Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Český důchodový systém se po dlouhých letech dostal do přebytku
    Více na http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/cesky-duchodovy-system-se-po-dlouhych-letech-dostal-do-prebytku-1343914
  • Co ty víš o socialismu??? Každý rok odteče na divd. 600 mild. do EU a ty si dovolíš kritizovat komouše po kterých zůstal majetek z kterého dnes žijí všichni ti ODA, ODS, TOP KDU atd. České zlato bylo vráceno až někde 1983 a to jen část zbytek Tošovský a spol. sanovali banky za Klauze. Rači mlč. Ty pomatení Tondo *10*
  • * Jestli ono to nebude tím, že na rozdíl od nás, tam nebudovali světlé zítřky a komouše znali jenom z obrázků.
  • Všechny, kteří o takto nesmyslném zvýhodňování rozhodli, izolovat a vsadit do želez!
    To je přece do nebe volající nespravedlnost.
    Hej, páni EU-konšelé, probuďte se!
  • zubr
    Každá koruna dobrá, ale stále velmi silně pokulháváme za tzv. západní Evropou,za nedlouho (16.4.2018)budeme v EU 15 let,za tuto dobu nikdo z našich politiků se o výši mezd a důchodů nijak zláště nezajímal,kromě jednoho co zrušil důchodový fond cca ve výši 330 miliard Kč a druhého,který přidával důchodcům 40 Kč, dosud nám žádný politik nevysvětlil,proč máme tak nízké mzdy a důchody,pokud si najdeme tabulky průměrných mezd a důchodů (www.finance.cz) tak zjistíme už dlouho omílaný fakt,že jsme jak se mzdami, tak s důchody zhruba na jedné třetině tzv. západu,příklad - Francie - mzda 60 503 Kč, důchod - 30 000 Kč,Německo - mzda 63 945 Kč,důchod - 21 400 Kč, Rakousko - mzda 63 772 Kč, důchod - 27 700 Kč,pro ČR je udávána průměrná mzda 20 736 Kč a průměrný důchod 11 200 Kč,to jsou ale statistická čísla, skutečnost je někde jinde,zejména v kontextu srovnání cen téměř všech komodit s cenami běžnými v EU, čili laicky řečeno, po 15 letech členství v EU, si může čech koupit za svou mzdu či důchod zhruba třetinu toho co němec, francouz, rakušák atd. tak že důchodci děkují,že dostanou přidáno, ale na vyskakování si to není,zejména,když jiný údaj nas informuje o tom ( Median 26.11.16 průzkum ) že cca 40% lidí v česku žije na hranici chudoby a to převážně důchodců. *9*
  • Nejvíce důchodce poškodily partaje TOP09 a ODS,které odmítaly valorizace důchodů.
    Dokonce za vlády TOP09 a ODS,ožrala Kalousek valorizoval důchody o 40,- Kč měsičně,což bylo až urážlivé.Zato obě tyto strany prosadily zvýšení platů politiků o tisíce korun.Jistě dnes
    velký počet občanů,s radostí přijal výsledky volebního prúzkumu,kde TOP09,STAN a Lidovci
    nemůžou dosáhnout na potřebnou hranici pro udržení se ve Sněmovně.Zaslouženě budou
    vymeteni z lavic Poslanecké Sněmovny na smetiště dějin.
  • *Gratuluji všem důchodcům.I když to nebude 900, jak vytruboval udavač, i to pětikilčo je fajn. Koblihy Bureš rozdával na potkání a možná i za svý, důchody už půjdou jenom z eráru. Až mu dojdou prachy a pokud by se tu, nedej Bože, zahnízdil, zvedne všechno DPH na 25 % . Doufám, že do té doby bude mít otisk české boty v řiti a bude hnít někde v Rusku, mezi svými.
  • Ze zprávy Českého statistického úřadu:

    "Za posledních deset let se dokonce zdvojnásobil počet obyvatel nad 85 let na cca 180.000 lidí. Téměř 75% v této skupině tvoří ženy. Je předpoklad, že tento trend se nezastaví ani v dalších letech."

    Obecně - index stáří za 10 let zvýšil, stejně jako podíl osob 65+.

    V roce 2016 měl index stáří v ČR = 85 - děti do 15 let byly v převaze nad lidmi 65 let a staršími - u mužů dosáhl index stáří hodnoty 64, u žen 108.

    Pro ilustraci - populaci starší 65 let tvoří celkem 664 125 mužů a 980 711 žen.
  • Každá sranda něco stojí. *1*
  • Jak mohou lidé vyžít s 12 000,- CZK, když na migranta je nutno vydávat částku níže uvedenou. Jedná se o Itálii.
    V roce 2017 musel ovšem stát vyčlenit 4,2 miliard eur (106,4 miliard Kč) na nově příchozí, kteří se k italským břehům dostali z Libye: z toho 18 procent šlo na záchranné operace na moři, 13 procent připadlo na zdravotní pomoc a 65 procent na zaopatření žadatelů o azyl.
    V roce 2013 žilo v přijímacích centrech 22 tisíc žadatelů o azyl. Na konci letošního ledna dosáhl jejich počet 182 tisíc, přičemž ve 40 procentech italských obcí kvůli migrantům vznikla soukromá zařízení, jimž stát přispívá částkou 35 eur denně (890 Kč) na osobu. Takže na živobytí migranta je třeba v přepočtu 27 000 ,- CZK. a pravděpodobně tato částka bude v celé EU stejná, tedy o více než polovinu proti našim důchodcům a o třetinu proti některým pracovním pozicím. Ptám se sám sebe, jsme normální a našim politikům je vše jednou. Za práci méně peněz, než za válení se na azylu.
  • Neboj Sajmone, vozík ti nechají, chromajzle.
  • Kolik myslite, ze stoji najem 3+1 v centru vetsiho mesta?
  • Jste zamindrákovaný a poměrně hloupý člověk. Jednoduché počty. Důchodkyně na severu Čech, věk 71 let, odpracováno 45 let v dělnické profesi, důchod 8 003 Kč, nájem cca 5 500 Kč s energiemi, samoživitelka, léky cca 400 Kč/měs. Nepočítám jídlo, jízdné, oblečení a obutí, drogerii... Ta se má luxusně že?
  • Všichni budete jednou v důchodu, pokud se dožijete....
  • Nad tím co důchodcům vzala utajená sametová měnová reforma, Sametových pekelných loupežníků TOP09, ODS, ČSSD, KDÚČSL, VV, Zelených, atd jste asi nikdy nepřemýšlel jojo, že? Veškerým zdražením po sametu byly jejich úspory na stáří znehodnoceny poměrem cca 1:8 a to si uvědomuje málokdo.
  • To co v příspěvku popisujete není vina důchodců, ale DÉMONkracie, že stát Sametových pekelných loupežníků TOP09, ODS, ČSSD, KDÚČSL, VV, Zelených, atd. dělá z mladých otrocké žebráky. Stát SPL Sametových pekelných loupežníků by mohl mladým dát dotace, takové jaké má na tunely pro kamarády politiků, nevládní org., migranty, na lavičky V:H, na mandáty ve volbách aj. Půjčky a hypotéky by mohl stát jako produkt židokšeftu zrušit.
    .
  • Posuzuji zásluhovost. Nyní ještě zveřejnit tajnou tabulku všech výdajů na migranty za nic nedělání, když se zveřejnila tabulka penzí důchodců za celoživotní práci. Rozdíl si zjistěte sami. Migrant soc. dávka 25 000 + plus,- CZK, penze důchodce 12 000 - mínus ,- CZK (+ plus zdarma ubytování, strava, lékařská péče - u migrantů), (- mínus to samé u důchodců)
    https://www.w4t.cz/duchody-v-roce-2018-vyrazne-vzrostly-2019-muze-byt-jeste-drastictejsi-70741/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
  • Jenže ti důchodci skoro 50 let pracovali, z toho nejméně polovinu jenom na stát. Vybudovali tu, to co je kolem nás, mladé přivedli na svět, vychovali, do života postavili, za komoušů hubu sušili...... a co udělali ti mladí? A ty mladé také čeká (snad) důchod a nevděční mladí - ti jejich...
  • Je to hezké, co píšeš ale já bych ti důchod ponechala i s tím tvým vozíkem, třeba ho dobře prodáš.
  • Tak celý život poslouchám jak se maj důchodci špatně, přitom mnohdy bydli v nedražším centru měst sami v 3+1, byt ani pokoje nepronajímají škudlí a brečí že nemaj na nájem přitom byt většinou vlastní dostali ho za hubičku nebo úplně zdarma, mladí splácí hypotéky a stát jim bere na daních víc a víc a neustále jim cpe do hlavi že krom hypoték mají šetřit na důchod že žádný nebude a důchodci co NIKDY žádnou hypotéku neplatili co NIKDY svůj dům/byt NEPLATILI (dostali státní, či za pár tisíc vztoupili do družstevního vlastnictví) tak neustále brečí že maj málo... Vídám důchodce v restauracích / hospodách a vklidu se tam chodí den co den najíst přesto že mladí na to nemají a jsou rádi když nakoupí jídlo domů a vyjde jim tento měsíc výplata, ale stále poslouchají jak se důchodci špatně mají a že oni žádný důchod nedostanou ať si šetří.. a z čeho jako???? DNEŠNÍ DŮCHODCI S EMAJ JAK PRASATA V ŽITĚ ikdyž maj furt málo. Mladí a střrední generace ta bude mít mrzké důchody přesto že daně a především do důchodového systému odváděla ve větší míře než malé a až budou v důchodu řeknou jim prachy došli vše co jste zaplatili prožrali důchodci v době co jste makali, pro vás už nic nezbylo jste si měli šetřit na důchod.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit