Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Klaude Juncker na vstupním obrázku každého nesmírně potěší. A tento hrobník EU má tu drzost mudrovat o Britanii. Primárně odcházejí protože ultrahloupá Francie nebyla schopna zastavit sprosté agresivní vlezlé vyžírky, které se hnali do kamionů mířících do Britanie.Nikdo krom křiváka nemá zájem tady živit páchnoucí vyžírky. Jenom je třeba to říkat pořád dokola a moc nahlas!
    • toto moc sedí.
  • Rozhodnutie Európskeho súdneho dvora

    Európsky súdny dvor: Na humanitárne vízum neexistuje žiadny nárok
    Angela Merkelová teda dostala facku. Do Nemecka nemusela vpustiť nikoho a jeden a pol milióna prišelco v je jej osobná zodpovednosť - a chyba!!! Portál Novinky zverejnil rozhodnutie Európskeho súdneho dvora, na základe ktorého nie je možné žiadať o vízum z humanitárnych dôvodov a odvolávať sa na medzinárodné, alebo európske práva. Jedinou možnosťou je udeliť vízum na základe vnútroštátneho práva. Je to dôležitý rozsudok: že obhajovatelia migrantov, ktorí argumentovali nejakými univerzálnymi povinnosťami stratili jeden z najdôležitejších argumentov.
    Už viac nemôžu tvrdiť v článkoch, médiách a na verejnosti, že európske právo neumožňuje odmietnuť žiadosť o vízum z humanitárnych dôvodov a že následkom toho každého musíme vpustiť a umožniť mu žiadať o azyl.Konkrétne v danom prípade išlo o sýrsku rodinu z Aleppa s tromi deťmi, ktorá utiekla do Libanonu. Tam požiadali na belgickom veľvyslanectve o humanitárne víza, aby mohli v Belgicku začať azylové konanie. Belgicko z obáv, že by ho zaplavili tisíce ďalších utečencov, žiadosť o toto vízum zamietlo. Svoje rozhodnutie odôvodnilo okrem iného tým, že členské štáty nie sú povinné prijať každého, kto ži je v zúfalej situácii. Rodina sa ale od volala a prípad skončil na najvyššej súdnej inštancii EÚ . Tá mala rozhodnúť, ako aplikovať vízové pravidlá a zodpovedajúce ustanovenia Charty základných práv EÚ. Súd rozhodol v neprospech migrantov. Angela Merkelová teda dostala facku. Do Nemecka nemusela vpustiť nikoho a jeden a pol milióna prišelcov je jej osobná zodpovednosť – a chyba! Nevysloveným dôsledkom rozhodnutia je, že ak utečenc i nemajú právo na azyl, nemajú ani právo na voľný vstup do žiadnej krajiny Európy. Pre ostatné štáty Európy je to začiatok dramatického boja o ochranu vlastnej suverenity pred stále sa zvyšujúcim tlakom zaujemcov o ekonomickú migráciu.
    KONEČNE !
    • Bude zajímavé sledovat, jak naše média, poplatná migrantům, budou na toto rozhodnutí soudu reagovat. Zřejmě bude "ticho po pěšině" jinak by si museli za své kladné postoje k migraci sypat popel na hlavu. A měli by, protože jejich obhajoba nelegální migrace byla až "do nebe volající" nesoudnost.
  • Jednání Británie s EU jistě bude velmi zajímavé a prokáže, jaké schválnosti EU připravila pro Brity. Ale i v tak vážné věci, jakou je tato akce nezaškodí trochu "humoru a satiry" Mně pobavilo toto: " "Před diskusí o budoucnosti musíme vyřešit svou minulost," řekl Tusk. Prezidentům a premiérům dnes trvalo potvrzení jeho plánu jen čtyři minuty. Na textu ovšem celý minulý měsíc intenzivně pracovali diplomaté členských zemí a už ve čtvrtek jej potvrdili ministři zahraničí."
    Celý měsíc práce týmů pracovníků diplomacie a stačily k tomu 4 minuty, aby výsledek měsíční práce byl schválen. Buď premiéři a prezidenti EU jsou tak mimořádně schopní, že tak velký elaborát stačili prostudovat, nebo ta měsíční práce celého týmu nestála za moc. Anebo jejich rozhodnutí co a jak bylo známo již předem. Všechno vyvolává pochybnosti o seriózním přístupu k tomuto aktu i trochu škodolibosti v duši, že přece je jenom něco pravdy na tom, že EU, zejména její vůdcové, nejsou pravými, čestnými vůdci všech jejich národů a že je načase, aby se s EU něco začalo dít k lepšímu..
  • co se asi stane:https://www.youtube.com/watch?v=EwxsQ1UhZf4&sns=em
  • BeeJanet
    Británie byla vždycky potížista s Junckerem i dlouho před ním. Problém Británie je, že ačkoli měla plno výhodných výjimek v EU, nevážila si jich. Žije v podivném světě králů a královen a kolonií, které dávno nemá. Realitou je, že VB žije, jako my všichni - v době, kdy o dění ve světe, řekněme o ekonomickém dění ve světě rozhodují velké celky jako USA, EU a ČÍNA. Tahle jednoduchá matematika lidem ve VB, konkrétně lívíkům, evidentně nedošla. Dostanou po čumáku, jinak to nejde. Až pochopí, že nemají kam vyvézt 45% jejich vývozu, bude po výjimkách, které měli dříve i po dokonání takzvaného Brexitu.
    • Zdá se že jsi snad Pythie, že tak všechno víš dopředu jak bude. A zřejmě jsi moudřejší, než celá Anglie.
      • BeeJanet
        Toto rozhodně není nic nového pro celou Anglii. Většina odborníků, která pracuje v mezinárodním obchodu, inženýrů ekonomického nebo finančního zaměření to ví naprosto přesně. Většina lidí v Anglii, která si odvolila Brexit, není schopná vyjmenovat ani orgány EU, nezná základní platné mezinárodní smlouvy a jejich reálný dopad. Většina volila na podkladu populistických, líbivých plků a tak to podle toho ve VB také dopadne. Počkejme si.
    • Podle informací tu myšlenku tzv. brexitu podpořili zejména voliči na venkově, kteří stále žijí v té jejich "splendid isolation", která snad mohla mít svůj význam v dobách minulých. Ti lidé ve svém konservativismu přehlédli, že svět je dnes někde jinde. No a panovačná trhlá Mayová... škoda slov. Chybou bylo, že Cameron vůbec takové referendum vypsal namísto toho, aby GB řešila v EU vznikající problémy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit