Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • x_ander
    Cevat zase perlí. Jako moc nevím, jak nedostatečný výkon zastaralých konzolí může ovlivnit délku kampaně. Těch 5 hodin je zkrátka výsměch. A pokud si myslí, že budoucnost je ve free-to-play multiplayerových titulech, tak proč Crysis 3 nevydali jako čistě jako free-to-play multiplayerovku? Takovýma řečma ze sebe akorát dělá blbce.

    Ach jo, kde je ten Crytek, který nám přinesl skvělý první Far Cry a neméne dobrý první Crysis.
    • 5 hodin je výsměch... máš recht, ale za to těchto 5 hodin se skutečně nudit nebudeš.
      • x_ander
        To věřím, že těch 5 hodin bude zábavných. Ale za 5 hodin singlu litr fakt nedám. Až bude hra ve slevě za pár stovek, tak do toho půjdu, to si jako ujít zase nenechám.
    • Kecy v klecy a dufam ze si pre istotu hru ani nehral *15*
      • x_ander
        Nehrál, zahraju si ji až bude stát ve slevě pár stovek. A ty jsi evidentně nepochopil můj příspěvek. Hru nijak nehodnotím.

        Nechápu, proč Yerli tak vehementně brání svou hru. Víceméně jediné, co se hře nějak výrazně vyčítá, je právě délka kampaně. Četl jsem řadu recenzí, českých a samozřejmě i zahraničních a víceméně v základu se shodujou - technicky dokonalé, multiplayer ok, ale singleplayerová kampaň (ačkoliv zábavná) je tak krátká, až to pěkné není. To je důvod, proč hra sbírá víceméně "jen" lehce nadprůměrná hodnocení. A do toho začne kafrat Yerli, že konzole je ve vývoji omezovaly, jinak by hra byla ještě daleko lepší.. WTF? Jako ano, má určitě pravdu, že bez tohoto omezení by ta hra mohla VYPADAT ještě lépe, ale copak to té hře někdo vyčítá? Možná pár trollů. Jinak se jak recenzenti, tak hráči shodují v tom, že jde nejspíš o nejlépe vypadající hru dneška (a to i na konzolích, přesto, že konzolová verze nevypadá tak dobře jako PC verze).

        Chápeš ten nesmysl? Yerli brání hru, ačkoliv jediný zásadní problém, co lidem vadí, je délka kampaně. A to nemá s výkonem konzolí pranic společného. Přesto vydal nadprůměrnou hru, která se bude dobře prodávat. Na jeho místě bych byl zticha a spíš se poučil. Jo, když lidem vadí krátká kampaň, tak ji prostě příště udělá dlouhou. Nebo se na single vykašle a udělá multiplayerovku, jak už kolikrát prohásil. Ale tím, jak Crysis podivně brání, ze sebe dělá spíš blbce.
    • Cypri
      Souhlas.
  • Možno som Dodo, ale hrám iba singleplayer hry ...
    • Já jsem na tom podobně. Sem tam si zahraju nějakou MMO, ale to mi vydrží opravdu jen chvíli, než mě ta repetetivnost hraní začne nudit. Já chci prostě hry se silným emočním zážitkem, což mi multiplayer nenabízí.
      • JJ, jedinú mám PoE, ale nejak to nehrám, skúsil som Bf2p, to zabavilo, teraz dohrávam AC:B a potom Drakensang, 17.03 vychádza plná čeština, TR vyzerá, že mi bude stačiť z youtube ...
  • Bodejt by ji zaplatilo zadny rozumny PC hrač nedá 1000kč za 5h "zábavy"
    • Vetsina pc hracu totiz nezaplati nikdy :-).
      • Já si třeba milerád hru koupím, pokud za to stojí *3*
        • Ja taky, ale holt nepatrime mezi vetsinu. Zavirat oci pred piratstvim na pc je strkani hlavy do pisku, je to ignorace vazneho problemu, ktery pískozuje pc platformu. A tohle jsou proste dusledky.
  • nesouhlasim, dobry gamedesign, pribeh a napady zastaralost konzoli neovlivni, jedine co ovlivnuje je technicka stranka her, na kterou se vyvojari bohuzel az moc zvykli spolehat
  • God-of-War
    Ne? Opravdu? To sou novinky.. On je to fakt dacan. Omezenej je akorát svojí palicí a né konzolema..Honí se za grafikou a tak nějak zapomíná na to nejpodstatnější.. NA HRU! Ať si takový blbosti mektá někde jinde... Neumí dělat hry, tečka.

    A ješte mu to konzole zacvakaj...Uf, konečně mam prázdnej RAGE metr *4* .
    • Jenze prave grafika dela hru. At si o tom naivne myslis co chces, prave ta urcuje hratelnost...
      • Magister_Peditum
        Nejseš ty alterego CainPulla, který tu onehdá vedle podobnou diskusi (i když se ho musím zastat, on mluvil o technologii, ne grafice..)? *1*
      • God-of-War
        Grafika dělá hru? děláš si p*del?
      • netrep tu hovadiny, ty budes urcite nejaky teenager !
      • v tom pripade chapu, proc jsou sachy tak mizerna hra.. maji hnusnou grafiku :D
      • Haha. Takze hry s ascii grafákou podle tebe nemaji hratelnost?
  • Spades
    Opět říkám. Kolik studií si ten jejich zázračný CryEngine zalicencovalo?
    Kdyby radši udělali pořádný engine, prodali ho a PAK z TĚCH peněz až dělali hry, třeba i čistě pro PC...
    • co myslis co moze prezentovat engine viac ako nadupana hra s nadupanou grafikou. hype okolo cryenginu je sice dost velky. ale hypu nie je nikdy dost. im ide o peniaze. preco by robili hru na PC ked sa im to nevyplati? Aby ukazali ake ma PC vyhody? mozno, ale konzolisti aj tak na PC len tak neprejdu.
      • Spades
        Kdyby delali ciste engine, vydelavali by na enginu a mohli by i delat high end pc hry, kde engne predvedou... takhle predvedou engine na konzolich, kde vypada prumerne a sice si lidi koupi hru, ale nikdo si nekoupi engine
  • A mohli bychom si dovolit rozpočet na Crysis 3 kdyby byla jen na PC? Ne. Lidé si musí uvědomit, že tohle je cesta, na níž se dává i přijímá“.

    Na druhou stranu kdyby dělali jen na PC, tak by ten rozpočet určitě nebyl tak vysokej a obzvlášť, když mají hotovej engine šitej přímo pro jejich hru.
    A co se týče prodejů, tak co třeba Zaklínač 2, ten prodal jen za 7 měsíců 1.1 milionů kopií a to to byla jen PC verze. Nevím jestli si tím na sebe vydělal a nebo ne, ale prodeje jsou určitě ovlivněný i kvalitou hry ať už je vydaná na jakýkoliv platformě. Crysis 3 jsem nehrál a nemám to ani v plánu, ale jestli tam je opravdu jen 5 hodin krátký singleplayer, tak bych o koupi nikdy ani neuvažoval.
    • Kronoss1
      Zaklínač 2 si asi na sebe vydělal, když plánují 3.
      • v CD projektu se hlavne chovaji k hracum jako lidi, tenhle aspekt bych uplne neopomijel
    • Presne tak, je nutno brat v potaz, ze kdyby cas, jenz stravily vyvojem a optimalizaci pro konzole radsi investovali do vyvoje PC verze (rozumejte - meli napriklad delsi SP nez 5 hodin), tak jestli i po te by to bylo prodelecne.

      Osobne jsem si z Crysis serie koupil jen Warhead a to spise kvuli Crysis Wars (a to prosim pekne ve vyprodeji za 200,-). Nevim, jestli jsem u vytrzeni u hry s 5-ti hodinovym singleplayerem, zvlastne pokud beru v potaz hry, ktere jsou dostupne na PC zdarma, at uz v podobe free to play nebo freeware jako OpenTTD, ktery mimochodem zabavi na nekolik tydnu / mesicu. Tam pak radoby Crysis nemuze se svoji cenou 1k CZK a herni dobou na jedno odpoledne (jsem student) nicemu konkurovat.
      • No je dost mozne, ze samotne ohlasenie ''konzolami neorezaneho'' PC only Crysis 3 titulu, by urobilo vacsie PR ako tie miliony natlacene EA do kampane ;-) Konzolisti dako na Crysis znacku neletia aj ked vsetky upravy , ktore Crytek v gameplayi robil su presne v style ich milovaneho COD.
        • S rozsirenim na konzole Crysis zdegenoroval, to je bez debat. Ale bez konzoli by nebyl zadny dalsi Crysis. Prvni dil ve sve dobe doplatil na vysoke HW naroky a piraty. Pak se do toho se svymi penezmi vlozilo EA a chtelo rejzovat napric platformami. Ve vysledku z toho byl Crysis 2 z nulovou destrukci, mizernou fyzikou a brutalnim lec hezkym tunelem.
          Na druhou stranu tomu dam vzdy prednost napr. pred CoD.
          Co se tyce znacky Crysis ma uz Crytek sve zavazky vuci EA vyrizene, takze ted uz bude zalezet jen na nich s cim vyrukuji priste a to uz Cevat neokeca.
          • Urcite, stale je to jedna z tych lepsich strielaciek. Crytek mal so ziskami na konzolach velke plany, ale velmi im nevysli. Myslim, ze zisky z Crysis 2 aj napriek multiplatforme neboli o nic vyssie ako Crysis 1 a ktovie ci si vobec trojka zarobi na tych 66mega. Preto Yerli sniva o f2p uspechu.
  • Trochu mi k té ziskovosti na PC nesedí ta taktika "Origin Only". Zrovna minulý týden jsem dohrál Crysis 2 a říkám si, že bych si mohl pořídit i 3ku. Koukám na Steam... nic... že by ještě nevyšla? No a pak zjistim, že na Steamu ani nebude..
    Takže chtějí vlastně oni ty peníze, nebo ne?
    *1*
    • Chteji a nechteji 30 % z nich nechat valve.
      • Veskoslav
        Prosím odkaz Jejdásku na to, že Valve si bere 30% z her.
        • a kolko myslis ze si beru? ved to je este dobre percento
      • kostejnesmrtelny
        Tak to mají smůlu. Místo 70% ode mě dostanou prd *5*
  • Xcomik
    Ještě než vyšel Far Cry 3 četl jsem od něj nesmysl ve stylu že se tahle značka už nemá kam posunout. Nicméně se hra posunula a to výrazně a tak dobře že se z ní stala jedna z nejlepších her roku.

    Paradoxem však je že jeho milovaný Crysis 3 se nepohnul nikam ba co víc spíš se jen omezil na tupý koridor bez špetky inovace. Od té doby co vlezl k EA má takové velkohubé kecy až je mi z toho nablití.

    On už samotný Crysis 2 nebyl bůh ví co a nejspíše mě zdejší milovníci jedničky asi dají po hubě ale já sem si ten Crysis (první díl) šel koupit kuli hype a po dohrání sem byl dost zklamaný. Když sem tehdy chtěl rozjet Multiplayer nemohl jsem se do něj ani pomalu přihlásit tak sem na*raně vytáhl to dvdéčko z mechaniky a švihl s ním o stěnu mého pokoje (hezky se o panel rozletělo není-liž pravda).

    Jedno se mu upřít nedá udělali engine který má takovou hezkou kreslenou struktůru (realita vypadá úplně jinak) ale ano hezky se na to kouká ale to neznamená že ten jejich slavný Crysis je něco super uber ultra hard. To skutečně není!
    • ale máš pravdu...Jednotka nebola dobre optimalizovaná a nie je ani do teraz. Crysis naozaj nieje nič uber ... je to len jednoduchá, pekne urobená first-person shooter. A čo má byť? Veď ja som ju, s tým vedomím, aj kupoval. Keď som kupoval Diablo 3, tiež som vedel do čo idem. Nečakal som, že to bude Final Fantasy VII alebo Mass Effect. Keď kupujem hru, vždy si rozmyslím, čo idem kúpiť a tak sa vyhnem sklamaniu. Ale tu je kopa takzvaných hráčov, čo bezmyšlienkovito od rána do večera hry sťahujú z torrentu...a potom nadávajú, ako ich tá či oná hra nebaví. A čo je najhoršie, čítal som článok, kde písali, že aj zamestnanci veľkých nahrávacích spoločností a filmových štúdií používajú torrenty úplne rovnako ako ostatní. Torrenty využívajú aj zamestnanci štátnych úradov, napríklad Ministerstva spravodlivosti, v Európe sa nechali nachytať ľudia z nemeckého, holandského, španielskeho i Európskeho parlamentu. Takže všetci si se_u do papule *13* Len by som rád videl tie ksichty, keby im nedali výplatu, keďže oni sami sa pripravujú o zisky. Tomu sa hovorí totálna nenažratosť. Viem pochopiť keď sťahuje študent, ktorý fakt na rozhadzovanie nemá. Ale ten nech je potom ticho v ústraní a nekritizuje produkt, za ktorý nezaplatil. Ale keď piráti na filmoch zamestnanec filmového štúdia...to hovorí o ľudskej sprostosti. Potom nech ľudia stále plačú, že je kríza...Veľmi tomu ani tento problém neprispieva....
  • GlaDOS
    Já jsem třeba unaven herními značkami, které se pořád plácají na stejném místě, nebo postupem času s dalšími díly ztrácejí svoji osobnost. Buď je tu pátý díl toho samého (CoD), nová IP, která ze začátku vypadá skvěle, ale časem výrazně slábne (Dead Space) nebo skvělou IP po prvním dílu ihned zaříznou (Mirrors Edge). Jen občas se stane, že pokračování se dokáže posunout dál a zachovat si pořád svoji tvář (Bioshock).
    • to sice ano, ale bioshock 2 byl naprosto zbytecny dil.
      • Kozy
        Zbytečný bych neřekl, ale pravda, bylo to zklamání po jedničce.
        • x_ander
          Zbytečný rozhodně nebyl a zklamání mohlo být akorát z toho, že to bylo "to samé" co jednička. Což si vzali tvůrci k srdci a trojka tak bude něco naprosto nového a originálního i v rámci série. Narozdíl od sérií typu Cod, kde si všichni stěžujou, že je to to samé už nekolik dílů, ale na to se kašle, budeme slámu mlátit dál.
          • Určitě ale víš o posledním dílu s jeho rozvětveností příběhu v singlu a perfektním systémem "sestav si svůj loadout" (aniž by se vytvořil "overpowered" setup) v mulťáku. Pak je tu např. odměňování killstreaky podle bodového hodnocení, ne pouze za killy (taky se nyní jmenujou "scorestraks"). I grafika docela ujde na to, že je dělaná tak, aby se i na konzolích dosáhlo alespoň 60 fps. Atd...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit