Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • BookerDeWitt
    Oculus Rip
  • Nejvíc mě facinuje ta drzost autorů. Oni lidem slíbí, že vytvoří něco na co mnozí čekali léta a požádají je o peníze na kickstarteru, aby ten projekt po nějakém čase prodali se ziskem 2 miliardy. Tomu se říká zmrdstvo.
    • Teba sere drzosť ale každý by to urobil ... do konca života zahojený užívať si na jachte niekde na mori :D a moze im byť u riti ,že niekoho sklamali , zarobiť obrovské prachy poctivo svojou hlavou je to najlepšie čo môže byť.
    • money talks
    • walltar
      Peníze se použily na vyplacení investorů, kteří do OR investovali asi tak 50x víc, než lidi na KS. Takže nevidím žádný problém.

      Lidi v Oculus VR se snaží přinést VR pro masy a na to bude potřeba víc, než 2M USD ... Jinak by jsme měli tak možná Ouja Rift. A myslím, že o to nikdo nemá zájem.

      Nebo tu byl snad někdo tak naivní, že myslel, že to udělají za 2M? *7*
  • SalemCZ
    zejtra bude zpráve že" Carmack se vrací do id Software."
    • smejki
      spíš k raketám
    • a pozajtra dalsie spravy ze "Atman Binstock sa vracia do Valve"
      a "Valve znova rozbieha svoj projekt virtualnej reality VR"
      :D :D
  • bobsh
    Představte si ty možnosti! Místo nudný facebookový zdi nasadim Oculus a budou kolem mě chodit kamarádi, říkat svoje statusy a cpát mi před obličej fotky, dokud je mrknutím pravýho oka neolajkuju! Občas mě posere pták a bude na tom napsaná pozvánka na Farmville
  • Mart9
    Kudla do zad všem, kteří tu kravinu podpořili na KS :D
    • Musím přiznat, tohle byl slušej backstab.
  • Whoossain
    Už to vidim v barvách. Před připojením do hry se budu muset zalogovat na svůj FB účet. Začnu hrát, zabiju prvního nepřítele. Hra se zastaví: "Přeješ si sdílet svůj herní úspěch?" - odkliknu NE. "Skutečně si nepřeješ sdílet svůj herní úspěch?" - znovu odkliknu NE. Procházim temnou chodbou, slyšim kroky - najednou se hra zastaví: "Uživatel Xerxes si aktualizoval svůj status. Přeješ si navštívit profil uživatele Xerxes?". Otráveně odkliknu potvrzení, že informaci beru na vědomí, ale profil si navštívit nepřeju. Udělám další 2 kroky a hra se zastaví: "Právě jsi ve hře strávil svoji první hodinu, přeješ si změnit status a podělit se o svůj herní úspěch s přáteli?". Znovu odklikávám NE a pohybuju se dál temnou chodbou, když najednou na mě vyskočí potvora. Hra se zastaví "Líbí se ti tato hra? Olajkuj ji". Nas*aně zahazuju Oculus do kouta... Tenhle projekt mě celkem zaujal, ale po týhle transakci jsem o něj ztratil jakýkoliv zájem. Škoda...
    • C-BEAM
      toto určite nehrozí a pokial áno od toho je PC aby sa tieto fičurky obišli. PC nie je konzola.

      To z čoho mám strach je stagnácia, ak si cukrík uvedomí, že masám na ich jednoduché aplikácie a casual hry stačí 1080p a povedzme 4K display by zariadenie "neúmerne" predražil tak zase sa na dlhé roky zastaví vývoj. Ono ani nebude dôvod rozlíšenie zvyšovať keďže konkurencia od Sony teraz zamrzne na 1080p po celú životnosť súčasnej generácie (5-6 rokov).
      • tonnymontana
        beam: jasne offline vec jde ocesat ale ber to tak ze vznikne neco jako uplay,steam atd kde se musis pripojovat k serverum ala d3,simcity nebo jakakoliv mmorpg a to nikdo neocesa to je jasna vec. a fbook si urcite ohlida aby to vetsina lidi mela. Uz v the secret world bylo pripojeni na fbook + snad vsechny tablety maji fbook natvrdo a odinstalovat = rootnout, ztratit zaruku pokud se nepletu.
    • tonnymontana
      smutny je ze to tak dopadne:/
      waltar: fbook je takovej a podivej se kolik lidi ho pouziva:/
      jinak nikdo nevidel 2miliardy ale 400mega ostatni jsou jednicky a nuly:) urcite to ma v obchodu jinou cenu diky nestalosti trhu kor u fbook akcii
      • Lidi ho moc nepouziva 80% profilu jsou boti a fake ucty.
      • walltar
        Ale u facebook není zařízení na virtuální realitu ... *7*

        Tam to nikomu nevadí ... ale u zařízení na virtuální realitu potřebuješ vtažení do děje a to s popupama nejde. Navíc by tím FB nic nezískal. Neříkám, že tak nikdy nebude žádné propojení s FB, ale spíš myslím, že FB udělá vlastní aplikaci. Nějaké VR místo k setkávání.

        Možná dá lidem, kteří na OR budou dělat možnost dát do hry nějakou reklamu a pomůžou jim tak získat peníze a podobně.

        Ale prostě nejjednodušší bude počkat na recenze a ohlasy na finální produkt ... tam bude všechno řečeno jasně. Nebudou tam žádné věštby a pláč rozrušeného davu, dozvíš se fakta. A potom si to podle toho koupíš, nebo taky ne.
        • tonnymontana
          wall: tak to je jasna vec jak jinak ale myslim si ze clovek ma ted sanci vyjadrit nazor jak to nechce aby tam treba nebyla silena integrace fbook uctu. kdyby kazdej mlcel tak to dopadne asi strasne. jinak souhlasim ze ted toho moc nevime a firmy se kupujou porad nekdy se to ani nedozvime
    • walltar
      Pokud by tohle udělali, tak by to zařízení nebylo použitelné a nikdo by si ho nekoupil. U OR jde o vtažení do hry a s FB oznámeníma by tě to nikam nevtáhlo. Pochybuju, že by FB potopil produkt, který koupil za 2mld.
      • Prodejem HW nevydelas ani korunu, musis s tim HW lidem vnutit nejakou appku - tedy FB. Vem si, ze pokud by se to prodavalo za rekneme 5k do distribuce, a mels na tom marzi rekneme 20% => 1k = cca $50 ... takze JEN aby se ZAPLATILA investice, musel bys toho prodat 40M ks. A to bys na to nesmel poskytovat zadnou podporu, nesmel bys davat ani fn do dalsiho vyvoje ... Takze realne aby ses dostal na +- 0 musis prodat tak 100M ks. V tomhle ohledu jsou proste 2G naprostej nesmysl. Ty musis realizovat jeste dalsi prijmy jinde a jinak.
        • walltar
          FB ani nemá v plánu na tom vydělávat prodejem HW. Sám Cukr to řekl v tom konferenčním hovoru. Oni jsou SW společnost a mají zájem vytvořit virtuální prostředí, kde budou prodávat virtuální obsah a ano budou tam i reklamy (ale budou v tom virtuálním světě). Řekl bych, že něco jako Second Life ... ale FB edici.

          Každopádně vytvoření takové aplikace nemusí nijak omezit funkčnost Riftu (a pochybuju že by to stihli do CK1). A nutit lidi to používat by, si myslím, byla blbost ... stejně jak FB nikdo nikoho nenutí používat a má to kolik M uživatelů. Prostě těmhle lidem dám levný VR headset + Faceworld free a oni už ti vydělají miliony na blbinkách a reklamách. Zbytek lidí to bude používat na hraní her a u těch nevím jak by je mohlo FB otravovat ... protože reklama v riftu si myslím být nemůže. I pokud bude levný, pořád bude stát tisíce.

          A jako zdroj dat na prodej to taky moc nevidím (možná ten FaceWorld) protože to bude hodně okrajové zařízení. A Data o pár uživatelích riftu nebudou mít velkou hodnotu.
      • wenceslaus
        Přesně.
  • God-of-War
    Je mi docela líto lidí, co to podpořili na Kickstarteru. Teď vám budou běhat 3D pozvánky na Farmville přímo so ksichtu...
  • Hm, takže můj (už tak minimální) zájem o Oculus naprosto pominul...

    Celou tu sledovací organizaci (facebook) a cokoliv do čeho se sere ze srdce nesnáším...

    Velká škoda, fandil jsem jim...
    • SalemCZ
      já jsem facebook přestal aktualizovat na telefonu co jsem viděl že bych jim dal prává na čtení SMS
  • Jezis miaria nieeeeeeeeeee.

    Kristova noho mate rozbehnuty dobry biznis, potenical obrovsky, vsade oblubeny, este to ani neni hotove, marketing nemusite ziadny lebo si to predaju ludia medzi sebou, pripadne hry samotne. Staci to len dorobit, vydat a predavat. A hotovo.

    Nie, niekto zavonal peniaze tak hurá pome to predat vsetko. Ty ludia tam musia byt totalne mimo. Chcel som si Rift kupit ked bude hotovy ale urcite to uz neurobim. Ak niekto neveri v svoj vytvor a cele to musi "poistovat kapitalom z facebooku" tak nech ide dopr*ele.

    Uz to vidim, pri zapojeni oculusu do kompu navas vyskoci hlaska ze ak ho chcete pouzivat musite si zalozit ucet na facebooku a v hrach navas bude vyskakovat ako musite vsecko lajknut.

    CastAR je teda jasna volba.
    • Ked za tebou pride niekto, kto ti ponukne paradny balik penazi, prehadze ti to hodnoty. ;)
    • Vis, ono neni od veci si procist diskuzi, nez neco napises. Obcas se i pres ty sr*nce co tu nekdy lidi pisou clovek neco dozvi. Treba to ze Palmer Luckey na redditu ujistuje, ze nic takoveho nebude treba.
      • Za dve mliardy by si Lucky nechal zaviest aj analnu sondu. Takze jeho "uistenia" premna maju nulovu hodnotu.
        • walltar
          Ty dvě miliardy se rozdělili spíš mezi investory. Pochybuju, že by Palmer měl nějakou větší kontrolu nad společností.
          • Všiml jsem si, že jsi tu psal o možnosti zrušit předobjednávku.. sám mám DK1 a zvažuji, že objednám DK2, nicméně rád bych ještě předtím DK1 prodal, ale zároveň bych chtěl učinit objednávku DK2 co nejrychleji :D...
            prostě když tam zadám údaje plat. karty VISA, dám předobjednat, tak to mohu pak následně zrušit? kdybych třeba DK1 nebyl schopen rozumně prodat.. a pokud ano, za jaký poplatek? je k tomu nějaký offic zdroj, který toto konkrétně objasňuje? hledal jsem v TOS, ale tam to nebylo nějak přesně specifikováno .. Dík
            • Díky.. takže nejprve bloknou celou částku a pak srazí na furt těch 50 S.. a platí nejen pro kreditky, ale i VISA debe. karty? viz. níže
              FAQ: "you are using a Visa/Mastercard Debit Card (tied to your checking account), please make sure you have the funds available for entire purchase price to cover the temporary authorization hold."
            • Je to 50$, který ti nevrátí, pokud v červenci nezaplatíš. Těchto 50$ si účtují hned, jako zálohu a zbytek v tom červenci.
        • wenceslaus
          Zdroj?
          • http://www.gamesindustry.biz/articles/2014-02-28-vr-palmer-luckeys-quest-to-change-the-world
            • wenceslaus
              Díky.
      • co on ujistuje na redditu je naprosto irelevantni. Skutecnost konci vetsinou jinak
        • Muze byt, ale to clovek pak nemuze verit nikdy nicemu a nikde nikomu, ale to je dle me trosku zbytecny a predcasny pesimismus. Navi, moc si nepamatuju na nejaky hw, ktery takovato zmena totalne odrovnala, ale muzes mi uvest par pripadu, treba se pletu.
          • To je realita, prodejen HW nemuzes nikdy vydelat zpet 2G ... to je naprosto mimo realitu, takze bud to integrujes s FB, nebo (daleko pravdepodobnesi) ti to bude cenichat v PC a odesilat vsechno mozny i nemozny (seznam mailovych adres, klidine obsah mailu, seznam SW kterej mas, proscanuje ti to fotky a vytaha znich ksichty ... proste presne to, co dela FB na mobilech ti bude delat oculus(fb) na PC.
          • Ale vůbec. Pan . je jen lacinej hater ...
    • walltar
      Jim tam už před tím nic nepatřilo ... měli většinu peněz z VC a takoví investoři chcou kontrolu nad tím do čeho investují. Peníze od backerů byli jen kapka v moři, která to pomohla rozjet. Kontrolu tam neudělali žádnou. Teď místo investorů. kteří chtějí udělat krátkodobý zisk a potom co nejlíp prodat jsou s velkou společností, která může mít dlouhodobé plány (samozřejmě je může podrazit ... ale to mohli i investoři)

      Já věřím, že integrace s FB nebude nutná ... OR by to jen ublížilo a pro FB by to nic nepřidalo.
      • Tak v to doufám. Jestli to budou nějak propojovat, tak o to neopřu už ani kolo. Už jen ta informace, že je fb majitel mě dost odrazuje. I když pro mě asi stačí aby tam dali samolepku facebook a jdu hned ke konkurenci.
        • walltar
          Tak to mě je u zařízení jedno jaká je na něm nálepka ... já netrpím akutním haterským syndromem. FB účet nemám, protože ho k ničemu nepotřebuju a myslím, že to je úplná zbytečnost. Ale nemám důvod je kvůli něčemu nesnášet, takže klidně ať je na tom napsáno Facebook ... pokud to bude funkční zařízení, tak si ho koupím.

          Pokud spojení s FB omezí negativně jeho funkčnost tak si ho nekoupím ... ale nebudu dělat závěry před tím, než ta CV1 bude k dostání.
  • NSA z tohoto musí mít vlhká stehna *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit