Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Politici jsou jen nastrčené figurky mocných. Bohužel jde skutečně pouze o moc a peníze. Konference v Paříž je jen blábol o ničem.
  • Samozřejmě, je to smutné a zarážející. Pokud se řekne "A", musí se říci i "B".Indonésané si ovšem za vše můžou sami. CHamtivost, hamižnost a nenasytnost velkých korporací nezná mezí. Jelikož se vypaluje místní vegetace, patrně neřízeně a když už něco hoří, hoří vše, dokud tam je palivo. Přeměna pralesů na ornou půdu si samozřejmě bere svoji daň.To by měla konference řešit. Hlavní viníci jsou nenažraní podnikavci z Ameriky.Celkem je jedno které.Výsledek je vždy stejný.Otrocky pracující vykořisťovaní vesničané a nenávratně zdevastovaná příroda. *16*
    • V článku nešlo o to, kdo za to může, ale o to, že se taková katastrofa mediálně ignoruje. No, aspoň vidíme, co je ta naše civilizace zač.
  • Je to velmi smutné, nelze než souhlasit s kritikou systému, který rozhoduje o osudech miliard lidí, bez ohledu na jejich názor. Bezmoc obyčejného člověka tváří v tvář podobným katastrofám a hlavně nezájmu mocných je řešit, je strašná *16* *16* *16*.
    Nicméně asi si za všechno můžeme sami. V jinak velmi užitečném a poučném článku je věta, která úplně obrací původní smysl naruby: "Orangutani, levharti obláčkoví, medvědi malajští či nosorožci sumaterští patřící k nejohroženějším druhům na planetě vytlačují plameny z jejich domovů do oblastí, kde nemají dostatek potravy..."
    Pouhá záměna ypsilon za měkké "i" způsobila, že z obětí plamenů (zvířat) se stali útočníci, kteří vytlačují plameny z jejich domovů do oblastí, kde nemají (ty plameny *3*) dostatek potravy. Takže ve výsledku máme z ohrožených zvířat hasiče... *1*
    Jasně, že to vzhledem k obsahu článku působí jako laciný cynismus, ale v těchto "maličkostech" spousta dnešních problémů začíná. Amatérismus, neprofesionalita, lajdáctví, salámismus, je úplně jedno, jak tomu kdo chce říkat. Ale je to všude, ve všem a čím dál horší. Prezident Zeman dlouhodobě kritizuje některé novináře za neprofesionalitu a už jenom to stačí k tomu, aby byl v některých vlivných kruzích silně v nemilosti. Ale může se mu někdo divit? A tady šlo jen o pouhou záměnu dvou podobných písmenek, která zcela změnila obsah a smysl věty. Jak to vypadá, když novinář nepochopí smysl vyřčených slov nebo na něj svým intelektem či vzděláním nestačí? *12* *13*
  • Asi mnozí co se tady na netu opravdu ale opravdu nesmyslně hádají tak tady zatím žádná reakce ?Děkuji za ten článek pane Krejčí.Vyníka známe je to současný kapitalistický systém!!!Jediný co já mohu udělat,že tuto zprávu budu zdělovat lidem co net nemají/i když vím,že to nic nezmění/ ? Snad se najde člověk,který dokáže dát lidem nový systém a zachránit lidstvo !!!!
    • ... piš jenom za sebe, balíku :)))
    • Prosímvás, kde dneska existují lidé, kteří nemají net?! V nějakém venkovském domově důchodců...? To mi "zdělte", vy "nevynný" idealisto... *1* *1*
      • Někteří lidé prostě net nemají, protože ho nechtějí. Beztak se tam nic zajímavého nedočtou. A jiní lidé nedokážou pochopit, jak někdo může bez těch blábolů. co tam jsou, žít.
        • ... tvou tupost nelze slušně popsat, magůrku :)))
    • Tak to vypadá, když současný systém kritizuje negramota.
      • Možná příspěvek toho pána není gramaticky nejvydařenější, nicméně obsažená myšlenka je naprosto trefná a je to vyjádřeno výstižně. Někomu prostě gramatika nejde, tak se neposmívejte!
        Jinak daný článek je velmi pěkně napsaný, díky za něj!!
        • Ano, někomu gramatika "nejde" takovým způsobem, že napíše dvě naprosto brutální hrubky ve čtyřech řádcích. Dnes by byl označen za dyslektika či dysgrafika, za našich mladých let se tomu říkalo blbec... *1* *1* *1*
          • ... vaše mladá léta nikoho netankují, degene :)))
  • Jediná možnost, jak se na tom svinstvu nepodílet, je nekupovat výrobky s palmovým olejem. Tady mají seznam potravin bez palmáku. Existují dokonce výrobci, třeba orion, kteří mají některé čokolády s a některé bez.

    http://stoppalmovemuoleji.cz/bbpo.php
  • Výborný článek, díky...
    • přééésně, konečně *3*
  • Poněkud absurdní situace. Trochu připomíná jako když zloděj křičí "Chyťte zloděje!". Žurnalistika / novinařina - chcete-li, je obor ve kterém jde o sběr zpráv a jejich reprodukci v rovině informativní směrem k veřejnosti. Takže jestli na požáry v Indonésii "celý svět" kašle, tak se toho - autore tohoto článku - obratně chyťte, jděte po tom, informujte celý svět a vytřískejte z tématu Pulitzerovu cenu!
    Jo jasně, pokud je to politicko-společensky nekorektní téma stejně jako násilí páchané migranty, pak přes to nejede vlak.

    *7*
  • Proč? Jestli ono to nebude tím, že 1) zaostalá Indonésie evropské elity nezajímá, že 2) si to Indonésané zapálili úmyslně sami a že 3) se to stejně nedá uhasit, takže se proti tomu může sepsat třeba petice, účinná jako petice proti soptění sopek. *1* Evropa není schopná řešit ani své vlastní problémy, jinak by už dávno potápěla lodě imigrantů ve Středozemním moři. A samozřejmě nejdůležitější je Zuckenbergovo mimino, které bude pěkně nas..né, až vyroste a zjistí, že mohlo být o 99% bohatší *1* *1* *1*
  • no schválně, proč asi,, *3*
  • a proč o naší ostravu se taky nikdo nestará

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit