Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vždy si vzpomenu na Černou horu , nikdy oficiálně Euro nepřijala a v klidu s ním platí a tady v zemi která si nevede ekonomicky špatně jsou dohady , jenže to vyhovuje místním ksindlíkům i zahraničním firmám neb s kačkou si každý dělá co chce a tupouni ještě přikyvují ačkoliv většina nevytáhne paty nad okolí do 1 km .No a "pravdomluvný Andrej zo Slovači" luda nechců euro ale já si pujčujem v Eurech - a samozřejmě v Eurech bere dotace a ještě malinko zbohatne po prehození na korunku , tak ten bača bude muset přidat ve vyžírání neb i slečna Monike , to poslední sympatické co na něm bylo bude asi něco chtít a bude to něco stát .😎

    • janhrom

      To je jako s usd

      • jako že na USD je to poslední sympatické paní Monike , tož souhlas .😎

        • janhrom

          No nepochopil jste . Jsou země s vlastní měnou,přesto se tam jede s USD 

          • ale pochopil , jestli vzpomínáte na Chorvatsko kde se Mařenama platilo nejlíp , no proč asi .Stejně jsme na ekonomice Evropy zavislí a lidi co tahají za ekonomiku nemají problém s Eurem s tím mají problém největší ti kterých se to ani na minutku netýká neb do hospody na pivo a výplatu mají stejnou po desítky let.Bohužel soudruh Rusnok chránil zájmy všech jen ne ČR , ale těžko soudit.Vždy je lepší a jednotný větší chumel.😎

            • janhrom

              Až bude v ČR hodnota  práce jako v De. Pak teprve se nám Euro vyplatí.

              • Reakce na příspěvek:

                uplně mimo , pro Němce je Euro slabé  , ale bohužel jejich ekonomika začíná couvat a vypadá to na docela problém , nikoliv ekonomický ale společenský .

                • janhrom

                  Reakce na příspěvek:

                  Společenský mě Německo nezajímá ! Pořád se mají třikrát líp jak my.

      • Co je to usd? Blouznění ?

        KIMCID = janhrom = Xanidil = donský KOZÁK = skoropravdomluvný
        skoroslušný pražský psychoušek (často ovšem blbohlavý, nezná rozdíl
        mezi bolševismem a trockismem, a dislektický nebo pod vlivem). Nepůjdete
        přece do hrobu s takto zablokovanou myslí... Zkuste u mě získat zenovou
        mysl, nirvánu, romantickou terapií - duše se oddělí od těla a vše je jinak. Po 10. květnu mám v diáři volno... Také vás každé druhé číslo budu mlátit do blbokebule kamenem za tvrdohlavost, protože zlepšení u vás žádné nenastává... Ale za těch 50 tisíc to stojí. Sice si týden nesednete na díru, ale různé štěky vás přejdou a budete na ulici jako první i vandráky a gumu Pávka s úsměvem od ucha k uchu...
        Osvědčily se heřmánkové koupele. Také nadosmrti nedáte dopustit na noční spánek.

        • janhrom

          https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Americk%C3%BD_dolar

          • Wikipedie je znehodnocena optikou západních ideologických brýlí. Je tedy někdy lživá, tendenční. Vaši nabídku jsem nečetl. Budu číst vaše odkazy na Wikipedii až absolvujete romantickou terapii s gorylákem obojetníkem. To si však na Wikipedii nevzpomenete... Vážit si budete kdejaké maličkosti, včetně nočního spánku.

            • janhrom

              No vidíš - už se u tvé mysli začíná rýsovat pozitivní rys, jen jsi zavadil o můj nick. A co teprv po výkonu !

  • goyim

    Programování uhnijní propagandou pokračuje.😂Euro nepotřebujeme. Stačí se podívat na Slovensko, které je pořád za náma i se slavným Eurem. Jiný důkaz není potřeba. Euro vyhovuje akorát tak Německu, různým lichvářům a těm, kteří potřebují zavést globální koncentrák (Šváb a celá ta pakáž z WEF), jehož součástí je univerzální digitální měna a identita. Globální lichváři potřebují ovládat Evropu zkrze měnu. Není to nic jiného, než pokračování v centralizaci moci, tzn. nahrazování demokracie oligarchií. Přechod na Euro znamená vzdát se měnové politiky ČR, páky tohoto státu (a že už jich moc nemá) a klesnout tak ještě hlouběji do nesvobody. Naštěstí tyto lži moc dobře nefungují a drtivou většinu lidí Euro nezajímá. Proč by taky mělo? Vyřeší to nějaký jejich problém? Vyřeší to problémy, které vytváří EuroUhnije a její poskoci typu 5tihumusu? Ne. Jen to ztíží Czexit. A proto to chtějí. Totalitní EuroUhnije se snaží dělat všechno proto, aby země nemohly odejít. Musíme být chytřejší a nechat si zadní vrátka. Zvlášť když to jde s EU čím dál víc z kopce...

  • mun.go

    "Přijetím eura by Česká republika podle prezidentky firmy Petrof a členky Národní ekonomické rady vlády Zuzany Ceralové Petrofové dala také najevo, že patří na Západ."

    Západ je v podstatě všude, záleží na úhlu pohledu. Pro takovou Čínu je ČR jasný Západ.

    A nějaké výhody by to mělo - bohužel jen pro firmy, které by vyvážely za nízký (podhodnocený) kurz koruny vzhledem k euru / dolaru. Všichni ostatní (kromě horního 1% dobře zabezpečených miliardářů s euroúčty) by prodělali.

    • goyim

      "Přijetím eura by Česká republika podle prezidentky firmy Petrof a členky Národní ekonomické rady vlády Zuzany Ceralové Petrofové dala také najevo, že patří na Západ."

      Kvalitní ideologický výměšek. A tihle lidi o něčem rozhodují a někdo je cituje? Tohle je zase jen další důvod se od EU spíš vzdalovat než zalézat hlouběji.😂

  • KIMCID

    Až v naší zemi budou platy západu ,za stejně vykonanou práci, má teprve Euro smysl.

  • https://www.novinky.cz/clanek/domaci-uroven-tulejovych-publikaci-desi-ekonomy-udivuje-chaba-anglictina-i-carovne-mnohouhelniky-40470291

    voly jste dělali Kaldo z voličů TOpky především za knížepána. Pochybuji, že se většina voličů orientuje v rigorozkách (nebo habilitačních pracech) a jejich nárocích, orientují se však v pojmech jako korupce, klientelismus, odklon peněz ze státní kasy..
    Ono už není šťastný výběr akademika z univerzity, kterou absolvovala taková Agáta Hanychová, byť v uměleckém oboru.. Celebrity si tam dělají diplomy na počkání - už jsem o tom psal.. Nyní se tam angažují tady sousedky, z nichž jedna sotva prolezla hnojárnou a mám velké pochybnosti, jak tam vůbec mohla absolvovat přijímačky... Nároky na studenty Slezské univerzity jsou rozporuplné. Pak nemůže být s podivem, že se tam doktorandka s docentem odvolávají na zdroje z netu. My měli vyloženě od kantorů zakázánu např. wikipedii, citace z ní už jen do seminárních prací, natož do závěrečných..
    Rozdíly mezi univerzitami u nás jsou značné, hlavně mezi těmi tradičními s mnohaletou existencí a zbytkem, o soukromém sektoru nemluvě. Může za to samozřejmě akreditační komise s kolegyní Dvořákovou, kterou kritizuji už dlouho, že nedělá svou práci dostatečně (aféra UJAK není jediná)
    Máte na výběr z tolika vědeckých kapacit a sáhnete zrovna do těch nejslabších sfér čs. akademické obce.
    Na Slezské univerzitě má tradici možná tak archeologický ústav (Opavsko je lokalitou s mnoha nalezišti, díky spoustě historických bojůvek) a astrofyzikální..

  • "Debata o zavedení eura zesílila po novoročním projevu prezidenta Petra Pavla, podle kterého je společná evropská měna logickou budoucností."

    Co je toto zase za volovinu? Ten z Hradu chtěl být zajímavý. Tak prsknul bez hlavy a paty do placu pitomost. Pitomost kterou mu někdo napsal na papír. Ovšem absolutně největší pohromou je, když si státy Evropské unie vzaly půjčku na Ukrajinu v eurech. Samozřejmě se zavázaly ručením. Vším. Takže my tady všichni okolo budeme muset tam za ty splácet peníze. Ty peníze které si nyní vyplácejí na důchodech sociálních dávkách  - slovem na provozu státu. Loupežnictví evropského formátu.

    • goyim

      Logickou budoucností je spíš soudruh Pávek mimo hrad a Czexit.😂

  • gaheris

    Takže přechodem na Jouro se nikde nezdražovalo? Komu to chtějí nakecat? Chorvati například se mohli zbláznit o kolik se tam vše zdražilo! Všude se obchodníci komplet pustili do zdražování, to si o nás opravdu myslí že jsme hotentoti?

    • josef.chmela

      A další zdražování je čeká letošní léto.

  • Obavy? Obavy máme tady v EU pořád. Obavy z toho že od nás seškrábané peníze se vysypávají úplně mimo unii. Stačí když někteří profesionálové natahují ruku a trvale skučí.Že jako bojují za Evropu.  A Brusel bez váhání sype.Sype naše peníze mimo EU.Obava se jmenuje BANKROT. Tady toho tureckého hospodaření. Které při vstupu nebylo v plánu.

  • Přesně tak

    • Blbohlavo - ty vidíš ostatním do mozkových traktů ? Po 10. květnu mám v diáři volno... Zkus u mě získat zenovou mysl. Sice si týden nešedneš na díru, ale podobné štěky tě přejdou a budeš na ulici jako první zdravit i vandráky a gumu Pávka s úsměvem od ucha k uchu... Také nadosmrti nedáš dopustit na noční spánek. Také to vypadá, že jsi donský Kozák - stejná úroveň i kvalita vyjadřování. Tak to bych zaplácnul dvě mouchy jednou ranou.

      • janhrom

        No vidíš - už se u tvé mysli začíná rýsovat pozitivní rys, jen jsi zavadil o můj nick. A co teprv po výkonu !

  • Jednou z těch "výhod" přechodu k euru je povinnost platit miliardy do tzv. Eurovalu na sanaci krachujících ekonomik jižních států EU. O to tady hlavně půjde. Brusel potřebuje další blbce aby do něj platili. Slováci by mohli vyprávět. Ti museli platit sanaci krachujícího Řecka, kde je mnohem vyšší životní úroveň než na Slovensku. Jak dlouho Slováci mají euro? Jsou díky euru ekonomicky na tom líp než my? Nejsou. Přechodem na euro ztratili kontrolu nad svou vlastní monetární politikou. Za ně rozhodují cizáci v centrálné evropské bance. Lidem je zavedení eura k ničemu, ale zato nadnárodním korporacím zavedení eura ušetří prachy na kurzových převodech.  Tady na tom můžete vidět, komu generál Pavel a další zastánci eura slouží. Lidem ne. 

    • josef.chmela

      Souhlas. Lépe bych to nenapsal.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit