Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Lidská zvídavost a myšlenkový rozlet u mladých lidí se nedají zastavit. Mladí lidé ve své většině až zestárnou, změní své hodnoty a priority a pochopitelně budou konzervativnější. Ovšem počínání mennonitské komunity není iracionální, ba dokonce vyvolává jisté sympatie, neboť nabízí určitou alternativu k současnému šílenému rozjezdu civilizačního rozmachu. Čím rychlejší civilizační rozmach, tím více přináší problémů k řešení a hlavně vytváří nové a doposud nepoznané výzvy, z nichž některé mohou již existenčně ohrozit evropskou civilizaci a potažmo i celou pozemskou civilizaci.
  • vanhorne

    Zil jsem nekolik let in Kitchener-Waterloo, Ontario.15km 20km meli dve velke komunity v St. Jacobs a Elmira. Prijemni slusni a zdvorili lide a velmi pracoviti. Tak jak ti dovedou hospodarit na svych farmach je obdivuhodne. To co privazeli na svych konskych bryckach na trh do mesta to se uz nikde nevidi. Vsichni v cernem, muzi a chlapci klobouky a plnovousy, zeny a divky cepce, boty z prave kuze podrazky a kramfleky s podkuvkami.  Privazeli jak prumyslove vyrobky tak i pozivatiny. Brambory, mouka, zelenina, med sans sugar, cider, ovoce zrale, pecivo upecene, syry z mleka, 100%maso, masne vyrobky a uzeniny a spousty jinych pochutin. O takovych lahudkach i ti nejvetsi papalasi v Brussels mohou jenom snit a slintat, diky sobe jak zprznili zemedelstvi. To co se dnes zere v Cesku by Mennonites nenalozili ani prasatum do koryt aby je nahodou neotravili. A vsechno zvladnou bez  elektriny, aut, TV i bez mobilu. Bohuzel 2 nebo 3 generace a budou minulosti anebo aby prezili, zvlci stejne jako my. Obdivuhodni lide, skoro vsechno co potrebuji k zivotu si vypestuji a vyrobi. God bless them.

    • Dotaz: co je to vámi uváděný "med sans sugar"?

      • vanhorne

        "uváděný "med sans sugar"?" 

        Je pravy vceli med. Bez pridaneho cukru a jinych ochucovadel a skodlivin.

        • Tedy normální med. Děkuji.

    • ano ano ano kvalitni jidlo jak za starych casu to je cena za celozivotni drinu pracujes a pracujes jen aby ses moh najist.... kdyz to nekomu vyhovuje 😇 ja technologie rad a na jidlo si vydelam za tyden prace zbyle tri mam pak NAVIC 😉

    • mun.go
      • vanhorne

        "What’s the difference between Mennonites and Amish?"

        I really can't say, all I know is that one group is less orthodox than the other. Don't know which one is that, sorry.

        • mun.go

          "While the (both) groups agree on basic Christian doctrine, their differences come in interpreting how those practices should be lived out".

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit