Přejít na výpis diskuzí

Simone Simons

OSOBNOST 22.2.2008 
33 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jo, a taky ji přeju pěkné chvilky počas tehotenství s Oliverem :*. Je škoda, že MOR zrušili ale príští rok budou mít nový album a taky další turné.
  • Simone zpíva nádhěrne, i když jak si to tady čtu, všudy lidi píšou jen o NW. Jo, Tarja zpíva dle mně jako anděl ale Simone není taky špatná. Když poslouchám jak živé, tak studiové nahrávky, má moc hezký hlas. A abych nezapoměla, je to moooc krásná zrzka ;-)
    • neo_ap
      Nemohu jinak, než souhlasit. Ale i tak se mi zdá, že to poslední dobou, jak to jen říci, zkrátka fláká. Retrospect mě zklamal. Udělala z toho show. A mě to nesedlo. A nové album (The Quantum Enigma) i když je úžasné, mi přijde slabé právě v oblasti zpěvu. Opakuji, tohle je jen můj osobní názor. Simone mám rád. Je krásná a sympatická. Jen by měla trochu na tom svém hlasu pracovat.
  • Tak já to teda vidim tak, že za Nightwish to celý odedře Tuomas, protože složit hudbu je z toho to nejtěžší. Basovka je u nich dost jednoduchá (i když to skoro všude *1* ). Jediný, co obdivuju na Marcovi, je ten zpěv k tý basovce ale i to se dá celkem jednoduše nacvičit. Pak Jukka se na bicí vůbec nezlepšuje. Zastávam se teorie, že když si bubeník řekne, že už je dost dobrej a že se nic novýho učit nemusí, tak je to mrtvej bubeník. A Jukka už podle mě takovýho stádia dosáhl. Emppu má docela slušný sóla a umí vytvořit i úplně jednoduchá sóla, která na publikum dobře působí, to je pro dobrýho kytaristu dost těžký. Třeba Jeff Loomis se se všema sólama moc štve a pak je to až překombinovaný, přitom jednoduchá správně sestavená řada not za sebou kolikrát bohatě stačí.

    A srovnávání Tarja a Anette - to se srovnává pořád a ani se nedivim.
    Hodnocení zpěváků se dělá nejlíp na koncertech naživo. Třeba někde jsem nedávno četl, jakej má Simons nejvyžší tón na nahrávce, ale posunout zazpívaný part o několik tónů vejš dokáže fakt každej debil, takže je otázka, kolik je na tom pravdy, že to ta zpěvačka fakt vyzpívá. To se to pak těko hodnotí zpěvák, ale naživo si to může zvednout jenom těžko.

    A navíc srovnávání zpěváků je vždycky dost sporný. Třeba Tarja totálně posrala Over The Hills And far Away v Helsinkách v roce 2005, přitom tenhle koncert je považovanej za jejich nejlepší koncert vůbec.

    A hlavně je zpěv neuvěřitelně přeceňovanej obor v hudbě. člověk se musí narodit s dobrejma hlasivkama a musí mít trochu hudební sluch, ale pak stačí jen lehce cvičit a je to. Z vlastní zkušenosti vim, že zpěv je náročnej akorát na trému, takže nechápu, proč jsou vždycky zpěváci tak vyzdvihovaný naproti zbytku kapely. Ostatně na trému jsou náročný všechny hudební nástroje.
    • tohle je ale epica a ne nightwish
    • tohle je ale diskuse Epicy vole
      • pardon to mělo být jinam
    • neo_ap
      To bude asi tím, že jsou nejvíc vidět (a slyšet). Vem si, že ať byli Nightwish sebelepší, veškerou pozornost na sebe stáhla Tarja. A bylo jedno, kdo napsal písně, nebo skládal hudbu. Osobně, mě když se zpěv nelíbí, tak o skupinu nemám zájem. Proč taky.
      Tarja mi nesedí v té klasické hudbě (Harus). Ale už jsem byl na více koncertech, a můžu říct, že má úžasný hlas. Co ona vyspívá, … to je nádhera. Klobouk dolů. Bez urážky, kdo to neslyší, ten je hluchej.
      Simone je dobrá. Ale rozdíl mezi studiem, a koncertem je opravdu znát. Vezmi si ale náročnost jejich skladeb. To, zda li si někdo vypomůže, tu, a tam, počítačem. Kdo to nedělá? Hlavní je výsledek. A ten je skvělej.
      A koncert není album. Je to show, představení, zážitek. Tam neporovnáváš kvalitu hlasu. Nejsi v opeře. A Epica se tohoto úkolu zhostila dobře. Rád bych uvítal něco ve stylu ´End Of An Era´, ale co vím, třeba mě 18. překvapí. Těším se. *4*
      • Ale tak nikomu nemůže bejt jedno, kdo napsal hudbu. To je ta nejzodpovědnější a nejtěžší část! Je dost smutný, že na to takhle svět dneska pohlíží. Je umění vnímat celou hudbu se vším všudy, ne jenom zpěv. Jako na zpěvu je důležitá barva hlasu a intonace. Bohužel intonaci vnímá málokdo a na skládání hudby lidi zapomínaj úplně.

        Co jsem slyšel Simone z videí z živejch koncertů, musim říct, že intonuje skvěle. Nemá tak silnej hlas jako Tarja, což mi teda fakt vůbec nevadí, právěže má takovej čistčí hlas bez přebitečnejch trilků. Taky skvěle mění dinamiku a dokáže zpívat operně, ale i krásnym čistym rovnym tónem, což Tarja vůbec neumí. Nebo umí a nepoužívá.

        A koncert neni album, ale kvalita hudby by moc výrazně klesnout neměla. Neni samozřejmost vypustit na koncertech kvalitu hudby a věnovat se lidem, je to takovej výsměch pro ty, co neslyší rozdíl a koncert na ně působí stejně dobře. Na koncerty se přece chodí kvůli hudbě, proto se taky ty kapely proslavily. neproslavily se proto, že dělaj na koncertech divadýlko a na hudbu serou.
  • Jak tak koukám tak vy ji tady máte jako prase cvičky. Jednidušji, nehrajte si na hudební kritiky, když tomu ani trochu nerozumíte.... deti...
  • xaviernecrophilly

    !

    Vše nej!!
  • Nové CD

    Jelikož SS je v Epice: 16.října by měla vyjít jejich nová deska "Design Your Universe" a mají nového kytaristu Isaaca z GOD DETHRONED jo a 23.října Praha Abaton a 24.října Zlín MORC.
  • Simone

    Simone je určitě lepší než Anette Olzon. Zpětně jsem poslouchal Nightwish a přijde mi, že všechny jejich skladby jsou dokonalé. Nové album už tolik ne. Epica hraje trochu drsněji to ale neznamená, že hraje špatně. V budoucnu dosáhnou určitě velké popularity. Jejich hudba se zlepšuje a Simone se svým hlasem ještě mnohé předvést. Zajímalo by mě, jak by seděl hlas Simone k Nightwish.
    • matysek6

      Re: Simone

      Určitě by to bylo lepší než je teď Anet.Byla jsem na Masters of Rock a co tam předvedla bylo strašné,až mi bylo kluků líto jak oni se snaží a ta jim to jen kazila *16*
  • intoska

    simone

    Má nádherný hlas,ty různé pop hvězdičky jí nesahají ani po kotníky.
  • nightwish-live

    Tereza

    Protože obě dvě jsou výborné zpěvačky z maximálně výborným hlasem *4* *4* *4*
  • nightwish-live

    Tereza

    Co vám všem je,neporávnejte Simone s Tarjou!!!Mají sice podobný hlas ale nemusíte Simone krytyzovat...bez urážky *3*
    • Re: Tereza

      Nikdo ji tady nekritizuje!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit