Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • 2jojo chcipnout to muselo, protoze to chciplo uz 2x. Z presne stejnych duvodu. Taky kolem toho byl vdycky hype, ostatne presne jako kole 3D tv a dneska kolem 4k/uhd ... coz je taky kravina ... pak na ty svy 4k telce budes cumet na serial vysilanej pri 1Mbit/s v mpeg2 ... neboli rozmazanej skoro cenobilej hnus, o 10 radu horsi nez spatnej analog.

    VR se uz desitky let pouziva .. tam kde milion sem nebo tam nehraje roli. Nadoma na hrani? No to by to leda musel nekdo masivne zadotovat, muselo by to bejt komplet = zobrazovadlo, zvuk a ... predevsim ruce (a ne nejakej divnej ovladac, ale rukavice ktera bude interagovat s virtualnim svetem, vcetne zpetny odezvy) ... a stejne by byl problem minimalne s tim, ze aby to fungovalo, musis k tomu privist prinejmensim dva kabely - data a napajeni.

    Pricemz by zaroven musel masivne zadotovat ... ty hry. Nikdo si nebude ani za malej peniz kupovat neco, co vyuzije v jedny hre a 3ch demacich. Schvalne si sepis vsemozny herni ovladace ktery te napadnou, a vyhodnot si, kolik hracu ma cokoli jinyho nez klavesnici a mys, pripadne packovac u konzoli. A to se bavime o vecech, ktery se daj poridit i za stokoruny.
    • počkat jake vysílanej seriál? já si seriál koupím a stáhnu na itunes nebo jine platforme
      • Cimz jednak nic nezmenis na jeho debilite (plati pro 99%) a a druhak nic nezmenis na tom, ze lidi, co si predvcirem koupili svoji hd(redy) televizi si vcera nekoupili 3d a stejne tak si nebudou dneska kupovat 4k.

        To ovsem marketaci (spolecne s hr nejvetsi odpad spolecnosti) nemuzou pri svejch jednobunecnejch mozcich pochopit.

        BTW: 90% lidi si tu hd telku koupilo jen proto, ze se prestalo vysilat analogove, jinak by se spokojili se svym crt. A pouzivat ji budou do ty doby, dokud nechcipne, coz i se vsema kurvitkama muze klidne bejt 10+let.
  • výrobci TV 3DTV KONČÍ! RIP 3D TV. Bylo to drahé, bylo to nepříjemné na používání, nepřinášelo to nic. Ale byl to velký hype, ve kterém se všichni, včetně médií, předháněli v líčení skvělé budoucnosti televizí v 3D. Vítejte do světa bublin, které většinou stojí čas a peníze. Teď ještě počkat na splasknutí bubliny jménem VR. Zdůrazním, že tím myslím tu současnou parodickou virtuální realitu, koncept jako takový snad jednoho dne konečně dorazí v podobě, která bude opravdu realitou, ale než budeme mít VR room jako ve Startreku ještě se načekáme zatím není ani ten HOLOZOBRAZOVAČ A už vůbe ne videokarta která by to dala v aspoň opravdu 3D rozlišení 1920x1080x1080
    • ČR není celej svet, nekde TV vysíla plnohodnotne 3D vysílání, mužeš koupit 3D filmy. Holt je to luxus tak nebreč že si to nemužeš dovolit.
      • Jo, vazne ... chmm jasne ... takze mejme frekvecni pasmo ... a mejme dvb-t2, coz nam hodi +- v uplne maximalisticky variante ... 50Mbit per mux ... Za plnohodnoty 3d beru fulframe 2x 1080p, zadnej sbs half.... Takze to mame .. rekneme 20Mbit jako naprosty minimum (samo vcetne min 6kanalu zvuku). Chces mi rict, ze nekde na tyhle planete nekdo provozuje mux, ve kterym sou presne 2 kanaly? To chci odkaz ...

        Jo, vysilaj 3D kanaly, ze satelitu, daj se chytit i u nas, a vysilaj presne stejny kraviny ktery bezej 24/7 na tech nasich non 3D pozemnich ... jo, pravda, vysilaj (narozdil od tech nasich) ve 3D i Pcko...
      • Vis ono to ze 3D TV byl hype fail a umrel neni zprava z cech, ale ze sveta *3* Mimochodem vis kolik tech filmu 3D co si muzes koupit bylo natoceno 3D kamerou a u kolika je to jen efekt dopoctitanej pozdeji z 2D filmu? je to tak 1:10 *1*
  • čau znalci. Chci se zeptat, co VR od Sony,stojí o 15k míň než Vive, takže asi shitka co?
    • Zagro
      Prý docela fajn, na to jak je to levný. Nečekej zázaky, ale např novej Resident je na tom prej docela dobrá sranda :)
  • na simulatory roomscale potreba neni ne ?
    • Zagro
      Jasně že není, to tady jen místní kydaj hnůj na něco, co nemají doma a tak je to štve.
  • MickeyMutant
    Já vám teďka vokážu, jak se dělá "Roomscale" na Oculu. Budete potřebovat senzor, co zapojíte do USB 3. Kdybyste neměli USB 3, tak to strčte do USB 2. Kdybyste neměli ani USB 2, tak to strčte jinam. A když to nemáte kam strčit, tak to nestrkejte nikam. Pověste si to na zeď, pro ty, co nevědí, jak vypadá zeď, tak to můžou pověsit na lustr. Celý si to vytiskněte na tiskárně, použijte tu 3D, když použijete tu normální ingoustovou, tak to nebude fungovat. Když jsme to dělali doma ve Facebooku, tak tam na to stála fronta.

    FAQ: Proč to nefunguje?

    Žádnou z těch věcí, co je na "Roomscale" potřeba, jsme nesehnali.
    • co to valíš ty ořechu
    • Mam takovej pocit ze to posledni dobou trosku moc lames pres koleno...
    • Pohlreich...
  • No vida. Oculus už skoro zvládá to co VIVE a stále je levnější... ehm teda o 21$
    Blbý teda je že Oculus válcuje VIVE exkluzivním obsahem a Valve je to šumák.
    • Zagro
      OR toho zvládá víc, hlavně co se týče ovladačů a ergonomie helmy.
  • To je hrozny. Kdyz si to tady ctu, tak jsem rad, ze jsem sel do VIVE!! Za celou dobu ani jeden jedinej problem. VR bez "roomscale" a ovladacu je nuda, nechapu jak mohl Facebook vydat VR bez "ruk". Facebook to zesral kde se dalo. Celej Oculus je uzavrenej jako Apple...hnus. HTC pocitalo s upgradama headsetu, ale Facebook to udelal tak, aby jste si nemohli upgadovat nic. Uprime, trosku jsem to Oculusu pral, protoze nemam rad Facebook. Lip to dopadnou nemohlo :)
    • Zagro
      Tak to nečti jenom tady, ale třeba na redditu. OR není uzavřenej a ovladače má a to o level lepší, než má VIVE a to jak v přesnosti, tak v simulaci jednotlivých prstů. Tím nechci nijak VIVE hanit, to ani náhodou, ale když si ten tvůj blábol přečte někdo neznalej, tak by mohl nabýt špatnýho dojmu.
      • Az na to ze kdyz ti ten ovladac upadne z dvaceti centimetrove vysky na zem tak muzes kupovat novej.
        • VIVE ovladace jsou celekm pevný. Rozbil jsem už spoustu věcí, mlátil s tím do zdi atd. (vždy samozřejmě omylem) a krom pár odřenin (ovladače i já) žádný problém. I helma přežila minimálně 2 pády čelem do zdi když se návštěva pokusila opřít o virtuální stůl a vše drží. Nicméně už jsem to četl i jinde že toho moc nevydrží. Třeba mám jen štěstí *4*
          • Ja mluvlil o ovladaci k Oculusu.
      • Ovladace o leved lepsi, proto potrebujes mega tutorial od developeru? :D A OR neni uzavrenej? Tak proc sakra nemuzu kupovat hry na vive z oculus storu?? Proc Oculus nejde modifikovat? Odkazujes na reddit, kde prave cerpam nejvic informaci, tak treba z poslednich 2 tydnu je dobry video o tve "lepsi presnosti" na youtube - "fuck oculus", kde typek ma 4 senzory a neni schopnej to spravne rozjet :D a subreddit VIVE je precpanej srovnanim vive vs oculus od developeru i hracu. Nebo ze vcerejska krasnej obrazek vtipek s lodi ktera se potapi :D Hraci i developeri nemaji radi politiku Facebooku. (Az na par vijimek, ktery si Facebook koupil) Facebook je proste brzda VR. Kdyby nebyl VIVE a byl jen OCULUS, tak bych mel pocit, ze VR je nedodelana vec (neco jako kinect-nevyuzitej potencial). Nastesti VIVE existuje a ukazuje, ze VR funguje. VIVE uz predstavuje novej HW a prislusenstvi atp. Oculus resi problemy a nic noviho nam neukazal. Prosim jestli nechcete nabit spatnyho dojmu, tak bezde na reddit. Tam hned pochopite kdo je VR master race... :)
        • Zagro
          Tak je mi jasný, že seš naštvanej, že jsi si koupil tu horší virtuálku, ale za to já nemůžu :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit