Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hlavně mít to MBA! MBA = mladej, blbej, arogantní *1* *1*
  • Stalingrad
    Možná by to chtělo vidět problém i z jiné strany a dokonce z několika ,ne jen z jedné. Dříve studoval kdo na to měl-za dob C.a K. a občas se ustrnul nějaký pan farář a pomohl Raimundovi či Betynce na školu......za pánů kapitalist se synek či dcerka vyučili u dobrotivého milostpána makali až se z nich kouřilo a začínal třebáá jako zametač dílny,pak vozil materiál,později si stoupl k ponku a pomálu sbíral dovednosti a zkušenosti a někdo se krom synáčků kapitalistů dostal i na školu a byl z něj pan ing.či Mudr.....po válce se na školu tlačili v prvé řadě děti papalášů a sem tam i někdo ,kdo na to měl ....a pomalu se začínala vytrácet do těch vzdělaných kontinuita s praxí......a dnes,dnes-dnes je praxe taková,že mám školu-chci tomu odpovídající místo a vysoký plat. Že o praxi neví ani fň ,jak říkala Helenka...je jedno.Hlavně,že mám vzdělání a ovno čemu rozumím !!!! Proto dnes páni kapitalist brečí,že nemají odborníky.Po uklizečce chtějí málem průmyslovku a šéfa dělá kmotrův synek co má s bídou 5tř.obecné a to jen proto,že tatíček je......Dokud se bude za vzdělání a ne za práci a vzdělání budou mět lemplové a ne fachmani,tak si můžeme celou ekonomiku strčit do ďůpy !!!!! V prvé řadě by se měla podporovat studia při zaměstnání-lidí kteří o tom již něco ví,něčemu rozumí a mají na to jít dál !!!! A ne -všichni mají vzdělání,jsou odborníci,experti a speciální studia.....a dojdete si koupi WC mísu,1/2 hodiny 3 odborníkům vysvětlujete jakou chcete,že se svislým zadním odpadem a plochým splachováním....pak jeden pokýve hlavou -odejde a za chvíli donese splachovač....no,to jsou nám ti vzdělaní odborníci k ovnu-to je tak ho praštit lopatou.....a tak je to téměř všude *1* *1*
    • Mno on si člověk moc nevybere.
      Za feudalismu se měli nejlépe feudálové.
      Za komunistů se měli nejlíp komunisti.
      Když je nyní doba "ekonomická" a doba "právního státu"... pak se mají nejlépe ekonomové/finančníci a právníci.
      Prostě vždy se má nejlépe ten, na koho lidi makaj, naopak nejlépe se nebudou mít lidi, který jsou součást výrobního řetězce, ale ten co stojí bokem a ovládá je (jinak řečeno lidi ovládáte pomocí zákonů a financí ... tadá ) :)

      Principiálně z tohohle vychází nejlépe feudalismus s rozumným vládcem... bohužel i feudalismus táhne k moci lidi, který se neštítí zabít 15 sourozenců a rodinných příslušníků jen aby právem na dědictví "trůnu" získali moc... takže těžko říct jestli existuje nějaký dlouhodobě udržitelný systém.

      O spravedlivosti pro čestné lidi tu není řeč, myslím že nikdy ani nebyla... ale jistě by to bylo příjemné... to by musela morálka a čest "ovládat" lidi... pak by se čestnost vyplatila... vyplatí se obchodovat s čestným člověkem, a né s člověkem který oškubal někoho aby měl víc na právníky a ekonomy...
      Jenže jak zase poznáte lidi co káží vodu a zároveň přitom pijí víno.... tedy opravdově čestné. A opět kdyby jste chtěl založit společnost "státní útvar" řízený ctí, tak vám to nikdo nedovolí... protože ten co nectí zásady má vždy výhodu... a pokud jich je víc, mají navíc i fyzickou moc vás přinutit nectít zásady :)
      • Ta dlouhodoba neudrzitelnost je věc co je třeba si uvědomit.... Bohužel na udrzitelnost si nehrají ani moderní vládci (politici, ekonomové, právníci) ... Všichni se snaží z aktuální situace vytriskat maximum... A po mě potopa.
        Je jím jedno jaký bude jejich chování mít dopad za 10 let, natož obgeneracne.

        Dobrý Feudal aspoň vládl tak aby i jeho děti měli co obhospodařovat a pokud možno tak aby byl respektován..... Politik měří na 4 roky.... Když se blíží volby tak něco slíbí aby další 4 roky měl přístup ke koritu.... Naopak pokud mu někdo slibi že za 4 roky ho zaměstná jako poradce, buďe 4 roky vyvijet činnost aby ten co ho zaměstná neměl důvod si to rozmyslet ;)

        Výhoda zastupitelské demokracie je, že politici vědí že za 4 roky bude vládnout někdo jiný, a oni budou pouze bohatými občany, tedy i potencionální terč nových vládců... Takže úplně pohnojit zákony nesmej, Pac by je to semlelo ;)
  • "Statistiky mluví jasně. Čím vyšší vzdělání, tím lepší výplata. "
    .
    Na tom má velký podíl i stát. Státní zaměstnanci a těch je fakt hodně jsou zařazováni do platových tabulek podle dosaženého vzdělání (kdykoliv a jakéhokoliv). Tzn. že pokud na stejné pracoviště nastoupí vysokoškolák, který si udělal VŠ, třeba zemědělskou za socíku a zároveň nastoupí holka co bude mít SŠ ekonomickou, bude mnohem lépe zvládat práci s počítačem, bude mnohem flexibilnější a i když to pracoviště nebude mít se zemědělstvím nic společného, tak přesto ten VŠ dostane vyšší platovou třídu, ale i stupeň, protože má přeci více let "praxe".
    A tento stav se asi měnit nebude. Chybí tady motivace a podpora učňovských oborů. Slyšíme neustále jaký je nedostatek dělnických profesí, ale nic se nedělá proto, aby se tam mladí hlásili. Každý si raději vystuduje filosofickou fakultu aby pak mohl probírat těžká témata v pražské kavárně a brát plat za to, že přeci vystudoval VŠ a to mu musí stačit do do důchodu.
  • Dobře se uč budeš solit hranolky v mekáči.
  • Každý se může začít starat o svůj chléb vezdejší.
    Bůh neříká udělejte si vysokou, střední školu nebo zvláštní školu.
    Pokud nebudu chtít přemýšlet, tak se nechám někde zaměstnat a je to jedno zda je to fabrika někde u pásu nebo úředník někde na pracáku nebo finančáku. Za pár let se z Vás stane tupec, který zná akorát cestu do práce a zpět. Nakonec skončíte jako demen.... někde v ústavu se zkrnělým mozkem.
  • Tak pokud nejsou příležitosti v ČR, není nic jednoduššího než jet za těmi příležitostmi jinam.
    U mě to bylo taky tak - s tituly a zkušenostmi 20-30K tady, nebo 50 v Rakousku (a to mam i