Přejít na výpis diskuzí

William Matheson

OSOBNOST 6.4.2008 
38 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Všechno nejlepší Tvému překrásnému staršímu bratrovi Hansovi k jeho dnešním 40. narozeninám!!! *14*

    PS: A koukej mu něco honem rychle darovat! *3*
    • I když tu to nemají opravené /jeho datum narození 7.3.1977, jeho datum úmrtí 7.8.2013/. Je to velmi smutné.. Ani na imdb.com /kde bych předpokládala spíš, že to tam budou mít uvedené než na našich česko-slovenských filmových databázích/ nemají ani potuchy o jeho předčasném tragickém skonu v den 38. narozenin jeho staršího bratra Hanse. Lidi jsou ignoranti.:-/ RIP William Lewis Matheson. Bůh žehnej pozůstalým.
    • To půjde asi těžko!!! William je už víc jak čtyři roky mrtvý!
  • Zajímavost:

    Jeho otec Iain Matheson, uměleckým jménem Ado je hudebníkem na polo-profesionální úrovni. 24.7. 2011 měl např. vystoupení ve velmi intimním prostředí v Green Note pro 65 míst v Londýně ve čtvrti Camden, kde vystoupil společně s Penny Larkins a Carlem Pannuzzo. Začal písní "Old Fishermann" a další svou píseň "Christina" věnoval zemřelé Amy Winehouse. Zazpíval své dvě úplně nové písně stejně jako v Anglii populární "Seminole Wind" a "Oh Marianne". Byl to čistě akustický koncert. Jen Ado a jeho kytara s pár hudebníky za sebou. Vprostřed svého vystoupení hrál krásné keltské balady.Mimo jiné měl stejného roku živá rádiová hudební vystoupení v Cornwallu v St. Austell's Bay. Tato vystoupení byla možná poslouchat on-line přes internet.
  • Všechno nejlepší Tvému staršímu bratrovi Hansovi k 38.narozeninám! *3* *4*
    • Tak to je drsné.. William zemřel ve středu 7.8.2013 /v 18.30 místního času, v Londýně/ u sebe doma tragicky v den 38.narozenin jeho staršího bratra Hanse /taktéž herec/. Když jsi tohle psala v den jeho úmrtí, je dost možné, že mu zbývalo už jen pár hodin, minut, vteřin jeho krátkého života. Možná už byl krátce mrtev. Je to hrozné, až se mi z toho udělalo špatně, i když je to už víc jak 4 roky. Paradoxní, lidé na internetu posílají gratulace Hansovi, zatímco jeho mladší bratr Will umírá.. Strašné, když si představím, že jeho rodiče Iain /Ado/ a Sheena oslavují narozeniny staršího syna a pak telefon o tragickém skonu jejich mladšího syna.. A pak kondolence. Paradox. Život je krutý.
  • aranella
    Ado Matheson - Out On The Islands
    http://digilander.libero.it/alfstone/ado_matheson.htm

    Stránka kolem jeho táty /hudba, CD z roku 2003 atd./ + jeho fotka taky asi z roku 2003. Celkem fešnej pán, určitě hezčí než Will ale ne tak hezký jako Hans /starší brácha Williama/. *1* *3* *4*
    • Omyl, William byl možná okolo jeho třicítky a po třicítce daleko větší fešák, než Hans. Neviděla jsi ho na fotografiích, na soukromých videích atd. Byl to možná větší umělec, než Hans a Ado dohromady, jen šíleně nedoceněný.
  • aranella
    Film DVOJÍ NEPŘÍTEL /Joy Division/, r. 2005
    Jestli je někdo zvědavý na to, jak vypadá a hraje mladší brácha skotského herce Hanse Mathesona http://www.osobnosti.cz/hans-matheson.php a to také povoláním herec William Matheson II. /kterému patří tato diskuze/, tak se můžete podívat na program ČT1, od 23.20 hod. večer dne 5.4. 2012 ve čtvrtek. *3* *14*
    • aranella
      Obsah k filmu:
      I špioni mají minulost.

      Píše se rok 1944. Třetí říše se hroutí a zpustošeným Německem proudí zástupy uprchlíků. Uprostřed všeobecného zmatku padne do rukou Rudé armády čtrnáctiletý Thomas Wagner, který ztratil všechny blízké. Hlavou se mu neustále honí vzpomínky na dobu, která je nenávratně pryč, těžko se vyrovnává s krutou ztrátou první lásky, nyní ho ale čeká přísný vojenský život, který z něj učiní nového člověka. O mnoho let později je sovětskou vládou vyslán na tajnou misi do Londýna, aby zde v době vrcholící studené války pracoval pro KGB a zapojil se do smrtelně nebezpečné hry na kočku a myš s britskou kontrarozvědkou. I přes dvojí život špiona se zamiluje do mladé umělkyně a s tím, jak přivyká uvolněné atmosféře Londýna 60. let, objevuje také chuť svobody.Snímek Dvojí nepřítel je autorským debutem mladého britského režiséra a scenáristy Rege Travisse. Spíše než klasický špionážní thriller nabízí sondu do nitra člověka, jehož psychika byla v raném mládí vystavena krajně traumatizujícím událostem, které poznamenaly celý jeho následující život. V roli Thomase Wagnera se střídají dva herečtí představitelé, mladý talentovaný Němec Thomas Schilling a Ed Stoppard, syn slavného anglického dramatika českého původu Toma Stopparda.
    • aranella
      Zajímavost k filmu /kopíruji/:
      V roli Thomase Wagnera se střídají dva herečtí představitelé, mladý talentovaný Němec Thomas Schilling a Ed Stoppard, syn slavného anglického dramatika českého původu Toma Stopparda.
  • podle hansovo životopisu by měl mít dnes jeho brácha will tady 35.narozky tak všechno nej! *4*
    • Ano, jeho předposlední narozeniny. Velmi smutné..
    • aranella
      Taky jsem si to přečetla v jeho a jeho otcově životopisu, tak doufejme že je to správně, ale na HMO to taktéž psali jako zaručenou pravdu, takže myslím, že Wiliam dnes opravdu slaví své kulaté jubileum 35. narozeniny a proto bych mu chtěla z celého srdce poblahopřát, hodně zdraví, štěstí, úspěchů, splněných přání. Aranella *4*
  • byl by to hezkej chlapec ovšem za předpokladu kdyby to byl opravdu on a ne jeho starší pan bratr tím myslím na hlavní fotce u životopisu....:-///
    • William byl krásný člověk, měl nádhernou duši. Možná byl krásnější člověk uvnitř i navenek než Hans.
    • Ale za životpis děkuji, ten vypadá jako pravdivý! *5* *4* *3*
      • oprava: životopis
  • Dvojí nepřítel /Joy Division/ 2006

    Slátanina do nebe volající....
    Pro fanoušky válečných scén doporučuji, válečné flashbacky jsou to jediné, co se opravdu povedlo, tím myslím čistě bojové scény, ne morálku ruských vojáků k německému obyvatelstvu. Neříkám, že se neznásilňovalo, ale tohle už bylo opravdu přitažené za vlasy.. Pokud vím, Rusové za toto své vojáky stříleli, přímo na místě a nejenom za to znásilňování atd. Pan režisér má evidentně velké mezery v dějinách 2.sv. války a přespříliš bujnou fantazii, která nemá se skutečností nic společného. Jeho překombinovanému podivnému příběhu jsem absolutně nerozuměla a nedávalo to prostě žádnou logiku, už ten konec byl hrozný a opravdu jsem se musela nahlas zasmát tomu, jak ruská oficírka nalákala německého klučinu ostříleného válkou na kousek čokolády a "unesla" ho na ruském tanku..:-D Samozřejmě, že on se nechal "unést" dobrovolně a bez odporu jak jinak, i přesto, že chvíli předtím dostal nakládačku od ruských vojáků, kteří mu rozpárali nožem ruku, znásilnili jeho lásku a před jeho očima ji zastřelili.. Haha, pane režisére Travisi, na žádný jiný film od vás už se nepodívám, neb můj čas je příliš drahocenný na to, abych se dívala na takové debility. Mimochodem, herecké výkony jsou horší jak z ochotnického okresního souboru. A to nemluvím o hercích - opravdu "sympaťáci" k pohledání, obzvláště hlavní postavy..:-/ No, prostě propadák. Moje hodnocení proto nemůže překvapit - 2/10.
  • Oprava!

    Jinak bych ještě chtěla upozornit na chybu v jeho životopise - jeho poslední film /zatím/ se nejmenuje Vivid a není z roku 2009, ale udála se změna, film byl vyroben až v roce 2010 a dostal jiný název - "Psychosis". Jinak se jedná o ten samý film, jen přišel na trh se zpožděním a tvůrci pozměnili název. ;-)
  • Ado Matheson /pan otec/

    Ado má 40 minut dlouhé vystoupení u GREEN NOTE v červenci 2011.
    Green Note, Londýn
    Neděle, 24.7. 2011 od 7 hod. večer.

    Vystupuje společně s Penny Larkins a Carlem Pannuzzo.
    Vstupenky jen s předstihem, kapacita je intimní - jen 65 míst.

    Jinak jestli jste momentálně v St. Austell's Bay v Cornwallu a posloucháte rádio, Ado tam prý
    občas vystupuje taktéž. Bude tam zase 17.6.2011 večer! Ve Velké Británii si můžete naladit rádio online.
    • aranella

      Re: Ado Matheson /pan otec/

      Kdybych měla cestu do Londýna, tak na to jeho vystoupení ze zvědavosti zajedu. Ale ony ty lístky už asi stejně budou vyprodané. Hospoda je opravdu malinká pro pár návštěvníků.
      Na rádiu ten večer nevystupoval, neposlouchala jsem sice celý večer až do půlnoci, ale každopádně tam nebyl, ani nebyl uveden v seznamu hostů a akcí pod tím rádiem, takže ta informace byla asi spíš dezinformace...
      • Re: Re: Ado Matheson /pan otec/

        Jak už jsem psala na Adovu fóru, omlouvám se.

        K Adovu vystoupení z 24.7.2011 -
        Začal písní "Old Fishermann" a další svou píseň "Christina" věnoval zemřelé Amy Winehouse. Zazpíval své dvě úplně nové písně stejně jako v Anglii populární "Seminole Wind" a "Oh Marianne". Byl to čistě akustický koncert. Jen Ado a jeho kytara s pár hudebníky za sebou. V prostřed svého vystoupení hrál krásné keltské balady.
    • Re: Ado Matheson /pan otec/

      Tady jsou stránky té restaurace GREEN NOTE v Londýně + fotky exteriéru, interiéru a popis, je to v Camdenu, je to hodně malé a intimní místečko.;-)


      http://london.u nlike.net/locations/302450-Green-No te
    • Re: Ado Matheson /pan otec/

      To by mělo býti snad to rádio:

      http://www.rsab.org/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit