Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zapříčinil jeden vymaštěný mozek narozený v Rakousku, který bohužel dospěl v době, která byla nakloněna jeho zvráceným představám, jeho komplexům, jeho psychickým vadám atd. On, velká hospodářská krize a výsledek reparací po 1. sv. válce způsobily 2. sv. válku. Tyto faktory jsou nejspíše určující. Ovšem bez té figurky, o kterou by nikdo mimo tu dobu ani nezakopl a zůstal by jinak pouze šedou myškou někde v koutu, by něco takového nenastalo. Nebýt jeho, hospodářská krize by opět odeznělo, jako všechny před i po, během ní by možná došlo i ostatním aktérům, že reparace, i když jako forma oprávněné, byly až moc přísné, a celý svět by se mohl vyvíjet dál jinak. Ale stalo se, byla to obrovská tragédie v dějinách. Po válce se německý národ dal do kupy, vzal na sebe kolektivní vinu a i dnes děti od mala v Německu vědí, že ty roky pod tím nesmyslem s knírkem byly tím nejhorším, co u nich bylo. Stát se opět zvedl, hospodářsky je motorem našeho kontinentu, většinově si sami sobě přiznali, že nacismus bylo zlo a jdou dále. Ano, byly a jsou vyjímky s magory, kteří adorují zvrácenost učení nacismu, jsou po celém světě a jsou i tam, kde nacisté řádili (i u nás nebo dál na východ či západ), protože vždy bude skupina lidí, která tato zvrácenost přitahuje. Ovšem jejich celonárodní konsensus je platný a to, že nacismus bylo zlo, přijali to jako vlastní vinu. U nás by se něco obdobného taky hodilo, přiznat si většinově už prvního stupně, že zvrácenost totality z levého spektra, byla ve výsledku stejně zvrácená, jako ta zprava. Že jsme se sami po těch 28 letech nedostali i v hlavách zpět do rodiny civilizovaných a normálních států a společností, je náš vlastní problém. Formálně i ta skořápka je tam, kde jsme byli dříve a kam patříme. Mentálně to ještě nějakou chvíli potrvá.
  • Vďaka za inšpiráciu na zaujímavé knihy
  • "Nezapomeň na zlé časy" mám už nějakou chvilku rozečteno. Dobrá knížka zatím *5*
  • Všichni? BF1 hraje pořád 100k+ lidí a to už je to skoro rok. Jedno DLC lepší než druhý, postupně přidávají i zdarma obsah jako zbraně, nebo teď má vyjít frontline i na starší mapy pro všechny. Battlefront 2 bude bez placených DLC. Pokud si chceš zahrat dlc, tak stačí mít kámoše na to, co má koupený premium. Jseš úplně mimo mísu. BF1 prostě vyhrálo. Přijít WW2 codko o rok dřív, tak BF1 může akorát brečet. Teď už je na to pozdě. WW2 za chvíli, +-tři měsíce, na PC nebude nikdo. Takže kdo by to tam kupoval. Stejně to vypadá jak konzolová hovadina.
  • Když už tady doporučujete tu literaturu z německé strany, tak taky přihodím mé dva nejoblíbenější kousky z WW2. Prvním je už docela provařený román "Hodina Mrtvých Očí" od Harryho Thurka, je to sice fiktivní příběh, ale vzhledem k tomu, že sám autor byl německý paragán, tak kniha byla nejspíš dost inspirována jeho vzpomínkami z války (něco jako Četa od Stonea). Je to o parašutistech, kteří byli nasazování za nepřátelské linie na sebevražedné mise, jsou tam mimochodem i zmínky o užívání drog. Čte se to jedním dechem, je to skvěle napsáno. Druhá kniha, kterou bych vám doporučil je "Nezapomeň na zlé časy" od Guntera K. Koschorreka, to už jsou vyloženě vzpomínky německého kulometčíka, který velmi detailně a čtivě popisuje boje na východní i západní frontě, ten člověk se jen tak tak dostal z obklíčení u Stalingradu a zažil spoustu nervydrásajících bitev.
  • Ty se evidentně vyjadřuješ o době, o které nemáš ani ponětí

    Nejdřív si zkus nastudovat, proč náckové mohli přijít k moci, kolik dostali v posledních svobodných volbách v německu, máš...je to hodně podobné třeba únorovému "převratu" ve 48. roce...a stejně jako v Německu, taehdy českej národ taky nedělal "revoluci"...takže všichni Češi a Slováci v té době byli komunistický dobytci?

    Já ti trochu poradim, NSDAP dostalo jen o tři procenta víc hlasů, jak komouši v posledních demokratických volbách v ČSR, a když vemeš samostatný Česko, tak tady komunisti dostali úplně stejně jako ti nácci v roce 36 v Německu...co z toho plyne tvojí logickou úvahou?
  • Mart9
    No pár revolucí už v historii bylo...
  • Nezlob se na mě, ale kolik ti je let. Opravdu, bez jakékoliv urážky. Copak sis nevšiml, že SKUTEČNÝ svět takhle NEFUNGUJE. Až budeš mít rodinu a děti, tak pochopíš, proč naprostá většina lidí drží hubu a krok.
  • Jo, a ještě pro Marta9:
    Tady nejde o počty obětí, jde o morálnost toho, že v té hře propůjčuješ svoji osobnost někomu kdo koná zlo.
    Pořád je přínosnější hra za němce s poučením, než hra která tě za vraždu a krádež pěkně poplácá po zádech, jakože teď už si velkej gangsta.
  • Pánové, vy pořád vycházíte ze své utkvělé myšlenky, že tou kampaní chce němce někdo adorovat.
    Nebuďte líní a přečtěte si příspěvek jamara28 kousek níže, jak by ta kampaň měla správně vypadat.
    Ta doba se už stala a civilizace, která se neumí poučit ze svých chyb, je odsouzena pohybovat se v kruhu. Proto se o té době musí mluvit a musí se o ní mluvit racionálně a pravdivě. Pak nebudou vznikat stereotypy jako, že VŠICHNI Němci byli zrůdy a vrazi, a proto byla WW2. Ten problém je mnohem komplexnější.
  • Přesně tak...a ještě měli hezký uniformy od Huga Bosse...bejt zdegenerovanej, multimilionářní dědek jak ty paka z F1 tehdá tak tady dělám podobný tématický párty
  • Takže chceš přehnaně overpower Gewehr 43 a jezdit v neprůstřelném Tigru, chápu *1*
  • Tys to uhád, doma mám plakáty Hitlera a včéra jsem slavil strýčkuv svátek...a když zkusíš použít mozek, tak tě napadne, že to je možná kvuli technice a zbraním co používali
  • Tvoje logika je najivní jako u 17 letýho děcka
  • Proti počtu obětí holokaustu jsou teroristi pořád žabaři a dlouho budou
  • Zastydlý nácek, paràda
  • Mart9
    Ještě furt nemám takovej matroš, abych odpovědí zakládal úplně nové vlákno, jak ty. Co se týče toho problému, tak se Němci měli postavit proti režimu, když byli takoví dobráci. Pokud to neudělali, bavíme se tady o jednotlivcích, kteří jsou obětí války.
  • jasně brácho, muslimové z Evropy co táhli do řad IS jsou lidi, kterým pozabíjela rodiny USA
  • teroristi nejsou reální, ty rozsekaný lidi při bombových utocích a válka proti nim v půlce blízkýho východu není reálná? Ty vole ty si materiál pro chocholouška
  • a co třeba takoví rusáci co napadli Finsko, Polsko, balkánský státy, vyhrožovali Rumunsku kvuli Besarabii a podobně? to byla ta "správná" strana války? NKVD s kulomety za zády, SMERŠ a podobný libůstky...s tvojí dětinskou ubrečeností a utlocitností bysme měli hrát asi jen za Alíky

    Já hraju vesměs všude jen za Němce a světe div se, žádnou plynovou komoru na dvorku postavenou nemám...hádám, že ty budeš jeden z těch SJW pomatenců, kteří si myslí že fašousnkýma vtipama a haraním za Němce je člověk nácek, hned jak se ráno proberu tak dám opět CoH za Němce a neho HoI4, abych podpořil to budování 4. říše

    Neni nad stupida ohánějící se falešnou morálkou

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit