Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je vidět, že sílí politický vliv parazitujících neziskovek. Nikdo škůdce z neziskovek nevolil a přesto tito škůdci významně ovlivňují naši politickou scénu.

    • Já myslím, že na 87 občanů České republiky 1 neziskovka, kde ziskoví jsou jen jejich zaměstnanci - to mluví samo za sebe.

      Neziskové organizace vydělávají miliardy na pašování našich drahých a všemi milovaných černoušků ubohých z míst, kde byla válka před půl stoletím. Proč musí plundrovat i naše kapsy?? To mají málo?

      Babiš je ukecaný slaboch a populista. neumí držet slovo, ale plápolá jak Stanjurové pískají.


  • Když je něco neziskové, tak by si mělo na své platy vybrat peníze mezi členy a ne natahovat sprostě ruku k státu jako ten nejhorší žebrák a zloděj. Pokud chtějí neziskovky naše peníze, tak bychom o tom měli rozhodovat jako plátci daně. Státu jsme toto právo rozhazovat naše peníze nedali.

  • Odstavit od rozpočtu ekoteroristy by bylo dobré a záslužné....

    • To by bylo. Čím dřív, tím líp.

  • Tzv. neziskovky., mimo ty skutečně potřebné..,jsou ten nejlepší způsob., jak dnes zcela legálně parazitovat, tunelovat i jinak vykrádat státní i jiné peníze.,po celém světě s pomalu větší drzostí, pravomocemi, vyjímkami i mocí., než mají přímo ty státy, včetně většiny občanů., které je platí a kteří z toho paradoxně nejen, že nemají většinou žádný užitek, ale naopak spíše další a další výdaje, problémy, omezení, státní šikanování a šikanování od tzv.menšin., proti absolutní většině atd. Neziskovky jsou vlastně v principu pašeráci, cizí agenti a rozvraceči států..  v zájmu různých cizích, vlivových skupin, spolků, bank atd..Ne nadarmo před mnoha desítkami lety., nejdříve v USA a nedávno i v RF atd..mají zákon typu FARA, co tyto neziskovky..většinou považuje i eviduje.,jako tzv. cizí agenty s povinností být pod státní kontrolou, mít mnoho omezení atd..a jistě vědí proč !.Např..za dnešním pašováním tzv. běženců , či spíše kriminálníků, narkomanů a dokonce i teroristů. atd.. stojí dnes., právě a hlavně v totální většině tzv. neziskovky !..

  • "Podobné výpady na účet nestátních neziskových organizací padají prakticky  denně. A nejen v temných hlubinách internetu, kde ze sebe anonymní uživatelé dostávají nahromaděnou frustraci."

    .

    Další projevy frustrace (aby měl autor článku radost)  pro příklad:

    "

    Jan Ruml – další z nezničitelných. Kampak se nám „ztratil“ pan Jan Ruml?

    Nebojte se, nezmizel. Přisál se jen nenápadně na státní rozpočet. Postava Jana Rumla v čele neziskovky pro migraci snad už ani nikoho nepřekvapí. Když už si veřejnoprávní televize pozvala do svého vysílání zástupkyni Sdružení pro integraci a migraci, tak není na škodu věci se podívat, co je toto sdružení zač. V jeho čele stojí – kupodivu – Jan Ruml, s titulem „Předseda správní rady Sdružení pro integraci a migraci“.

    Když se podíváme na závěrečnou zprávu za rok 2014, tak zjistíme, že tohle sdružení má příjmy z veřejných zdrojů něco přes osm milionů. Veřejné zdroje jsou evropské fondy, hlavní město Praha, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo vnitra, Visegrádský fond, Norské fondy a tak dále. Vesměs, kromě Sorosovy nadace, jsou to veřejné zdroje, čili naše peníze. „A z těchto veřejných zdrojů dostává sdružení kolem osmi milionů“, začíná Petr Žantovský pohled na chod tohoto sdružení.

    Když se ovšem podíváme na kolonku výdajů, tak zjistíme, že z těch osmi milionů jich celých šest a čtvrt milionu jde na osobní náklady, na mzdy, plus sociální a zdravotní pojištění. Tedy více než šest milionů z osmi utratí za své pohodlné a královsky honorované bytí v tomto sdružení, což je úžasné. To je báječný a fantastický byznys, tomu se říká nezisková organizace. Nevytváří žádný zisk, nic veřejně prospěšného za ní není vidět, ale naprostá většina příjmů z veřejných prostředků jde na platy příživníků, kteří tam takzvaně „pracují.“ 

    „Další významnou položkou jsou tzv. ostatní služby, není tam ovšem nikterak definováno, co to je. Ale můžeme si třeba představit, že jsou to honoráře za brožury a podobné záležitosti, čili zase to může být nějakou nenápadnou, avšak pro veřejnost bohulibou formou přesunuto do těch správných kapes. To ale nemůžeme tvrdit s určitostí, protože to nám tato závěrečná zpráva nerozšifrovává,“ lituje mediální odborník. 

  • KIMCID

    No kdo obhajuje neziskovky je lump

    • No vidíte. Potom jsem lump a hrdě se k tomu hlásím. Máme postiženého syna. Bez pomoci jedné konkrétní neziskovky by jsme se z toho s prominutím p.o.s.r.a.l.i.. Takže já jsem za činnost neziskovky vděčný a budu ji hájit.
      • Ano jsou výjimky ale bohužel většina je jak uvedeno výše.

      • Věřte že kdyby stát dal VŠECHNY peníze co jdou na veškeré neziskovy POUZE pro tělesně postižené/nemocné tak váš syn dostane 100x tolik...

        • Všechna čest těm osmi poctivým neziskovkám....

          • Moc dobře vím, že jsou neziskovky a neziskovky. Ale od boku házet čísla, které jsou prospěšné a které jen pijavice je dost povrchní a laciné. A jen tak si odplivnout, že všichni jsou lumpové je ukázka totální neznalosti problematiky. Přeji všem hezké dny a aby nikdy nepotřebovali pomoc nějaké neziskovky......


            • V diskusi dosud nepadlo, že nezisková organizace v normálně fungujících státech je na státním rozpočtu nezávislá, financují ji dobrovolní drobní přispěvatelé a velcí mecenáši.

              Financování neziskových organizací ze státního rozpočtu je nonsens. Jaká má smysl, aby stát financoval péči o nemocné přes neziskovou organizaci, když může zdravotnickému zařízení poskytnout dotaci přímo.

              I když je financování neziskových organizací státem nesmysl, přesto může být poskytnuto. Předpokládat, že je nárokové, to lze nejspíše až po lobotomii.

              • Reakce na příspěvek:

                Neziskovek se nezastávám, ale to co tvrdíte se děje v ekonomicky silných státech kde je malé danové zatížení.Tady řešíte neziskovky a celému hnutí nenažranýho čobola nevadí jak funguje neefektivně sociální systém v České republice,nojo ale báby na sociálce a neoprávněně sociálně slabší čoboláčkovi nevadí neb vědí že když drží hubu tak dostanou co chtějí.

                • Reakce na příspěvek:

                  Zkuste se podívat sem:https://www.finance.cz/zpravy/finance/388121-kde-jsou-v-eu-nejvyssi-a-nejnizsi-dane/, abyste příště neplácal hlouposti.

                  Je pěkné, že znáte slovo čoboláček, ale když k němu nedokážete zformulovat větu, je celý půvab pryč.

                  • Reakce na příspěvek:

                    Daně z roku 2011 jo? Srandisto.

                    • Reakce na příspěvek:

                      Úroveň daňového zatížení v jednotlivých státech a posice ČR v žebříčku se opravdu tak výrazně změnila? Děkuji za přípomínku, dobrý muži, to jsem nevěděl.


  • Jakmile Babiš dosáhne na dotace pro uprchlíky natahá jich sem miliony a je jedno co kdy říkal jak je proti migraci Babišovy VŽDY šlo jen o PRACHY🤮

    • ANO to je pravda.Babišovi nezáleží na tom co bude s ČR neboť sám je ekonomický migrant a skutečně pokud se mu podaří propojit svoje ekonomické zájmy s uprchlíky tak jich sem natáhne miliony ,stejně tak jako Okamura.Klidně je možné že pokud se Babišovi nepovede ovládnout ekonomiku státu tak je sem zavleče i z pomstichtivosti.

    • Prosím tě nemel blbosti!

  • Za daného stavu předpokládám,že ministerstvo financí bude provádět pravidelné a hloubkové kontroly těch příživníků.Je smutné že žijí z daní těžce pracujících a ti pracující jsou v podstatě z velkého procenta sami kteří žijí pod hranici chudoby což státním zaměstnancům a kavárenským sluníčkářům nehrozí.Doufám,že při komunálních volbách a následně i při dalších parlamentních jim to voliči spočítají.Bohužel mohu jen doufat,protože takové pitomce jací jsou v Čechách rovno není.Stačí jeden příklad,Kalousek a STAN s Farským stále v parlamentu,více není co dodat.Stačí také občanské nepokoje a stávky a Senát se bude poroučet.Holt Češi jsou poserové.Nechejte i nadále zneužívat ČT pseudopopulárním lidem.Hlavní je nadávat v hospodě,tam už se toho vyřešilo.Snad jen že jeden opilec se stal prezidentem.

    • Opilec prezidentem a opakovaně pověřuje usvědčeného lháře, trestně stíhaného , sestavováním vlády.

      • Já měl namysli notorika,nevzdělaného a retardovaného režiséra,dramatika a v neposlední řadě pitomce Havla.Ten přivedl primárně naší zemi cu-grunt.

        • Havla jsem nemusel pro jeho chování k událostem po 2 sv. válce ,odsun ,omluvy apod. a k jeho postoji k bombardování Srbska, ale naše ČR měla mezinárodní obdiv,u Klause tam je to půl napůl a s amnestií za hranu ,Zeman to je ovado jedna báseň,na 21.8. do Číny ,doufám že neveze zvací dopis,hovory z Lán radši ani neposlouchat ,jeho žblebty o pussy,točení se k Kremlu,kde je vítaným patolízalem a doporučení stíhaného čobola aby vládl s okatoumůrou a Filipem který tvrdí že nás v 68 obsadili Ukrajinci tak to už není ani na mozek ze sraček.Jo doktore určitě tam je diagnoza, ale ovado zůstane ovadem a podvodník podvodníkem i přes kecy obou o boji proti korupci.

  • Jo kdyby neziskovky čoboláka chválily tak jim přiklepne klidně trojnásobek.🙂🙂🙂

  • dzixy
    Václav Štefan, autor článku, má jistě také svou "neziskovku". Jinak by jim tolik nefandil.  Všechna čet těm neziskovkám, které opravdu vykazuji slušnou činnost úměrnou výdajům. Zda jsou to některé neziskovky ze sféry sociální pomoci / dost málo a duplikuji se / nebo věnující se sportu. Těm opravdu čest. Babiš má pravdu, když chce kontrolovat na co neziskovky vydávají peníze. Jistě z hrůzou zjistí, že většina dotací jde na platy několika málo lidem tvořící jakési vedení neziskovky. Většina funkcionářů tzv. neziskovek, které vykazují činnost akorát ve spotřebě dotací na sebe, si z neziskovky udělala výnosné povolání. A tam má Zeman pravdu, když nazývá ty neziskovky vyžíkami a já hyenami na státních penězích. Na penězích náš všech. Smutný to pozůstatek po Havlovi. 
    • Babiš nikdy nemá pravdu!!!

    • Největší neziskovka (mínus 4 miliardy ročně) je Agrofert dále 3 nadace Václava Klause a fotbalisti. Dotace a příspěvky mají jít těm ,kdo to opravdu  potřebuje tak to bylo myšleno  prezidentem Václavem Havlem. S Klausem, jézeďáky a fotbalovými bafuňáři to  má dost málo společného.

      • Zajímalo by mě, odkud berete své úžasné informace. Pokud nahlédnu do veřejně přístupné konsolidované účetní uzávěrky AGROFERTU, pak ve stručnosti:

        - dotace přijaté v roce 2015: 1,467194 mld.Kč / daň z příjmů 2015: 2,249 342 mld.Kč

        - dotace přijaté v roce 2016: 1,502 594 mld.Kč / daň z příjmů 2016: 1,505 490 mld.Kč

        - konsolidovaný výsledek hospodaření 2015: 8,614 499 mld.Kč / 2016: 7,786 008 mld.Kč

        Ať to beru z kterékoli stránky, na neziskovku to nevypadá. Je možné, že se pánové Ernst a Young spletli - dokážete ukázat, kde a v čem?

        Děkuji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit