Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Moc pěkná recenze. Právě jsem se rozhodl, že si helmu nekoupím, alespoň prozatím. Já si ji už zkoušel a na první dojem mě velice chytla, vyzkoušel jsem si pár her, ale pak jsem si všechno sečetl dohromady a převažují u mě mínusy, hlavním problémem pro mě je slabší nabídka her, není toho moc co bych na tom chtěl hrát. Druhá věc je grafika, u toho stále čekám na nějaké zlepšení u PS4 PRO, tak uvidíme. Myslím že už příští rok nám VR ukáže zda to stojí za to.
    • Proste to za to nestoji. Zvlast kdyz uvazis ze uz zacinaji rust VR herny s cenou nekde kolem 300kc za hodinu. Kde za ty prachy budes mit k dispozici high end hw vsecho druhu (oculus, vive, psvr, casem omni a k tomu ruzne prislusenstvi) se slusnou nabidkou her ktere uz zvlast neplatis a vyhrazeny volny prostor k pohybu ktery ne kazdy ma doma.
      Zatim je vr ve fazi ze si radeji za 300kc/h sem tam zkusim nejakou hricku v herne nez do toho navalit desetitisice a mit za to horsi a omezenejsi zazitek. Tohle je stejne technologie na prilezitostne hrani. Jak uz tu padlo - fakt si nedokazi predstavit hrani 300h witchera s helmou. (Je to stejne jak u filmu. Na 3d film je fajn si sem tam zajit do kina. Ale kolik z vas kouka doma s brylema na 3d tv? Vr ceka imho stejny osud)
      • Je to právě omezenost technologie , která vadí dalšímu rozšíření . Popravdě právě ceny za pouťové herny byly tím co mne přesvědčilo ke koupi mé první konzole (A2600 Rambo edition od rákosníků ) a stejně by to bylo i s těmi 3D filmy (rozdíl v kině či doma nevnímám , naopak domov vítězí před špičkovým 3D audiem a max plátnem právě možností pustit si film kolikrát chci a zapauzovat si jej kdy se mi zlíbí .
        Právě proto , že stále lze VR považovat za vznikající a dynamicky se měnící zábavný obor , kde lze jen těžko říct,kam až se hneme za pár let , mohou tu existovat a profitovat veřejné herny .
        Doba na adopci technologie do běžné domácnosti ještě neuzrála a kupovat drahé VR sety spíš bude doménou frikulínů a jiných správně ujetých early adopters , co na cenu a praktičnost až tak nehledí ......
  • Chválím článek, dobře vystižena současná situace a to podstatné o co jde. Ty hry co na to budou jsou zásadní, zatím to má bohužel ke každodenímu hraní daleko.
  • jack
    Díky moc za pěknou recenzi!
  • cg_fov 140
  • Jak to vidím, tak oculus není technologicky nejlepší....Snad se k tomu vrátí když se tak prezentoval a je pro PC, kde je výpočetní výkon mnohem větší. Sony využije OLED a najednou je v zobrazení lepší....

    Na to, že to koupil FB tak teda nic moc :( Čekal bych, že vývoj bude rychlejší s podporou sociálního mamuta.
  • Zubyzub
    PS VR by nemusel byt az takovy prusvih, ALE ze ta krabka u nej neumi 4K RGB, ani HDR snad nemuzou vubec myslet vlazne. Jedina varianta pro lidi s playstation pro (coz prirozene zni jako vhodna volba HW k VR.. obzvlast pro lidi co budou chtit konzoli jako vanocni darek) a 4k televizi je pokazde prepojovat kabel z krabice do konzole primo.
    • Na jednu stranu je to pravda, toto je evidentni fail, na druhou stranu videl jste tu soustavu kablu co mezi tim vsim vede? To si stejne nikdo normalni jako trvalou dekoraci obyvaku nenecha a odpojovat to bude tak jako tak.
      • Pane Novák, vy jste pěknej trotl, bohuzel idealni nadavku pro vás jsem nemohu napsat.
  • Myslím že ohledně ps vr tu nepadlo to nejdůležitější. Muzu si stáhnout pecko pro oculus rift/vive dat si to na flashku a pustit si to z ps4? Jinak ti nemá cenu kupovat. Může někdo zkusit?
  • Nejsem proti pokroku, ale jsem presvedcen ze i kdyby tyto udelatka zacli rozdavat zdarma, netrvalo by dlouho a drtiva vetsina z nich by skoncila nekde v koute zapadajici prachem.
    Tento system ma devastujici handicap v podobe naroku na vykon. V kvalite zobrazeni bude porad znacne zaostavat za klasikou. A vsechny ty serepeticky kolem. Po prvnim Wow efektu prijde vystrizliveni a stane se z toho spise obtezujici prvek.
    Myslite ze jsem zaprdenej zpatecnik?
    Jak velke halo bylo kolem 3d televizi. A kolik z tech co si ji poridili si jeste nasazuje 3d bryle? Vetsina z nich uz mozna ani nevi, kam je zalozila. *3*
    Marketing zkratka potrebuje obcas nejake nakopnuti konzumu. Ale jen male procento techto tzv. uzasnych novinek, ktere casto ani novinkami nejsou, spise se oprasi kdysi neuspesny napad a pokousi se mu dat znova zivot pomoci novych technologii, jenom male procento techto vychytavek se vzije.
    • Nejspise to tak bude, na druhou stranu pokud by jednou za mesic vysla jedna opravdu slusna hra (ne to co je ted snad s vyjimkou Robinsona a Until Dawn) se zabavou treba jen na par hodin, tak by to mnoho lidi urcite vyuzivalo. Od VR bryli asi nikdo neocekava, ze s nima bude hrat 12 hodin denne 7 dni v tydnu. A nejakou uzivatelskou zakladnu to ma, aby se nekomu vyplatilo ty hry delat. PS VR se do konce roku ma prodat 2 miliony kusu. V tomto ma proste Sony jasne navrch pred, kteri to prodali za 5x delsi cas v podstate jen par nadsencum. Pokud nekdo ma sanci to prosadit tak urcite Sony, samozrejme je ale treba, aby to zpustupnili p.rno prumyslu, jinak jsou tak jako tak bez sance.
      • Zagro
        V podstatě pár nadšencům? Si raděj překontroluj ty statisícový počty a to se jedná pouze o vývojářský verze. Pravý počty se dozvíš, až si to bude moc skutečně masa lidí koupit a to přijde až s 8.12.2016, kdy začne Amazon rozesílat předobjednané Rifty s pohybovýma ovladačema. Vybrat si A, ale neříct B atd., to je úroveň pisálku z Idnesu.
  • Na tomto webu by takové téma jako Playstation VR neměla být diskuze, pač tu jsou jenom zakomplexovaní mentálové kteří vždycky budou mít problém, ten kdo zavrhuje VR je pouhej ubožák nic víc, je to jedna z mála velkejch technologii co má v budoucnu velikej potenciál a ne jenom ve hrách ale pro více oboru. A jenom tupé ho**do muže napsat že to dopadne stejně jako 3D TV. Zase nějakej trotl napíše že si to kupovat nebude, že si počká na vyspělejší VR, pač když si tohle bude každej říkat tak se nikdy nikam v ničem nehneme. dejte si rovnou dělo do obličeje a nepište že si to pořizovat nebudete, na to vám každej kašle.
    • tohle a 3d ma pomerne dost spolecnyho

      je to podstatne drazsi nez standardni zpusob zobrazovani

      podpora zatim mizerna

      musite se k tomu obtezovat s dalsimi periferiemi (mensi pohodli)
    • Takhle presne vypada clovek ktery si neco koupi a pak zjisti ze to je kravina:)
    • Co bys chtěl po PC komunitě Games.cz. Vždyť je to tady skoro samej mindrák. Souhlasím, že nějak začít se musí a Sony VR je slušný začátek pro masové použití VR!
      • co to je masové? že všichni co hrajeme hry na PC a konzolích budeme hrát v helmě? není nato jediná "normální" HRA tak jak se to mám mosově uchytitit. At konečně ukáží jak se na tom hrají olnohodnotné hry a pak at to dávají na webe o hrách.Jinak je jasní že do toh bude každý pitchovat

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit