Přejít na výpis diskuzí

Ivan Klíma

OSOBNOST 31.12.2006 
9 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V březnu v příloze MF píše Ivan Klíma sprostě o spisovateli A.Pludkovi,kterému nesahá ani ke kotníkům.A jeho kamarád Filip Saiver je primitiv,který nečetl žádnou knihu tohoto spisovatele a dělá ze sebe chytrého.Jestli je někdo špatný pak jsou to tito dva.Je to tato spodina,kteá sprostě píše o někom,kdo je již mrtvý a kdo daleko převyšuje takové písálky jako jsou tito dva.
    Jiřina *16*
    • Prosím, mailněte mi na jb@grano.de , děkuji. Jiří Březina
  • kikikikkikikikirikiííííí
  • http://www.ivtt.net/ukazky/Intelektualove-v-KSC.pdf
  • Vážený pane. V internetovém deníku Britské listy http://www.blisty.cz/art/66212.html vyšel článek s tímto textem: Má Ivan Klíma morální právo podepisovat antikomunistické dopisy?

    A můj komentář je, že pokud je to pravda, tak jste mravní spodina k odplivnutí a v budoucím režimu si zažijete přesně to, co nyní děláte některým svým spoluobčanům. Já bych se k něčemu takovému jako Vy opravdu nesnížil.
  • Vážený pane,
    dost času jsem strávil tím, že jsem se marně snažil zjistit, kam je možné Vám poslat neveřejný dopis. Viděl jsem Vás asi před 2 hod. v TV a dospěl jsem po krátkém uvažování k závěru, že by bylo velmi užitečné vzájemně si poskytovat informace. Nejrychlejší cestu za tímto účelem vídím v to, že Vám sem skopíruji část textu, který si doufám, se zájmem přečtete:A PŘÍKLAD JEJÍHO POUŽITÍ..... Posted by Ing. Miloslav Dědek / June 08, 2012 / in Blogy 15 Komentáře..... Abstrakt.....Informace o zákonitosti změn a vývoje veškeré dosud poznané i nepoznané reality, tj. vývoje a změn dosud poznané i nepoznané živé i neživé přírody, např. vývoje jedinců i různých živočišných a rostlinných druhů organizmů nebo vzniku, vývoje a změn různých vědeckých disciplín i všeobecného poznání a zkušeností ve všech oblastech činností lidí apod. Teorie umožňuje vysvětlit veškeré dění v minulosti, současnosti i budoucnosti. ..... Základní informace o teorii vševývoje reálskutečnosti. Stručný popis a vysvětlení uvedené teorie. Znalost uvedené teorie umožňuje racionálně řešit libovolně zvolený problém. ..... +18 #12 Jan Svoboda 2012-08-18 11:54..... V soucasne dobe jsem casove vytizen a nejsem ochoten tomu venovat potrebny cas......Zkusim vam ale aspon nabidnout jako inspiraci a srovnani moji obecnou strunou predstavu o tom jak zpracovat toto tema - pouzijte ji, nebo zahodte dle vlastniho uvazeni:
    Vsevyvoj realskutecnosti je v podstate predstava absolutne objetkivniho pohledu na skutečnost. Jediny logicky zaver je ten, ze takovyto pohled je nedosazitelny jak pro jednotlivce tak skupiny.
    Nejzajimavejsim problemem je to jak se mu co nejvice priblizit. Je treba vychazet z realistickeho pohledu na jdnotlivce jako autonomni jednotku prijimani a zpracovani informaci a na jejichz zaklade prizpusobuje sve jednani a pusobeni na okoli aby dosahl svych subjektivnich cilu. K tomu je dulezita adaprace abstraktnich modelu reality podle vnimanych vysledku jednani (jednani je stretem abstrakce a reality). .....Sdileni informaci mezi jednotlivci (je treba zahrnout i desinformace a motivace predani informace) je velmi dulezitou soucasti poznavani reality, nebot umoznuje srovnavat ruzne atomicke pohledy ktere nejsou izolovanemu jedinci pristupne. ...Odtud muzete odvodit zavery pro mysleni, svobodu slova ci svobodu jednani - zalezi na vas jake tema je pro vas nejzajimavejsi. ...Pro uchopeni tematu je ale nejzasadnejsi ta cast individualniho a kolektivniho poznavani reality, ktara musi byt solidne zpracovana. ...Klíčová slova: atomie, reálatomie, skutečnost, reálskutečnost ...
    PS: Nevím proč limitujete tex počtem odstavců. Strávil jsem úpravou cca 20 minut zcela zbytečně a četlo se Vám to jak?
    • Miloslav

      Zajímavé názory. Pane, je možné s Vámi navázat kontakt?

      Ing. Miloslav Dědek  -  M.Dedek123@seznam.cz

  • Panu Klímovi

    Vážený pane Klímo, se zájmem jsem si přečetl Vaše díla "Moje šílené století I a Moje šílené století II", obě knihy mě potěšily, jen nesouhlasím s názorem, že náš národ byl v roce 1938 a 1968 zbabělý, že měl bojovat. V obou případech jsme zůstali sami, opuštěni našimi západními přáteli, dnes byli bychom sice za hrdinný národ, ale vyhubený.
    Moc bych si přál, abyste napsal ještě třetí díl o životě v ČR 1990 až 2010, mimořádně mě zajímá Váš pohled a Vaše hodnocení, osobně si myslím, že elity opět selhaly, a mrzí mě, že intelektuálové mlčí, že nekritizují současné vládce, že nevzniklo žádné hnutí, žádných nových 2000 slov, či několik vět. A odpovím si - jsou svoboní, mají se dobře, cíle dosaženo. ALE! - ti, kteří vidí dál, kteří mají být elitou národa, měli bránit demokracii pro všechny a proti každému zlu, nebo je vše O.K.? Pak tedy promiňte.
  • bezne dny disidenta??

    Dobry den, no pri cteni iformaci o dile I.Klimy me zarazil dodatek, ze jeho povidkova trilogie (Moje vesela jitra, Moje prvni lasky, Moje zlata remesla) pojednava o obycejnych problemech disidenta. Clovek neznaly techto del by snad nabyl dojmu, ze ustrednim bodem je zde disident a znovu a znovu si vynikajici spisovatele jako Klima a Kundera nesou tu nalepku spisovatelu z vychodu co psali o totalite. Rekl bych ze jejich knihy jsou uplne o necem jinem a tema komunismu a boje proti nemu je naprosto vedlejsi, maximalne slouzi jako zapletka. Myslim si, ze to neustale skatulkovani techto umelcu do pozice "tech co bojovali proti komunismu" jejich kniham spise jen skodi, protoze ty texty jsou dle meho nazoru i dost nadcasove.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit