Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Robotron3
    Teda sorry, každej má právo na svuj názor, je to absolutně bezpohlavní zase muj názor, ale Alžběta řiká uplný nesmysly. To je přesně co nemám rád na herních redaktorech a je to jedno, jestli je to ženská nebo chlap, uplně povrchní vnímání věci a neschopnost vidět na hře něco víc než jednoduchej subjektivní dojem, líbí, nelíbí. Je rok 2013 a od lidí kritizující hry čekám víc.
    • Mě zas přišla v pohodě .Byla i docela dost sní sranda ,myslím že bez Běty by ten speciál byl poloviční.Já bych chtěl vidět vás vy profi kritici ;)
    • No je to hrůza a to jsem teprve v polovině.
      Otázka zní kdy ona neříká nesmysly ? :)
  • BLADIA-AMNESIA
    Kam kracis? Ani se neptejte.
    • Cosi
      https://www.youtube.com/watch?v=BOHTxh7bybw#t=47s
  • Amylee.Anderson
    Koukala jsem jen 6 minut a už jsem čuměla s otevřenou papulou, jak moc nesouhlasím s Alžbětou. Taky bych se popsala jako mainstream hráč, ale Assassin's Creed je pro mě jedna z nejlepších herních značek a příběh je to hlavní, co mě kdy zajímalo. Nejvíc mě odrovnala věta "Ani jsem pořádně nevěděla, co mam dělat". Takový výroky slyšim od holek, co jednou šáhly na hru, docela divný to slyšet o někoho jako je ona :)

    Ten "freerun" byla věc, která mě dostala k Assassinovi. Jak říká Aleš, v tý době to bylo prostě wow. A co mě od AC nedostalo, byl příběh. Připadám si jako jedna z mála, která se těšila na každej výlet do přítomnosti. Nepřipadalo mi to tam jako nutný doplněk. Myslím si, že bez té složky by to nebylo ono. Ten boj assassinů a templářů bych nebyl v jedničce tak zajímavý, kdyby nebyla přítomna ta skutečnost, že ten boj probíhá až do současnosti. Příběh mě prostě naprosto pohltil. Ezio je pro mě jedna z nejlepších herních postav a ano, možná to i moc prožívám a jsem sentimentální, ale jak jsem "prožila" celý Eziův, tak bylo pak těžce uvěřitelné, že takový člověk nikdy neexistoval. A přesně u mě vznikla situace "Ježiši kriste, on jí miloval!" (No linka Ezio-Christina mě naprosto dojímala... i teď by mě to naprosto sejmulo)

    Takže když se podívám zpět, tak mě nějaký herní prvky moc neštvou. Třeba ale zas souhlasím s tím, jak Petr říkal, že do dnes nechápe, co tam ty pouliční boje v Revelations dělaly, to byla vážně prkotina. Taky mi vadí zvyšující se brutalita a naprostý kašlání na ten assassinský stealth, která vyvrcholilo ve trojce. To bylo neassassinské až běda a nechápu, jak někdo jako Connor může být předek Desmonda. Nejvíc jsem zajásala při dobývání nějaké pevnosti, kde jsem se snažila, aby mě neodhalili (nedokážu si teď ale vybavit, jestli jsem to dělala z vlastní vůle nebo jsem musela).

    Co říct k trojce, tak vidím, že na mě zapůsobila stejně jako na Bětku. Z prostředí jsem byla stejně nešťastná, videa mě nepřesvědčily, ale nebylo to prostředí, co to zabilo, ale naprosto pitomej strašliváckej hrdina, kterej byl (jako přesně vystihla) naprosto trapnej, otravnej... Na rozdíl od Haythama, do kterýho jsem se taky zbláznila *14* ... asi si najdu tu stránku, co založila :) A ta poslední honička... To mi zničilo hodně nervů.

    Co se týče žebříčku, jednoznačně vítězí dvojka, ale Petrův argument s čistotou jedničky je dosti dobrý a jednička si zasluhuje první místo také tím, že to je prostě základní kámen, ale ten velký kontrast mezi jedničkou a dvojkou mě prostě nutí dávat dvojku na první místo. Ta je prostě boží.
    Edit: Týýývado, můj nejdelší komentář. A taková zbytečnost :D
    • Cosi
      Taky mam assasina rad, taky jsem si rikal, ze je pribeh prima. Ale ted si nedokazu vzpomenout o cem jednotlive dily byly. A jinak jsem souhlasil se vsemi. A je videt, ze jsi velka fangirl. To se pak tezko neco vytyka :-)
      • Amylee.Anderson
        Já bych neřekla, že jsem velka fangirl. Teda jo, ale ne stylem, že to budu bránit hlava nehlava a říkat, že to je dokonalá hra (Od toho je tu HL :P). Jsem si vědoma chyb AC, ale nejvíc oceňuji u her příběh. A pokud mě tak chytně, jako u AC, tak mi jsou fuk jiné chyby :) A trojku naprosto podělali, tak jakepak, že se těžko něco vytýká :P
      • Robotron3
        Lidi, kteří si po odehrání Assassins Creed nepamatují, o čem to vlastně bylo, asi málo čtou Ericha Von Danikena *4* Dobrej zdroj takového toho příběhového podhoubí, s čím si vývojáři pohrávají, je taky seriál Ancient Aliens.
  • Malleth
    O tom jestli Ubisoft umí zpracovat příběh v open world hrách líp než Rockstar bych se hádal. Red Dead Redemption má jeden z nejlepších příběhů vůbec a především má nározdíl od Assassasínů výbornej a hodně silnej konec.
    • Rockstarum se povedl jeden konec a hned jsou celkově lepší ? :)
      • Malleth
        Nejen konec, ale příběh celkově. Byly tam skvělý, zapamatovatelný postavy a hodně chytrý dialogy. Navíc je to snad jediná hra, kde jsem viděl dospěle zpracovanej partnerskej vztah. A GTA na tom taky nejsou úplně blbě
        • Pořád je to jen 1 hra :)..A když nekdo napíše nejsou na tom uplně blbě tak to může znamenat, že na tom nejsou tak uplně dobře...Nic neříkající věta :)
          Každopádně GTA4 konec.Nikův bratranec zemře, když vychází z kostela a Niko pak všechny postřílí.No to je teda konec :)
          • Roman zemřít nemusí *3*
          • Malleth
            1) Na spoilery bych použil tag
            2) I když je to "jen" jedna hra, pořád je to víc než co dali dohromady za celou sérii AC
            • Cosi
              Tučňáku: GTA 4 je u mě po příběhové stránce jeden největší balast ze všech. Další variace na příběhy z předchozích GTA.
            • 1) Bez komentáře :)
              2) To je bohužel pro tebe pouze tvůj názor. :)
  • AC 3 už není hra o zabijákovi, ale jenom o nas*aným indiánovi
  • Chci všechny zúčastněné pochválit za super Fight Club Special, tohle hodnocení herních sérií mě fakt strašně baví, škoda, že vám časová náročnost nedovoluje udělat těchto speciálů víc.

    Vzkaz místním diskutujícím: To, že má někdo jiný názor než vy (ale zjevně i než pánové z redakce), neznamená, že jeho názor je hloupý nebo naivní.
    • Nejde o hloupost či naivitu, ale pokud chceš něco komentovat, jakékoliv téma měl by ses ho napřed snažit pochopit a vplout do děje a přistoupit na jeho styl. A následně pak vynášet výroky. A své závěry. Tím, ale neodsuzuji lidi s jiným názorem a ty které bavily vedlejší úkony a ne tolik děj. Ale děj je u AC nezbytný.

      Nic proti Alžbětě, ale můj názor je takový, že tu hru nepochopila tak jak měla a nedokázala se s ní sžít, pokud jde o AC - AC R. Tím její názor a komentáře respektuji, ale s většinou nesouhlasím. V některých momentech a věcech, ale musím, souhlasím hlavně u ACIII.

      Záleží ovšem, jak moc se chceš do hry ponořit a co od té hry očekáváš a chceš a to, co si s té hry vezmeš. A následně máš i jiný názor.
      • Tak ono to názorové rozpětí vzniká díky velikosti a možnostem té hry. Přeci jen v Call of Duty mají všichni zážitek stejný (takže hodnotí stejné věci, i když se jím líbí různě), zatímco v hrách jako GTA, AC, Skyrim můžeš mít zážitek dost odlišný. Proto já jsem třeba rád za komentáře Bětky - já třeba hru vnímám dost jinak, ale tohle je prostě jiný úhel pohledu a mě to přijde ok, jen to ukazuje velikost celé série.

        A co to znamená ponořit se do hry? Já třeba AC žeru (ještě jsem nehrál trojku), ale nepochybuju, že Bětka prošla z hry mnohem víc, jen jí třeba příběh moc nebavil. Což mě ostatně také ne.

        Já si třeba nemyslím, že děj je u AC nezbytný. Dějová linka je hloupoučká a i když obdivuji nápad s propojením všech těch dílů dohromady, děj mě prostě nebaví. Čímž ale neříkám, že jsou špatné příběhové mise. Mě baví obsah těch misí a neskutečné prostředí těch měst (i když pírka zrovna nehledám), nikoliv ale děj. Stejně jako třeba u Far Cry 3. Jsem teda podle tebe zapálený hráč nebo ne? Vždyť jen vnímám celý koncept té hry jinak, ale mám nahráno spoustu hodin a hra mě fakt bavila.
        • Určitě jsi.

          A ve své podstatě jsme stejní, mě bavil děj jako celek obsah misí, města, prostředí i zápletka a hlavně tichý přístup, který šel využívat. Ale doplňkové úkoly jsem neřešil do puntíku.
  • Je vcelku zábavné sledovat diskusi nad nedostatky třetího dílu a slyšet přesně ty výtky, které nejeden hráč opakuje už od dílu prvního, ale protože ještě "nenastala správná společenská atmosféra", tak jsou tyto hlasy ignorovány ^_^.

    Takže, primitivní souboje jsou v sérii už od prvního dílu. Bez omluv, bez pardonu. První díl stojí ohledně pocitu z boje jakž takž za něco, dokud se Altair nenaučí counterkill, od té chvíle je to stejné jak všechny ostatní AC hry, tedy counterkill = jistá výhra. Výtka "tak to nepoužívej" jde poněkud mimo, hraji hru v rámci nastavených pravidel, zaplatil jsem za zábavu, nevidím důvod proč si mám vytvářet umělá omezení. Vhodnou přirozeně vypadající redukci counterkill spamu měl vymyslet (dobře) placený designer a měl ho nechat implementovat už v prvním díle.

    A.I. civilů doznalo v rámci série postupného zlepšení a to je dobře. Naneštěstí bojová A.I. je stejně tupá jak v prvním díle tak v druhém díle tak posledním díle. Opět mne nezajímá námitka "jak to chceš jinak udělat", jednak bych několik tipů měl (mírně upravený soubojový sytém z prvního dílu), a jednak za to "jak to udělat aby to vypadalo pěkně" byl někdo (dobře) zaplacen a za tu mzdu si řekl, že hráči jsou stádo ovcí a když budou counterkilly vypadat drsně a krvavě (už od prvního dílu!) tak určitě nikomu nebude vadit, že podle bojové A.I. her této série byli do historických armád nabíráni zásadně jedinci s mentáním postižením.

    A závěr patří jednomu nenápadnému postřehu. Ve speciálu si diskutující hezky libují, jak Ubisoft riskoval s vydáním hry, kde hráč ovládá postavu s muslimskými kořeny. Zajímavé, že nepadne ani zmínka o faktu, že počínaje druhým dílem toto mizí. Co ale zůstává po celou Ezio-éru (AC2, ACB, ACR) je silně protikřesťanský postoj, který z těch her přímo čiší. Celkem by mne zajímalo, proč Ubisoft nenechal ústy některé ze silných záporných postav (třeba skrze Ahmeta) prohlásit, že Korán je nůška lží a nesmyslů?

    Tehdy bych uznal, že Ubisoft opravdu zariskoval. Ale jinak? Kopat do křesťanské filosofie nebo dát hráči možnost ovládat postavu, která oddělává postavy křesťanského vyznání, to je celkem společensky přijatelné (a když se některá z církví ozve že to není košer, tak dostane obratem sadu, že se nemá míchat do "světských věcí"), nicméně nějak jsem nezaregistroval, že by Ubi opravdu šel do rizika a rýpnul si i do Islámu, s tím rizikem, že jim možná někdo vyzdobí budovu nebo si je pozve na přátelský pohovor při dýmce.
  • Alžběta mě pěkně nasr.la, bohužel. Pokud ji AC nezajímalo už od 1 ičky, tak proč tam do toho speciálu vůbec lezla.
    Nemám rád takové lidi. Nevhodný host
    • Ve vší úctě, Alžběta se v tématu orientuje dost povrchně. Jako člověk, který si tu sérii neodehrál, by o ní opravdu neměla kvákat. Je to neúcta k tvůrcům. Hodnotit dílo by měl člověk, tkerý ho dokonale zná, a ideálně který si ho zakoupil za své těžce vydělané peníze.
    • A co jako? Já si myslím že tam měli pozvat i nějakýho odpůrce té série (a to myslím u všech speciálů), kvůli větší různorodosti názorů.
    • Pohled nezasvěceného se vždycky hodí *3* Už kvůli tomu aby fandy držel při zemi .
      • Tohle je ale podcast na téma AC.Poslouchač předpokládá, že o ni něco účastnící vědí. :)
  • Zábavné, informativní a hlavně skvěle podané od všech zúčastněných. Rozdílné názory, krásná diskuze plná netrapného humoru - jen tak dál!!!!
  • Diky videu jsem dostal chut na AC2 + AC2:B Dik, koupim na vikend :) Stejne nejlepsi dily...
    • Trisska
      Jak víš, že to jsou nejlepší díly, když si je chceš teprve koupit?
      • Uz jsem je dávno dohrál na pc, teď hraju primárně na PS3 *4*
        • Trisska
          Ach tak, tím se to vysvětluje... *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit