Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Překvapuje mne, že o updatu War Thunderu musí být komerční sdělení, když to dříve byla normální zpráva. Co se změnilo?
  • Gaijin má takový ten klasicky Ruský přístup ke kritice, kritizující ososbu odstraníme a hle, je po kritice. Ne že by to nefungovalo *4*
  • Jacku, pamatuješ jak ti tu někdo psal, že by bylo fajn kdyby ses vyjadřoval k věcem kterým rozumíš a když máš co říct? Tak tohle, tohle byla zrovna ta chvíle. *3*
  • MickeyMutant
    Když už, tak by se film podle tvého návrhu měl správně jmenovat Minimálně 6 živých a 19 nezvěstných (zabitých?, zajatých?, padnuvších později?, přeživších?) Panfilovců. Ale pointa není, kdo kde zemřel a nezemřel (ač to s tím souvisí), ale že je celá hrdinská historka kompletně vycucaná z prstu.
  • 2 ještě zemřeli o pár dní dřív. Jeden tam nebyl. Předpokládám, že by se tedy film měl jmenovat 19 mrtvých a 6 živých Pantilovců.
  • MickeyMutant
    Přečti si přeloženou část té zprávy z předchozího postu ještě jednou prosím. Nechce se mi vypisovat, kde v číslech i faktech se konkrétně mýlíš.

    Jinak bitva určitě proběhla. Jen úplně jinak, než se oficiálně popisuje.
  • MickeyMutant: Ano četl. Jde o to, že celou dobu píšeš jakoby ta bitva vůbec nebyla, jakoby se to nikdy nestalo. Cituji: "Kdyby ten štáb provedl "důkladnou rešerši dobových dokumentů a hlášení" nebo prostě jen naslouchal historikům, tak by zjistil, že nemá o čem točit." V dalším komentáři: "Ano, tehdy bylo potřeba hrdinů, třeba vymyšlených, dnes ovšem by si tohle falšování už konečně mohli odpustit." a ještě další komentář: " Je to věc, která je od začátku do konce vylhaná." Těch 28 mužů, o kterých ten příběh je tam opravdu bojovalo. Bylo tam s nimi možná i dalších 150. Ale to nic nemění na tom, že u té vesnice byli. A 22 z těch 28 tam i zemřelo.
  • MickeyMutant
    marcelzlin: Četl jsi ten svůj odkaz? Mimo jiné tam doslova píšou (pro neangličtináře):

    "Většina informací tohoto příběhu je falešná... Neexistuje důkaz, že by slavná Osmadvacítka zničila nějaký německý tank. Vojáků, kteří se bránili tankovému útoku bylo mnohem více než 28členná četa - byly to přibližně dvě skupiny po 120 - 40 lidech... Z 28 slavných vojáků dva zemřeli už před těmito událostmi, jeden se jich neúčastnil a není známo, kolik bylo zabito nebo zajato. Je ale jisté, že minimálně 6 z nich přežilo válku navzdory stalinistické oficiální verzi, která je všechny pohřbila. Obráncům se nepodařilo zastavit útok a německé jednotky toho odpoledne dosáhly plánovaných pozic, které si vytyčily o několik dní dříve... V roce 1948 vedla sovětská vojenská prokuratura vyšetřování a prokázala lživost původního líčení událostí... Nicméně když předali závěry svého vyšetřování politbyru, bylo rozhodnuto, že výsledky budou ignorovány a zpráva bude utajená. Tak byl udržen mýtus, který přežil až dodnes."

    To je prosím z tvého odkazu.

    Ale abych odpověděl na tvé otázky - ne, film jsem neviděl a ano, vím naprosto přesně, co v něm bude. A jak bude zkreslovat historii? Kolosálně.
  • KrPa
    Hra o truny je od 2 serie uplne jiny serial, nez predloha...
  • solomon.short
    Presne tak. Rekl bych ze i Hra o truny si to pekne pribarvuje...
  • Tady je ten příběh, celkem hezky popsaný co se vlastně doopravdy stalo: https://www.questia.com/library/journal/1G1-319613782/la-garde-meurt-mais-ne-se-rend-pas-once-again Ti vojáci tam byli a spousta z nich jich padla. To není jejich vina, že nějaký pisálek v novinách přikrášlil jejich boj. Mimochodem mám otázku. Už jsi ten film viděl, že přesně víš co v něm bude? Že víš, jak moc bude zkreslovat historii?
  • MickeyMutant
    Ne, není to blbost jako každý historický film či seriál. Ty mě pořád asi nechceš pochopit. Některé "historické" filmy a seriály se snaží aspoň částečně řídit fakty a fabulují kvůli dramatickému efektu. Jiné s nimi nakládají volněji. Ale tohle nespadá ani do jedné z těch kategorií. Je to věc, která je od začátku do konce vylhaná. Jediné, co se dá s jistotou snad prohlásit je, že tam bojovali Sověti a Němci a v jednu dobu se tam vyskytoval generál Panfilov. Všechno ostatní je propaganda odhalená už v roce 1948 (sic!) prosím. A to samotnými ruskými vyšetřovateli, kterým bylo divné, že zrovna vyslýchají pro podezření z kolaborace člověka, co tvrdí, že je jedením z Panfilovových hrdinů. Mrtvých hrdinů, nutno dodat.

    Napsat, že je ten příběh trochu poupravený, je jako prohlásit, že Peršany u Thermopyl zastavili tři Sparťani. A Leonidas, poté, co proklál Xerxe, svým posledním dechem zvolal: "Toho bohdá nebude, aby islamisti zaplavili Evropu". Prostě blbost.

    Je dobré si připomínat fakta zvlášť dnes, kdy se v Rusku snaží přepisovat historii, která se třeba týká i nás v Čechách (invaze '68).
  • Jack1947
    Aha tak to potom jo *7* *4* *12*
  • To je opravdu blbej napad... :(
  • Chapu ze to fakt drazdi tvuj jemnocit ale mozna se budes divit ze bomby se shazuji v relativne malych vyskach a let u zeme muze byt dobra taktika kdyz chces uniknout protileteckym zbranim a nepratelskym radarum..
  • Jack1947
    Ne ale představím si jak to bude vypadat na hře... a hned jsem blbeček dobré *7* ale chápu že Fans se nezapřou *3*
  • KrPa
    Ach jo, když se tu blbečci musí rozčilovat nad art wallpaperem.
  • wenceslaus
    A taky všemi oblíbený Last Man Standing! Proti kterému halsovalo asi 90% lidí na foru a moderátoři nestačí zamykat nové diskuze.

    Mechanika, která umožní poslednímu přeživšímu skákat od řízení ke střelbě. Dřív byl takový tank vyřazen. Ted stačí, aby přežil řidič, kterého třeba ani střelec nevidí a tank je nesmrtelný - tedy proti AP střelám. Takže celý UK prakticky. Nejméně to zasáhlo USSR.
  • Jack1947
    Třeba stíhačky tehdy fakt manévrovali asi pár metrů nad zemí kdoví... tedy nadvodou *3* *7*
  • Co je za problem s titulnim obrazkem?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit