Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • kkING

    Tak Bernie by podporil odbory i u miliardaru sdruzenych ve spolecnosti modre z nebe😀

  • sugyn

    To nechce odbory ale zakony a vymahat ty zakony. V Americe neni mozne si postezovat na sveho zamestnavatale pro lidi majici specializaci, dostanou stepl stezovatele a ve sve profesi skonci, nikdo uz je nezamestna.

  • Fakt si myslíte, že tohle je ta správná platforma pro propagaci komouše Bernieho?

  • tuco

    Ať si založí, na to mají právo. Jak podnikatel se snaží maximalizovat zisky, tak i zaměstnanec se může snažit o to samé, že ano? Netřeba hlubokých a poměrně emotivních, i když očividně oblíbených, politických diskuzí ;) 

  • dworkin

    V USA je tvrdej kapitalismus a to, co tam Sanders chce zavést a někteří tam to mají za diktaturu proletariátu, je v Evropě už věky standard, který všichni považujeme za samozřejmost. Třeba veřejné zdravotní pojištění nebo bezplatné vysoké školství. Sanders prošel názorovým vývojem a byly doby, kdy nekriticky obdivoval některé oblasti státního zřízení socialistických autoritářských režimů včetně Sovětského svazu. To je potřeba říct, protože odsud plyne mýtus, že byl a je komunista, což prostě nebyla a není pravda. Je to levičák. U nás by byl trapně mainstreamovy sociální demokrat a pes by po něm nestek. Moje výtka vůči jeho kandidature na POTUS je to, že je moc starej, tj. mimo jiné už nebude tak pružně reagovat na změny moderní doby. Bohužel jak republikáni, tak demokrati jsou hrozně personálně vyprázdnění, výrazné kvalitní osobnosti nemají a už to, že vystrkuji i tyhle stariky svědčí o tom, že prostě není kde brat.

    • Bezplatné vysoké školství = školné platí i ti lidé, kteří na vysokou nikdy nešli, nebo studovali soukromou :)

      • dworkin

        Jasně. A všichni platíme i na provoz domova důchodců v Horní Dolní, přestože jsme tam nikdy nebyli, nikoho tam neznáme a v zásadě by nám mohlo být jedno, jestli tam senioři spí na postelích nebo na zemi. Prostě se jim na to skládáme. A stejně tak se skládáme studentům na náklady jejich studia.

        Já ani s jedním problém nemám a to státu odvádím fakt ranec.

        • Jez3vec

          Náhodou to je úžasná mantra tady tyto kecy. Lidi si stěžují, že jim z daní chodí prachy na školu, kterou v životě nevyužijí a pak ti stejní nadávají, že je Česko jen jedna velká montovna pro západ. Jakou šanci povznést se nad "montovnu" by asi Česko mělo bez vzdělaných lidí.

  • Jez3vec

    Když čtu diskuze lidí vyjadřující se k odborům, tak mě připadne, že by 90 % lidí nejraději žilo v období počátku industrializace, aby se mohli nechat šikanovat zaměstnavatelem bez žádných bezpečnostních opatřeních a mizerné mzdě.

    • Vogon

      Herní vývojář z Kalifornie to je v podstatě takové dítě pracující v uhelných dolech počátku industrializace. 

    • Murlock

      To zase pozor. Co jsem četl tak Americké odbory spíše páchaj více škody než užitku a ani se nedivim že je tam odmítaj.

      • Jez3vec

        Jo a pak čteš jak zaměstnanci v Rockstaru pracují 16 hodin denně a přes týden se nepodívají ani ven z kanceláří. Jakou škodu by tam mohli napáchat?

        • Vogon

          Pokud ti placený přesčas nic neříká, tak jsi buď žena-matka nebo líný. Crunch je normální praktika, když vývoj hry vrcholí. Pokud se zaměstnanci praktika, kterou je firma známá, nelíbí může jít pracovat jinam. Člověk s uplatněním herního vývojáře se snad ani v Americe neztratí.

           Pokud obory vzniknou můžeš očekávat narůst cen videoher a ještě více dobrot jako mikrotransakce, případně celkový útlum vývoje velkých AAA her a soustředění se na mobilní, free to play, pseudo kvazi hry, designované pro vysávání peněz z malých dětí.

          EA a podobní si už dávno všimli poměru rozpočet/výdělek u těchto her jako FIFA  (mikrotransakce v Ultimate Team) oproti ostatním AAA hrám, které takové množství peněz nemají jak vydělat.

          Zákazník z oborů pouze utrpí. Pochybuji, že s obory by kvalita her vzrostla.

          • Jez3vec

            "Crunch je normální praktika, ..." 

            A není v tom ten problém? Že to "společnost" považuje za normální. Pochybuji, že ten stres a vytížení má pouze krátkodobý efekt na člověka. Nedivil bych se, kdyby takový lidi mají větší náchylnost na infarkt, mrtvici atd.

            • Vogon

              V placeném přesčasu vidí problém pouze lidi, co placeného přesčasu nevyužívají. Odbory by možnost placeného přesčasu snížily pod záštitou "lidskosti, sociální spravedlnosti, morálnosti vůči zaměstnancům", ale přitom by z toho jenom pracovitý zaměstnanec trpěl, jelikož by přišel o možnost zvýšení výdělku, ukázku své kompetence, a podobně, stejně jako firma, jediný kdo by prosperoval je Bernie a jemu podobní, kteří by si koupili dalších pár vil.

              • Coffin.Corner

                Reakce na příspěvek:

                No a to si představ, že mimo tvůj vesmír jsou taky lidé, kteří se musejí starat o své děti a nevyhovuje jim, když jim zaměstnavatel hodinu před koncem pracovní doby sdělí, že budou muset zůstat déle v práci... :)

                • Vogon

                  Reakce na příspěvek:

                  Ano, jsem si jistý, že zaměstnanec s rodinnými povinostmi si určitě hledá zaměstnání, které mu časově nevyhovuje a není se schopen uzpůsobit. Pokud tomu vskutku je a zaměstnanec není schopný se obeznámit s tím, jak to v určité firmě chodí, tak zaslouží to, čeho se mu dostane. 

                   Je naprosto normální, že vysoce hodnocené zaměstnání vyžadují vysoké časové oběti.

        • Marines
          Vy pletete dohromady agenturní zprávy o pohádce, jak jsou pracovníci vlastně otroci, ale nikdo z nich pořád neodchází! Pokud se zaklínáte odbory, pak vězte, že odbory a to všude na světě jsou řádně organizovaná mafie a  je jedno, jestli jsou úplně vlevo, nebo jen částečně. Ty Vaše dělníky nikdy žádné odbory nespasily a nespasí.....
  • XorxoxTalarius

    Tak samozrejme ze podporil obory v hernim prusmyslu, ale jenom v pripade ze to pak vasim hram bude spravne ideologicky myslet. Kazdopadne bych rekl ze ve fronte na chleba stejne nikdo na hry nebude mit pomysleni.

  • Vogon

    Nemůžu se dočkat až konečně někdo udělá z Ameriky, nebo aspoň z Kalifornie, New Yorku a podobných metaforických děr světa díry doslovné, tentokrát snad skrz něco pořádnějšího než poštovní balíky.

  • Spekoun

    Boze tohle uz je trosku moc daleko ? Nemusite mit trumpa radi ale VOLIT KOMUNISTU ??

    Tenhle typek jezdil na sjezdy USSR jeho jedinej cil je znova zavest celosvetovy DIKTAT SOCIALIZMU!!

    Jediny duvod proc podporuje herni protest je protoze protestujou SJW.

    Volit tohohle typka je stejny jako volit LENINA NEBO STALINA.Ale co pokud chcete aby zcenzuroval internet zavrel vasi rodinu zato ze svobodne neco rekly a sebral vam vas majetek tak prosim volte ho.





    • TheGGG

      pravdu máš

    • Jack1947

      Jestli to je komunista, tak špatné ale zase podporuje herní odbory ... hmm.

    • Coffin.Corner

      Seš si jistý,  že tady na stránkách games. cz, v Evropě, v České republice, oslovuješ jeho voliče? :D

    • Marines
      Sice politiku na těchto stránkách nemám rád, ale máte naprostou pravdu pane Spekoune. Žilka spíše prdla všem socialistickým obhájcům, když to přečetli. Prostě, kdo nepochopí vlastní minulost, je nucen si ji opakovat.....
    • mr.clayman

      Pozor, aby ti nepraskla žilka a abys nespadnul ze svojí krabice, ze který tu kážeš.

    • Vogon

      Každý kdo je byť jen o centimetr napravo od Karla Marxe je Karel Drda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit