Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je jistě smutné, ale ve třídách mých dětí je cca. 20% spolužáků, kteří nechodí na obědy, protože na to rodiče prostě nemají peníze ač třeba pracují. Chlapi v Africe bud´ křepčí kolem ohně, nebo válčí a nebo dělají děti. Veškerá pomoc, která se tam posílá jen ukazuje, že v Americe a Evropě je všeho nadbytek a že tu létají pečení holubi do huby bez práce. Různé telenovely, ve kterých se jen popíjí, souloží, fetuje, jezdí v drahých autech a paří na večírcích je v tom jen utvrzují. A další, možná ten největší problém, jsou nenažrané západní koncerny, které v těchto zemích těží ropu, zlato, měď, dřevo atd. Zničí tam krajinu, že tam sto let nic neporoste a vypadnou. Vlastní země z toho nic nemá a přitom by mohla být bohatá. Ať platí, ti co za tento stav nesou zodpovědnost, ne daňový poplatníci, kteří dřou od rána do noci v kolbenkách!!!
    • Hele vy tam,udělejte si doma pořádek a nebrečte na špatném hrobě.Západní koncerny jste si domů vpustili sami.Tak je vyžeňte a chopte se podnikání sami.Pokud to dokážete.Jinak se poučujte a pak je vykopejte.Jiná rada není.
  • Mladí a silní chlapi prchli, místo aby je bránili. Proto bylo tak snadné je vyhnat a připravit o obživu.
    • Na tohle jsem už reagoval.Najděte si to.
  • Jo. my se budeme skládat a ti co to zavinili, ta 2% co se snaží ovládnout celou planetu se nám budou chechtat. a inkasovat další many many aby jich měli víc.
    No a taky ti "humanitární" pracovníci, aby si udrželi výnosný džob. Proč nejdou za těma co tyhle země vysávají a nezařídí spravedlivé rozdělování příjmů? pROČ?
  • jolana
    Jasně..a my budeme shazovat pytle s jídlem a oni šustit. Neberme jim jejich kulturu...ale také nepodporujme...
    • a to tam nemusí platit za uhlí, plyn, elektriku, vodu, dań z nemovitosti, poplatky za popenice, povinné sociální a zdravotní pojištění atd.
  • Také jsem si všimnul,ze u nás je bezdomovců čím dál více,ale málo neziskovek zaměřených na tuto sortu,co dříve pracovala i odváděla daně.
    • Neziskovky-no coment.
  • Naši předkové se často ocitli v situaci hladu,ponížení a vyhubení.Dokázali se přizpůsobit,kličkovat a v nouzi nejvyšší se chopit zbraní.Proto jsme tam kde jsme.Tuto filozofii je třeba utíkačům před odpovědností neustále vtloukat do hlavy.Za svůj stav si mohou sami,My je ale neustále omlouváme a poskytujeme milodary.Tím jim nepomáháme,ale ubližujeme.Místo vzepnutí v nich pěstujeme rezignaci.Tím z nich ale vytváříme doživotní ekonomický přívěsek Evropy.Zdá se,že oni nejsou historicky přikloněni k práci.Více jim voní válka a násilí.Poučme je,třeba i bolestivě.
  • Problém světa není o tom nasytit chudé ale nasytit bohaté. Ty psycho nebudou mít dost nikdy...
    • Problémem světa(republiky) je to,že jsme si tento princip kapitalizmu v r.1989 osobně klíči vycinkali.Tak teď neskučte.Staňte se stále možným okrádáním bohatí a tím se překlopíte.
  • Je to úplně jednoduché. Múj otec a děd pracovali celý život abych se měl dobře.Teď já pracuji aby se měli dobře moje děti a v klidu důstojně dožili mí rodiče. Mám tolik dětí kolik jsem schopen uživit. Co je v Africe mne nezajímá, oni se také nezajímali o mou rodinu , když jsme sbírali víčka na léčbu. *13*
  • Přestaňte hrát na city. Takových fotek nasekám z ČR kolik budete chtít. Nikdo se o ně nezajímá . Ale když je to Afrika tak se můžete všichni přetrhnout v soucitu. už si konečně zvykněte na to, že v teplých krajinách je větší produkce potomků .Zdravá přirozená selekce vybere ty úspěšné ostatní mají prostě smůlu-to je Afrika. Je to smutné ale je to tak. kdyby každý živý tvor automaticky přežil tak se tady ušlapeme. *8*
  • opravdu je mi to jedno žádnou z těch zemí neznám a ani mne nezajímá a nevím proč bych měl tyhle čokolády živit- když neumí pracovat a jen sedí tak necht pojdou s klidným srdcem

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit