Přejít na výpis diskuzí

Karel Kryl

OSOBNOST 31.12.2006 
51 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • MartinDyntar

    Vážím si Kryla jako dobrého člověka, textaře a písničkáře, i když se osobně už nepovažuji za nijak vubec dobrého ,,křestana". Už téměř vubec za křestana, narozdíl od Kryla o lásce nejvíce bolestně pochybuji, mě je svými hudebními texty a písničkami proto mnohem osobně bližší Michal Prokop s framus 5, nezbývá než ,,nadávky -adresované druhým lidem- polykat, a neplýtvat už zbytečně (,,svými silami" a..) slzami. Něco pravdy na tom jistě je.

  • MartinDyntar

    ,,...Bratříčku nadávky polykej, neplýtvej slzami..." ("Bratříčku Zavírej Vrátka")

  • Jo Karlík měl v nose,když se mu nelíbil vývoj událostí po revoluci.A Havel?Ten mu potom nebyl ani na pohřbu.Pokrytec.Kdyby byl tak uvědomělý ,tak nebude skládat prezidentský slib pro ČSSR.
    • MartinDyntar

      Ahojky, kdo by jsi chtěl z fandu do Karla Kryla rozšířit své obzory o nejen hudbu Die toten Hosen, ale o moc zajímavé a čtivé názorové polemiky a moc dobré mé filmové kritiky (recenze na vynikajicí dramata) a eseje, mám blog v nenavštěvovaném v nediskusním foru Die Toten Hosen... tam najdete mé komentáře, domnívám se že stojí za váš čas, za váš zájem a za vaši pozornost...už tam do fora píšu nějakých dobrých 9 let a mám na rekordních, malicherných i obdivuhodných 724 komentářu, ale samotné čísla rozhodně nic neznamenají. Čísla a počty ne, nikoliv, zájem ano. Ten se počítá.

  • Když tady tak čtu tu diskuzi, nestačím se divit... Jak někdo můzpe srovnávat Kryla s Landou?!! Dobře, Landa zpívá Krylovi písničky a proto vás tohle srovnání napadlo. Ale já říkám:Vzbuďte se! Vždyť Kryl a Landa jsou úplně odlišné osobnosti! Kryl byl génius se srdcem na pravém místě, k němu mám nevýslovnou úctu, je Pan skladatel! A Landa? Je to nácek, který zpívá písně Kryla, aby měl vůbec z čeho žít a aby se taky trochu zviditelnil. Mě osobně opravdu nepřijde dobré, aby takový blb fašistickej zpíval texty kterým ani nerozumí...
    Toť vše ode mě
    • Prosím tě. Nevíš o Landovi nic. Nesnaží se zviditelnit ale ukazuje jeho písnička lásku České Republice tak drž hubu když tomu sám/sama nerozumíš a nesnaž se ze sebe dělat chytrého/chytrou když nic nevíš.
    • Landa hlavně není osobnost
    • Vidím to úplně stejně jako Vy...
  • *3*
  • nemam slov mistře spravedlnosti....
  • Karel Kryl se hrdě hlásil k tomu, že je Čechoslovák a Moravan. Uváděl o sobě, že je MORAVSKÉ národnosti! Ne české jak je zde nesprávně uvedeno!
  • Karel Kryl se narodil v Kroměříži, kde zdejší komunisté zabavili jeho rodině v padesátých letech 20. století TISKÁRNU, ponížili je a odsunuli je na okraj společnosti. NEJLEPŠÍ NA TOM OVŠEM JE, ŽE POTOMCI STEJNÝCH KOMUNISTŮ, kariéristů, VĚTŠINOU S PŘÍJMENÍM NOVÁK, Nováková učitelka, atd...... kteří nalezli do stran ODS, ČSSD, TOP 09 a podobných, mu dnes 12. 4. 2014 odhalili v Kroměříži pamětní desku. Potomci těchto komunistů dneska vládnou městu KROMĚŘÍŽ. Paní starostko Hebnarová (ODS), styďte se, myslím, že OD VÁS BY KAREL KRYL POCTU NEUZNAL A NEVÁŽIL BY SI JÍ.
  • Kryl byl opravdu výjimečná osobnost, která promlouvá dodnes.
    Ale máte v jeho údajích CHYBU. Jeho národnost není ČESKÁ, ale MORAVSKÁ. On se hlásil k národu moravskému a k Československu. Zde je jeho slavný výrok:"Když chci svou národnost, svou moravskou národnost, ještě nemusím být zločincem. Chci být jen Moravan!" Snad to dokážeme i po jeho smrti s láskou respektovat.
  • Byl pro mě nejlepší člověk na světě a tak to zůstane tak nejvíc miluju svou rodinu ale on byl hrdina je skvělej *3* *3*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit