Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jsem moc rád, že se dneska historie nefalšuje. Nebuďte legrační, historii vždycky píše ten, kdo vládne. 

    Nechtěl bych dneska učit děti dějepis. 

  • josef.chmela

    Každý režim vykládá dějiny tak, jak mu to zrovna vyhovuje. Proto dávám rovnítko v umění falšování dějin mezi nynější režim a režim pod vedením komunistů.

    • A není dnešní režim pod vedením komunistů? Oni vyjadřují podporu vládě, oni se v posledních dnech vyjadřují k podpoře rozpočtu... A obyvatelstvo balamuntí tím, že máme svobodu a demokracii. Ano, mistři světa ve lhaní, překrucování a falšování! A občanům to kupodivu ani nevadí...!

  • Vítěz má vždy pravdu. A pravda je relativní. Komunisté deizovali SSSR , demokratické zase USA. Záleží na úhlu pohledu.



  •               

                    Aha, čokl, snůška dezinformací, lží a debilit!




  • Praha 6 jasně řekla, že vraha Koněva na svém území nechce, tak jakýpak problém??? AŤ si ho odvezou třeba do Vladivostoku!!!!
    • Praha už toho vyřkla hodně . Jako například uvítání německých vojsk.

      • A co teprve Brno. Kam se Praha hrabe.
    • To neřekla Praha 6! Praha 6 to není jenom momentální konjukturní panáček, který za dva roky bude někde ….jinde. Takové kecy jako "my občané, my dělníci...…" jsme už zažili. 

      Ale to prvokům vyhovuje. Masy jsou pořád stejné, jen je pasou jiní pasáčci. 😀

      • Praha 6 řekla jen jedno: "Vandalům se musí ustupovat!"

  • Koho nějaký "Koněv" dneska zajímá.

    Spíše by měl být postaven pomník Andreji Andrejeviči Vlasovovi, jehož vojáci osvobodili Prahu a okolí - dávno před příjezdem Koněvových tanků od Drážďan 

  • Falšovat a překrucovat dějiny, na oficiální úrovni, lze jenom v totalitních režimech. Jen tam lze docílit toho, že je ustanoven ústřední ideologický orgán, který určuje šablonu toho, co se psát smí a co ne a určuje jak vykládat historické události. Protože tyto limity , demokratická společnost postrádá není možné zde stanovit žádnou oficiální a univerzální pravdu ani ideologii. Komunisté zneužívali nesvobodu projevu a  jeho kriminalizaci k prosazování svých dogmat, ačkoli se tím sami zesměšňovali.
    • Vážený TOMy231, horší než totalitní cenzura, která se dala vždycky nějak obejít (známe z naší nedávné historie) je jakási podvědomá samoregulace v rámci "politické korektnosti" a dalších zločinů proti myšlení.

      Černochovi nesmíte říct, že je černoch, cikánovi, že je cikán, negramotnému migrantovi, který jde vyžírat Evropu, musíte říkat uprchlík a tlusťochovi nesmíte říct, že je tlusťoch. Jinak dostanete nálepku a jste vyhoštěn na okraj civilizace. Nácek, fašoun, bolševik atd. 

      Tak nevím, co je v důsledku horší a co má negativnější vliv. 

  • vanhorne

    At postavi nejaky velky pomnik v Plzni, G.Pattonovi a byl by mozna pokoj. Konev byl stejny chudak, jako ta horda moujiku kterym velel.Ti meli za sebou komisare, kteri strileli ty, kteri vahali aby sli na jistou smrt. Take generalove a vysoci dustojnici za sebou meli sve vlastni hlidaci psy. Stalin prece sam a jeste pred zacatkem valky nechal vyvrazdit kolem 30,000 vlastnich generalu a dustojniku. Stalin byl krvavy vrah, ne Konev vojak, ktery musel plnit jeho rozkazy. Nakonec prece si to u soudruhu podelal tim, ze nesouhlasil s bratrskou pomoci 68. Mozna, ze kvuli tem polovzdelancum co tak radi hulakaji, ze nebyt Sovetskeho Svazu nebylo by Ceskoslovensko, lide Koneva odmitaji. Ja bych nechal Koneva tam kde je, kde ma rozhled do obou taboru statecnych bojovniku. 

    • KIMCID

      Souhlas

    • Ti "chudáci "o kterých tady mluvíš, vypotřebovali  svými životy zbrojní potenciál německé armády a proto nezbyly kulky pro tebe a to je asi ta chyba.

  • mun.go
    Naprosto zbytečný článek - originál na Hlídacím psu i přetisk zde na Tiscali. Jak se tu v názorech jiných (jindrich2309, KMB) píše - historii přepisuje vždy ta politická garnitura, která je aktuálně u moci a ovládá silové složky.
    Jenom Češi jsou jako korouhvičky (kam vítr, tam plášť) - tak zblblí, že podlehnou po každé změně politického kurzu masivnímu obrazoborectví - jako by zničení sochy / obrazu / pamětní desky / nesmyslné členění státu mohlo skutečně přepsat historii.
    Češi (a Pražáci obzvláště) se chovají opravdu jako nekulturní barbaři.

    ---

    Obrazoborectví či ikonoklasmus

    Ničení, znesvěcování a odstraňování cizích obrazů a symbolů se v úzkém smyslu neoznačuje jako ikonoklasmus, ale jako kulturní barbarství či vandalismus. Bývá typický pro každou politickou moc, která se ujala moci násilím či silou. Toto počínání je však dnes často označováno jako obrazoborectví vzhledem k tomu, že již není spojován čistě s náboženskými hnutími.

    ---

  • To je zvláštní, buď mi vymažou celé vyjádření k článku nebo mažou kladné hodnocení. Kdo to asi dělá?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit