člověku, který všem nadává, že jsou hloupí vadí, když ho někdo nazve troll. Doufám, že tě někdo zabanuje za tu hnusnou nadávku a za spam.
            • Lotr
              Chlapče mé znalosti v této problematice předčí znalosti víc jak 95% běžné populace.
              Značka Fallout je TABU. Nemůžeš udělat hru s názvem Fallout, nemůžeš natočit film atd atd.
              Ale slovní spojení Fallout a cokoliv či cokoliv a Fallout je podle mezinárodního práva v pořádku. Ze zemí které to nemají dostatečně ujasněny můžeme jmenovat jen Německo a Rusko.
              Výjimkou je příbuzný produkt. Tedy nemůžeš udělat hru s podobnou nebo stejnou tématikou jakou má Fallout a nazvat jí XXX Falout či Falout XXX.
              Tak mluví mezinárodní právo.

              A teď si dovolím malou odbočku.
              Tvůj trolling je slabý. Zabere jen na děti bez zkušeností a nebo znalostí této problematiky. Aby jsi mohl trollit v odborných záležitostech měl by jsi si je také prostudovat. Jinak budeš za prostého hlupáka. Tohle není "pes je jídlo ne kamarád".
              • sevastopol

                Reakce na příspěvek:

                Kdepak. O slovních spojeních se tu nikdo nebavil. O mezinárodním právu tu nikdo nemluvil. Mluvíme o použítí slova-značky v konkrétním názvu konkrétní jiné značky. Proto existuje tato debata. Proto existuje ona žaloba. Fallout je ochranná značka dané série. Je jasné, že o této problematice nevíš zhola nic, protože tu povídáš spoustu slov o právech a slovních spojeních, ale ty davají jen pramalý smysl. Pokud nedokážeš přispívat do debaty aniž bys druhého neosočoval z trollingu nebo nehovořil nesmysly z akutní naštvanosti, prosím přestaň přispívat do diskuzí, pouze tu zbytečně spamuješ. Děkuji.
            • fallanga
              Žaloba o ničem nesvědčí. To rozhodnutí soudu je zde relevantní. Kdyby se konal soud, tak právě on by rozhodl jestli to brání nebo nebrání. Další správný komentář.
            • fallanga
              Je to trochu složitější než si myslíš. Jméno Fallout je už v herním průmyslu zaregistrováno. To znamená, že můžeš natočit film Fallout (který nesmí vycházet ze hry Fallout), ale nesmíš udělat Fallout 2, atd.... Můžeš udělat hru se jménem Fallout Fortress, v tom ti žádný zákon nebrání.
              • sevastopol

                Reakce na příspěvek:

                Samozřejmě, že brání. Proto ta žaloba. Další špatný komentář.
            • Lotr
              Ale ano chlapče.
              Zákony nerozlišují normální a herní svět.
              Značka Fallout je tabu. Ale Fallout v jakémkoliv slovním spojení je z pohledu autorského práva v pořádku.
              • sevastopol

                Reakce na příspěvek:

                Jsi hloupý. V ochranných značkách se samozřejmě rozlišuje mezi normálním a daným světem, ve kterém se značka vyskytuje. Prosím vyhledej si o daném problému alespoň fundamentální základy, velmi se tu zesměšňuješ a nedodáváš nic užitečného do diskuze. Děkuji.
            • fallanga
              No a co, že nějaká hra se jmenuje Fallout? Pořád je to běžné slovo, které může použít každý. Tím pádem ho mohou použít i oni.
  • sevastopol
    Dělají správně, všechny tyhle odporné příživníky na znamých jménech bych popravil a zrušil. Doufám, že Zenimax vyhraje a tučnou pokutou to studio zlikviduje. Toto se nesmí a nebude opakovat, je to drzost ubožáků, kteří nedokáží udělat ani průměrnou hru, tak se snaží alespoň vydělat na jméně.
    • fallanga
      Nejsem v tom zrovna zběhlý, takže se zeptám. Tohle byla ironie?
      • sevastopol
        Proč by to měla být ironie? Je jasné, že v herním světě slovo Fallout bude navždy spojeno s jednou jedinou značkou. Kdokoliv kdo na tu značku nemá práva a to jméno použije se na tom snaží pouze přiživit, jednoduchý selský rozum.
        • fallanga
          Fallout je normální slovo. Stejně jako battlefield, assassin nebo Persia. Nevidím jediný důvod, proč bych nemohl hru pojmenovat Fallout Fortress, když je ta hra o něčem jiném. Pán prstenů je typický představitel fantasy literatury, ale to neznamená, že nemohu napsat fantasy knihu se jménem Paní prstenu.
          • sevastopol
            Není to normální slovo v herním světě, je to zavedená a ochranná značka pro sérii Fallout. Z toho plyne ona logická žaloba, kterou Zenimax s přehledem vyhraje. A ano, nemůžeš napsat knihu se jménem Paní Prstenu. Je vidět, že o ochranných značkách toho moc nevíš, můj milej zlatej.
            • fallanga
              Znova by sis měl udělat pořádek v termínech, které používáš. Nemůžu papouškovat něco co jsem nikde jinde neslyšel či v tomto případě neviděl. Takže je nemožné papouškovat opak. Tímto tě vyzývám aby jsi napsal aspoň jeden rozumný komentář, protože s tím co plodíš nemáš šanci tuhle diskuzi "vyhrát".
            • fallanga
              Je to běžné slovo. Je úplně jedno jestli se už nějaká hra jmenuje Fallout. A ano, klidně mohu napsat knihu Paní prstenu, když bude onen prsten míněn jako metafora.
              • sevastopol

                Reakce na příspěvek:

                Jsi hloupý, a pouze papouškuješ přesný opak toho, co jsem ti napsal. Z toho plyně, že už nemáš žádné argumenty, prohrál jsi a tuto debatu považuji za vítěznou.
        • Zatimco tvuj nick je naprosto originalni.
          • sevastopol
            Můj nick neprodukuje a ani nemá produkovat revenue nebo profit, takže tvůj komentář je naprosto irelevantní.
            • Nazor cloveka co povazuje F3 za kvalitni hru me vubec, ale vubec nezajima. *5*
      • Jack1947
        Přitom to vypadalo tak nadějně, zašlo to s +3 tuším ale skončilo 3/5 tedy prohra no *12*
  • Soud bys projel i v pripade, ze by nekdo nazval svoji hru proste Fallout. Je to presne stejny, jako kdyby nekdo distribuoval soft a dal mu nazev windows. V obou pripadech jde o obecna slova, na ktery si nikdo naroky delat nemuze. Neco jinyho je trebas Linux.

    Uspel bys pouze v pripade, ze by dotycny windows byl operacni system, a fallout postapo hra s jednim bezejmenym hrdinou.

    Jenze tohle je presne zpusob, jak aktualne autorska prava a patenty fugujou. Nejde o to, jestli udelas neco vyjimecnyho, ale o to, abys moh kazdymu hrozit soudem. Kdyz mas dost penez, dost pravdepodobne se kazde vzda bez boje predem.
    • https://en.wikipedia.org/wiki/Generic_trademark#Avoiding_genericization
    • To neni zadne obecne slovo, Windows je ochranna znamka microsoftu. Ano windows je slovo ale nazev programu windows uz slovo neni. Taky urcite spojeni Microsoft Windwos Verze je taky v jeho vlastnictvi.
      Pletes si dojmy s pojmamy.

      To ocem mluvis je napriklad Xerox. To slovo se stalo normalne zauzivane na oznaceni scanu. Tam ty prava stratili.

      Je to problem napriklad pro adobe, ktera bojuje o Photosop, kterej se takys stala normalni slovo, taky apple proti tomu bojuje, aby ipod se nestal bezny nazev pro prehravac, ipad pro tablet a podobne.
      Spolecnosti ktere kuli tomuhle stratili prava na takovehle ochranne znamky je mnoho.
      • Ony se v linuxu neoteviraji okna aplikaci? Takze nemel kraviny.
    • fok, podelany diskuse na tiscali zas daly post jinam ...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit