Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ale jdi Ty Strnade: "Většina zisků navíc skončí u majitelů fabrik či provozovatelů služeb, kteří nejenže přestávají nést jakékoliv břímě zodpovědnosti, ale ani nejsou nuceni pouštět částečně zisky zpět do společnosti." - a kde, Ty mudrlante, končí většina zisků v současném modelu, třeba u takových nadnárodních společností? - na kontech majitelů a top managerů, kteří dobře vědí, proč je mají v daňových rájích...
    "Model sdílené ekonomiky totiž může vrátit pracující do 19. století, kdy se těšili minimu práv a za práci pobírali mrzký peníz." - a oni jsou na tom čeští zaměstnanci snad jinak???? *1*
  • Já bych to poopravil ten umí to a ten zas ono a dohromady neumí nic.Sehnat dobrého řemeslníka bych vám mohl vyprávět.
    • Nejhorší, že pomalu přemlouvat k práci musíte i toho horšího řemeslníka. Téměř každý vám dělá drahoty a vy abyste se doprošoval, pokud od něj chcete něco udělat.
      • Kdo za to může? Systém nastolený zde po roce 1989. Havloidi vše zrušili. Oni potřebovali jen vysokoškoláky. Učňovské školstvý byl vynález socializmu, proto to bylo špatné.
        • Školstvý?!? To snad nemislýš vážně... *11*
          • Ty jsi se nikdy nepřehlédnul, že? Samozřejmě, že učňovské školství je zdevastované havloidy.
  • Tento systém je oprášením systému z konce 19. století, který už popsal K. Marx ve své knize Kapitál. Tento systém může fugovat protože mladí tupci - lidské zdroje, nic neumí, jsou pohodlní a v jejich tuposti je podporuje všudepřítomný internet a nabídky vych*aných šmjdů, kteří provozují různé zprostředkovatelské internetové stránky s popsanými důsledky pro ostatní. Dnešní mentálně zaostalý a pohodlný lidský zdroj toto vše akceptuje a přijímá, tak proč mu to nenabídnout. Když je blbý, dobře mu tak. Je zněj pouze pseudosvobodný lidský zdroj, který nikoho nezajímá a ani nechce zajímat. A tento lidský zdroj si myslí, že je svobodný. Je však pouze lidský zdroj pracující za pár šupů bez nějakých práv. A toto poznání je účelem celého moderního kapitalismu.
  • Marx zatemňuje lidem mozek. Jeho jednoduché, mechanické vnímání společnosti je jako droga, kterou šňupají nejen ekonomičtí amatéři, jako Klaus a jemu podobní. Lidská společnost, ale jinak. Uvádí se, že ve finálních rozhodnutích projevuje velká skupina lidí inteligenci a zkušenost cca 7-8 letého dítěte, bez ohledu na to, z jakých jedinců se skládá.
    Projevuje se tak, jako sice pomalý a poměrně nezkušený jedinec, ale schopný najít řešení. Nikdy jako Marxův mechanický revolucionář, který ať dělá , co dělá, vždycky skončí v krizi , kterou řeší ozbrojeným pučem, který ho zavede do ještě hlubší krize, kterou řeší ozbrojeným pučem.......... *1* Bez marxismem posedlých bloudů se OBECNĚ VÝHODNÉ ŘEŠENÍ VŽDYCKY NAJDE.
    • To Lojza: Naprosto přesné.
      Jen si uvědomme, ve které době Marx žil: počátek průmyslové revoluce, kdy parní stroj byl vynález století, převládající manufaktury s nevzdělanými námezdními "pracovními silami", myšlení lidí ovládané mechanickým materialismem a evolucionismem. Marx nic netušil o elektromagnetismu, elektřině, radiu, televizi, teorii relativity, kvantové mechanice, informatice... A jak je vidět, někteří stále ještě svým myšlením spočívají v době před stopadesáti lety. *1*
      • Co to tady plácáš za blbosti o elektromagnetismu, elektřině, radiu, televizi, teorii relativity, kvantové mechanice, informatice... O to tady vůbec nejde. Pracovní síla se přejmenovala na lidský zdroj, který je v podstatě nevzdělaný námezdný dělník, který je nucen dělat za pár šupů stejně jako před 150 lety. A když je vzdělaný, tak pouze jednostranně a je v podstatě opět odouzen dělat námezdní práci, protože každý nemůže být manager, ikdyž všichni by tím managerem chtěli být hned, ale kdo by zase vytvářel ty opravdové hodnoty? Jsi pouze zmanipulovaný hlupák, možná mladý, vzdělaný v moderním pojetí školství. A takovým hlupákům, ve většině případů, nic jiného nezbývá než se stát loutkou a lidským zdrojem.
    • Ty seš opravdu Lojza. *1*
  • Tenhle text psal snad nějaký manažer nebo velkopodnikatel, případně zaměstnanec berního úřadu. Úředník. Ten kdo "řídí" a bere za to řízení peníze. Často nemalé.

    Už jenom tvrzení, že "majitel aplikace bere peníze za nic". Kdepak, ten člověk něco vymyslel, realizoval ale nikoho nenutí, aby aplikaci používal. A pochopitelně: Daně nejdou státu. To je asi hlavní důvod sepsání tohoto pamfletu. Na takovém způsobu kooperace se nepřiživují desítky / stovky / tisíce různých úředníčků. Není třeba žádných povolení, evidence, regulace atd.

    Jediné riziko je v tom, že práce bude provedena neodborně, bez záruky. Je značné riziko si takhle objednat třeba vyříznutí bradavic nebo slepého střeva. Ale i to by se dalo vyřešit systémem nějakých certifikátů, vydávaných ne státem, ale třeba cechem. A navíc - tenhle "vesnický" nebo "sousedský" způsob opravdu funguje.

    A to státního úředníka rozpaluje do běla. Stává se nepotřebným příživníkem. *3*
    • Tak. Pregnantně napsáno. Dávám bod. Ještě bych dodal, že dalším, kdo má hrůzu z úspěšného lokálního podnikání, jsou nadnárodní korporace - ty, které v dnešním systému podnikání sežerou většinu zisku. A jejich majitelé potom podplácejí takové Strnady, aby psali své varovné slinty... *3*
  • NO ale je to zcela v trendu udělat z lidí Česka úplné debi ly. Dlouhotrvající snaha presstitutů nese ov oce tak co se nad tím včil pozastavují.... Jo už teď se říká že bejvali čechoslováci dobří.... co až to bude na nynější generaci... bějvávalo bejvávalo
  • Vracíme se k temným časům?Tam již jsme,jsme totiž v prd.li. *16*
  • Temné časy...kdy přesně byly a kdy skončily?

    Zdanění bylo tehdy ve srovnání s dneškem minimální, nebyla DPH, a kdy, třeba v USA, byla až zavedena daň z příjmu?

    Pamětníci vzpomínali třeba u nás na časy 1. republiky, kdy si obyčejný šikovný řemeslník slušně vydělal za přiměřenou pracovní dobu.
    A třeba zaměstnanci dráhy fasovali tolik uhlí, že ho nebyli ve své domácnosti schopni ani spálit (tzv "zlaté časy rozpálených kamen").

    Problém dneška je brutální zdanění, kdy už vlastně nestojí za to vůbec něco dělat.

    Řemeslníci a drobní podnikatelé, kteří nejedou alespoň ze 2/3 načerno, nemají šanci.
    • Někteří lidé se snaží resuscitovat temné rudé časy, kdy "všechno bylo všech". A ti "všichni" co o tom rozhodovali, to byly vládnucí politické špičky. Všechno co se vytvořilo se obrazně dalo "do společné kádě" a z ní ti "všichni" přidělili podle svého uvážení každému sociální dávky nazývané mzda nebo plat. Každému přibližně stejně, jenom majitelům rudé knížky prokazující příslušnost k "rase nadčlověka" trochu víc. A tak vlastně nebyly nutné žádné daně. Pokud se přece jen platily, tak jen "aby se neřeklo" nebo když se vládnoucím soudruhům zdálo, že někomu dali z té "společné kádě" víc než potřebuje.

      No a ti rudí "všichni" co tenkrát vládli jenom navlékli pláště jiné barvy, ale svou mentalitu nezměnili a ani změnit nemohli. A samozřejmě ti "všichni" se především sami potřebují napakovat. A daří se jim to, protože už se neprosazuje heslo, že "všichni máme stejné žaludky".

      A dnes máme sice skutečné volby, tzn. lze volit, vybrat si. Ale ovcím stačí dát koblihu nebo buřta a jdou "volit".
      • Český kapitalismus potřebuje a produkuje blbce. Za 25 let je jich tu většina. Zlatí komunisti, zlatý socialismus.
        • Ten tzv. "kapitalismus" si vymysleli komunisti na strašení lidí. A teď se snaží podle toho svého "kapitalismu" chovat. Žádný "kapitalismus" neexistuje, člověka nelze redukovat na pouhého "pracujícího", na pouhou pracovní sílu.
          A to co je v naší společnosti zkažené, to je důsledek víc jak půl století "budování socialismu", nejdřív "hnědého" a pak vzápětí "rudého" s vymýváním mozků a likvidací samostatného myšlení a jednání.
          • Socialismus existoval proto aby západní imperialité měli čím strašit děti. Myslící člověk totiž na ty kapitalistické žvásty nikdy nemůže skočit.
    • no jo ale zase jsme neměli tolik mili.... a multi ve Forbesu... a jinde...a študáci v rámci studií jezdili po světě, měli čas na sport, koníčky . Dělňas když přišel z práce toz nemusel shánět druhou ale šel na hřiště, vymejšlel voloviny.. věnoval se děckám... hmm
      • Dělnas šel na hřiště, vymejšlel voloviny.. věnoval se děckám..., pokud ovšem nemusel jít o na brigádu sklízet JZĎákům obilí, brambory nebo řepu nebo o víkendu stavět kulturní dům, školku nebo kino anebo si nešel stavět "družstevní" byt nebo neopravoval vlastní domeček po rodičích.
    • Na druhou stranu donedávna ten, kdo provozoval řemeslnou činnost a vyživoval dvě děti, díky paušálním výdajům nezaplatil ani korunu daně z milionových tržeb, dokonce ještě v učitém období od státu peníze dostal. Bez ohledu na skutečný dosažený zisk.
  • Jestli se někdo vrací k temným časům, tak je to sám autor. Připomíná mě dobu, kdy dělníci křičeli, že jim parní stroje vezmou práci a proto je rozbíjeli.
  • Nikde není psáno, že oni mizerně placení pracující časem nepřejdou po získání zkušeností na vlastní inzerci a prezentaci. Tento článek je velmi krátkozraký, protože chápe člověka jenom jako tupou pracovní sílu bez schopnosti rozvíjet se a vylepšovat svoje životní podmínky a prostředí. Tato vlastnost člověka vynesla z pravěku do současného stavu. Takže autor je buď tupé hov.do nebo přiblblý pisálek, který se snaží přihřát si svoji polívčičku na dnešním trendu likvidace veškerého středního a drobného podnikání. Dělá to proto, že v rámci NWO je potřeba z člověka vyrobit tupé, nemyslící hovádko, které bude bez odporu plnit všechny příkazy za základní mzdu, za kterou zaplatí předražené bydlení a skromné jídlo. Ošacení mu zajistí charitativní prodejny k tomu účelu zřízené. To je plán NWO, beze srandy. Každý živnostník je závislý na počtu zakázek, stejně jako každý obchod na počtu zákazníků. Na tom stojí svobodný trh. Tady se nám jakýsi nedouk snaží nalít do hlavy, že v pořádku je být závislý na zaměstnavateli. Já jsem živnostníkem už dvacet let a pořád vydělávám, stejně jako mnoho jiných na světě. Nenechte si vymýt mozky. Ten článek je hovadina. *11* *12* *11* *12*
    • ty ses ale chytrolinek a mas vlastní názor uuueeeeee!!!!! este si vraz lopatku n auhli do ucha a zacni tancovat jako kremilek a vochomurka a kup si pak malinovku a napuis sem nejakej příspěvek!!!!! a pak uletíš v e hromadu jen jak te informace zaskoci a ty se hned vrhnes na kralici pecinku!!!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit