Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kkING

    Ja se sam povazuji za levicaka, eurohujera, slunickare, vitace, ... ale na podobne dotace je treba se divat z jineho pohledu. Pokud jedna firma dotace dostane a druha ne, tak to proste ovlivnuje konkurencni prostredi. Pokud ta jedna firma k tomu potrebuje spoutu clovekohodin na papirovani, vyrizovani, schvalovani, nebo dokonce je to "outsorcovano" dalsi firme, ktera se vyrizovanim dotaci zabyva, tak je to cele totalne postavene na hlavu a neco je nekde spatne ....

  • StarejKokos

    jako hustý že ste mi smazali muj koment, zadny sprosty slova, k věci, akorát sem si dovolil EU nazvat eurosajuz, upozornil sem na pokriveni trhu jakýmikoli dotacemi a možnou ideologickou propagaci "EU hodnot"

    • StarejKokos

      proste jsem slusne vyjadril svuj nazor na vec, tudiz moje smazani je pouze veci ideologie, jine vysvetleni mě opravdu nenapada. To je docela síla toto.

  • Bobrkola

    Myslím, že dotace do her by mohly/měly existovat dál, ale v pozměněné formě. Osobně bych si to představil, že budou dvě kategorie:

    1) Umělecký/poučný projekt, který bude mít za cíl vzdělávat. Do této kategorie by například spadal Atentát, ekonomické simulátory,... Cílem by bylo pomoci začínajícím vývojářům s tím, že daný produkt by mohl být pro vzdělávací účely použit zdarma a mohl by se prodávat jen normálním zákazníkům.

    2) Investice by byla dána jako investorská půjčka, kdy by firma dotaci vrátila ze zisku.

  • exmaxx

    Ač mám rád nezávislá studia, nechápu, proč se do toho zase cpe EU a dotace. Proč má nějaká hra dostat dotaci a jiná ne? Kdo o tom rozhoduje?😠

    Přitom je tolik cest, jak indie hry mohou podpořit přesně ti hráči, kteří o hru mají zájem - Kickstarter, Early Access, atp. Navíc nedotačními cestami tvůrci zjistí, jaký opravdu zájem o jejich hru je, plus se tím buduje komunita. 😍

    • SalemCZ

      Víš kolik ty dotace jsou, pomalu mi příjde že Bohemka už žije jenom díky dotacím.

    • Jack1947

      Pěkná hovadina, aby nevzniklo více blbostí 😬

  • kubi-wan

    Třetí Trine náhodou nebyl vůbec špatná hra. Došlo tam samozřejmě na některý nepopulární zjednodušení, aby ty mechaniky fungovaly ve třech rozměrech, ale hratelnost byla furt skvělá, hádanky mě bavily a levely byly krásný a nápaditý, zvlášť, když chtěl člověk vysbírat opravdu všecko.

    Problém tý hry je hlavně v její dýlce, resp. krátkosti. Konec je hodně useknutej a vlastně to ani neni konec. A fakt z toho křicí "sorry, už jsme neměly prachy na to dodělat zbývající dvě třetiny hry." To mě na tý hře vážně hodně mrzí. Ale že bych si při jejím hraní neužil příjemný chvilky s ní strávený? To říct rozhodně nemůžu.

    A proto mám z chystanýho pokračování opravdu radost, doufám, že dovyprávěj rozehranej příběh ze trojky.

  • Bobrkola

    Tak snad Trine 4 bude zpátky v hezkém 2D než ten nicmoc pokus ve trojce :).

  • Corvus

    To se zase Dan Vávra na facebooku protrhne jací nýmandi to dostali finanční injekci :-)

    • SalemCZ

      Tak nevím dostávají u nás celkem dost dotací herní firmy.

    • Bobrkola

      Nikdo mu nebrání, aby si o to taky nezažádal ;). I když u dotací je drobný problém v tom, že produkt musí být dokončený v určitý čas 😐.

    • Jack1947

      Porefereuje v nadcházejicím Levelu ... možná.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit