Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • JO,Jo, samý zemědělský odborník, stejný jako Zeman v dobách, kdy radil ? v JZD Slušovice, proč se mlčí o tom, že tam pracoval, když nemohl najít jiné zaměstnání. No jo, prognostik, co s ním? Nebo snad nám budou konečně, jeho zásluhou ,padat pečení holuby do huby ? Musí si pak společně s p. Cubou sehnat nová kormidla veslování, nejen udělování kamarádského vyznamenání!!!!!, na Hradě, který přece patří nejen těm vyvoleným, ale všem čestným a pracovitým občanům naší krásné země.
  • Pro těch pár, zblblejch pitomečků s vygumovaným mozkem...... Kdyby dostal možnost a pracoval jen na 50%, byli bychom z nejhoršího venku... alespoň co se týče potravy.... Ju a jak někdo píše kdyby... má 100% pravdu. Proto musel jít pryč a proto ty akce Havlovo-Klausových pohůnků. joo.... kéž by se mu do úklidu toho bor.elu co tu za 20 let "moderní odborníci a taktičtí partneři" nadělali.chtělo. Ona to nebude žádná sranda....
  • Soudruh Lukoil Jelcin Zeman opět nezklamal a vzpomněl si na své "staré brachy" z divokých pitek na Moravě. I takto se za socialismu hospodařilo.. *7* *9* *13* Tak to se můžeme těšit, čím nás tato stará kreatura může překvapit...Lány řepky osadí ječmenem a hned mu dáme metál... *3* A hned se bude vytrubovat do Bruselu, jak jsme pokořili EU. Ale problém je úplně někde jinde a to, v nekompetentních lidech, kdy soudruh Fülle se svojí moskevskou ekonomickou univerzitou nebyl schopný pro naše zemědělce vymoci na EU větší dotace do zemědělství. A proto, že zemědělci nemají peníze na to, aby chovali vepře, nebo sázeli náročnější plodiny, tak se jim ekonomicky vyplatí osázet hektary řepkou a mají po problému. Ale, že všechno musíme dovážet, to už soudruzi nedomysleli....Dnes je vepřové dražší a dražší. A proč? Protože výkupní ceny pro zemedělce jsou naprosto směšné a mastí si z toho kapsu pouze markety, a proto jsou chovy pašíků hromadně likvidovány pro neziskovost. A veškeré vepřové maso dovážíme z Německa! To je horší hospodaření než v Turecku.! Jak toto chcete změnit džízýdí Slušovice? *3* Vyvinete lepší počítačový program na hlídání dojivosti ?? *1* *1* *1*
    • Zeman je můj prezident!
      • Pozor, Zeman je jeho prezident!
  • I kdyby radilo p.Zemanovi 10 poradců typu p.Čuby pro zemědělství, nedostanou toto odvětví tak brzy na nohy.A to ví i bývalý ,velice úspěšný předseda Slušovického agrokombinátu.Byla to tehdy velká,přímá chyba pres.Havla,že poslechl především "ukřivděné"disidenty/např.p.Devátého/.P.Čuba dokázal v tehdejší době Baťovým způsobem řídit zemědělský komlex, včetně navazujícího výzkumu.Zato měl dostat medajli,ne sprostý výhazov.Co k tomu říci-snad p Čuba pochopí těžkou ,současnou situaci ČR v zemědělství a neodmítne nabídku budoucího presidenta -pomoct alespoň radou,jak to naše zemědělství restaurovat.
    • *1*
  • Koho může překvapovat v blízké budoucnosti jistěže zločinné spolčení nejméně transparentního prezidenta 32% mongoloidů v zemi a nesoutěžního maňáska předchozí společensko-ekonomické formace, který krátce polistopadového policejního vyšetřovatele vlastních finančních machinací ve "svém výkladním družstvu" Alexeje Žáka svým estébáckým vlivem donutil radši k emigraci - ten následně dostal jakkoliv exponent "demokratického" státu bezproblémový politický azyl ve Švýcarsku, tak zjevně průkazné byly výsledky jeho vyšetřování!!! *16*
    • Nemůžeš to psát trochu srozumitelněji, vůbec se nedá poznat o co Ti jde. Pak není možné s Tebou diskutovat.
  • Čas, kdy byla éra pana Čuby a jeho na tehdejší dobu vynikajícího týmu lidí, odborníků i pracovníků celkově asi nikdo vyloženě vracet nebude, ani to už není zcela možné, ale princip práce tzv. na svém, za své a pro naše lidi, aby měli opět práci i zisky z ní, místo žebrácké podpory v nezaměstnanosti s tím, že tu souběžně pojede soukromý zemědělský systém a vedle i ten "družstevní" s jistou, základní podporou státu, kdy některé věci mohou být prospěšné i levnější na obě strany, včetně společného vyjednávání např.výkupních cen a podmínek celkově i s využitím strojového parku, jako služby pro zemědělce případně celou obec, kdy není ani často únosné, aby každý soukromník měl např. kombajn a stroje za miliony se splátkou na dlouhá léta, vesnické jídelny za slušnou cenu z vlastních produktů..tak to si představit umím...Pokud se máme mít lépe, tak ti okolo nám pomáhat určitě nebudou, ti chtějí hlavně zisky sami pro sebe a své lidi.., takže si nakonec musíme pomoci opět sami, tak jako vždycky.... U nás jsou lidi rovněž šikovní, odborní i schopní a v minulosti i byli.., stejně jako jinde, tak proč cpát peníze a práci i zisky cizím a jinam, když to dovedeme taky a ty zisky budou daleko víc zůstávat u nás doma a pro naše lidi a náš rozpočet země. Jen se podívejme kam jsme došli díky tomu, že současná garnitura podporuje raději cízí země, než tu svoji a své lidi..za chvíli by naši lidi neměli nejen práci,ale ani doslova co žrát, protože ty srajdy co se sem vozí jako "čerstvé potaviny" jsou spíše odpadky pro prasata a ne pro lidi. Buďme opět pány ve své zemi, abychom si mohli vážit sami sebe a před svými potomky se jednou nemuseli stydět za to co jsme jim tu zanechali za chlívek a vykradenou špíž.
  • Ano, ti jako Čuba prokázali, že něco dovedou. Oproti Bendlovi a dalším diletantům kteří rozumí pouze tomu jak hrabat peníze a je jim jedno kolik ministerstev a úřadů vystřídali a prokázali, že neumnějí vůbec nic- jen kecat a hrabat. Snad už konečně takových dost pane Zemane.
    • Vůbec netušíš, a přesto píšeš...
    • Čuba je typický představitel klausovsko-komárkovské pseudoekonomie- skvělé výsledky v prostředí, kde neexistuje konkurence, kde se nemusí dodržovat zákony, kde já můžu všechno a ostatní nesmí NIC. *11* ZATO mám PLNOU HUBU VOLNÉHO OBCHODU A LIBERALIZACE *11* Prostě Prognostický ústav *1* *1* *1*
      • paroklaus..To je blbost v té době už bylo daleko víc podniků, družstev i výrobních firem dokonce se zahraničním obchodováním co takto vznikaly v podobném duchu, než jen Slušovice. Ty byly akorát díky Štrougalovi co je nejvíc protěžoval a svým způsobem i chránil víc známí. Je fakt, že na tehdejší dobu a podmínky se pohybovali často za pomocí různých stranických vyjímek, přivírání očí a tak trochu i na hraně tehdejšího chápání socialistického hospodaření, protože se hodně vyjednávalo ve sklípku při víně, klobáscích,pečenému seleti a k ránu i s ženskýma co byly pro tuhle věc velmi družné,ale asi to jinak nešlo..Akorát se takovým lidem neříkalo lobbysté, ale strejci co věděli s kým se ožrat a s kým si potykat se zájmem něco za něco, stejně jako dnes. Jediné co tam bylo na tu dobu velmi zřetelné je to, že se v těchto firmách jinak a víc pracovalo, ale taky se i dalo za to slušně vydělat.
        • Oto, bylo to asi takto: Husák věnoval Slušovicím velkou pozornost a nechával si předkládat jakékoliv zmínky v novinách o Slušovicích. Štrougal mu musel zdůvodňovat, kde berou peníze na rozvojové programy a kdo za tím stojí. Každé prohlášení, že vláda do Slušovic peníze nedala, Husáka nesmírně popudilo. Slušovice nikdy od státu žádné peníze nedostali. AK Slušovice, každoročně uzavíral s 10 - 16 zahraničními podniky nejrůznější kooperační smlouvy. Např. po mnoho let exportoval tisíce vykrmených mléčných telat a vykrmeného skotu do Rakouska a Itálie. Získané devizové prostředky pak investoval pro dovoz osiv a chemikálií. Před revolucí tak AK Slušovice realizoval dovozy a vývozy za několik stovek miliard korun. Slušovice neměly žádná stranická privilegia. Kupodivu činnost tohoto družstva šla na nervy jak komunistům, tak potom kapitalistům. Zajímavé.
          • Lery..Mám spíše osobní zkušenost právě z těch sklípků, akcí.., kde se "vážení straníci " z Prahy,Brna a ÚV učili zvracet za Slušovice, JZD Práče a jiné... a soudružky tancovat na stole..:-) ,ale nemám problém s tímto nesouhlasit s tím , že je dobré sem uvádět takové věci, protože si myslím, že ti mladší mnoho z toho neví a mají pak úplně jiné a zkreslené názory ..
            • Jistě. Komunističtí papaláši toho uměli využívat. Ale myslím si, že se jednalo o jejich soukromé aktivity, aby si něco přilepšili do svého osobního rozpočtu. Tak obrovské ekonomické aktivity, které ve Slušovicích byly, tak ty se nedaly domluvit ve sklípku. Ale jinak souhlas.
      • Nechci Ti vyvracet názor, ale ve Slušovicích dokázali nadprůměrnou efektivitu práce. Lidi byli odměňováni podle toho co dokázali, tedy měli nadprůměrné mzdy.Slušovice dokázaly porážet zahraniční konkurenci a tehdy získávali na tu dobu velmi mnoho devizových prostředků. Na český trh přinášeli mnoho nových výrobků. Ale ve svém oboru, tedy zemědělství dokázali porážet evropskou konkurenci ve výnosech, v přírůstcích , produktivitě práce ale i ve vědeckotechnickém rozvoji a vývoji.. A k nim se přidávala další družstva. Československé zemědělství bylo po revoluci velmi nebezpečné EU. Proto Česká republika dostala od Bruselu tak přes "hubu", že se z toho zemědělství doposud nedokázalo vzpamatovat. Kdyby nás y Bruselu nedržel na uzdě, tak bychom byli nejen soběstační, ale ještě bychom vyváželi do EU v takové míře, že by Poláci, Rakušané,Francouzi a ostatní, měli těžce zamotané hlavy.
  • Soudruh Zeman vzpomíná na staré rudé časy. *1*

    Jen nechápu v čem mu bude radit. Ve správném kladení věnců? Vždyť president je pouhý kladeč věnců. *1*
    • Zeman je můj prezident!!!!
  • Slušovice byly socialistickým kapitalismem. Agrokombinát ve své době ukázal, že i za socialismu je možné jít cestou dynamického rozvoje. Podle Slušovic se do podobných projektů pustily i ostatní podniky a to nejen zemědělské. Privatizace měla u nás proběhnout na základě "slušovických" zkušeností. Bohužel Havel nazval tento ekonomický unikát "propleteninou černých nitek". Jak velice se diletanti Havel a pan Devátý mýlili.
    • Deset lidí maká, jedenáctej dostane metál! Tak to fungovalo v hornictví a leckde jinde. Čuba si prosadil své (budž mu přičteno ke cti), pak se jen vezl, co by příklad pro ostatní. Jenomže ti ostatní neměli ty konexe...
      • Je to tvůj názor, ale pokus se seznámit s fakty. Na tu dobu, to bylo něco neskutečného. A Čuba u komunistů moc oblíbený nebyl. Kdyby nemusel, tak ani ve KSČ by nebyl.
  • .....bude blízkým spolupracovníkem pro zabijačky a pálení slivovice. Ale teď vážně, kdyby se pan Čuba stal po roce 89 ministrem zemědělství, asi by všude nebyly jen lány řepky a nedováželi bychom ty s r a č k y z Polska. Evropská komise už sama opatrně přiznává, že přidávání MEŘO (metylesteru řepkového oleje) do pohonných hmot životnímu prostředí víc škodí než prospívá, u nás se o tom "raději" nepíše. Je to asi jako úsporky versus klasické žárovky.
    • Proto mám zásobu klasických žárovek všech druhů. Mě nějaký lobbista nebude diktovat čím budu svítit.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit