Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KamilZm
    Líbí se mi titulek NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti - test grafické karty z pohledu běžného hráče aneb běžný hráč si kupuje kartu za 20-25 kKč :-).

    PS redakci: omlouvám se, ale tohle mi fakt nedalo :-)
    PPS: testy zde samozřejmě vítám,zkušeností není nikdy dost!
  • "Redakční sestava se v době testu skládala z těchto komponent: procesor Intel Core i5 6402P z rodiny Skylake se základní taktem 2,8 GHz (v režimu TurboBoost 3,4 GHz), 16 GB operační paměti DDR4 Kingston HyperX FURY s frekvencí 2133 MHz"
    Dál nečtu.. tohle je snad vtip, testovat tuhle monstrkartu na tak slabým procesůrku? To jste asi jediná redakce na světe, co nepoužila přetaktovaný 7700K nebo nějaké šestijádro. Fallout 4 se propadá kvůli tomu CPU, ne kvůli grafice, ta vám jede na půl plynu.
    • solomon.short
      presne to same me pri cteni napadlo. CPU je tady proste bottleneck
  • Hmm koho by to napadlo že karta za 25 tisíc je dobrá ... *1*
  • corfer
    S těmi kartami je to dneska všelijaké, jen ne dobré. Grafiky mají až absurdně vysoký výpočetní výkon a leckdy i karta dvakrát přesahující cenu konzole má problémy při maximálním nastavení ve hrách, přičemž v nějakém rozumném rozlišení (nad 1440p/1600p) se prostě člověk může s konstantním frameratem 60+ FPS rozloučit. Situaci je navíc tak tragická, že ani SLI režim či obdoba od AMD není řešením, když si chce člověk naplno užít cokoliv. Už když vyplázne tak absurdní sumu jako je 20K+ za GK, tak očekává absolutní nadstandard, který nedostane a je odkázán jen na nesmysly typu zapojení více karet v jednom PC, které nevede skutečně k ničemu jinému než dalším problémům. Ostatně stačí si jen pustit videa uživatelů těchto řešení, jak se zoufale snaží rozchodit ten ,,nekompromisní výkon", který mají pod kapotou. Sám vlastním GTX980ti s flashnutým BIOSem a odblokovanou voltáží jsem ji dostal na 1450 MHz, většinu her zvládám na +- maximum v 1600p, ale že by to u některých kousků bylo stabilních 60 fps to ani omylem. Long story short: Jsme v době, kdy se naprosto sere na optimalizaci a absurdní výkon GK je pouze trumfem v rukou marketingových sloganů... SMUTNÉ!!! *16*
    • Ako tak citam tvoj komentar tak ani sam nevies co chces. A este tu ides urazat ludi ked ti slusne napisali svoj nazor. Pride mi ze kto s tebou nesuhlasi tak nesmie sa vyjadrovat. Ja s LV suhlasim ze vacsinu hier ked das na rovnake nastavenia ba dokonca na vyzsie rozlisenie tak dosiahnes aj na lacnej GK resp starsej lepsich vysledkov :) A podotykam spomenul si konozlu hned v druhej vete a porovnal cenovy rozdiel. To len keby nahodou zasa nevies kde si take nieco pisal :) A to ze hra nejde stabilne pri vysokych detailoch u tak drahej GK nieje vzdy chybou vyrobcu GK ale aj zle optimalizacie ako na strane engine a lvl dizajnu tak na strane niekedy ovladacov. Takze myslis si ze volta nieco vyriesi ?...Aby to nedopadlo napokon tak ze studia tam narvu este viac efektov a detailov ktore ani nepostrehnes a sme tam kde sme boli :)
      • corfer
        Připadá ti jako vyjádření názoru, že ti někdo napíše, že meleš kraviny jako vždycky? To co píšeš jako důvod nestability je mimochodem přesně to, co jsem napsal já. Mně vadí, že LV426 jakoby reagoval napůl na můj napůl na úplně jiný komentář. Ještě stylem patnáctiletého blbečka, který akorát vyhledává konflikt. A o jakých lepších výsledcích mluvíš, vždyť já vůbec žádný poměr mezi čímkoliv neřeším. To on mi cpe názor, který absolutně nesouvisí s tím, co jsem napsal já, ke všemu jedná s ostatními diskutéry naprosto příšerně a já ve svém věku odmítám, bavit se s někým na podobné úrovni... Přečti si, prosím tě ještě jednou, co jsem napsal, protože tvoje odpověď vypovídá spíše o tom, že sis přečetl maximálně první větu a pak reakce...
    • Vzdyt ty dnesni Graficke karty dosahuji ve 4k rozliseni dvojnasobny framerate, nez konzole ve Full HD a to jeste ty graficke karty zvladaji mnohem vetsi kvalitu obrazu. Snizit kvalitu obrazu na uroven dnesnich nejlepsich konzoli, tak ty hry jedou i ve 4k stabilne 60+, spise 100+fps.
      To mi tedy vubec smutne neprijde.
      Kdo se jenom trochu vyzna, tak si dokaze GTX1080ti nastavit detaily ve hre tak, ze v 95% pripadu nepozna rozdil, ale hra mu pojede prakticky stabilne 60+fps.
      • corfer
        1080ti ať se někam rychle schová, Volta přichází a pak se budeme bavit jestli je trh smutný nebo ne.:)
    • ravux
      "obdoba od AMD není řešením" - to uz ale plati asi tak 15 let a zrejme se to jen tak brzy nezmeni ;)
      • corfer
        Prosím, nevytrhávat banality z kontextu... Díky
  • MidnighT91
    Běžní hráči v čr totiž nosej milióny v krabicích od vína.
  • ringmancz
    u takových testů mají být grafy, číst to v textu je opruz
  • Veskoslav
    No je fajn, že děláte testy. Ale toto je fakt tak pro 0,00005% hráčů. Více hráčů by ocenilo 1060/1070, kdy jsou to karty běžných hráčů.
  • Khanemis
    Nejsem si jistý, zda je zbytek sestavy úměrný této kartě. i5 6402P není špatný procesor, ale pro zásobování takhle high-endové grafické karty bych šel výš, aby bylo jisté, že nedojde k bottlenecku procesorem (což se při testování dá snadno zjistit třeba přes afterburner), zvláště u CPU náročnějších her jako je právě to GTA V.
    Ale jinak fajn jiný pohled na hardware:)
    • Tak kdyz tu jsou jedinci co hodnoti cpu podle vykonu kdy je bottleneckuje gpu, tak proc bysme to nemohli delat i obracene. *15* Bfu je to stejne jedno.
  • KrejciPetr
    Nevím kolik běžných hráčů si dovolí grafiku za 20 000 Kč :-) a navíc vyhledávají 4K na plné detaily :-)
    • ravux
      Prekvapuje me, kolik lidi nechape rozdil mezi vyznamem vety "z pohledu bezneho hrace" a "pro bezneho hrace."
      • Jack1947
        At tak či onak je to slušnej jazykolam. Důležité je že si to krom horní pětiny neužije nikdo.
  • Recenze karet a hardwaru obecně bych tu rád viděl častěji, hlavně ale trochu dřív jak 2 měsíce po vydání a trochu podrobněji.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit