Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • takže pánové, pokud tu nekdo chváli optimalizaci tak jste asi malinko mimo. Hra jede nejlíp na SINGLE CORE CPU, další aktivovany jadra jsou spis na obtiz. Pokud vam pripada, ze v 1080p na 980 za 15 klacku je 50 fps ok, tak ste asi hodne bohaty. SLI vas nespasi.

    Já vím, pepíkovi to na gtx 960 jede na full uplně plynule...

    No, pokud vas zajima trosku hlubsi rozbor tohoto skvostu, doporucuju si precist celej clanek tady, odkazuju na stranku s CPU scaling kde je videt ze je to single core hra. ENJOY!

    http://www.guru3d.com/articles-pages/rise-of-the-tomb-raider-pc-graphics-performance-benchmark-review,9.html
    • Ps: pokud mate AMD kartu, deaktivujte si vsechny jadra krom jednoho na CPU a budete mit tak +10FPS (skok z 40 na 50 fps), pokud mate nvidia, tak je vzasade jedno kolik jader mate aktivovanejch, pojede to stejne, jen v pripade 2 jader to pojede nejhur ze vsech moznosti (tzn ze single, dual, quad, octa)
      • copak copak? minusky za pravdu, chapu... :)
        • Optimalizaci nikdo nechválí, mínus ode mě máš ze dvou důvodů:

          1) já se rozhoduju podle skutečných parametrů ne podle nálepky, v době kdy jsem kupoval 970 tak kralovala v poměru cena/výkon ne jen na papíru, kdyby byl lepší AMD beru od nich, kdežto z tvých příspěvku přímo kape fanboyovství k AMD

          2) místo toho aby sis to zahrál ukazuješ grafy z netu a já to hraju a před chvílí jsem změřil FPS: Hbao+, zapnutý Pure hair, anisotropní filtrování 16x, zkrátka všechno na ultra a průměrně mám FPS 50 na 970, která je cenově jaksi někde jinde, než 980, že...
          • + by mě moc zajimalo, jak tvoje 970 zvládá situace kdy ti nestačí VRAM, pokud mas vse na ultra vč textur, tak 4gb (potažmo 3,5gb + 0,5gb pomalý) je málo, proto ti to na 100% nekde klesá k 30 fps, třeba když se prudce otočíš a textury se načítaj do VRAM. Snad to patch spraví, ale prostě ta optimalizace je dost naprd. Tu hru ted vazne kupovat nebudu, nepodporuju neoptimalizovaný hry. Pockam si par mesicu a pak uvidim.
            • Jo už nějakej patch vyšel, ale jasně že to občas klesne, ale ke 30 zas ne minimální si nepamatuju, výsledky nemám uložený, jako větší paměť by byla asi dobrá, ale měli by to vyřešit patchem, samozřejmě že poslední dobou se na optimalizaci kašle, ale některý nový hry mi neklesnou pod 50 FPS
          • nejsem fanboy a nevim kdes to vyčetl, píšu i o kartách AMD a jasně dávám najevo, že maj vetsi problemy nez nvidia, máš jen utkvělou představu která s realitou nemá nic společnýho, kupuju karty podle výkonu a kvality vs cena, nikoli dle značky.

            970 gtx je karta za 10k, 50fps u 1080p je málo, a neverim ti ze to neklesá níž. A moc neverim ani tomu, že si prošel hodně levelů natož hru dohrál, abys moh posoudit jak ti to pude v dalších částech hry.

            Na ty grafy si samo ani nekouk, to mi je jasny, jde tam o CPU SCALING a je tam jasne videt, ze hra jede na jedno jadro s HT, pokud je to pro tebe ok, tak pohodička, jen varuju ostatní, enjoy, jak uz sem rekl.
  • nightborne
    Tak úvodní report =): i7 3770k + 980Ti, detaily na plnou palbu, fxaa/smaa (zkusil jsem ssaa, na pohled nevidím rozdíl, ale hra je o 50% pomalejší). Když jsem napálil zmagořelej overclock, drží se 4K ve 35-40 fps, což by se s trochou tolerance -docela- dalo, ale:

    1) pořád je to takový "meh" a mám regulérní strach o explozi grafiky =))
    2) při detailním záběru na Lařiny vlasy (který sou sice vcelku pěkný, ale tak trochu vypadají jako po hektolitru kondicionéru Head & Shoulders) to dokáže spadnout k 25 fps, což už neni snesitelný.

    Ve 1440p pohodlných 60fps, v náročný scéně jsem nejmíň viděl 53. Rozdíl v jemnosti obrazu je nicméně zřetelnej, nemůžu si prostě pomoct.
    • Fps jsem neměřil, ale v 1080p na 970 na ultra s vypnutým v-syncem to jede slušně, ale karta je už slyšet, ale nic strašnýho, hra u které topila fest a u které jsem to nechápal byl DA inquisition. Jinak k samotné hře - dneska jsem ráno chvíli zaspal do práce a teprv v téhle chvíli doceníte, když je váš vedoucí gamer *1* za mě spokojenost a rád si k tomu večer zase sednu
  • Je to milé jak ve většině případů tam přejede ta čára a rozdíly aby člověk hledal lupou.
    • Protoze bez te cary by PCckari nepoznali rozdil a nemohli by se vytahovat v diskuzich.
    • suhlasim ale asi najviac rozdiel robi tessallation. Ale ine to je ked sa to vsetko spoji a bezi to ako celok. Samozrejme ak clovek ma na to HW :D
      • na 980 s game ready driverama to padá k 30 fps, tak nevim jakej HW by to asi tak mohlo chtít
        • Tvé mamě padá podprsenka tak leda, co píšeš není pravda, tak nelži. Naopak hra má minimální fps velmi blízko k průměrným.
          • to vis ze jo, na gtx 970 s full texturama ti nebude stacit vram a kdyz to pretece tak de vykon uplne do pr... , ale to je karta jen za 10k vid, tak co by clovek chtel. Tech 30 fps na 980 sem videl na utube, FPS litaly jak blazen, s game ready driverama. Hele, enjoy, me je to fuk vzasade, ja to kupovat nebudu ted v tomhle stavu. Este esi umis cist a chapat grafy se koukni treba sem, jak chces...

            http://www.guru3d.com/articles-pages/rise-of-the-tomb-raider-pc-graphics-performance-benchmark-review,9.html

            a mou mamu nech napokoji ty jarmile dementni, diky
        • v 1080p samozřejmě
  • Jasný důkaz toho, proč je NV lepší v prodejích svých grafických karet, než konkurenční AMD. Hold, i když jsou některé karty cena/výkon lepší právě od AMD, tak na těchto "drobnostech" o kterých se často píše a mluví, si spotřebitel koupí právě NV.
  • Pete.palis
    Koupil jsem před týdnem 970ku a tahle hra k ní zdarma...takže nemám co řešit *1*
    • to se máš, já k ní měl FC4... včera v 10 večer mi došel klíč, což jsem zjistil až dneska v práci ale těším se moc, ani to čekání moc nebolelo, protože jsem to nesledoval a poté co jsem si přečetl v diskusi, že "už" tak jsem včera předobjednal ač to dělám nerad a většinou jen u filmů, tak minulý TR mě bavil hodně a u tohohle očekávám to samé, navíc jsou venku už recenze i na PC verzi a zatím všechny kladné
      • Pete.palis
        hele zatím to ještě nevypustili, takže já to tipuji na sedmou večer klasicky ;)
        • no alespoň to stihnu preloadovat
    • PreidaQ
      Pořád ještě se můžeš demonstrativně zabít ve jménu zachování hratelnosti ve hrách. Určitě bys nebyl první ani poslední.
  • počkám na GOTY na PS4...
  • Ja budu happy,az vyjde uncharted 4.Doufam,ze naughty dog,rekne jaky,nastroje pro tvorbu pouzivaji oni.Her celkove.
    • No uvidime,co bude technologicky napred,jestli uncharted ,nebo ta holcicka.Ja myslim ze uncharted ,protoze cekaji na open gpu od amd,proto ten odklad.
  • Já jsem hlavně happy, že to má Denuvo. Sice už to mám na Xbox, ale pořídím to i na PC, abych testnul grafárnu ale halvně podpořil Square Enix v doměnce, že se Denuvo vyplatí jako sviň *5*
    • TheGGG
      přesně, piráti dělaj poctivé pc komunitě akorát ostudu... a já budu rád, pokud už si žádný pirát nikdy nezahraje...
  • Hlavne zase ne optimalizace od NV to zase bude padat a sekat se to..Proc se Nv vsude sere to snad neni mozny...
    • mal som AMD raz a bol to trest asi za nieco. Od vtedy som vystriedal 3 karty od NV(pokazde nova rada) a nic nepada. Kolega kupil mesiac dozadu novu AMD a vydrzala 3 dni nez odsilo GPU. Teraz ma 970 a je spokojny a vsetko slape. Takze je to len o tom kto ma na co stastie a kazdy nadava na nieco ine. Ty na NV ja na AMD :)
      • solomon.short
        ja co si pamatuju, tak jsem mel dve karty od ATI/AMD. Radeon 9700, ve sve dobe spicka, s tou jsem byl velmi spokojeny. Pak takovy nizsi mainstream HD7770. Ta funguje v jinem PC bez problemu dodnes, ale az po rucnim update FW, do te doby trpela protivnymi zaseky
    • Peníze?
  • CRYPT
    Jako ona ma ty prsiska cim dal mensi ale!!!!! Na co NextGen, kdyz nema poradny nadra! Kazdopadne je cim dal libivejsi, ted jak byly slevy na steamu jsem si koupil "Tomb Rider" se vsemi dlc a louskam to a vcelku spokojenost. Ona ja ma ty uple dziny, NA sobe bahno a porad heka, a zabery kamer jsou casto na jeji zadek, je na tom neco zajimaveho :-D Jsem zvedav, jak dopadne tento dil
    • Jo, je to takovej snuff pro teenagery, můžeš pěknou holku brutálně zabíjet na sto způsobů - podle tvůrců zřejmě splněný sen každého hráče. Nechápu, co na Tomb Raideru kdo vidí.
    • Něco mi říká, žes při hraní ovládal jen jednou rukou, if you know what I mean *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit