Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Takže se stalo něco, co jsem tu asi před rokem psal a za co se mi tady lidi smáli. Nalákali naivní trouby na kecy typu: "Od hráčů pro hráče". Troubové se jim složili na brejličky a oni je pak střelili nějhorší internetové korporaci po Googlu. Great Job. Jsem zvědavej, kterej trouba bude po tomhle ještě na cokoli přispívat na Kickstarteru. Radši ty peníze hodit žebrákovi v metru do klobouku.
    • wenceslaus
      Zatrpklý důchodce?
  • nekromant33
    Nevím, jak je to tady s linkováním konkurence, ale tady mají kromě přeloženýho zdroje reakce od Luckeyho na Notche ještě pěknej screen.
    http://www.hrej.cz/novinky/2014/03/27/oculus-vr-reaguje-na-notche-perssona-32580/
  • Thorar
    Tak přesně tohle mi přijde jako smysl kickstarteru a správnej postup. Když teda pominu že to je zrovna FB a kouknu na to z širšího hlediska. Backeři pomohli firmu nakopnout k něčemu obrovskému, takhle by to mělo nějak vypadat. Možná v menším, tohle je trošku extrém, ale takhle by měl dopadnout úspěšný kickstarterovský projekt.
  • http://www.youtube.com/watch?v=v1-Ip4bzAdo
  • Prvy screenshot :) http://a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/914/8351/original.jpg?w=600&h
  • Na nic neprispivam, nic nesleduju, drzim hubu a cekam co se namane, prectu si recenzi, mrknu na video a pak treba zajdu do obchodu.......nebylo to drive normalni?:-)
    • Stejně jako bylo dřív normální chodit pěšky, bavit se převážně házením kamenů a bydlet v jeskyních.
    • wenceslaus
      Bylo. Jenže to by projekty jako Kingdom Come, Oculus Rift, Star Citizen... a další vůbec nedostali šanci.
      Takže - ještě že je tu dost nenormálních a snad nás bude víc.
      • Nerikam, ze to neni fajn. Ty hry jsou moc zajimave. Asi to pisu spis kvuli tomu, ze mi pripadne, ze byli drive hraci vdecnejsi.
  • walltar
    Jinak pro všechny co tu nadávají, jak Palmer někoho teď zradil ...

    http://dudehugespeaks.tumblr.com/post/80832803371/riftbook tohle psal jeden z prvních investorů OR. A je tam jedna věta, která přesně vystihuje podstatu toho co se teď stalo. "When a company raises money from venture capitalists the end game IS acquisition."

    Palmer už neměl kontrolu nad společností dost dlouhou dobu ... jakmile nabrali investory, tak ti investoři rozhodovali o budoucnosti OR. A akvizice prostě byla nevyhnutelná ... pokud by je nekoupil FB, koupil by je někdo jiný. Protože O tom investování je. O vydělávání peněz. A když investorovi někdo nabídne 2mld dolarů, tak ten neřekne ne.

    Takže tenhle clusterfuck tu měl být už v době, když OR oznamoval první investory. To co přišlo teď je jen důsledek toho.

    Říkal jsem to tady už několikrát ... a řeknu to znova. 2,5M USD nestačili na nic, to byli peníze tak na zřízení kanceláří a rozjetí výroby prvního DK1 ... bez investorů by to mohli zabalit a pravděpodobně by skončili ještě před tím, než by nějaké DK1 doručili lidem, nebo hned potom. A každá společnost, která bude dělat VR bude mít za sebou někoho velkého ... protože novou technologii na koleně v garáži dneska do prodeje neuvedete. Na to potřebujete desítky milionů USD.
    • Myslim ze ludia niesu ani az tak rozhorceny zo samotneho predaja, keby OC povedzme kupil Google , si myslim, ze by bolo trochu menej zloby. Tu ide skor o ten fakt ze to kupil FB a aku ma historiu samotny Zuckerberg a ako sa sprava FB voci tym ktory ho defacto zivia - uzivatelom (tym nehcem povedat ze iny sa spravaju nejak lepsie).
    • To je vsechno strasne moc pekny ale v tom pripade proste nemel nikomu pri KS rikat ze to neprodaj. O tom to cely je. Kdyby rekl ted to neplanuju ale do budoucna to vyloucit nemuzu tak mu nemuze nikdo rict ani popel.

      A jeste pridam legracni obrazek abych dostal vic plusiku protoze pak budu mit vic pravdu... http://i2.minus.com/iWXWNZDHfng19.png
      • walltar
        Hmm tak technicky to prostě nebylo možné ... mohl říkat co chtěl ale jakmile bral investory tak prakticky prodal firmu. A už nebyl nezávislý. A to se stalo chvilku po KS ... a nikdo proti tomu neprotestoval.

        To fakt sou lidi tak naivní, že si mysleli, že udělá VR pro masy za 2,5M USD? *7*
        • To si fakt myslis ze si nekdo z lidi dokaze spocitat kolik stoji vyvoj VR? Byt jen ramcove? :D
  • Já myslím, že je to spíš pozitivní věc. Záleží na tom, jak moc se jim Cukr do toho bude montovat, ale Carmack je pořád tam, tak si to snad ohlídá a řekne jim: dejte na to prachy, nemluvte nám do vývoje a pak budete mít zisky z prodejů. O to totiž nakonec jde.
  • všichni jsou tady věštci a proroci, každý ví co bude na chuja a co ne, a přitom to FB koupil včera! Cukr jim nechá volný ruce během vývoje takže produkt jako takový snad bude lepší. co takhle počkat co se z toho vyvrbí a pak kecat? KURV4!!!!!! lidi tohle není normální *16*
    • Však ty taky predikuješ bez důkazů, že budou mít volný ruce a bude to lepší a to to Zuckerberg koupil včera. Ale tak je to v naprostym pořádku. Tohle je totiž diskuze. Kapiš?
  • teda zahodit takovou budoucnost jakou mohl luckey ale i cely oculus mit, to chce fakt talent. za pet let se ohledne a bude si rikat jaky je cu*ak. nejhorsi na tom je, ze vetsine lidi budou nejake facebookovske smirovani u pr*ele a stejne si to poridi, pak uz si jenom nechaji kydat hnuj do hlavy jak jenom to pujde. a to uz nebude, ze se budou kupovat fanousci na stranky facebooku, to se z uzivatelu oculusu stanou fanousci toho kr*tena zukrberga a vseho co on a jeho kamaradi reknou. jo, mluvim o podvedomem vymyvani mozku. nikdy sem zadny konspirator nebyl ale toto je neco sileneho, vzdyt dostanou pristup primo do mozku kazdeho kdo si to poridi. svet sa v p*del obraca ! "vsechno co zlo potrebuje k tomu, aby vyhralo, je, ze dobri lide nebudou nic delat"...
    • Nedelej z toho Matrix, tak katastroficke to urcite nebude, neboj;-)
    • Ježiš ty si v*l :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit