Přejít na výpis diskuzí

Ludvík Svoboda

OSOBNOST 31.12.2006 
14 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Kde jsou nějaké důkazy o špionu NKVD? A co měl v 68 roce dělat? Vždyť věděl, čeho je Brežněv schopný ještě z východní fronty, to nás měl nechat zmasakrovat jako v 56 v Maďarsku?
  • Svobodu jsem měl nejraději z presidentů které si pamatuji. Přesto všechno to byl válečný hrdina.Musel být poplatný době.
  • Byl to velký člověk.Jeho zásluhy v boji za osvobození mu nikdo vzít nemůže.
  • Když jsem za mlada hovořil s účastníkem boje u Dukly řekl mi že Svoboda je hromadný vrah od Dukly,tak ho měli prokouknutýho !
    • A ten účastník skutečně bojoval nebo jenom koukal přežít?
    • a ty si kecal
  • vde je naš vzdělavací sistem V PRDELI xDDDDDDDDDDDDD
  • Beneš neměl v únoru jinou volbu, to je tradovaný omyl, že mohl dělat cokoliv jiného. Prostudujte si tehdejší ústavu. Pokud to nepoložila alespoň polovina vlády, musel podle ústavy jednat tak , jak jednal. Průtahy pouze dával čas Masarykovi, aby se přidal. Ten ale demisi nepodal.
  • Tedy vážení, je to docela bída. Ne docela, je to hrůza. Nic o Zborovu (a to tam asi stál za tím slavným průlomem - viz generál Klapálek), nic o Mnichovu, agent NKVD - jděte s tím, pardon, kamsi - je to jenom trapné a dosti mimo, ani slovo o Kijevu, ani slovo o jeho povaze a vztazích k nadřízeným (schytal to Píka). "Zpronevěřil se..." - to je něco strašného - byl to jeden z vojevůdců vítězů a podle toho se choval. Ludvík Svoboda prostě byl veliký člověk, ovšem samozřejmě, že byl poněkud svérázný. Přestaňte s těmi klišé.
    • podle všeho to tak vypadá,že to byl pravej Čech.... kam vítr tam plášť,když je potřeba se ohnout,tak se ohnu, z toho se vybičuji a jsem ochotnej se obětovat, domluvím se s každým za jakéhokoliv počasí,prostě tak jak je to v české kotlině tradicí... Jsme bohužel, takovej malej, zku.venej národ.... *13*
  • Našla jsem stránky o gen.Ludvíku Svobodovi,protože jsem měla diskusi s mladým,vysokoškolsky vzdělaným kolegou a on netušil,že nějaký takový člověk existoval.......Proboha,kde je náš vzdělávací systém?
  • Generál Svoboda.
    Názor na osobnosti má každý svůj. Vítal jsem Svobodu 8.května v městě Podivíně, kde se setkal po pěti létech války se svou manželkou a dcerou. Syna , který spolupracoval včetně celé rodiny s českými parašutysty východní fronty mu popravili Němci.Již to by stačilo k tomu, abych si ho do smrti vážil .Když jsme napomínali ruské vojáky, kteří nám zabavovali bicykly nebo hodinky (považoval jsem to za malou pozornost za osvobození a za tolik padlých životů. ) co by tomu řekl soudruh Stalin odpovídali „Stalin nebojoval“. Totéž odpovídám kritikům generála Svobody Prezidenta Beneše si také pro mnohé vážím i když rovněž nebojoval se zbraní Nemohu mu však odpustit, že přijal demisi vlády a předal jedním podpisem vládu komunistům .Jak může vyčítat Svobodovi že řekl Gottwaldovi armáda půjde s lidem ? Svoboda dobře věděl, že západ má v tu dobu jiné starosti než nám vojensky pomáhat Beneš podepsat demisi nemusel .Také postoj k prezidentu Háchovi, kterého nechal zemřít ve vězení považuji od Beneše za populismus Hácha podepsat musel jinak bychom tu nebyli. Vysvětluji si oba postoje Beneše tím, že byl liž starý a nemocný. Svoboda trávil také poslední noc před popravou v cele smrti Přes to byl podle mnohých zrádce ba dokonce zbabělec Zkrátka znal jsem osobně poměry za Hitlera i za Stalina proto považuji Svobodu za hrdinu.
  • ...

    Kdo si dovolí generála Svobodu urazit, uvidí. Generál Ludvík Svoboda statečně bojoval v SSSR za svobodu naší republiky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit