Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • aa_ee

    Valve na hrace kasle? To Epic na hrace kasle, hry za stejnou cenu ale krome launcheru ktery jen spusti hru nemaji absolutne nic pro hrace. Servisu a sluzbam pro hrace jaky ma Steam se zadny jiny launcher nepriblizil ani na 1000 kilometru.

  • aa_ee

    No, Epic me snad prinuti opet piratit. Na veci jako BL3 si klidne pockam na GOTY edici na steamu, ale jestli phoenix point bude jen na epicu, tak to je dobrej oser.

  • axell1990

    no tak to jsem pochopil trochu jinak. Pokud správně chápu jak to funguje na figu, tak je tam možnost buď se stát backerem tedy s i v podstatě hru předobjednat podobně jako na kickstarteru a v tom připadě dostanete jen to co je slíbeno za danou čásku a investiční část věci se vás nijak netýká, Nebo můžete investovat do figu a ten pak sám rozhoduje kolik investovat do kterého projektu a když si rozklepnete na figu částku poskytnutou tomuto projektu tak je tam vidět že backeři dali 445 tisíc a fig zainvestoval 320 tisíc.

  • zaujimave, za cca. 10 rokov mam presne nula z problemov, ktore si spomenut a presne opacny user experience, vratane ich supportu, ale ked sa vratime k mojmu povodnemu prispevku, tak kde konkretne tam obhajujem prave a jedine Steam?

  • tomwolf

    ano radsej si kupim hru na epicu a podporim vyvojarov nez nejake valve ktore na hracov zvysoka kasle...alebo na gogu kde si hru kupim a mam istotu ze pojde....steam nema absolutne ale absolutne co ponuknut oproti konkurencii...ze ma nejake ačivmenty a levely na ktorych si niektori jedinci honia ego ? forum ktore je treba kedze pri mnohych hrach je problem so spustenim ? alebo nedajboze cloud savy ktore v 90% pripadoch nefunguju tak ako maju ? fakt vyhra...

  • Derp_1337

    Jo, přesně tak. Normální investoři z principu nebudou omezovat distribuční platformy. To zfušovali jenom sami vývojáři.

    A jak v článku bylo napsané, vývojáři napsali email investorům, že díky "úplatku" od Epicu, investoři mají jistou návratnost investic s navýšením o 191%. Takže investoři určitě nebudou remcat.

  • Můžou si roky dělat v klidu na čem chtějí, ale já už od nich stejně nic vidět nechci a na žádný crowdfunding už taky nedám ani kačku, poprvé a naposledy.

  • uher

    Že hazardují s důvěrou backerů, to je snad jasné. Já kdybych dal peníze na podporu projektu, který by bez nich pravděpodobně nevznikl a pak po úspěšném vydání by najednou řekli, že mám smůlu, protože jim někdo dal jistou sumu a tak pro prachy zradí moji důvěru. Tak jak mám vědět, že se to nebude opakovat jinde atd...

    Příště už jinému projektu třeba prachy nedám, protože riskuju další zradu. Tady jde jen o princip. O nic jiného.


    Epic Store jsem si do huby vůbec nebral, takže se ptám znova. Jak to souvisí s tím co jsem psal?

  • Normální investor ale nebude omezovat, kde to vyjde, navíc když sami v kampani naslibovali Steam + GoG.

  • Derp_1337

    Zas to nepřeháněj. Nikde v diskuzi nebylo řečeno, že lidi Epic store nenávidí. Prostě jsou jenom stížnosti, že Epic není "dostatečně dobrý".

    Jo, hru na tom spustíte, ale pohodlné nakupování a všechny ty komunitní funkce okolo, na který jsou teď lidi zvyklý, tam nejsou a to tvoří nespokojenost.

  • Derp_1337

    Kde vzali to 1,3 milionů? V článku je jasně napsané, že to je kombinovaná suma od backerů (těch $760tisíc) a investorů (logicky zbývajících 540tisíc). To, že hra dostana crowdfunding, ještě nevylučuje normální investory a akcionáře.

  • species

    no mi nerikej ze kdyby ty 2 mice investovali do svyho shopu, ze by za to nekdo nenaprogramoval alespon ten nakupni kosik :D

  • Vtipné, jak se ignorují pozitivní fakty o epic storu.

    Ale jinak jsem reagoval hlavně na to hazardování, jak lidi ztratí důvěu atd. Naprosté většině nezáleží na obchodu, kde lidi budou mít hry. To jenom hlasitá menšina si myslí, že každej Epic store nenávidí, protože si to přečetli na fórech.

  • uher

    No to je všechno moc hezký, ale jak to souvisí s mým komentářem?

  • osobne by ma zaujimalo, ci sa tu zo strany Epic nejedna o nejaku nekalu obchodnu praktiku, vyzera to totiz tak, ze sa snazia vsetky velke tituly nadchadzajuceho roka ziskat pre seba s podmienkou ich nesirenia prostrednictvom inych online distribucnych kanalov, cim sa prakticky snazia znizit reputaciu konkurencie (nie iba Steamu) u zakaznikov a vyznamne tak poskodit poziciu konkurencie na trhu, zvlast ked uvazime v akom stave platforma Epic Store je, co do funkcionality a moznosti pre zakaznikov je na mile za konkurencnymi platformami,


    v zasade, keby mal Epic Store zopar exkluzivnych titulov, bolo by vsetko ok, lenze Epic sa snazi budovat konkurenciu bez realneho konkurovania kvalitou, zrejme aj naco, ked staci investovat mnozstvo penazi do kapsi vovojarom/distributorom hier a pri tom strpiet kritiku minima hracov, kedze vacsine staci, ze si kupi hru, je im jedno kde, a zrejme je im jedno aj za akych okolnosti a co im platforma, na ktorej hru kupili, vobec ponuka naviac, takze, bud sa tato cinnost Epicu nejak legislativne zarazi, alebo je mozne, ze zlikviduju konkurenciu bez nutnosti tvorit nove inovacie a pod., nad cim, ked sa zamyslime, to asi nie je to co by sme chceli

  • uzivatel1982

    Enemy Unknown je pro mě nejlepší hra všech dob a tak pro mě golopové mají specialní místo, ale ani kvůli nim prostě epic store instalovat nebudu. Origin, Uplay, Battlenet, Frontier, GoG ...a to jsem odřízl pár menších. Je to hnus. Počkám si až to vydají na Steamu nebo GoGu.

  • Teď vyšlo, že World War Z se prodalo nějakých 250 ticsíc kusů za první týden, což je na PCčko celkem pěkné číslo i normálně. Tudíž tu nenávist Epic Storu praktikuje jenom hlasitá menšina a zbytek si v pohodě klikne na jinou ikonku obchodu.

    Tyhlety dramatizování, jak každej nemá rád Epic Store a jak každej ho bude bojkotovat jsou směšné.

  • TheGGG

    škoda, hra vypadala zajímavě... tak nic

  • axell1990

    No skoro to smrdí podvodem vzhledem k tomu že fig má nárok na část tržeb, který tenhle krok zcela jistě ovlivní a i v FAQ mají pořád uvedeno že hra vyjde na steamu i Gogu. A teda moc nevim kde jste vzali 1,3 milionu já tam vidím 760 tisíc, ale možná teda mají ještě nějakej paypal nebo něco co tam není uvedeno.

  • axell1990

    Myslím že to je Epicu úplně putna, to je spíš problém nezávislých vývojářů.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit