Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nalimst
    Nevím kolik lidí si uvědomuje, že Irán se v 70.letech velmi podobal západu - rozesmátí Iránci a Iránky hráli v plavkách na pláži volejbal, chodili tancovat, země směřovala k sekularizaci, liberalizaci a prosperitě, ale pak se něco stalo. Z Francie se vrátil jeden úchylný starý dědek a tomu se povedlo zfanatizovat mládež a nasměrovat Irán zpět v čase. Pokrokový šáh byl svržen a moci se chopil nejprve tupý dav a posléze náboženská policie. Vlna islamizace se rozšířila právě z Íránu do všech muslimských zemí a v patách za ní náboženský fanatismus a extremismus..
    Koncept nábožensky řízeného státu byl překonán už v 16.století a i když moc katolické církve upadla jen velmi pomalu a klerici se bránili, odluka státu a církve postupně přinášela obyčejným lidem tak velké benefity a pokrok, že se již církvi nepodařilo trend zvrátit a postupně se smířila s duchovní rolí.
    Islám ale nemá církev - tedy ani jednotnou vůdčí autoritu. Doslova každý imbecil, který se naučí číst a má řečnický talent se může stát duchovním a kázat naprosto co chce - Korán obsahuje přes 800veršů - pouček co má či nemá muslim dělat a mnohé z nich si dokonce vzájemně odporují. Korán není příběh jako Bible - jsou to posmrtně posbírané údajné výroky Mohammeda bez chronologického zařazení, seřazené podle délky textu. Jen bůh ví, kolik z Koránu opravdu vyřkl Mohammed a kolik si do Koránu, sepsaném až po jeho smrti protlačili jeho následovníci... Obrovský rozdíl je také v poselství. Bible je příběh o skromnosti, sebeobětování, soucitu, mravnosti a duchovní očistě. Korán je přesný opak - je plný nesnášenlivosti, hlouposti, výzev k násilí, vraždění, vydírání, lhaní, což je důsledek toho, že myšlenky v něm obsažené, nebo značná část, pochází z hlavy bezcitného zvráceného sociopata a násilníka. Každý kdo by chtěl poznat co je peklo stačí když konvertuje k islámu.

    Islám je bohužel nereformovatelný a každý stát, kde islám zakoření, je odsouzen k postupnému úpadku ekonomiky, následovaného morálním úpadkem a nakonec válkou. Aniž si tu sami muslimové uvědomují islám je takové dobrovolné vězení, koule na noze nebo jak se říká je diskriminační. Přesněji řečeno nejprve autodiskriminační - znevýhodňuje samotné muslimy, kteří na to vždy reagují diskriminací a později genocidou nemuslimů. Vidíte to i na současném dění v Iránu - Iránci demonstrují a zaostalý ajatoláh spílá západu - jaká nebetyčná hloupost. Kdyby už si nemuslimy v minulosti nevyvraždili - toto by byl přesně ten okamžik, kdy vůdce ukáže prstem na viníka (křesťana, žida a pod.) a dav se pustí ochotně do řezání hlav. Každé hromadné zabíjení nemuslimů na krátkou dobu ekonomiku zlepší - majetky nemuslimů jsou rozkradeny a ženy znásilněny a donuceny do manželství a kovertovány. Nemá to ale dlouhé trvání - islám brání lidem vytvářet hodnoty jak na poli vědy, tak materiální, získávat a předávat majetek - i když rodina nějaký má, dělí se mezi tolik dětí, že to nestojí za řeč a každá nová generace začíná naprosto od nuly. Velká porodnost, nepracující ženy, polygamie a obrovské množství omezení a příkazů vylučují ekonomickou prosperitu muslimské země s výjimkou několika, co plavou na ropě. Bohužel náboženská cenzůra a všudypřítomný teror extremistů zároveň vylučují, že by někdo mohl muslimům příčinu jejich bídy vysvětlit. Bouří se, povstávají, páchají násilí, vraždí, demonstrují, ale vše je zbytečné - nelze bojovat se zlem, když nevíte nebo nechcete vědět co to zlo je a těžko jim to vyčítat, když ani naši imbecilní západní politici nepochopili jak dokáže během krátké doby praktikování islámu rozvrátit každou zemi.
    • felix.julec
      To stejné o Íránu mně napadlo hned po přečtení nadpisu.Když tam vládl šách tak o Íránu ani nikdo nevěděl.Zřejmě se nehodil do krámu tvůrcům směrování světa,tak tam Francouzi vypustili ajatoláha a od tehdy začal v Íránu nepořádek.
  • Zajímavých myšlenek je v článku dost. Jenom mi to připomíná zase naše západní demokraty, kteří radí, že v těchto arabských zemích je třeba zavést západní demokracii a pak se budou mít ti chudí dobře. A hned po vypuknutí nepokojů bylo slyšet Velký Hlas z USA, že je třeba těm demostrantům pomoci hájit svobodu a demokracii. V ten okamžik jsem vzteky ani mluvit nemohl. Ať už se ti Amíci nenanváží do cizích záležitostí a řeší si své. Ať si řeší své chudé, kteří brázdí okraje velkých měst a žijí vlastně na smetištích. A je těch chudých v USA mnohem více než u nás a jsou na tom určitě stejně blbě, jak ti demostrující Íránci.
  • "A může přerůst v revoluci na způsob arabského jara a svrhnout tamní islámský režim? "
    .
    Tady se snad někdo zbláznil, ne? Proboha kdyby někdo něco svrhl, tak jeden islámský režim nahradí jiný. Nebo si někdo myslí, že v Iránu začnou vládnout po revoluci křesťané?

    Je to podobné jako když tady vydáváme r 1968 pomalu jako boj o demokracii a nikdo nezdůrazní, ta ani v té době vůbec o demokracii nešlo. Byl to jen boj jedné skupiny komoušů proti druhé. Jestli si někdo myslí, že ta "hodnější" skupina komoušů chtěla z ústavy odstranit ustanovení o vedoucí úloze KSČ, jak je naivní.

    Podobné byl i pláč nad "nocí dlouhých nožů", kdy příslušníky SA vraždili příslušníci SS.
  • Co se vlastně v arabském světě povedlo. Exodus do Evropy.
  • Amrdólská propaganda jede na plný pecky.
  • třeba v Turecku považováni za ten největší možný balast. A opravdu tomu tak je. I v 5 hvězdičkovém hotelu se chovali jak prasata, drezúrovali personál a vymýšleli kraviny. Přitom doma to bydlí v jámách vyhrabaných v poušti. A žere to rukama. Takto realisticky je třeba na ně pohlížet.Ať se tak klidně mydlí mezi sebou. Hlavně ať nepřicházejí skučet tady do EU s dojemnýma pohádkama. Ono by to zas pořádnou chvíli trvalo, než by bylo odhaleno jací to jsou všiváci.
  • Rozhodně v Iránu žádné arabské jaro nebude. Národní garda, když na to přijde si s ním poradí velice rychle a Amíci se můžou stavět třeba na hlavu.
  • teroristi z USA zase vyvážejí demokracii
  • mě připadají, že snědli Šalomounovo lejno, ve všem se vyznají, na vše mají řešení, nad ně není, prostě ideální chytráci jako celý vykutálený mainstream, kde ONI začnou chytračit, tam je jen válka, bída a marast !
  • Amíci tam zas sametují.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit