Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • No u nás už by Trump bručel v teplákách. Dovolil si přímo nepodpořit vítězství Ukrajiny?! Pomalu si začnu myslet, že v ušákově bude něco jako demokracie. 

    • Ona demokracie se pomalounku vytrácí i v zemi zaslíbené, jen na to nemohou jít tak zhurta, jako v zemích, kde se "elita" demokraticky vládnout teprve bolestivě učí; ale moc jí to také nejde - většinou je to na 4 mínus až 5. 😐

  • Ruský fašismus (tedy Putinovu obdobu fašistické diktatury) nelze zlikvidovat žvaněním trumpovského stylu.  Aktivní pomoc napadenému státu je třeba poskytovat, i když se to bolševikům a rusofilním zmetkům nelíbí. Současné Rusko je zemí absolutního zla. A klidně si tu anonymní prorusáčci na mě nadávejte, jak chcete. 

      • K těm vládním opatřením bych uvedl odpověď Putina na otázku: Chystáte v budoucnu útok na ČR? Putin: Bože, jen to ne! Kdybych jim zlikvidoval vládu, parlament a senát, zvedla by se jim životní úroveň alespoň na trojnásobek.

      • Já budu, pane veselsene, pro jednou trochu méně slušný; snad mi to zdejší komunita - tedy doufám, že většina z ní - promine. 😉

        "Pane veselsene, my Vás máme na háku; kvůli Vaší hlouposti a zabedněnosti si nebudeme zvyšovat tlak krve. 😎

      • Proč by vám měl někdo nadávat?
        Je to váš názor. A až Ukrajina postaví brigádu pomalého nasazení ze seniorů, můžete se směle přihlásit a tomu Putinovi to vytmavit. Jste zajisté nejen upovídaný, ale také statečný muž. 

      • "Ukrajina už letos dostala ze Západu 360 miliard pomoci na veřejné výdaje"

        Weselíku weselíku občas se tady objeví převeliké moudro.Ovšem to tvoje překonává naprosto všechny.Tyto překrásné peníze mizí v bezedné díře zvané Kyjev.Tam si je prokazatelně rozdělují ti "potřební". A pak se hoduje.Aktálně stojí na Slovensko - UK hranici 4 denní kolona osobních aut. Ty které čekají na proclení. Dochází jim benzín a jídlo. Ale mají luxusní auta z EU. Jediná slovenská TV stanice odvysílala v sobotu reportáž. 

    • CIZINCI V KHL. Prezident moskevského hokejového klubu
      CSKA Andrej Senčenko uvedl, že skutečnými bojovníky jsou cizinci, kteří
      nadále hrají v klubech KHL. „Tito hráči pro speciální vojenskou operaci
      představují finanční podporu,“ řekl.  Jako speciální vojenskou operaci
      Rusko od začátku označuje vojenskou invazi na Ukrajinu.


      a tohle by si měli přečíst všichni hráči (od nás, Slovenska), kteří nastupují v KHL a ještě se popř. diví, že je ignorují národní reprezentace.. Takhle je vnímají v Sovětském svazu...

    • gaheris

      Souhlasím s Donaldem, ten konflikt je nutné utnout hned, včera bylo pozdě! A ti bezmozci ještě dodají ukrowermachtu rakety dlouhého doletu, to bude ještě veliký malér!

    • Každý tady o sobě prohlašuje jaý není demokrat a když narazí na jiný názor, tak se o něho pokouší mrtvice.

      proč by nemohl mít Donald Trump jiný pohled na tu taškařici? Válka neválka.

    • Makak

      Okno pro útok na Rusko se otevírá v polovině června: Polská provokace u Bydhošti připravuje půdu. NATO naplánovalo na červen největší letecké cvičení v historii. Air Defender a bezletová civilní zóna nad Evropou

      ...je jasné, že v polovině června se může i v souvislosti s dlouho ohlašovanou ofenzivou Kyjeva, a tím i eskalací konfliktu situace vyhrotit do míry, kterou dnes nikdo nemůže přesně odhadnout. 

      V polovině června se prostě může stát téměř cokoli, včetně přímého konfliktu mezi jadernými mocnostmi, což by pro nás mělo fatální následky.

      Takže: Cvičení, nebo v americké režii s formálně nastrčeným Německem další pokus o dobytí Ruska?

    • "„Jasně, to bylo, když jsem byl prezidentem... Teď nejsem prezidentem.“

      Přesně tak to funguje i u nás. Když byla pětidemolice v opozici, měla recept na všechno a jela si jen svoje: "antibabiš". No a teď, když je ve vládě, najednou zapomněla, co slibovala a tvrdila. Ovšem to naše média moc nezdůrazňují. To kdyby šlo o nějaké sliby Babiše, to by bylo v médiích 3x denně po dobu několika měsíců.

    • KIMCID

      Protože vi

    • Pan Trump je dost velký frajer.Nazývá věci pravými jmény. Přesně jak říká izraelský premier: "Mír neděláme s kamarády, ale s odpornými nepřáteli".A to prostě excelentně sedí. Opačné kraviny hlásají tlučhubové z Hradu, Prahy,Bruselu. Tito umí jen sypat veřejné peníze občanů komediantovi z Kyjeva. Celá EU se skládá na chod zkorumpovaného státu. Platíme tam všechno. Ale úplně všechno. A zdivočelá mládež vyšiluje ze závodů blbosti nazvaných "soutěž EUROVIZE". Kdy i letos je dopředu znám vítěz.

      • mun.go

        "Celá EU se skládá na chod zkorumpovaného státu."

        A munice pro zbraně na Ukrajinu se kupuje z "mírových" fondů EU ...

        Společný nákup munice a raket pro Ukrajinu ze strany EU: Rada souhlasí s podporou ve výši 1 miliardy EUR v rámci Evropského mírového nástroje

        Rada dnes přijala opatření pomoci v hodnotě 1 miliardy EUR v rámci Evropského mírového nástroje (EPF), které dále přispěje k posílení schopností a odolnosti Ukrajiny bránit svou nezávislost, svrchovanost a územní celistvost a chránit civilní obyvatelstvo před pokračující ruskou vojenskou agresí. Z tohoto opatření pomoci bude financováno poskytnutí dělostřeleckých nábojů ráže 155 mm ukrajinským ozbrojeným silám a v případě potřeby i raket, které budou společně pořízeny členskými státy EU z evropského obranného průmyslu. 

        Josep Borrell, vysoký představitel EU pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku:

        Dnešní rozhodnutí je dalším významným krokem k dodání většího množství munice Ukrajině. Ukrajinské ozbrojené síly potřebují k obraně ukrajinského lidu a území značné množství munice. A potřebují ji rychle. Spolu s předchozím rozhodnutím urychleně poskytnout munici ze stávajících zásob vyčleňujeme na tento účel 2 miliardy eur, čímž celková vojenská podpora EU Ukrajině dosáhne 5,6 miliardy eur.

    • Proto se jej demokrati, sionisté, bojí jako čert kříže. Musí zvítězit ! Musí zvítězit !

      S nositeli  názorů z opačného politického a intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To by bylo už smysluplnější plést koním z ocasů copánky.

      • Pane Masunto, lépe by bylo napsat "Přeji si, aby zvítězil". Můj otec blahé paměti, narozený ještě za císaře pána v roce 1903, který zažil založení Československa,  když jsem se jej jako žák na prvním stupni školy ptal na ten "zlý kapitalizmus", o kterém nám vyprávěly "soužky a souzi" učitelé a který on zažil na vlastní kůži, mi se zvláštním úsměvem na tváři řekl: "Vše, co končí na "mus", za moc nestojí; životu se nejlépe daří v demokracii".

        P.S. Já sám jsem ale později pochopil, že demokracie není politický systém, ale způsob vládnutí a žití; a to ve kterémkoli systému, ať je vpravo, nebo vlevo, či se dokonce potácí a plácá někde uprostřed... 😐

        • Já jsem napsal mus na začátek...

          • Ano, ale pořád je to část slova "museti, musíš, musí", tak jsem to myslel.  Ale nic ve zlém, snad mě pochopíte. Když si já řeknu, že něco musím udělat, je to proto, že jsem se tak sám dobrovolně rozhodl poté, co jsem zvážil určitou situaci.

        • josef.chmela

          Pod Váš příspěvek se podepisuji. Váš otec byl moudrý muž a je vidět, že jablko nepadá daleko od stromu.

          • Za otce děkuji moc. 🙂 

            O sobě ale stále pochybuji a nevím, zda to ještě stihnu nějak rozhodnout - při běžně uvažovaném průměrném věku dožití. 😐

            • josef.chmela

              Všichni musíme dělat co můžeme proti tomuto režimu. Já už toho asi taky moc nestihnu a lituji mých dětí a jejich dětí.

              • Současná demokracie vám toho moc neumožňuje. Můžete jít akorát jednou za 4 roky volit. Pokud půjdete demonstrovat, označí vás současná vláda a její noshledi - veřejnoprávní a jiná média jako dezoláta, lůzu, nebo putinovce.

                Referend se všichni politici bojí jak čert kříže a proto jsme žádné plnohodnotné celostátní referendum od revoluce nezažili. A že příležitosti byly. Třeba rozdělení Československa a další. Referendum o vstupu do EU bylo jen kašpařinou, protože jeho výsledek byl závazný pouze v případě, že většina bude pro. Jinak by závazné nebylo.

                Současná demokracie se stala "demokracií", protože nerozhoduje mínění většiny, ale menšiny. V řádné demokracii by politici dělali to, co by si přála většina občanů, ale nyní je to naopak. Občané musí dělat to, co rozhodne pár politiků. Tím se to nijak neliší od totalitních režimů.

          • Naběhlo 2x, jedno jsem zrušil.

    Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

    Registrovat nebo Přihlásit