Přejít na výpis diskuzí

Ludmila Vaňková

OSOBNOST 19.2.2008 
19 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vážená paní Vaňková, zajímalo by mne, zda původní díly trilogie Jan Lucemburský (První muž království, Rab z Rabštejna a Roky před úsvitem) jste přepracovala nově Vy osobně ve dva tituly Království na prodej a Roky před úsvitem nebo zda jde o úpravu nakladatelství.
    Děkuji za laskavou odpověď
    • Milá paní Mirko Vrbenská, nejsem častý návštěvník této stránky, takže jsem na Váš dotaz narazila až dnes, jestli příliš opožděně, tak promiňte. Království na prodej a Roky před úsvitem jsem zpracovala já, a oba díly obsahují ještě Léč pana z Rožmberka a Od trůnu dál z téže doby. Vlastně jsem je jen propojila časově a proškrtala opakující se místa. Byla to práce jak na katedrále, možná větší než psát nový text. Ušila jsem to na sebe sama a nelituju. Můj sen je odedávna nerozkouskovaná královská řada. Budu ráda,když mi napíšete, jestli se mi to podle Vašeho mínění zdařilo. Díky za zájem. A ještě dotaz: Jste příbuzná s Františkou?
      Ludmila Vaňková.
  • Vážená paní spisovatelko, dovolím si tvrdit, že mám všechny Vaše knihy o Přemyslovcích, jsou to romanticky popsané historické okamžiky. Nejvíc mám oblíbenu postavu Richenzy, Elišky Rejčky. Děkuji za krásné zážitky u knih a přeji hodně zdraví!
    • Díky za přání, moc mě potěšilo, Měla bych tuto stránku asi navštěvovat častěji.
      Ludmila Vaňková
  • Vážena paní Vaňková, chtěla jsem vám moc poděkovat za vaše nádherné knihy, které obohatily můj život. Kdysi dávno jsem vyprávěla kamarádce, jaké je to škoda, že díky historickým románům mám docela dobrý přehled o království anglickém i francouzském, ale o království českém nic. Jen nudná fakta o temném středověku ze školy. A tak mi poradila Vaše knížky. Je to už dvacet let, ale stále jsem jimi unešená a čtu je stále znovu. Je úžasné, jak jste těm suchopárným, drsným předkům dokázala vdechnout život, plný boje i lásky, a přitom se nijak výrazně neodchýlit od známých faktů. Čtu i jiné historické romány (musí tam být ale romantika) a mám radost, když se mi pospojují historické události a osoby z knížek různých cizích autorů. Teď například jsem četla pětidílnou knihu o porodní bábě, která se odehrává v Míšni v době vlády Otty Bohatého, otce Adléty Míšeňské. A tak jsem hned vyrazila do Drážďan, podívat se na mozaiku s Wetinskými knížaty, jestli tam ten Otta je taky vyobrazen. Je.
    Historie je úžasné dobrodružství a Vám vděčím za to, že si ho můžu uživat. Teď se chystám do Kutné Hory, právě jsem dočetla Stříbrného jednorožce.
    Paní Vaňková, přeji Vám vše nejlepší do nového roku a hodně zdraví a vitality na další skvělá díla. Jana Šimáčková
    • Milá Jano, hanbím se za svou pozdní odpověď. Doufám, že Vás potěšila i Kutná Hora. Je to nádherné město s podivuhodně zachovalou gotikou. Doufám, že ho nezmařila nějaká moderní zástavba, už jsem tam dávno nebyla.V čase mých hrdinů stála Barbora osamoceně na vršku a jednu jeho stranu zasypali při protireformaci. Bohužel to už určitě znovu vykopávat nebudou. I kdyby památkáři byli mocnější, je na tom valu stavba ze 17. století, též chráněná. Ale snad se Vám podaří si to představit.
      Díky za Vaši vnímavost.
      Ludmila Vaňková
  • Dobrý den,

    před rokem mi kamarádka poradila přečíst si nějakou knihu od Ludmily Vaňkové. Má prni kniha byla Žebrák se stříbrnou holí a naprosto mě uchvátila. Rozhodla jsem se, že přečtu včechny knihy od paní Vaňkové. Postupně čtu a knihy si kupiji, protože vím, že se k nim chci po čase vracet. Jen mi chybí jediná a opravdu ji nemohu nikde sehnat. Prosím, prodáte mi někdo Druhou císařovnu - Orel a lev V.? Kontaktujte mě na emailu: m.frslinek@seznam.cz

    Děkuji

    čtenářka Marie
    • Milá Marie, Druhou císařovnu už nemám, snad jste ji mezitím už sehnala. Už jsou to dva roky, stydím se za zpoždění, ale na stránku jsem narazila až dnes.Pokud Druhou císařovnu už máte, tak vězte, že jsem si při psaní část textu nahrávala na diktafon v nočních hodinách na Zanzibaru. To jen pro zajímavost,děkuji za zájem.
      Ludmila Vaňková
  • Vážená paní Vaňková,
    od malička jsem měla ráda knihy, jen přes pubertu jsem nějak zaostávala, a pak ve víru stereotypu a pracovního nasazení jsem na knihy zapoměla úplně. Historické romány vůbec u mne nepřicházeli v úvahu, číst knihy jsem začala znovu když jsem si dodělávala před 7lety střední školu kde to nějak bylo danné. Začala jsem chodit do knihovny, a půjčovat si knihy co měli být jako povinná četba. Po skončení školy jsem nějak ztratila směr a bloudila mezi spisovateli. Až po setkání s jistou starší dámou která byla vášnivá čtenářka, a hrozně jí ohromilo mé příjmení(jelikož je totožné s vaším), mne nasměrovala na vaše díla. Řekla jsem si tehdy proč tedy ten historický román nezkusit. Moje první kniha byla Žena pro třetího krále, byla nádherná!!!! Nakopla mě a začala jsem víc pátrat po vašich knihách v knihovně, momentálně mi knihy od vás dělají společnost už rok a půl, každá přečtená kniha je pro mne jako poklad z historie, pomáhají mi dělat tak nějak život hezčí a mám nad čím stále přemýšlet. Pokaždé si hned hledám historické postavy na internetu abych věděla o nich ještě víc. Zamilovala jsem se do Záviše z Falkenštejna, a taky jsem to řádně oplakala. Letos jedeme do jižních čech na dovolenou, a ač je Vyšebrodský klášter od místa naší dovolené vzdálen ještě hodinu, chci ho navštívit a vidět Závišův kříž. Moc vám děkuji za úžasný literární zážitek u každé knihy, a v koutku duše si přeji abych vaše díla nikdy nedočetla, protože až jednou vezmu vaši poslední knihu do ruky, budu mít opět problém s výběrem spisovatele. Přeji vám pevné zdraví a budu doufat že nějakou knihu ještě napíšete s pozdravem Jitka Vaňková
    • Milá moje jmenovkyně Jitko, píšu pořád a myslím, že ještě dlouho budete mít co číst. Teď právě píšu svou 36. knihu, vyjde někdy zjara a ještě nejmíň na dvě pomýšlím. Uvidíme, co ještě stihnu, už je mi 89 let.
      Moc Vás zdravím a děkuju za Váš příspěvek. Ludmila Vaňková
  • Vážená paní spisovatelko,
    chtěla bych Vám vyjádřit svůj obdiv a úctu. Přečetla jsem skoro všechny Vaše knihy, ale nejvíce mě zaujal "První muž království". Musím říci, že je to nejkrásnější kniha, jakou jsem kdy v životě četla.
    Sama také zkouším psát. Napsala jsem romanci z 19. století s názvem "Krása na prodej" a odeslala jsem ji nakladateli. Po měsíci mi přišla odpověď, že příběh je sice napsán čistě a vkusně, ale že jsem si zvolila téma, které v dnešní době nemá šanci obstát. Já se však nevzdám, protože psaní je pro mě vším.
    Závěrem bych Vám chtěla ještě říci, že jste mým velkým vzorem. Vaše knihy mě provázejí celým mým životem.
    Děkuji.
    • Milá Jarmilo, od Vašeho komentáře uplynulo už víc než tři roky, a snad se Vám podařilo se uchytit. Já současnou literaturu nestihnu sledovat, to,co jsem napsala,stěží stačím přečíst tolikrát, kolikrát je třeba k vydání.
      19. století je doba kvasu, tam se začala vařit celá současnost. Nevím ovšem, jaké téma jsme si vyvolila. V každém případě Vám přjeu úspěch, psaní je nádherná vášeň. A vystačíte si při něm sama se seK38bou.
      Přeju Vám štěstí. Ludmila Vaňková
  • Dobrý den paní Vaňková, Vaše knížky mě naprosto uchvátily, včetně velmi širokého záběru, který v nich je, po dočtení se těším na znovupřečtení,
    cítím obdiv, velký a přeji jen to dobré Z.T.
    • I po čtyřech letech pochvala potěší.Musím stránku sledovat častěji, bude mi líp. Zdravím Vás a přeju všechno dobré. Ludmila Vaňková
  • Vážená paní Vaňková, děkuji Vám za Vaši tvorbu, jste moje nejoblíbenější spisovatelka, mám skoro všechny Vaše knihy a další dostanu k Vánocům, jsem Vám moc vděčná za atmosféru a poučení, které svými díly rozdáváte, je mi vždy jako bych vše prožila s hrdiny, které popisujete. Mnoho zdraví vám přeji
    • Milá Evo, přijměte prosím můj opožděný dík. Věřte, že uznání je cenný dárek, který potěší i po letech. Ludmila Vaňková
  • PANÍ spisovatelka

    Vážená paní Vaňková,
    mám skoro všechny Vaše knížky doma, další se chystám doplnit. S nadějí čekám, jestli se nerozhodnete vydat další z řady Vašich úžasných historických románů a navázat na řadu již vydaných - tj. v podstatě husitskou dobou. ŽÁDNÝ DĚJEPIS MĚ O HISTORII NENAUČIL TOLIK, CO VY. Děkuji a přejI pevné zdraví a životního optimismu.
    Vaše věrná čtenářka Ilona
  • Můj velký dík

    Od první knihy se paní Vaňková stala mou nejoblíbenější spisovatelkou.Mám téměř všechny její knihy a dodnes sháním těch pár, které mi chybí.Měla jí ráda moje maminka, má jí ráda moje žena i já, třebaže jí osobně neznáme.Její knihy pročítám se zájmem již po několikáté a vždy v nich nalézám něco nového.Donutila mě listovat ve starých kronikách,prolézat všechny hrady v Čechách a vidět je úplně jinýma očima, než nám předkládají průvodci.Moje žena mě donutila zajet na Moravské pole, kde jsme položili kytičku a kamínek z Řípu k památníku Přemysla Otakara II,vylezli jsme v Rakousích na hrad Falkenstein a hledali jsme v jihočeské Hluboké kámen, kde byl Záviš popraven, vidíme jinak starou Prahu, ale i jiná města z románů.Paní Vaňková, dala jste nám velmi mnoho.Děkuji Vám a skláním se před Vámi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit