Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • a těch 200 zavražděných Čechů,to kdo vyšetřil a potrestal?

    V tom je právě ten rozdíl-USA si dovedli chybu přiznat,vyšetřit a potrestat.Rusko to odmítá slyšet.Tak kdo je horší?

    Kdyby tě to Jirko zajímalo,tak u muzea v Praze jsou fotky těch našich lidí,nebo teda toho co z nich Rusi udělali.Ale tebe to nezajímá,tobě jsou bližší ti Vietnamci.

  • Kašpar z Hradu je už dávno pod drnem.

  • zajímavé, že u čínanů nám to nevadí a ten kašpar z hradu je má za vzor
  • já si nic vyčleňovat nemusel,já jsem tu dobu sám prožil a s těmi "Ukrajinci" jsem sám mluvil.Rusky.Víte co mi řekli,když jsem se jich ptal co tu dělají? : "Naši otcy zavajevali".

    Takže Jirko,dál si studuj,ať víš kolik měli děl a bicyklů ,ale nečekej,že ti co to zažili svou zkušenost zapomenou,změní nebo vymažou nebo jak si to představuješ.Nejde to.

    Nás  všechny čekala temná léta,kterým nebylo konce a za tu dobu musela naše generace obětovat příliš mnoho.

    Pánové,tak jako vzniká vděčnost,tak vzniká i nenávist.A můžu vám říct,že všichni,včetně komunistů a fízlů jsme Rusy opovrhovali.


  • Masakr v Mỹ Lai byla masová vražda asi 347[1] až 504[2][3] neozbrojených vietnamských civilistů, včetně žen a dětí, kterou spáchali vojáci 23. pěší divize Americal U.S. Army 16. března 1968 ve vesnici Mỹ Lai v době Války ve Vietnamu. Před smrtí byly některé oběti znásilněny, zbity, mučeny, zohaveny nebo pobodány a těla některých povražděných byla vojáky znetvořena.[4]Jednalo se o největší známý válečný zločin amerických vojsk v době války ve Vietnamu.[5] Spolu s masakrem v No Gun Ri v Korejské válce o osmnáct let dříve byl masakr civilistů v My Lai jedním z největších provedených americkými silami ve 20. století.[6]

    Zpočátku vyšetřování byli tři američtí vojáci, kteří se pokoušeli masakr zastavit a zachránit ukryté civilisty, zadržováni a dokonce byli následně odsouzeni jako zrádci několika americkými kongresmany, a to včetně Mendela Riverse, předsedy Výboru pro armádní služby. Teprve po třiceti letech byly uznány jejich zásluhy a byli vyznamenáni (jeden posmrtně) americkou armádou za ochranu civilistů ve válečné zóně.[7] Za masakr vyšetřováno a souzeno celkem 23 amerických vojáků, ale pouze jeden byl odsouzen, přičemž si v konečném verdiktu vysloužil trest tři a půl roku domácího vězení.[8]

  • Myslím si, že u vás už začíná fungovat propaganda a proto jste si vyčlenil jen to, co se vám hodí. Zřejmě jste zapomněl, že této invaze se zúčastnili kromě sovětů (mezi nimiž bylo mnoho ukrajinců) také další naši současní bratři

    "Intervence do Československa, největší vojenské akce v dějinách Varšavské smlouvy, paradoxně podniknuté nikoli proti nepříteli, ale proti jejímu vlastnímu členovi, se zúčastnilo 27 divizí (12 tankových, 13 motostřeleckých a dvě výsadkové) a letecká armáda, 6300 tanků, 2000 děl a raketometů a 800 letadel. Skupiny A, tvořené jednotkami Sovětské a Polské lidové armády, k nám vpadly z prostoru Legnice–Krakov, skupiny B, skládající se z vojsk Sovětské a Národní lidové armády NDR, ze Zhořelce, Žitavy, Drážďan a Kliegenthalu a skupiny C v zastoupení Sovětské, Maďarské lidové a Bulharské lidové armády z Győru.

    Bulharská lidová armáda vyčlenila pro operaci 2168 osob, Maďarská lidová armáda 17 000 vojáků, 1816 automobilů, 177 tanků, 111 obrněných transportérů, 45 protitankových kanónů, 36 houfnic, 78 minometů, 22 protiletadlových kanónů a 100 až 104 letadla, Národní lidová armáda NDR patrně jenom několik set osob, Polská lidová armáda k 21. srpnu 12 846 osob, 456 tanků, 320 obrněných transportérů, 178 děl, 2564 automobilů a šest letadel; k 14. září tyto síly vzrostly na 28 612 osob, 750 tanků, 592 transportérů, 227 děl, 103 protitankové a 104 protiletadlové kanóny, 5663 automobilů a 36 letadel. Přesné počty a složení výzbroje Sovětské armády, hlavního hybatele intervence, dosud nejsou známy.

  •  mně je jedno co mezi sebou nepřátelé mají,jestli plní  nebo neplní svoje rozkazy ,když rozkazovat tady neměli právo. Vtrhli zákeřně ke svým spojencům,ničili,kradli a vraždili a okupovali nás dvacet let.Porušili všechny smlouvy a závazky a pošlapali přátelství,které jsme k nim do té doby cítili.Neexistuje pro ně žádná omluva a jejich okupace byla příliš dlouhá než aby se na ni zapomnělo.Za jimi napáchané škody jsme nedostali žádnou reparaci.Za dobu jejich vnucené a nežádoucí přítomnosti jsme je poznali a uvědomili si,jak jsou nám cizí.Byli to špinaví,podlí ,falešní asiati,ke kterým jsme cítili jen hanbu a odpor.

  • Omyl, takhle nemluvil dokonce ani Hitler. A v závěru života k Rusům projevil jistou dávku respektu v tom smyslu, že oni jsou silnější národ a Němci, jako slabší národ, si zaslouží zničení.

  • Tedy to je úroveň diskuse. Ale zase je fajn, že se všechno nebere hned smrtelně vážně. 

  • Tolik osobní nenávisti a obviňování národa? Takhle mluvil Hitler. Fuj!!

    Čest památce všech ruských mladých mužů, kteří položili své životy v boji proti Hitlerovi. 

    Podivné stolování v Egyptě, ale i jinde není výhradní doménou turistů z Ruska. Vy například umíte držet správně příbor? 

  • Rozumná odpověď na zbytečně emotivní dotaz. Za válečné zločiny nebyl odsouzen žádný prostý voják Wermachtu. 

    Dokonce ani americký voják za zvěrstva ve Vietnamu, ruský voják z Afghánistánu atd. 

  • Za prvé, víš o tom kulový a děláš chytrýho, a za druhý, jak to, že nejseš vybanovanej? Já napsat o tobě, že jsi trotl, a ona je to pravda, tak jsem na tejden odstavenej a demokraticky zcenzurovanej.

  • To máš marnej boj, to je na takový neandrtálce jako thraxx moc informací. Je to pro něj moc komplikovaný.

  • A vojáci wehrmachtu status válečných veteránů měli a mají (pokuď ještě žijí) dodnes.

     viz též: https://www.pametnaroda.cz/cs/vojak-wehrmachtu - jistě není "proněmecká"

    Za válečné zločiny mohli být - a  také byli - odsouzeni jen ti, kdo ty rozkazy v rozporu 

    s pravidly vedení válečných akcí vydávali a své podřízené k jejich plnění donutili.  

  • byli Němci souzeni za válečné zločiny které spáchali v uniformě? Byli.

    Bylo jim co platné,že se dovolávali rozkazů?Nebylo.

    Byla agrese Rusů do ČSSR nezákonná? Byla.

    Tak co tady chceš řešit?Nebo snad voják přestává být člověkem?

    To co ty píšeš platilo tak za Bedřicha Velikého:" To není dobrá vůle,co hýbe lidmi v palbě děl".Po Norimberku to už neplatí.Nebo chceš omlouvat ty co nám ubližovali? To snad ne!?

  • V civilisovaném světě by mělo platit, že voják má a musí plnit rozkazy - nediskutovat o nich!

    Pokuď rozkazy plní,  nárok na titul veterána a výhody z něho plynoucí musí mít  a  zpravidla 

    i má - viz např. Légion étrangère française.

    Politika není  a nesmí být záležitost vojáka - nikdy a nikde. 

    Pokuď se někde věnuje přemýšlení o politice a hodnocení politiky 

    (jako tomu bylo za bolševika v koloniích Moskvy, kam jsme patřili), 

    NENÍ VOJÁK - ale civilista v uniformě!

  • Na světě existuje hodně zákonů,ale pro nás platí jen ty naše a  to co je zákonné nemůže být trestáno.

  • KIMCID

    Teď na zoomu běží série o nich a je to hodně zajímavé

  • to o veslaři jsem nevěděl.Říká se,že do 18.století se slovo Rus překládalo jak Švéd.Jinak to o vikinzích je naprostá pravda.Všechna ruská mužská jména vychází ze severských jmen.Ivan=Ingvar např. Ženy si ovšem brali místní.

  • Takže i současná přítomnost našich vojsk v Afghánistánu....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit