Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Středula "raus"! Chvojka také. Svazáci pláteničtí. Socani jsou mrtvá strana a zadlužené až po uši. Jsem zvědav, z čeho zaplatí dluh Altnerovým dědicům za vysouzený dům ČSSD. Nějak to utichá, to zase bude finanční švindl. Už aby je Babiš nepotřeboval. "Esa", které ČSSD vyprodukovala po 1989: Gross, Špidla, Paroubek, Škromach, Kavan, Sobotka, Tvrdík, Emmerová, Němec, Rath, Jandák, Chovanec, Zaorálek. Elita nebo jelita?
  • Několik námětů k šetření by bylo.....

    -zrušit trafiku Senát

    -politické strany neplatit ze státní kasy, tedy z kapes nestraníků, ale ať si je platí jejich členové a fandové

    -zavést trestní a hmotnou odpovědnost politiků

    to by se miliardy zpátky jen valily....ale to stávající režim nepřipustí...tasemnice také sama dobrovolně neopustí svého hostitele....musí být vypuzena...

    • Parlament ČR tvoří 281 volených zástupců (200 poslanců a 81 senátorů). Neměl by se počet poslanců snížit alespoň na 100, aby to bylo víc vyrovnané?

      P.S. Každý absolvent základní školy ví, že dvoukomorový parlament je větší zárukou demokracie než parlament jednokomorový nebo dokonce řízený jednou politickou stranou na věčné časy a nikdy jinak. 😉

      • Povídačky naší kačky. Největší zárukou demokracie je když Občané referendem mohou kontrolovat práci svých politických zaměstnanců bez imunity. Pokud prý jsou dvě komory stranických prospěchářů údajně větší zárukou demokracie pak dle stejné logiky bychom měli usuzovat že ještě větší zárukou by byl tříkomorový čtyřkomorový až třeba desetikomorový parlament. Ovšem pokud by ve všech  komorách zasedaly malé skupinky stejných stranických zlatokopů s imunitou nebyl by to projev větší demokracie, nýbrž větší demence. Jen nesvéprávná ovce potřebuje stranické sekty které o ní a za ní budou nekontrolovaně a beztrestně rozhodovat. 

        • Pisateli asi nic neříká pojem "dělba moci".

          A občané kontrolovat v referendu práci svých "politických zaměstnanců"? A ono je to "politické zaměstnání" tak jednoduché, že to může "kontrolovat"  obyčejný občan? V představě někoho zřejmě ano. Stačí rozdat koblihy...

          • Ano, "politické zaměstnání" je nesmírně jednoduché. Nutná kvalifikace má jen tři podmínky: sicflajš, kachní žaludek a hroší kůži.

            Proč bych neměl být schopen kontrolovat činnost zástupitelských demokratů dejme tomu od Marka Bendy po Miloše Vystrčila (dříve spíš od Stanislava Grosse po Václava Jehličku)?

            Nebo předpokládáte, že nejsem schopen posoudit činnost páně Kalouskovu, přestože jsem nedělal účetního v MITASU?

            Atd.

            Právě na podceňování občanů, kteří v naprostě většině zvádnou aritmetiku a čtení, ztroskotal minulý režim. A neztroskotal-li, nabral alespoň vodu, že.

            • No nejsi schopen, páč o tom víš houna jenom blafeš,  Komouši.
              • Reakce na příspěvek:

                Cituji:"No nejsi schopen, páč o tom víš houna..."

                Je schopen svůj břitký úsudek podpořit nějakým faktem, nebo se potřeboval jen vysemenit?

          • KIMCID

            jistě proto máš nick Občan ty jedna kobliho :D

            • KIMCIDe, jsem občanem této země a tím pádem také EU, budoucích USE, co je na tom divného. A koblihy mám také rád. 😉

              • Reakce na příspěvek:

                USE? Leda tak Bundesrepublik Europa. Děkuji, nechci.

                Dělba práce mezi Evropským parlamentem a Evropskou komisí: podle Lisabonské smlouvy rozhoduje EK, není-li uvedeno jinak. A co byste řekl? "Jinak" není uvedeno nikde.

              • KIMCID

                Reakce na příspěvek:

                tobě taky stačilo namazat hubu z tvé volební strany a dal jsi jim hlas nejsi o nic lepší než koblihy

  • Každá vznikající diktatura podporuje růst byrokracie a rozšiřuje kontrolní složky všeho. S estébákem včele to půjde jedna radost.
    • KIMCID

      :D

  • reypal

    Kdo by se divil,že orgán Středula stojí za názory socanů. Vždyť musí být vidět,musí být slyšet,jinak přijde o výnosnou sesli.A to,že si socani dělají z úst žumpu neni nic nového.To je skutečnost,která nepřekvapuje. Socani chtějí rozdávat hlavně to,co nestačili prošustrovat a a odbory s nimi  "drží basu". 

  • Šetřit státní výdaje je nutné, ovšem při respektování předpokladu, že stát existuje pro občany a ne naopak. Ovšem existují určité skupinky osob, instituce a jedinci, kteří zjevně parazitují na státu a svými škůdcovskými aktivitami oslabují stát. Škůdcovskou činnost zmíněných parazitů by měl stát eliminovat a začít by měl u těch pozic, které jsou neodůvodněně nadstandardně státem honorovány. W. Churchill po válce byl členem Horní sněmovny a svoji funkci vykonával za jednu libru ročně. Proč by nemohli naši senátoři býti šetrnějšími a vykonávat svoji senátorskou funkci za jednu korunu ročně ? Politika je službou lidu a ne službou osobnímu kontu.
  • Chvojka lže, když tvrdí, že socani ctí potřebu šetřit státní pokladnu. Ostatně jak by se chovali ke státní pokladně kdyby mohli, to už dříve předváděli. Trapná výmluva, že změny musí být systémové, citlivé a ohleduplné k fungování státu je jen upřímnou snahou teplá místečka úředníků zachovat. Je to správný krok správným směrem, zdecimovat úředníky. Samozřejmě vypadnou ti nejzbytečnější. Ti ostatní se budou bát dalších čistek a budou se snažit, aby byli ohleduplní k fungování státu. Je nejvyšší čas, jinak my operátoři výroby budeme přehlasovaní do Parlamentu úředníky. Ostatně, když je teď vysoká poptávka po pracovní síle, nebude tak bolestivé úředníky přeškolit -zdroje na to jsou.

  • A to je dobá myšlenka pane Chvojka   10%  poslanců a senátorů  za to budou určitě všichni občané. Jen dotoho.To bude ušetřených prachů!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit