Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Drahé, obvykle starší, BIO matky,

    vychovala jsem dva syny, chápu, že děti potřebují nakrmit a také jsem se tak v minulosti chovala. Avšak  snažila jsem se tím neobtěžovat své okolí. Takže už prosím konečně pochopte, že na Vás není nikdo zvědavý. Učiňte tak v klidu a soukromí, tak, jak dělá vztahu matky a dítěte dobře. Problémem je, že nejste ochotny se ničeho ze svého pohodlí vzdát. A tak se chováte přehnaně feministicky.

    A pokud si chcete uchovat zdravý sexuální vztah, ani Váš partner není zvědavý vidět neustále jen kojící matku. Nedělejte z mužů své otroky a změkčilce. Co je chudáky pak má vzrušovat?

    Iveta, vzdělání VŠ, IQ nad 130, děti dospělé, vzdělané, úspěšné


    • Krásně a trefně řečeno a ukládám si bio matka .

  • Na veřejnosti je zakázáno se obnažovat, močit . Proto i kojení na veřejnosti

    prostě není vhodné. Tečka.  Ovšem dnešní hloupá doba s heslem práva pro všechny ( nesmysl)

    těmto  hlupačkám možná kojení na veřejnosti umožní.

    Opět se nadřazuje právo jednotlivce nad práva ostatních a to je cesta do pekel.

    Až se k nám nastěhuje kanibal tak mu také umožníme žrát lidi?? Pokud ne tak ho budeme

    diskriminovat když v německu ( tedy EU ) mohou mít muslimové v rozporu se zákonem dětskou

    nezletilou manželku.   Společnost stojí na obecných právech.   Pokud začnee uznávat práva

    každého i švihlého jedince tak jako společnost skončíme. 

  • Veškerá úcta matkám, ale nic se nemá přehánět. 

    Některé maminky mají za to, že mateřství je právě důvod, aby si každý "sedl na zadnici." 

    Radujte se, buďte pyšné, ale nemusíte být nutně středem vesmíru. 

    • Souhlasím. Pokud je již léta na pořadu dne, že těhotenství není nemoc, což je pravda, na druhé straně je nutno připustit, že ani mateřství není nic zvláštního, ale přirozené fungování samice.

      Takhle to alespoň tvrdí moje žena, která má s těhotenstvím i mateřstvím osobní zkušenosti a své si odpracovala jako provozní zootechnička (na farmě: porodna prasnic, porodna prvotelek, odchovna selat, odchovna MD, pár koní - valach s kobylou). Nemám důvod jí nevěřit - v dosavadním soužití se dosud vždy ukázalo, že měla pravdu.

    • Absolutní souhlas :-)

    • S tím názorem souhlasím. Byl jsem vychováván k tomu, že ženám se má projevovat úcta a proto považuji např. za samozřejmé, že např.  ženě dám vždy přednost. Ale pravdou je také, že ženy bývaly dřív skromnější, nebylo tolik namyšlených feministek jako v dnešní době.

      • pavel.zajda.7

        Už si zase chlap Simono?

  • Osobně jsem čerstvým a hrdým dědečkem tříměsíční holčičky. Nechtěl bych celý "problém" kojení démonizovat.

    Existuje totiž něco jako slušnost, zdvořilost a takt. Když pochopíme a správně aplikujeme zásady plynoucí z těchto pojmů, asi předejdeme mnohým nedorozuměním.

    Když už přijde čas na kojení (což je samo o sobě velmi citový okamžik mezi maminkou a dítětem) moudrá, slušná a taktní maminka vždycky najde způsob, jak tuto situaci uspokojivě vyřešit.

    Mnohdy stačí jen slušně upozornit a požádat o trochu soukromí. Vždyť bychom měli být lidmi v každém ohledu.
    Tím se nezastávám bezohledných militantních maminek. Ale slušných a normálních žen  - matek. Děkuji


    • Přesně.

      V každé společnosti existuje rozdíl mezi obvyklým (t.zv. slušným) chováním a exhibicionismem.

  • A zamýšlela jste se jak má takové puštění ve fronte vypadat? Vždyť se teď všude chodí  podle listu a bez lístků vas nevezmou. Jakože já jsem na řadě a tak paní s ditetem dám svůj lístek a půjdu si vzít nový? 

    Jedna věc je pustit do dveří, sednout apod... Jiná už je dobrovolně čekat dalších 40 minut ve frontě protože mlada maminka si chce pokecat v bance a jelikož " je to jen na skok" tak si nesehnala hlídání . 

    Já jsem třeba rád i za pevné fronty u doktora... S mojí slušnosti bych se na řadu nedostal nikdy... Vždy bych pustil tuhle starší paní, tuhle staršího pana, tuhle někoho kdo vypadá vic ze čekání ho zabíjí... 

  • Kojeni je velice intimni vec mezi matkou a jejim ditetem a proto by melo probihat v soukromi...

    Kojit rocni dite - ktere uz ji ''normalni'' stravu - na verejnosti je vazne dost ''pres caru''...

    • mun.go

      U přírodních národů (už jich ubývá) není problém, když mateřské mléko přímo od zdroje požaduje 5 - 6ti leté dítě. A nemusí jít přímo o biologickou matku.

      Máte pravdu, tady v civilizaci jsou zcela jiné vzorce chování, závislé na okolnostech (místě / čase).

      • U evropských národů nebyl problém, když mateřské mléko přímo od zdroje požadoval 60-90ti letý stařec. A nikdy nešlo o biologickou matku.

        "...ostatně, předešle vypravoval jeden pán v hospodě, že má dvě kojný a že každej den třikrát je císař pán u prsu.“ (samozřejmě bez odkazu, byla by to úrážka čtenářstva).

        Časem zkusím zajít do banky a požádat ochotnou nebiologickou matku, aby mě nakojila.

  • KIMCID

    Jako je přirozené kojení je přirozený sex.Tak že budeme provozovat sex na veřejnosti?

    • Sex je určen jako metoda rozmnožování, nikoli jako prostředek k ukrácení dlouhé chvíle nebo pro zábavu.

      • KIMCID

        tak to máš dost smutnej život :D

      • Ale tohle snad vážený Občane píšete s véééélikou ironií?? Tvor nadaný vyšší nervovou činností bere sex i trochu z jiného úhlu, než jen jako nástroj k rozmnožování. 

        Chtělo by to seznámit se základy lidské psychologie. Děkuji

        • Nejen lidské, a to nemyslím jen otřepaný příklad šimpanzů bonobo.

  • Lidstvo tou přemírou civilizace už natolik zdegenerovalo a zblblo, že vše přirozené je pro něho nepochopitelné a odsouzeníhodné. Proto maminka s malým tvorečkem, který se hlásí o kojení, by měla mít přirozenou úctu a ohled od okolních lidí, i když ke kojení dojde v situacích jako je např. fronta čekajících lidí.

    Bohužel v naší lidské společnosti kvete přemíra hlouposti a vyložené zhovadilosti, že přirozený akt kojení je dnes něco tak pohoršujícího a pobuřujícího, že by se nám kultury s nižší civilizační úrovni notně divily a možná i smály (protože jsme k smíchu, ne-li přímo k pláči).


  • Už jen čekám, kdy přijde nějaká alternativní maminka s miminem do divadla, opery na vážný koncert a bude prosazovat práva maminek chodit s mimi kamkoliv a tam ho samozřejmě i kojit. Další úrovní bude i přebalování. I návštěvníci koncertu vážné hudby musí pochopit, že dítě má své potřeby!

    • Vy ještě čekáte, já to zažil na promoci své neteře. Přítomná biomatka, takto sestra budoucího magistra, se dožadovala místa v první řadě s jedním volným místem v sousedství, aby měla dost prostoru pro kojení v průběhu promoce. Nebylo jí vyhověno - jak se ukázalo, z příkazu Jeho Magnificence nemají děti do tří let po dobu obřadu do auly přístup. Biomatka sice tvrdila, že u nich, na staroslavné Karlově universitě, by se to stát nemohlo, ale bohudík neuspěla. Navíc byl požadavek na další volné místo vzhledem k počtu zájemců a počtu dostupných sedadel opravdu nehorázný.

      Poznámka: dotazem u tehdy přítomného zástupce Jeho Magnificence jsem zjistil, že hranice tří let byla stanovena na základě dlouhodobé empirické zkušenosti - takto malé dítě obřad obvyklé délky s obvyklým průběhem bez výrazných zvukových a pohybových projevů nevydrží. I když, nejsem si již jist, zda hranicí nebylo pět let.

  • Jejího starýho doma její kozy nezajímají protože kojí, tak je ukáže aspoň na veřejnosti a bude se ohánět "právy dítěte"....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit