Přejít na výpis diskuzí

Simeon Hýbl

OSOBNOST 8.3.2017 
8 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Netuším, co si zde kdo řeší za osobní problémy, ale za sebe musím říct, že Simeona znám mnoho let a vždy byl velmi pokorný a na čem jsme se dohodly, dodržel a se mnou i s mými zaměstnanci jednal vždy korektně a čestně. Příležitostí k tomu aby se projevil jak zde někteří píší měl příliš, ale opak byl pravdou. Simeona si velmi vážím!
    Každý má právo vyjádřit svůj názor, ale ne vždy takový kopíruje osobní zkušenost, ale často pouze určité zájmy, ať už obchodní, nebo osobní.
    Já mám tu čest, nebo snad výsadu, že znám Simeona osobně a mohu psát z osobní zkušenosti.
    Jsem velmi rád za to jaký je a že jsem jej mohl poznat.
    • Simeona znám od r.2004 a je to pedant v dobrém slova smyslu. Že již prošel několika projekty neznamená, že není zkušený a nemá co nabídnout. Stav VPE byl již tak zanedbán předchozím vedením, že insolvence byla pověstnou poslední kapkou. Jeho úkolem nebylo najít strategického partnera, ale udržet firmu na přístrojích do doby, než její vlastník-VÍTKOVICE a.s.-rozhodne o další budoucnosti. Že se to vlastníkovi nepodařilo není chyba Simeona. Pracovat jen několik měsíců v prostředí největší insolvence, která kdy v ČR byla, bez možnosti pověstných sta dní hájení,téměř bez peněz, svázaný kroky věřitelského výboru v situaci těžce ztrátových zakázek v branži ocelových konstrukcí a bez životaschopných ziskových energetických projektů založených na bankovních garancích, které se společnostem v takto problematických podmínkách neudělují...neznám člověka, který by byl ochoten do takového prostředí přijít a jít se svou kůží na trh. Ti co zde o něm tak hanlivě píšete nemáte ani za mák jeho zkušeností a vědomostí a jen si léčíte své bolístky, které vám Simeon nezpůsobil.
      • Po teoretické stránce s Vašimi argumenty souhlasím, nicméně s praxí, kterou předváděl p. Hýbl zásadně nesouhlasím a distancuji se od ní. Tento člověk má sice dobré prezentační dovednosti a v oblasti jeho hlavního zájmu (tj. zpěvu) je bezesporu profesionálem, ale jinak je to falešný a nečitelný člověk. Zásadní chyby spatřuji v neschopnosti dostat nějaké likvidní prostředky do majetkové podstaty (i za předpokladu nemožnosti vystavování bankovních záruk), což bylo v té době reálné získat na problematických zakázkách formou různých dohod o narovnání, v čemž p. Hýbl fatálně selhal a nebyl schopen získat důvěru žádného z obchodních partnerů a naopak veškeré kroky musel tehdy činit za Simeona Ing. Witassek. Druhý problém pak spatřuji ve vztahu jednání krizového manažera se svými zaměstnanci (pro názornost bych uvedl kupř. fatální šikanu těhotné sekretářky, za což si v konečném důsledku vysloužil i kritiku od Ing. Jana Světlíka). Posledním hřebíčkem jeho "geniality" v oblasti krizového managementu bylo selhání v jednání s odbory, které Simeona stálo sesazení z funkce. V konečném důsledku za tento výkon požadoval p. Hýbl odměnu od věřitelského výboru, avšak spravedlnost dohnala p. Hýbla a věřitelský výbor po právu odmítl jakoukoliv odměnu p. Hýblovi. Obrázek si proto udělejte sami, ale sám za sebe toto sděluji s čistým svědomím a bez jakýchkoliv křivd a opovržení z osobnosti p. Hýbla.
        • Reakce ke komentáři “insolvenčník” ze dne 13.11.2017

          Vážený pane/paní, (možná pane Witassku, nebo jemu podobný),
          dovolím si reagovat na podněty v tomto příspěvku.
          Poprvé, nebyl to Simeon kdo narazil u odborů, ale samotný pan Witassek, a to nejen tam.
          Simeon po odchodu pana Skuhry (předchozího GŘ) získal jako jediný důvěru nejen odborů, ale i u věřitelů. Potíž byla v tom, že veškerá rozhodovací práva vedení VPE zásadně omezoval GŘ mateřské společnosti VÍTKOVICE a.s. tedy právě pan Witassek. Samotný Witassek odmítal mj např. výpovědi služeb insloventních dceřinných společností, protože jak vždy rád tvrdil, takové výpovědi bude akceptovat, až s tím bude on sám souhlasit, ačkoliv svrchovanou instancí insolventních firem je v období insolvence insolvenční správce & věřitelé. Takto tomu bylo s jakoukoliv smlouvou, ať už služby, nebo na nákup či prodej v rámci skupiny. Všichni manažeři, Simeona nevyjímaje, museli ctít kolekivní smlouvy a to navzdory tomu, že mnohé z nich již byly vypovězeny! Jinými slovy VTK pod taktovkou Witasska, uměle prodlužovalo agónii a navyšovalo pohledávky ač samo (VTK) bylo velkým dlužníkem upadající společnosti.
          Potíže také spočívaly v příslibech pana Witasska, které nikdy nenaplnil. Nebyl sto dostát ani jednu schůzku, ačkoliv jak se mnohdy ukázalo, nekřížila se v drtivé většině s žádnou jinou událostí. Největší úspěch pana Witasska byl, že si nechal ukrást VPE. Neměl vůbec ponětí o tom co se okolo něj děje. Tím spíše jeho laxní postoj zanechal svou rýhu vůči všem společnostem v celé skupině. Zde utrpěla jména všech čelnů vrcholových řízení, kde Witassek záměrně zneužil managementu všech insolventních firem k blamáži věřitelů. Všichni rovněž věděli, že předstíraná jednání ve prospěch kterékoliv společnosti v rámci insolvence byly jen zástěrkou před volným pádem, se kterým Witassek nic bohužel nedělal a dnes se ukazuje, že takto zřejmě i zamýšlel ve prospěch zákulisních hráčů. Jediné co svedl, bylo prodat velký objem aktiv spekulativním stranám za cenu ještě spekulativnější. To byl také jeden z hlavních důvodů proč byl odvolán.
          Snad poslední poznámka na závěr. Sekretářka, o které je zde řeč, byla předmětem jednání jednoho ze setkání našich odborů. Jmenovaná slečna vynášela předchozímu odvolanému vedení VPE velmi citlivé informace, a proto s ní hodlalo vedení pod vedením GŘ pana Hýbla ukončit pracovní poměr. Slečna sektetářka však vzala hrdě do zaječích a při dodatečném doručení neschopenky (po téměř měsíci neschopnosti, oznámila že je v prvním měsíci těhotenství.
          Myslím že není třeba cokoliv dalšího dodávat.
  • Pan Hýbl si špatně vyložil pojem krizový manažer. Neznamená to utopit firmu v totální krizi, nýbrž jí z té krize dostat. Nicméně ve strojírenských firmách ve svém okolí, kde působil - zanechal jen to první. Což také dokládá jeho častá fluktuace, každý půl rok je na dlažbě. Patrně je to blázen s příliš vysokým egem.
  • Tak zpěváčku gospeláčku, jedno přísloví: Ševče drž se svého kopyta. Pokud žiješ podle přikázání, tak bys měl vrátit svůj plat, protože T vůj diletantismus napáchal nedozírné a nevratné škody a tvá mzda je vlastně krádež. Jediné na co ses zmohl byla buzerace vrátných. Jako teolog bys měl hlásat o blaženosti nebeské, ale lidem děláš peklo na zemi. *16*
  • Více arogantního, bezohledného a primitivního člověka jsem v životě nepoznal, než jsem se setkal s panem Hýblem.
    • Takového VPE potřebuje pro poslední pomazání. Světlík se buď zbláznil nebo to chce zavřít. Netuším jak gospelový komediant zachrání výrobní firmu, bakalář teologie. Na Václáváku mu to zpívalo, ale tam udělá spoustu lidí nešťastnými ve jménu Boha či Světlíka? *9*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit