Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • twicer

    Jojo taky sem zkoušel volant a je to fakt hrůza.. Co se týče hry, tak mezi závodními arkádami nemá ani vzdáleně konkurenci.. bohužel

  • Jack1947

    Až budeš makat tak uvidíš ty socko, navíc GGG stačí nebo chceš jít v jeho šlépějích ?

  • jindra.veliky

    tak oni jsou pc socky zvyknuty na 90% vyprodeje z gogu, steamu a na vsechny ty prodelecny humble bundley, takze by chteli vsechno pri vydani rovnou za par stovek

  • radim.zaty

    Takže zase 1 800 000 :-P

  • Jack1947

    1800k Už máš klid ?

  • radim.zaty

    Takže jen 18 tisíc, no to je zadarmo :-D

  • romankubanektisc

    AI je takové hodně schematické: první jede rychleji, ostatní se hodně snaží, aby jste je nepředjel. Jakmile se ale dostanete dopředu, už vás jen tak nepředjedou. Velké zklamání je ale volant. přijde mi to jako by byl naschvál nastaven tak aby vás to tlačilo ke "gamepadu", respektive k XBOXU. Každopádně píšu si, XBOX nekupovat!!! Jinak je ale hra docela pohledná a nabízí velkou porci zábavy (ne tu porci ve stylu The Crew 2).

  • twicer

    Grafiku trošku shazuje to, že modely a odlesky aut už jsou dnes víceméně bezchybné ale postavy a prostředí je ještě stále o řád níž. Což pak trošku bije do očí.

    Co já bych čekal o chlup lepší je AI závodníků, kdy všichni jedou ve vláčku a jedno NPC je vybráno aby jelo rychleji než ostatní. Pak mám ztoho závodu spíš pocit šplhání, než závodění. Další věc co mě překvapila je to že možnosti úprav jsou víceméně shodné s FH3, u kol se třeba nenamáhali přidat ani jeden jediný nový model.

  • Bobrkola

    Jako největší nevýhodu hry vidím, že se dá na PC pořídit jen na Mrkvosoft store :/.

  • nightborne

    Já ti nevim, u mě ta hra vypadá vcelku líbezně =)).

    Pohleď.

  • Jack1947

    No hrál jsem to demo, nicméně jsem netrušil že to je taková lepší "vykrádačka" The Crew jsem myslel že nějaký přiběh hnupa a nějaké sociální blbosti se Forze zdaleka vyhýbají no, spletl jsem se jinak to asi bude byt předražené. 

  • Ristoro

    Z nějakého důvodu to nemůžu už upravit, tak to dopíši sem.

    Nejprve tedy k tomu nejdůležitějšímu - jízdní model. Ten doznal menších změn, auta si mnohem lépe drží trakci na suché vozovce, hlavně pokud jde o zadokolky, což byl trochu problém v předchozím díle. Jedno z nejlépe ovladatelných aut na světě, tedy Porsche 911 GT3 RS ve 3ce klouzalo v zatáčkách, ať se člověk snažil sebevíce. Tento "neduh" je ve 4ce opraven a například výše zmíněná 911ka teď drží v zatáčkách jako přibitá a dokáže měnit směr neskutečnou rychlostí, ale pokud zatočíte příliš ostře, pneumatiky pochopitelně ztratí trakci a vy se vezete bokem, ať už záměrně nebo ne. Staré ameriky ze 70. let se houpají jako ve starých amerických kriminálkách, které v té době byly v TV :). Moderní hypersporty začínají tam, kde ostatní auta končí. Jednoduše řečeno, fyzika funguje tak nějak intuitivně, jak by člověk čekal podle skutečnosti, i když je tato hra arkáda. Je třeba si najíždět do zatáček, časování brzdění má vliv, výjezdy ze zatáček hrají roli, hra zkrátka oceňuje zkušené hráče.


    Další téma jsou opěvovaná roční období. Ani z daleka to nejsou jen vizuální změny. Bahnitá cesta na jaře má jiné vlastnosti, než suchá hlína v létě. Tak samo voda na cestách má obrovský vliv na trakci a sníh ještě více. S každým ročním období přicházejí nové události specifické pro dané období a hratelné pouze v tom určitém období. Jezero, po kterém jste v zimě řádili ve svém Lambu je najednou na jaře rozmrzlé a vy musíte počkat, až zase zamrzne. Kopec, který jste v létě vyjeli jako nic, je v zimě takřka nezdolatelný. Zkrátka, roční období jsou vynikající věc a fungují skvěle.

    Co se týče náplně hry, je to klasická Forza. Hra na vás hází nové a nové závody, výzvy a staré známé barn findy. Závodů je nespočet, jsou zde drift zóny, radary, zkrátka to co známe z předchozích dílů. Novinkou jsou kaskadérské příběhy, driftovací škola, půjčovna supersportů, kterou můžete vlastnit a testovat pro ni špičkové vozy a někdy příští měsíc má dorazit další kapitola zabývající se starými závodními vozidly. Obsahu je obrovská spousta.


    Co se týče úpravy vozidel, je to skoro to samé, jako v předchozím díle s tím rozdílem, že na některá auta (Ferrari) se už nedají dávat široké bodykity a na některá zase přibyly. Přibyly také rozšiřující podložky pod kola, pokud chcete, aby vaše kolo vylezlo z blatníků ven. Zbytek je úplně stejný jako v předchozím díle, včetně úprav tlumičů, brzd, motoru a ostatních věcí. Lakování auta a tvorba vinylů je také stejná. Vozový park je obrovský a pro ty, co mají Ultimate edici bude ještě větší. Zamrzí absence Toyoty, Mitsubishi a Lexusu, ale s tím nic neuděláme. Každý si tu najde to své i přes absenci těchto značek.

    Abych to shrnul, 4ka je nadupanější, hezčí, obsáhlejší a roční období jsou opravdu hlavní hvězdou této hry. Hra doznala vylepšení ve všech směrech, někde větší, někde menší, ale nikde se nevrátila krokem zpátky. Za mě 9/10. Hlavně za spoustu stejných zvuků (předtím jsem psal, že zvuky doznaly změn, to je pravda, u aut, které na vás hra hodí ze začátku tomu tak opravdu bylo a Focus RS a Escort zní skvěle, ale spousta dalších aut bohužel zní docela mimo) aut z Horizonu 3ky a Motorsportu 7, marně čekám na den, kdy Skyline R34 bude znít tak jak má :).

  • residentevilfans

    Opravdu se tady zase brečí nad cenou? 2500kč (ultimate edice) mi přijde za open world naprosto v pohodě. Já si pamatuju, když stál NFS III Hot Pursuit na ps1 2000 Kč. A co teprve výplaty. 😉

  • K cenovce, uvažuji o koupi, ale za tuhle cenu ne. 

    ALE!! Na RPS jeden z redaktorů doporučovat stáhnout demo, pokud Vás to baví a nechce se Vám investovat stejně jako mě, tak jít do free game passu na 14 dní, pokud Forzu dohrajete, máte vyhráno, pokud ne zaplaťte si další měsíc za cca 300 CZK a je to, za měsíc a půl to dáte s přehledem. Pokud chcete jezdit MP do vydání dalšího dílu, pak Vám asi nezbývá nic jiného než zainvestovat, ale pak ta cena je naprosto OK!

    Co je naprosto super, že game pass funguje crossplatform s PC! Takže si Forzu zahrajete na PC zadarmo nebo za 300 CZK pokud to nestihnete dohrát za 14 dní. Over!

  • radim.zaty

    Tak ještě že už k tomu nemusíš kupovat i Xbox. Je potřeba myslet pozitivně ;-)

  • Jack1947

    18...

  • romankubanektisc
    Jasně od toho jsou asistenty. Pokud to jde, tak se radši blížím simulaci. Ale s grafikou je to docela sporné, pravda je to hodně subjektivní, jen jsem ji čekal o chlup lepší... S tou Annou si myslím, že to přeci jen novinka bude, ano podobné nápady tu už byly, jen mám pocit, že v tomto případě to už bude dotažené, plnohodnotné. Každopádně jsem na to zvědavý a těším se...
  • romankubanektisc
    Asistenty samozřejmě vypínám. Jen občas nechám ABS, nebo trakci - hlavně v případech, kdy se vozidlo chová až příliš nerealisticky: jak se říká "HÁŽE SMYK NA PĚTNÍKU".
  • romankubanektisc
    Toto bude moje první Forza Horizon, takže to byl můj první dojem.
  • Je to slozite. FH4 je lepsi, dokonce mene narocna. Ja treba FH3 poradne nerozjedu, FH4 jo. Jenze .. bez Toyoty, bez Mitsubishi, a jeste za 1800 ? A to je jen zakladni edice, ve ktere neni zdaleka vsechno, a jsou nazory, ze vyvazeni grindu je spis na VIP, ktere je soucasti te nejdrazsi edice.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit