Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Black_Hand
    smejki, kasli na nej, bud je to troll, nebo je negramotny, nebo dokonce hloupy. co si chtel rict uz si rekl, za vic pismen uz ti nestoji.
  • Cena za pozitivní auru je vysoká.
  • Obdivuju tvý věštecký schopnosti :)
  • smejki
    Jenže tohle on nikdy nedělal, chlapče, to si něco vkládáš mezi řádky a vyvozuješ nevyslovené závěry.
    Vím, špatně se ti četl, to jsme se potom taky dozvěděli. *1*
  • "Smlouva platí v tom znění, v jakým se podepíše." Jo, to říkej Westovi & Zampellovi. Ano, jedná se o Activision a ne o EA, ale to je jádro pudla, se kterým mám ohledně této zprávy problém.

    A na rozdíl od indie rybiček (někdy větších ryb), tihle dva měli peníze na právníky.

    Situace není "win-win", ale "win-temporary win, followed by gradual lose".
  • Když si postavim image na tom, že kudy chodim tudy pliju na velky firmy, tak s nima pak prostě nemůžu dělat kšefty. NIKDY!!!
    A že viš, jak napsat h*vno si dokazal už tim zmíněným článkem...
  • Myslim,ze se to tu na tiscali probiralo uz nescetnekrat *1* .
  • A v cem je Origin vetsi spyware nez Steam? To je mi prirovnani :))
  • smejki
    Jo, ten článek si pamatuju. Pod ním jsi dokázal, že neumíš anglicky.

    A tohle má jako nějak ovlivnit to, že hra bude vystavená na nějakym virtuálním regále? On nechce, aby mu kecali do vývoje, PR a marketingu. Nauč se proboha chápat psaný text a mluvené slovo.

    A kdyžtak <>hovno se píše takhle.
  • no pozor, ja bych taky rekl... jenze nekterym tyhle s r a c k y nevadi podivej se na steam
  • Časem? To je co? Zítra, pozítří, za deset let? Časem možná budem mít v mozku mikročipy *2* Zpráva je teď a obsah je takovej, jakej je. Co na tom kdo pořád nechápe? Smlouva platí v tom znění, v jakým se podepíše. Snad nejsou všichni vývojáři nesvéprávní?
  • Ty vole Smejky!!! Sesmoliš celej članek o Wasteland 2 a pořád víš h*vno? Třeba teď je s nim rozhovor na edgy a tam brečí, jak mu při propagaci ty m*dky Haunted zakazovali používat slovo dungeon a jak ho to hrozně ranilo.
  • Nekteri tady opravdu zbytecne sili,aniz by se na chvili zamysleli,o co tady vlastne jde.
    Na druhou stranu,nemuzes vedet,jestli si EA casem nezacne diktovat,jake charakteristiky musi dana hra mit,aby ji na origin umistili.I kdyz,pokud chteji byt konkurence schopny,tak je nejspis v jejich zajmu dostat na origin her pokud mozno co nejvice.
  • Jéžiš, to je snůška. Takže pro ty pomalejší. Podle článku:
    1. EA touhle akcí nehodlá přenýst žádný praktiky na nezávislou tvorbu
    2. EA touhle akcí nehodlá rýžovat, krást ani drancovat
    3. EA touhle akcí nehodlá nijak zasahovat vývojářům do jejich tvorby

    V čím víc obchodech tvoje hra je, tím víc na očích je a logicky máš větší šanci, že se prodá. Samozřejmě umístění v obchodu stojí peníze. Z čeho myslíš, že žije takovej Steam. Z každý prodaný hry jde část peněz Valve za to, že u nich hru autoři vystavili. Nebo třeba stojí vystavení hry nějakej fixní poplatek a na počtu prodanejch kusů nesejde. To je teď úplně jedno a jak to má Valve nastavený nevím. Faktem ale je, že to stojí prachy. A EA se teď rozhodla, že si můžou nezávislí vývojáři umístit svoje hry na jejich Origin, a oni za to nebudou po nich chtít první 3 měsíce žádný peníze. EA tím teda nikoho nekupuje a nikomu do ničeho nekecá, jak ty tu histerčíš. Nezjištně to nedělají. Jednak pokud chtějí s Originem konkurovat Steamu, musí rozšířit portfolio her, navíc je to i pozitivní PR - nezávislý vývojáře má každej rád. Takže klasickej win-win.

    Ještě něčemu na tom článku nerozumíš? *7*
  • Musime uznat, fakt tazky konkurent! *1*
  • Dovolili. Z tvorby AAA titulů je solidní žumpa a rodinná horská dráha, hratelnostně pro všechny od 6 do 90 let. Lživé reklamní kampaně, polopravdy, účelová prohlášení před vydáním. Zákazník slouží jako peněženka a když jsou $$$ na kontě, tak je dobré zákazníka zabanovat na fóru, popřípadě mu zaplacený produkt odebrat.

    A tyhle žumpoidní praktiky teď hodlají přenést i na "nezávislou" tvorbu. Rýžovat, krást, drancovat, po nás potopa. A pak se div, že si tohle spousta fandu indie nepřeje. Že nepotřebují dělat zadarmo pošťáky spywar...pardon, Originu. Že nechtějí, aby se v nezávislé tvorbě začaly objevovat EDC balíčky (to samé jako DLC, ale ne, to není DLC, to je EDC!). Že nechtějí vidět realizovanou tuhle smlouvu s podsvětím výměnou za kus žvance.
  • Spyware moc rad nemam, ale ze bych z nej silel jak nekteri... Uplne stejna logika.
  • Mne se libi, jak tu furt vsichni strileji cisla jako 12 milionu registrovanych uzivatelu. 12M maji proto, ze na Origin nacpali vsechny ucty co kdy kdo mel u EA ci jeji pobocky, tedy napriklad na BSN. Osobne hodne pochybuju, ze tu s r a c k u bude pouzivat tolik lidi.
  • To mě by ty rozdíly docela zajímaly (a jestli se něco třeba nezměnilo *4* )
  • smejki
    ne, nepíše a ne, nevaroval. Fakt by mě zajímalo, kam na tyhle bláboly chodíš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit