Přejít na výpis diskuzí

Svatá Ludmila

OSOBNOST 29.7.2015 
10 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pardon,Bořivoj I. na Levém Hradci založil kostel sv.Klimenta!
  • Ještě bych chtěl dodat,že Drahomíra zemřela ve stejném roce jako saský král Jindřich I.,zvaný Ptáčník.(tj.roku 936.)Navíc Jindřich I. plenil území,ze kterého pocházela kněžna Drahomíra!(byla regentkou a matkou sv.Václava, narodila se v Havellandu ,což je na území dn. Německa.)Ludmila totiž podporovala Jindřicha I., a toto vyvrcholilo ve spor.Drahomíra poslala své důvěrníky Tunnu a Gommona + družinu na Tetín, aby tam,kde Ludmila odpočívala,
    nechali dceru Pšovského knížete Slavibora zabít.A tak Drahomíra nechala zabít pozdější sv. Ludmilu(kněz Pavel uprchl do Řezna).Ludmila byla zavražděna 15.9.921.
  • Bořivoj byl první přemyslovec?
    • Není to jisté,ale podle všeho je kníže Bořivoj I.,zakladatel kostelíku Panny Marie na Levém Hradci prvním doloženým Přemyslovcem,pokřtěným v roce 883.V letech 883-885 vládl v Čechách jakýsi český předák Strojmír. Se Strojmírem nebyl Bořivoj v žádném příbuzenském svazku.
    • Jasně!Bořivojův otec byl dokonce Velkomoravský kníže Rostislav!(z Moravy také pocházel Bořivoj,zakladatel rodu Přemyslovců).Otcem knížete Rastislava byl Bosus Hosdius,(bratr Mojmíra I.)
  • NA NIC , NIC TO NEOBSAHUJE !!!!!!!! *16* *16* *16* *16*
  • Kněžna Ludmila,po smrti svého syna Vratislava se dostala do konfliktu s kněžnou Drahomírou.Drahomíra byla zvolena regentkou a Ludmila dostala na starost své vnuky Václav a a Boleslava, to vyvolalo mezi ženami veliký spor, Ludmila odjela na Tetín.Druhým konfliktem byl spor politický, Kněžna Ludmila uznávala Bavorsko a jejich knížete Arnulfa bavorského a byla křesťansky založena.Naopak Drahomíra preferovala Sasko. a to byly největší příčiny tragické smrti Kněžny Ludmily
    • Nesouhlasím s tím,že Ludmila preferovala bavorského knížete Arnulfa,zvaného zlého.Naopak.Ludmila preferovala saského krále Jindřicha I.(vládl 921-936).Ale souhlasím s tím,že Ludmila byla zavražděna více méně z politických důvodů.Drahomíra byla mladší a energičtější než Ludmila a navíc se narodila roku 877,což je 1 generace mezi těmito ženami.Drahomíra se taky bála,že ztratí vliv na své syny.Navíc svatba Drahomíry a Vratislava se nemusela konat roku 906,ale možná v dobách Vratislavova otce Bořivoje,který na svatbě možná také mohl být,ale tj. hypotéza.Ještě k tomu se pozdější kníže Václav I. narodil roku 895.Na Budči navíc učil svatého Václava bratr jeho dědečka Bořivoje,kněz Učen.
    • Navíc jejich nejstarší syn Spytihněv,jako kníže Spytihněv I. se Bořivojovi a Ludmile narodil roku 874 a Vratislav r. 875.
  • AHOJ *1* *1*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit