Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mě zas na starý i7 970 (tuším) a Grafice GeForce 960 4GB jede s dost vysokým nastavením ale pouze s Vulkan, JEDE vcelku parádně, je tam sic dost málo snímků no ale na to plynulý hraní a kocháníčko stačí :-) běžně kolem 24 snímků no.. ale pouze s Vulkan, s DX12 se to poškubává a bolej z toho oči.. takhle jsem se svým šrotem zpokojen :-) hra mi nepadá ni, teda v Singlu, Online jsem ještě nepustil ;-)  (tak to jen pro ty co maj old school železo jak já :-) )

    • sorry za ty chyby v češtině, psal jsem to rychle musel jsem do práce.. jen jsem chtěl napsat na jakým šrotu mi to jezdí, všichni řešíte vcelku nabušený sestavy ale chtěl jsem podpořit i co váhají co mají doma starý železo, já mám i7 takntnutou na 3GBHz; 24GB RAM (triple chanel) a GeForce 960 4GB; Win 10 .....za mě hra je optimalizovaná dobře!!! páč na tyhle sestavě mi to automaticky hodilo textury na Ultra (i don't now why :-)) ale nechal jsem to tak a většinu nastavení mám na High něco na Medium, v rozšířeným nastavení pozapinaný dlouhý stíny a tak ať to trochu vypadá (chci se kochat), snímků není mnoho ale hra jede vcelku plynule, nepadá a pouze s Vulkan teda! ale já jsem spokojen, je to smažbáá! heyy felas! ;-) 

  • clovicekO

    Hraju na 1680x1050 na medium s 8GB RAM, 1050TI a G4560. FPS kolem 30 - 40, hra mi nepadá, ani nezamrzá. Nechápu ale, proč je při hraní procesor vytížený na cca 30 - 40%, a grafická karta kolem 10%, max 14%. Nevíte, kde může být chyba?

    • U grafiky to spatne reportuje Windows, ma problem s DX12/Vulkan. U procesoru netusim, ale je dost mozne, ze pri tak nizkych fps se vypocetni jednotka opravdu moc nezapoti nebo treba narazis na jiny bottle-neck ve 100% vytizeni cache/sbernice QPI, coz ti Windows nerekne.

      • clovicekO

        Aha, díky za odpověď

  • Jak typické, ach jak typické... Nelze než PCčkářům upřímně popřát: hrajte, pokud můžete, a nehrajte, pokud nemůžete :-)

    • Vojtzech

      Jak typické, "konzolista" si ten rýpanec prostě nemůže odpustit.

      • Ono když člověk ty diskuse vidí, tak si to nemůže odpustit :-D Vždyť kolik je tu toho o hře?

        • ta hra je SUPER EXTRA VYCHYTANÁ, cokoliv už bylo řečeno/napsáno, už rok.. ale na PC je důležtý předat si zkušenosti, aby člověk věděl že má jen něco špatně nastavený a nebo prostě sestavu se kterou má hra problém.. to není konzole prostě!! víš co je za rozdíl mezi těma dvěma zařízeníma?! konzole je pouze na hraní (možná na nějaký pouštění filmů nebo muziky, což je stejně vopruz tam..) PC je prostě multifunkční platforma a to je přidaná hodnota taková! kam konzole nikdy nedošáhne, jó RDR2 je hra dělaná přímo na konzole, světší o tom ovládání, na gamepadu se mi hraje prostě líp! ale zase je pěkný že to můžeš občas skloubit, kdy třeba snajpu si dáš pěkně myší a né zběsilím drkáním do páčky! když si chceš hru užít úplně na max tak si kup Xbox one Elite kde prostě ta hra vypadá sqele ve 4k a nebo počkej až bude za rozumnou cenu železo co to rozjede stejně tak, nebo PRÁVĚ ještě LÍP!!! a nebo dej nesmysl za komponety no.. já jsem MOC rád že to vyšlo na PC a na mým starým šrotu to rozdejchám, a to vcelku solidně bych řekl, sice né ve 4k, stejně nemám zobrazovač, vystačím si s Full HD ale vypadá to hezčejc než na obyč Xbox One!! a to ještě taky nemusím solit zpíč..... Microsoftu (nebo Sony) prachy abych si mohl zahrát online!!! takže ať si každej žbrblá co chce, I'm HAPPY!!! :-D  yyyyyyyyyyyyyyyyeeeeeeeeeeah!! :-)

  • TheSuffering

    Jednalo se ale o ojedinělé případy, kvůli nimž bych hru určitě
    neoznačil jako zpackaný PC port (na rozdíl od řady hodnotitelů na metacritic nebo recenzentů.


    Melete nesmysly. Problémy s hrou má velké množství lidí, některým se nespustí ani launcher (ani fix a patch u mnohých nic nevyřešil, někde dokonce věci zhoršil), spoustě lidí padá hra v naprosto různých časových intervalech. Já mezi ně taky patřím, padá ve Vulkanu i DX12. A i když odečtu majitele "potato pc" (zj. majitele AMD-FX cokoli...), pořád jich zbyde dost s výkonným hardwarem, kteří se trápí. Jak už jsem psal ale v jiné diskuzi, řekl bych, že něco jde ale na vrub i Nvidii a je tu u lidí podezření i na verzi Windows 10 1903. Navíc hra podivně alokuje Vram u grafických karet.

    Na jednu stranu pak rozhořčení lidí chápu, co se děje na Metacritic je pak věc druhá.

    • Aristarch

      Paradoxné je, že hru musím hrať na priateľkinom PC (AMD FX 8370-E, GTX1060 6GB) kde mi hra nepadá a plynule beží kolo 43 fps... lebo na mojom PC s Intel Core i7-9700K s RTX 2070 mi padá hra každú pol hodinu... Takže asi tie AMD - FX procesory až také potato nebudú.. že?  :D

    • "Problémy s hrou má velké množství lidí,"

      To je kolik procet? Protože ono ti nespokojení jsou většinou slyšet nejvíc a stovka nespokojených lidí z milionu zákazníků může na některých fórech klidně vypadat jako "naprostá většina" :-D

      Internet je fajn věc, ale někdy dává naprostým menšinám obrovský hlas (zvlášť když ta většina nemá důvod to přeřvávat), tak je některé informace nutno brát maličko s rezervou a nadhledem.

    • walltar

      Celý to padání u RDR je celkem sranda (pokud vám to teda nepadá a díváte se na ty ostatní, těm to asi srandovní nepříjde)... Já od launche naštěstí v pohodě a kamarádi mají pády skoro furt.

      Co se nám stalo že jeden den hra padala co 10 minut a druhej den hrál kámoš celkej den v pořádku až do doby než se spustila v onlinu nějaká mise a to šla hra hned dolů. Taky lokace to dost ovlivňuje (Jak kámoš dojede do Saint Denis, tak hra spadne) atd. Hlavně když potom člověk dělá trader misi v onlinu a příjde jen tak o všechny prachy protože hra padá, tak to potěší 2x.

      A takových lidí není zrovna málo. Ale na druhou stranu jsem něco takového čekal po launchi GTA5, kde to zase padalo mě co 5 minut.

      • TheSuffering

        No celé to je zvláštní, protože jsem zaznamel i stížnosti u GTA, kdy lidé psali, že po nějakém posledním updatu launcheru začalo padat stejným způsobem také. Já mám 9700k + 1080ti a padá, kamarád má 8700k + 1080ti a nepadá. Je to zkrátka divné. Už to, že někdo má vůbec problém spustit ten jejich launcher...

        V tomhle stavu bych rozhodně ocenil lepší save management, alespoň nějaké ukládání progresu u probíhající mise. Když během mise chcípneš, tak ti to nabídne checkpoint, ale když ti to spadne, jedeš to celé od začáku.


        I tak to je pro mě rozhodně hra roku, jak už jsem psal jinde. Nestačím se divit, s jakými detaily si Rockstar dal ve hře práci, to klobouk dolů. Nebo třeba ty náhodné eventy a vedlejší questy, o hodně lepší, zábavnější a vtipnější jak v GTA.

        • Vojtzech

          GTA náhodně padalo od posledního Casino updatu a nejenom mě, ale všem se kterýma jsem ho hrál. Chyba je ale asi na straně Nvidie, protože stačí udělat čistou instalaci staršího studio driveru 431.86 a hra padat přestane.

          • TheSuffering

            Někdo podobné staré ovladače zkoušel úspěšně i na to RDR, jen tam chyběly nějaké ty vychytávky pro DX12.

            Já dneska stáhl jen předchozí verzi 441.08,  přepnul jsem na Vulkan, vypnul v-sync a překvapivě 8 hodin nonstop bez pádu (a to jsem jezdil i po Saint Denis). Tak že by DX12... Vím, že např. v Division 2 s tím byly také problémy.

            Je to ale škoda, protože na DX12 ta hra evidentně běží trošku lépe, u Vulkanu se občas objeví drobný microstuttering, ale zas to nepadá.

            • Vojtzech

              Zvláštní, jak to každýmu zlobí jinak. Z těch dvou hodin, co jsem zkoušel (protože s tím CPU spike lagem se to pořádně hrát nedá), mi hra vždycky spadla jen na Vulkanu, DX12 nepadala, ale občas se škubaně hýbaly stromy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit