Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Blue.Shark

    Chápu, mně se to taky nezdá morálně v pořádku. Ale morálka je tu vedlejší; hlavní je tu znění zákonů a možnost získání peněz za autorský dílo. A´t se budeme vztekat jak chceme, Sapkowski je autor předlohy, ke který se hry hlásej, a z toho mu plynou různý možnosti, jak se zachovat. Proto bychom ani jeden nemohli bejt nestrannej soudce 😀

    Sakra, kdyby měl kdokoliv z nás možnost získat takový prachy, bude přemejšlet stejně. Ještě jsem nezažil člověka, kterej by v práci řekl: "víš ty co, Pepo, já se s tebou o ty prémie, na který mám pravděpodobně nárok, hádat nebudu; nech si je" 😀

  • ALHAZRED

    Sapko kdykoli otevre hubu rika: Nehrejte hry, nehrejte hry, čtete moje knižky to je ten pravej Zaklinač...jooo ale penize by chteeel, no je to proste nenažranej ZMRD. Esli mu ten soudce vyhovi, bude taky !! Nebo možne podmaštenej. Taky věrejny mineni ma svou vahu...

  • Zaho

    Chudák děda si myslel že počítačové hry jsou pro ubožáky a nikdy se na tom nic nevydělá.

    V té době se mu ani moc nedivým. V každým případě by se ale měl na žalobu vybodout. Chudej není, vydělává na knížkách, které mu proslavila na západě hra. Navíc teď může dojit Netflix. (i když se dá očekávat propadák)

  • To, ze mu podobny jednani dovoluje deravej zakon, ho jeste moralne neopravnuje k takovymu jednani. Zvlast kdyz kritika lidskeho mamonu je jednim z jeho ustrednich temat v zaklinaci. Presne takhle jednaj i politici, ruzni hledaci skulin v zakonech a jina chamrad. Zkratka co neni obsazeno v zakone, je ok, i kdyby se melo jednat o vrazdu..

  • Jack1947

    To mu se říká úplně normální proces, ano můžou zde bejt přínosné diskuse ale většinou je to jen práce navíc... Bonusweb bych zde nepletl tam mají divné ověření ale mrtvo no mrtvo jak jde stejně jako na obou když se nalezne zajímavé téma je diskuse od více lidí- které ale se většinou už znají.


    Ha, já to věděl! žes byl anonym.

  • Jack1947

    Teda ted si mi toho dal hodně k zamyšlení 😯

    Musím si to nějak po svém přebrat a srovnat potom se zase ozvu... možná 🙂

  • i586

    Až na to, že to není fakt, ale jen spekulace.

    Stejně tak je možné nebo nemusí, že po této planetě běhá Yetti. Dokud to ovšem neprokážeš, tak neexistuje. Čímž se dostáváme k mému předchozímu postu, který si očividně nepochopil. Tvrdit, že to může nebo nemusí být pravda, je floskule, prázdná rétorika. Překlad pro tebe: ztráta času. Yetti neexistuje. Tečka. Není jiná možnost, není žádný "fakt", kterým to můžeš dál okecávat, abys to zpochybnil. Nejde to. Pokud nemáš důkaz, tak debata končí a vše ostatní je jen mlácení prázdné slámy.

  • Ilusiveman

    i takoví jsou lidé, uveznění ve svým vlastním pokrouceným charkteru. Je blbý, že svoje práva vlastně sám za úplatu omezil. Nicméně morálně jsou ty postavy jeho děti a CD Projekt tak, nebo tak, by měl dělat dalšího zaklínače. Bez vyrovnání to je ale padla, ne?

    Bez toho světa a knížkovýmu pohledu by hra od nich prostě vydělala něco s 3x menším ratem vývoje prodeje té hry, kdyby šli od píky. nemluvě o tom, že na Witcherovi to studio vzniklo do stavu, ve kterým konkuruje kde komu.

  • Ilusiveman

    Jo, to celkem s klidným svědomím přiznám.

  • Pokud má člověk potřebu tohle dělat, tak si klidně založí víc účtů. Psal jsem předtím jako anonym a i teď píšu jako anonym (registrovaný), ale nic to nemění na obsahu, ale spíš mi přijde, že předtím tu prostě bylo živo a daleko plodnější diskuze prakticky pod každým článkem, ale tady je až na pár výjimek mrtvo jak na bonuswebu, když tam stejným způsobem zařízli diskuze a už tam jen zavítají jen maminky lovící íčka a hrej je na tom podobně.

  • Jack1947

    Já jsem tě z ničeho neobvinil jenom jsem napsal že to je stejně tak možné, jako to možné být nemusí. To je prostě fakt který můžeš ale ani nemusíš vyvrátit😀

  • Jack1947

    No dobře Transport fever dejme tomu ta předtím o nic moc slabší než ted klasické diskuse. To samé bych mohl říct o tobě i když ted mi to více dává smysl že ty si byl hlavně anonym, jinak si ten brekot nedovedu představit.

    To se sice dával ale měnily si nicky z jiného důvodu, aby to vypadalo že aargumentuje jiná osoba. Jen nechápu jak to dělali asi si zaplatily nějakej  ip switcher - což je pěkná zoufaLOST😬

    Mimochodem mnohdy je lepší méně než více anonymové vždy začnou argumentova pomocí flamu. Jenže registrovaný si dá pozor. Nehledě na to že obraz diskutující je jak už bylo řečeno jen minimum návštěvnosti webu... neřikám že pravidelné.

  • i586

    Co může nebo nemůže je irelevantní. Počátečním stavem je vždycky nepravda, neexistence a nefunkčnost. Dokud neprokážeš opak. To je základ akademického myšlení.

  • Ban se dával na IP adresu. Změna nicku nepomohla. Plodné diskuze jsem ti tam dal, ale evidentně jsi ty odkazy ani neotevřel a jen trolíš.

  • Jack1947

    Právě bohužel, takže dle nich stačí mít vymeteno, vzdát se pomalu práv na vlastní dílo ale beztak peníze patří do kasy vždy autorovy. Prostě humus nad humusem nejtvrdšího zrna- blící smajlík-

  • Jack1947

    Je mi líto že povinná registrace nepřesvědčila lidi, nicméně zdá se že prostě je to jednoduché " Mám rád web kam občas píšu ale registrovat se tam nebudu čili z toho vyplývá že asi moc rád nemám půjdu jinam kde registrovaný už jsem a dlouho" 😉

    Nesouhlas většinou se to zvrtlo v žabo myší války s několika anonymy co si měnily nicky aby unikly banu to je podle tebe plodná diskuze a k věci ? ukaž mi nějakou kde se to řešilo bez osobních urážek a pměřování co je lepší/horší.

  • JamesFaith

    Upřímně, pár prvků knih?


    Vždyť herní Zaklínač je ukázkový případ hry, která předlohu využívá ze všech sil. 

  • Mrkni třeba sem - https://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/railway-empire-recenze-309187/ z těch 22 je jeden inkognito a druhý autor článku, zbytek jsou neregistrovaní a vše je k věci. Bohužel teď když vyjde článek, tak je většinou prázdno. Alespoň si v těch článcích můžou psát co chtějí a nikdo je nebude moc opravovat.

    https://diskuse.tiscali.cz/games/clanek/transport-fever-recenze-289406/ - tahle je taky dobrá.


    Ten balast většinou tvořilo pár jedniců a ti jsou tu stále. Jen zmizelo těch 80% postů k věci.

  • Blue.Shark

    Mícháš dvě věci dohromady. Je jedno, jak má vychlastanej mozek, ale pokud na peníze má nárok, je úplně jedno, k čemu je potřebuje. I kdyby si za ně koupil 16 skákacích hradů, nemění to nic na podstatě probematiky autorskýho díla a způsobu, jakým se k těmhle věcem polský zákony stavěj.

  • Jack1947

    Protože má vychlastanej mozek až na dřen, tak mu to ani nikdy nedojde, nebo napíše ještě něco zajímavého proto potřeboval tolik peněz ? no a přesně, smůla že zákony jsou tak překrouceně postavené na hlavu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit