Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kecy kecy kecy.

    Minimální mzda se nezvedala x let. V ČR je pomalu nejnižší z celé EU:

    Kdyby se zde díky schválně špatně nastaveným zákonům nekradlo tak je peněz dost.
    Podnikatelé kradou na x způsobů: šidí na daních. Do pracovních položek dají soukromé.
    Stát jim rok dotuje zaměstnance. Pak ho vyhodí a naberou nového dotovaného.

    Pak tu máme zneužívání sociálních dávek které jsou často vyšší než minimální mzda.
    To je ostuda.
    • vanhorne
      Minimalni mzdy v Europe.I pro toho kdo nezna English to bude srozumitelne.

      http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_in_Europe_by_minimum_wage
  • Zvýšení minimální mzdy akorát trošku omezí rychlost bohatnutí majitelů a akcionářů firem, nic víc. Na západě podnikatelé bohatnou pomalu po celé generace než nahromadí slušný majetek a ne jak je zvykem u nás, kdy různí výkuci zbohatnou doslova přes noc a nikomu se to nezdá podezřelé.
  • V tom případě ať pan Frolík doporučí našim podnikatelům nabírat pracovní síly z Německa nebo Rakouska a české dělníky nechají chcípnout. Už magor a demagog Kalousek prohlásil, že u nás je drahá pracovní síla. Tak opravdu nevím co těm našim podnikatelům brání nabírat lidi v Německu nebo Rakousku
  • Pracovní síla je drahá? Kdyby uvedl-nepracovní síla je drahá, tak mu budu věřit!
    Tak redukujte stavy těch různých "podržtašků" kterých za ta léta přibylo násobně! Vyšší šéfové každý rok nová auta- lízink. Odměny v řádech statisíců-neadekvátní výsledky. Nikdo nic neví, nikdo ničemu nerozumí. Prostě moderní produkty vysokého školství á-la Pilsen. Těm schopným se omlouvám.
  • Zvýšení minimální mzdy je nutností již z toho důvodu,že vysílá signál i k zvýšení dalších mezd.A v těch bychom se nepohli tak důrazně,jak to dělali "tenkrát na Západě".Rezervy naše ekonomika na to má,ne že nemá.Ale kdo by dával peníze navíc,najmě v soukromém sektoru?Odbory nejsou všude a tak se o to musí přičinit stát.Je dobře,že se rokuje v tripartitě se snahou se domluvit a není tomu tak ,jako v minulosti za vlády pravice,která o minimální mzdě a jejím zvyšování nechtěla slyšet.
  • at ohrozi, hlavne že budu mit co žrát....
    taky slibovali, že po převratě roku 1989 předběhnme okolní státy....... jo a teď až za 160 roku....
    *1*
  • když neumí vícepresident oživit ekonomiku, ať pobírá tu nezvýšenou minimální mzdu.
    Když je ta pracovní síla tak drahá, co ho tak propustit, aby byl pár let nezaměstnaný!
  • Může mi pan Frolík vysvětlit jak je možné, že tentýž výrobek stojí v Německu méně než u nás, přestože mají Němci 3-4 násobné platy? Kdo se tedy nabaluje, výrobci nebo prodejci?
  • Ten kdo toto prohlásil tak neví zakolik dělník pracuje . Vtom případě by měl od toho svýho plnýho koryta vypadnout a to hezky rychle de---yl.
  • Nedávno se v tv chlubila jakási majitelka bezp. agentury, že za den vydělá to co dřív za celý rok, a ona nemá litr na přidání??? Kecaj šmejdi!!!
    • vanhorne
      " že za den vydělá to "
      Mela asi contract s tou plundrou Nagy-Necas a to platil stat,ktery na nejaky ten million nehledi kdyz je to pro zname a kamarady.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit