Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • okolni africke zeme se stiti ba primo vyhaneji
    parazity z gumovych clunu.Dobre vedi proc.Tady italsti hlupaci tu bandu lovi z more a navazeji to do unie.A bezny clovek aby divikeho parazita prace se stiticiho jako zivil.Kam to povede?Ono to jednou praskne a pozeneme ty vetrelce az ko mori.Nikomu se preci nechce pracovat aby penize misto do systemu sly na obzivu cizokrajneho parazita.Navic parazitovi je treba neustale pripominat, ze rozhadal celou unii.A takto je treba k nemu po cely jeho zpackany pobyt pristupovat!
    • Máme tady dost svých "nepřizpůsobivých", kteří se už několik století přizpůsobují a zatím se jim to nepodařilo, a tak se živí výrobou dětí.
  • Mě naše vláda mučí letním časem, a to jsem nic neprovedl.
    • Tak k tomu se připojuji. Ten "letní čas" je obrovský nesmysl. Poledne je tehdy, když je slunce v nejvyšším bodě své zdánlivé denní dráhy na jižní straně oblohy. Tomu se za miliony let přizpůsobily biorytmy živých organismů. Mně při tom "letním čase" zdánlivě čas utíká nepřirozeně rychleji, hodiny zpravidla ukazují o hodinu více než odhaduji. Časový posun při přechodu přes časová pásma jsem při cestě směrem na západ vždy snášel subjektivně velmi dobře, kdežto při cestě směrem na východ tmu bylo naopak.
  • Nesouhlasím s výchozí myšlenkou Hermanna Vogela:
    "Víte, člověk je ze své podstaty zlý." Zlý je ten, kdo takto uvažuje.
    P.S.
    A tomu nepomůže ani lék Wobenzym (jehož reklama je pod článkem).
    • souhlasim s Vámi... člověk nemůže být z podstaty zlý, již minimálně protože by nebylo lidstvo schopné přežít, natož se vyvíjet.
      Nicméně pokud by se vycházelo z opačné premisy ... tedy že člověk není zlý, pak by mnoho sociálních inženýrů přišlo o práci.... nebylo by možné plošně označovat lidi jako rasisty a podobně. A navíc by se společnost mohla jednoduše obrátit proti zločincům... protože podle opačné premisy je zločinec odpovědný za své jednání protože měl svobodnou vůli se rozhodnout zda bude zločincem nebo ne.

      Pan Vogel jednoznačně zastává právě ten pohled který obhajuje zločince, možná kvůli stigmatu jeho předků (přiznat, že prostě někteří němci byli zlý... No to raději prohlásíme zlo za normální stav a pak teda můžeme hledat příčiny v okolí, že vlastně je to chyba někoho jiného, nebo jenom souhra okolností).

      Pohled že všichni jsou zlý je problémem i dlouhodobého vývoje společnosti... dám extrémní příklad: pedofil odsouzený za zneužívání dětí je podle premisy že lidé mají volbu být zlý nebo ne odsouzeníhodný člověk, který prostě do společnosti nepatří, je nutné jej od lidí, kteří zlý být "nechtějí" izolovat ať to znamená cokoliv...
      Zatímco podle opačné myšlenky (ŽE VŠICHNI JSOU ZLÝ) tak takového člověk jenom podle zákona potrestáme (i když ho trestáme vlastně za jeho přirozenost, což je nehumánní) a pak s vysvětlením, že všichni jsou takový, jej vrátíme opět do společnosti a běda, jestli jej bude společnost diskriminovat za to že vyšlo najevo že je zlý.

      To že dítě zlobí fakt neznamená, že je zlé. A samozřejmě že premisa všichni jsou zlý nevede ke kompletnímu a rychlému rozpadu společnosti. Naprostá většina lidí nejsou zlí, zlí dokud jich není mnoho mohou úspěšně parazitovat na společnosti, která se jejich "řádění" snaží ustát.
      Je to stejné jako s jízdou v autě... taky to funguje hlavně protože naprostá většina lidí se snaží tu jízdu autem přežít a nezpůsobit žádnou škodu... je minimum lidí, kteří tuto snahu a přirozenost ostatních lidí zneužívají ve svůj prospěch a úpěšně parazitují na "slušnosti" ostatních řidičů.
  • Problém domácích trýznitelů je málo známý. Hodně domácích tyranů zůstává neodhaleno. Některé ženy nepochybně zažívají nelidská muka. Nemusíme se poohlížet po zahraničí.
  • Na Guantanámu by mohli vyprávět. Kor lidi co jsou jen příbuzný teroristů.Zůstanou tam zavření už jen proto že se je bojí pustit.



    https://www.youtube.com/watch?v=uVj_9B6s2sA
    • Copak Guantanámo, ale co se děje v CCCP. Tam policajti nutili občany, aby se "přiznali" k tomu co neudělali a sice tím, že jim narvali flašku do "píp" a jeden tak přišel o život. Jo, tam mají stále středověk.
      • V cccp se neděje nic to už není. Ale co se děje v tvé nemocné hlavě to je na pováženou a pozorování.
        • Psychologu, to že se CCCP přejmenovalo na RF ještě nic neznamená. Můžeme klidně hovořit o "východostepním putinchanátu" a bude to totéž.
          Samozřejmě tam už není "stalinismus" ani "brežněvismus", ale ten "putinismus" ty poměry zas tak moc nezlepšil. Ona ta informační izolace jaká byla dřív už dnes není možná.
          • to že se ČSSR přejmenovalo nic neznamená ...
        • vanhorne
          "V cccp se neděje nic to už není."
          Tak co se děje v Rusku, slavny psychologu a pozorovateli?
          • to by s ty nepochopil čecháčku s malým sebevědomím
            • Já to nepotřebuji jsem čech co jsi ty mě je fuk
            • vanhorne
              nemas tam reply button

              Why shouldn't I contribute what's your beef, don't you understand Canuck English?Dej me jmeno jake se ti libi, nebo volej mne jak chces, jenom mne nevolej pozde k veceri, je to idiom.May be the Limeys, don't use that Je ne sais pas pour sur.
            • Well, then, I do not understand why you're contributing here? Yeah, and the sentence does not make sense.
            • vanhorne
              "čecháčku"
              Call me whatever you want, just don't call me late for supper!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit