Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kupodivu je tato monarchie s jedním z nejbrutálnějších režimů a tvrdým uplatňováním islámského práva šaría, tím nejvěrnějším spojencem USA. Těm spíš vadí Zeman v Rusku na oslavách 70 letého výročí ukončení 2. světové války, než tato, jak je v článku uvedeno, monarchie s jedním z nejbrutálnějších potlačováním lidských práv. Proč tomu tak je ? Mohl by mně někdo z přítomných amerikanofilů odpovědět?
    • prosim vas, tam cpou zbrane vsichni...neobracejte to hned na usa, je to samoucelny...
  • Inu, jak je západu vlastní, plná huba lidských práv jen když se jedná o pár drobných. Jak jde o velký kšeft, jde všechno stranou. A boj se novináři a šéfredaktore, jestli o tom něco hanlivého napíšeš.
  • prodej nejnovějších tanků Tiger II? hm, vždycky věděl jsem, že náckové předběhli dobu o více jak 70 let a druhoválečnej tank je pořád best in the world *1*

    haló, tiscali, máte tam někoho kompetentního kromě druhořadýho překladatele?

    co se týče Švedka vs. S. arábie, tak zrovna z této země bych to až tak nečekal, i když viditelně je tím ona sama také překvapena, a co se týče SA, tak tam si iluze nedělám, diktatura stejná jako kdekoli jinde v té oblasti, akorát je zrovna na té "správné" straně ... *9*

    jinak, takový malý detail, tyhle státy (Saudská arábie, Spojené arabské emiráty, Bahrajn, Jordánsko, Turecko, Egypt, ...) vyzbrojily západní státy těmi nejmodernějšími zbraněmi (mnohdy lepšími, než máme my sami), takže až se začne kázat islám mečem, resp. tanky a stíhačkami, tak se Evropa bude jen horko těžko bránit ...

    jsme blbci *16*
    • Jak kdysi řekl náš velký humanitární bombafďák, speciálně k Saudské Arábii: Je potřeba brát v úvahu kulturní odlišmosti některých zemí.
  • Saúdská rada starších učenců obvinila Švédsko z nerespektování islámu a islámského práva... no a CO??? to by mělo být v KAŽDĚ ZÁPADNÍ křesťanské zemi bráno jako ta nejvyšší pocta!!!!
  • Osobně mě překvapuje, že tento komentář vůbec spatřil světlo tohoto světa, žijícího v sebeklamu, kde vládnoucí garnitury hlásají jen to, co se jim hodí k udržení jejich pozic. Fakt, že ostatní státy EU mlčí mě nepřekvapuje, protože se už čeká jen na první příležitost nahradit Švédsko v dodávkách. Konečně zrnko pravdy o dnešním světě.
    • No vidíte. Proč se tedy nepřidaly ke kritice nedodržování lidských práv v Saúdské Arábii i ostatní členské státy EU? Asi tedy moc celá slavná EU netáhne za jeden provaz. Kritizovat boháče, ještě k tomu pod ochranou USA, to se nevyplácí. To takhle nějakou chudou bezvýznamnou zemičku, to by se to kritizovalo, to by byla EU jeko jeden muž.
      • Bohouši jak si to představujete?
        EU by to musela nejdřív projednat.
        To je stejné jako byste chtěl , aby se EU přidala k Zemanovi.
  • Bohužel Švédsko asi utře. Skvělé Spojené státy severoamerické, ho nechají napospas svým kšeftům. Ovšem bylo by zajímavé co by se dělo, kdyby Švédské zbrojovky našly nová odbytiště v RF. Rusové by vše určitě ocenili a Švédům by neplatili zcela jistě v dolarech. Vůbec by nebylo k podivu, kdyby tajná jednání již probíhala.
    • ono i Rusko tam rádo dodá své zbraně

      krom toho, uvidíme, jestli Švédsko udrží dosavadní názor, nebo ho přehodnotí pod tíhou, hmm, peněz ...
  • Jen nechápu, kde jsou USA, označovaní za ochránce DEMOKRACIE všude na světě. Kde není, tak tak připraví převrat. Tak to bylo v podstatě na celém arabském poloostrově. A Saudská Arábie je z pohledu demokracie nulová a přesto USA si s nimi podávají ruce. USA jim dodávají zbraně a SA jim na oplátku prodává levnější naftu. Je vidět to pokrytectví USA, které mají vždy rozdílný metr na udržování lidských práv. Jak to nese prachy pro USA, tak to je v pořádku. Doufám, že takovýchto článků bude více a lidem začně postupně docházet, co jsou USA ve skutečnosti za zemi. Jednoduše řečeno, když budeš poslouchat nás a naše zájmy, jsi náš spojenec. Jakmile vyjádříš nesouhlas s naší politikou, jsi nepřítel a my na tebe pošleme bomby nebo použijeme ekonomické sankce, abychom tě přiměly k rozumu.
    • Jarda.hovno agent!
    • nezáleží na textu, protože soudruzi z ANO to hned smažou (psal jsem o Putinlandu a jeho nezištné bratrské pomoci 1968)
    • jen nechápu, proč ve výčtu není Putinland? Skutečná nezištná demokracie, která, kde může, tak pomůže (1968- zbraně zadarmo i s obsluhou a pár atomovek grátis jako zákusky).
  • dzixy
    Z toho všeho vyplývá, že "byznys je byznys" a je nade vše. Zdá se, že i nad morálkou a základními lidskými právy. Podle chování Evropských politiků se zdá, že je tomu tak i u nás v EU.
    • A co s tím chcete dělat? Zavést sankce jako proti KLDR?
      Pokud vím, tak ze Saudské Arábie nikdo neutíká. Dokonce tam pracuje spousta cizinců.
      A lidská práva?
      Zeptejte se vězňů na Guantanamu co si myslí o demokracii v USA.
  • Takže nejhorší není Sýrie, ale Saúdská Arábie, západní "demokracie" v tom má ale bordel!!!
    • Vůbec ne nejhorší je prostě islám, jedno kde!!!
      • kdepak nejhorší je tupa diktatura a je jedno za co se skrejvá.za islam se schovavají bandy lumpů kterej jde vcelku dobře manipulovat s lidma,ale nas se víc dotýká oligarchosoudruh Putin kde dochazí k manipulaci s myšlením lídí, co toho nemůžou moc ztratit,viz křivka popularity v RF .
  • Pozor v této demokracii se zhlíží nějakej Bureš a prej místo ropných polí má pole řepky,ano voni se nam ty mloci nějak šířej a velí jim feldvébl z valky,to je genialita nadčasovosti.

    Na druhou stranu pokusy zavedení demokracie do podobných statů přinaší více než tristní výsledky ala Irak.

    no a že Tiger neni Leopard ví i male dítě z hodin přírodopisu,co kdyby cenzoři z Tiscali opravovali kraviny na Tiscali aspon k něčemu by byli užitečný.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit