Přejít na výpis diskuzí

Naturally Native

FILM 8.8.2011 
37 příspěvků

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • lynette
    Info k filmu http://www.carlosreynosa.com/Natualy_Native.html

    *3*
  • lynette
    Rozhovory tvůrců k filmu Naturally Native /r.1998/:
    http://jerrysaravia.blogspot.cz/2012/05/earth-is-indian-thing-interview-with.html
    • lynette
      http://torrentus.to/722a0c7bb6ebb29c4cad00bbd60351327110bf68-naturally-native.html

      Link ke stažení filmu + online shlédnutí /ovšem je nutná registrace a nějaký ten finanční obnos/.
      • lynette
        Torrent je bohužel nefunkční... *7* *9*
      • lynette
        http://www.movie-download.cz/film/40927-olga-jungova
        Další odkaz, tektokráte česká stránka, kde je možnost stažení a shlédnutí filmu online zdarma, nutná registrace, zda to opravdu funguje, nevím. *1*
  • lynette
    Zahraniční recence NATURALLY NATIVE Z ROKU 1998.

    http://www.movieguide.org/reviews/1-5729.html
    • lynette
      Na těchto anglických stránkách najdete recenze + nějaké zajímavosti z natáčení, z 2.11.2001:
      Native Americans bring cinematic talent, originality to film
      SMC shows "Naturally Native" in honor of Native American Heritage month
      By MYRA McGRIFF
      Saint Mary's Editor
      http://www3.nd.edu/~observer/11022001/Scene/4.html
      • lynette
        "Naturally Native" delivers genuine meaning and strong messages
        By MATT NANIA
        Scene Movie Editor
        http://www3.nd.edu/~observer/11022001/Scene/5.html
    • lynette
      Kostrbatý překlad z - Google překladač:
      PŘIROZENĚ NATIVE

      Minor Christian Gem
      Obsah:
      (CC, BB, CapCap, Pa, PC, LL, V, S, N, AA, M) křesťanský světonázor s morálními zásadami vyjádřenými, je necitlivá dlaň čtenář vytkl, modlitby se říká, a odpověděl modlitba se sejde tří místních americké sestry s jejich početná rodina a zisky jim osobní úspěch, plus silné pro-kapitalistické a anti-daň, anti-vládní city vyjádřené a některé pozůstatky pohanské indiánského náboženství a politické korektnosti, ale žádná zmínka o pohanských božstev v anglickém dialogu (film není přeložit některé indiánské zpěvy), 2 silné obscénnosti, 7 mírné obscénnosti, 4 mírné zvolací rouhavostma, & 2 silné zvolací rouhavostma; žena údery man & Blind Date síly fyzické pozornost na mladé ženy, pak udeří ji, srazí ji na zem a kopne ji , když se snaží bojovat ho; manželský pár je uvedeno v posteli po předpokládaných dvou nocí vášně a také objímat a líbat ve vaně před jednu takovou noc, horní male nahota, a to i během vanou scény, záběry štěpení a žena v sexy spodním prádle ; užívání alkoholu a opilost a odkazy na matku, která zemřela alkoholismu, a indické herní schválen hrdinky, žena se snaží najít partnera přes počítač, žena má potíže řídit její hněv, a sestry jít do vládní byrokrat na obchodní úvěr.

      Shrnutí:
      PŘIROZENĚ NATIVE je okouzlující, dojemný příběh o rodině, Bohu a kulturních tradic, které spolupracují na překonávání překážek. Ve filmu, tři křesťanské sestry, kteří se stanou také být domorodí Američané, použijte modlitbu, aby jim pomohla začít podnikat a sejít se s jejich kmenovým početné rodiny v Mission indiánské rezervaci. Mírná opatrnost je proto, že některé sprostě, mírné sexuální obsah, zneklidňující, ale mírné scény násilí, a některé politické korektnosti.
      • lynette
        Recenze:
        Neočekávané potěšení jsou někdy jedna z výhod bude pro malé nezávislé filmy, které mají jen malou šanci na získání hodně zisku. PŘIROZENĚ NATIVE je jedním z nich. Nejen, že je to jedinečná trochu film, který umožňuje lidem vidět aspekt celé Ameriky, že diváci nemají často dostat, ale také obsahuje silnou explicitní křesťanský světonázor, kde je Bůh zvedl, a to iv odpuštění, a morální hodnoty jsou vyjádřeny. Kromě toho, že údajně je první film z úplně Native Američany, který byl rovněž zcela financuje indiány!

        Film začne s typickou příměstskou oslavě dokončení studia v pěkném domě v San Fernando Valley poblíž Los Angeles, Kalifornie. Mladý Karen právě vysloužila titul MBA. Její starší sestra vdaná, Vickie, je házení stranou, pro ni, zatímco jejich mladší sestra, Tanya, se těší, ale nereaguje na, pozorností svého přítele Marka. Mezitím, Vickie manžel Steve je dotyk na párty s jeho kamerou. To je typický předměstský rodinný v Americe, kromě toho, že rodinní příslušníci jsou všichni Native Američané, nepočítaje některé ze svých hostů.
        • lynette
          Publikum se brzy dozví, že Vickie zdědil dům od adoptivního sester Kavkazská matka. Jejich skutečná matka byla alkoholička, nemoc, která vedla k její smrti při porodu Tanya. Karen má šanci na práci v Chicagu, ale když zjistí, že Vickie se používá spoustu receptů na organických mastí a toaletní potřeby se dostal od svého skutečného otce, než zemřel, tři sestry se snaží jít do obchodu spolu. Problém je, že potřebujete alespoň 25.000 dolarů začít podnikat. Mezitím, Karen a Tanya mají romantické problémy, a frustrace se snaží začít své podnikání a vydělat dost peněz na zaplacení některých vysokých majetkových daní dělají Vickie pohled toužebně na láhev vína, které ona a Steve obdržela jako dárek.

          Nejlepší věc, o tomto filmu je, že tři sestry výslovně říkají, že jsou křesťané. Modlí se k Bohu spolu a říkají věci jako: "Dej Stvořitel šanci." Vickie, navíc, žádá Boha o odpuštění za důležitý bod. Ve filmu je rozlišení, odpověděl modlitba k Bohu nejen řeší své ekonomické problémy, ale také se sejde jim s jejich původním kmenem mise Indů. Také, když zjistí, že jeden potenciální obchodní investor se stane, že okultní, New Age psychické a palmového čtenář, který věří v reinkarnaci a necitlivě používá indiánské artefakty, aby chrlil Nové Jumbo Age Mumbo, Vickie naštve a čte se žena na Riot Act !

          Působící Valerie Red-Horse jako Vickie, Irene Bedard (hlas Pocahontas Pocahontas v) jako Tanya, Kimberly Norris Guerrero jako Karen, a Pato Hoffmann jako Steve je velmi přirozený a realistický, téměř samozřejmý. Zvláště pozoruhodný byl upřímnost tito aktéři všichni dali do jejich rolí, zvláště Kimberly jako Karen a Pato jako Steve. Valerie Red-Horse také napsal scénář a co-řídil film s Jennifer Farmer Wynne. Ona poskytla mnoho humoru a některé důležité drama v první ze doufejme, že mnoho celovečerních podniků.
          • lynette
            Existuje několik důvodů, nicméně, aby PŘIROZENĚ NATIVE mírné opatrnost pro starší děti a dospělé.

            Za prvé, tam je nějaký faul jazyk. Za druhé, bez ohledu na křesťanský světonázor, a pro-kapitalistické nálad ve filmu, tam jsou některé stopy Native American pohanství. Například, tam je několik odkazů na Native americkou kulturu, včetně zpěvů / modlitbami a scény s nějakým rituálním tancem. Význam zpěvů a tance nejsou diskutovány, nicméně, takže pokud tam je nějaký modlářství nebo jiné kacířské významy, mohl jen domorodý Američan jazyk / kulturní expert říct. (Mimochodem, když MOVIEGUIDE ® kontrolovány, s křesťanskou Native amerického lídra o odříkávat v Zachraňte Willyho, řekl, že je to rodilý Američan Christian hymnus.) Naštěstí, jsou zpěvy / modlitby všechny prováděné v rámci křesťanství, protože Vickie se modlí k bohu ve stejných scénách. A je konečná odpověděl modlitba na konci určeno zcela k Bohu a je následován písně "Amazing Grace" na soundtrack. Zatřetí, film obsahuje nějaké politické korektnosti o indiánské kultuře, včetně silnou obranu indického hraní. Konečně, film obsahuje nějaký mírné sexuální obsah a násilí. Například se ukazuje, některé sexuální vztah mezi Vickie a její manžel Steve v několika scénách. Ve většině výslovného scény, Steve a Vickie obejmout a políbit ve vaně, ale publikum vidí pouze Stevovu hrudník, některé štěpení a části nohou a paží. V další scéně, naslepo, že Tanya bohužel přijímá se snaží využít ní, bití ji natolik, aby ji poslat do nemocnice, kde Vickie, rodina a jejich přítel Mark modlit k Bohu za její sestry oživení.
            • lynette
              http://www.movieguide.org/reviews/1-5729.html
            • lynette
              All in all, PŘIROZENĚ SKUTEČNÝ je okouzlující, dojemný příběh o rodině, Bohu a kulturních tradic, které spolupracují na překonávání překážek. To je opravdu unikátní nezávislý film financován zcela prostřednictvím indiánského kmene v Connecticutu. Jako takový, to slouží jako nádherné vzor pro křesťanské společenství jako celku. Křesťané, kteří jsou tak sklon asi bude chtít chytit tenhle na videu, jsou-li schopni udělat v kinech.

              Ve stručnosti:
              V PŘIROZENĚ NATIVE, tři křesťanské sestry, kteří se stanou také být domorodí Američané, použijte modlitbu, aby jim pomohla začít podnikat společně a sejít se s jejich kmenovým početné rodiny v Mission indiánské rezervaci. Nejstarší ze tří sester vede k tomu, v modlitbě na několik zásadních momentů, ale musí překonat vlastní bitvu s alkoholismem zdědila od své matky. Odpověď: Modlitba od Boha pomáhá tři sestry ve filmu předsevzetí.

              PŘIROZENĚ NATIVE je okouzlující, dojemný a někdy vtipný příběh rodiny, Bůh a kulturní tradice společně pracovat na překonání překážek. Na jednom místě, sestry i trestati potenciální investor, který se stane být štěstí okultní bankomat, kteří věří v reinkarnaci. Mírná opatrnost je, nicméně, protože z nějakého odporného jazyka, mírné sexuální obsah, zneklidňující, ale mírné scény násilí, a drobné worldview problémů, včetně některých politické korektnosti. Naštěstí, modlitby k Bohu a silných morálních hodnot hrají důležitou roli v scén, kde se tyto problémy vyskytují. To je opravdu unikátní nezávislý film financován zcela prostřednictvím indiánského kmene v Connecticutu. Jako takový, to slouží jako nádherné vzor pro křesťanské společenství jako celek
            • lynette
              To ukazuje, že modlitby k Bohu a silných morálních hodnot hrají důležitou roli v některých scénách, kde film je nevhodný obsah dochází.
    • lynette
      Tady je kostrbatý překlad z Eutranu 2003:
      Přirozeně rodný

      Menší křesťanský drahokam
      Obsah:
      (CC, BB, CapCap, Pa, PC, LL, V, S, N, AA, M) Křesťan worldview se mravními zásadami vyjádřil, necitelný palmový čtenář je pokárán, modlitby jsou řekl, & vyslyšená modlitba smíří tři přirozené americké sestry s jejich rozšířenou rodinou a zisky je osobní úspěch, plus silný pro-capitalist & daň, protivládní city vyjádřily & některé známky pohana rodné americké náboženství & politická korektnost, ale žádná zmínka o pohanských božstvech v anglickém dialogu (film nepřekládá nějaký Američan domorodce odříkává); 2 silné oplzlosti, 7 oplzlostí slabého piva, 4 mírné zvolací rouhavosti, & 2 silné zvolací rouhavosti; žena bije muže a slepého datum nutí fyzickou pozornost na mladé ženě pak hity ji, zaklepe na ni k zemi a kopům ni když ona snaží se překonat jej; manželský pár ukazovaný v posteli spolu po naznačil dvě noci vášně & také obejmout & políbit se ve vaně před jednou takovou nocí; horní samčí nahota, včetně během scény vany, injekcí výstřihu a ženy v vzrušivém spodním prádle; užívání alkoholu & opilost plus odkazy na matku, která umřela na alkoholismus; a, indická hra schválila by hrdinky, žena pokusí se najít kamaráda přes počítač, žena má námahu ovládat její hněv, & sestry jdou do byrokrata vlády pro obchodní půjčku.

      Shrnutí:
      Přirozeně domorodec je okouzlující, dojemný příběh o rodině, bůh a kulturní tradice pracovat spolu k překonaným překážkám. Ve filmu, tři křesťanské sestry, kdo stát se také být Američané domorodce, používat modlitbu, aby pomohl jim založit firmu a sejít se s jejich domorodou rozšířenou rodinou u misijní indiánské rezervace. Mírná opatrnost je doporučena kvůli nějakému škaredému jazyku, mírnému sexuálnímu obsahu, rušivé ale mírné scéně násilí a nějaké politické korektnosti.
      • lynette
        Hodnotit:
        Neočekávaná potěšení jsou někdy jedna z výhod jít do malých nezávislých filmů, které mají malou možnost vydělávat hodně zisku. NATURALLY domorodec je jeden z nich. Ne jen je to jedinečný malý film, který nechává lidi vidět stránku Ameriky ten profesor publik't často dostat; to také obsahuje silného explicitního křesťana worldview kde bůh je zvednutý, dokonce v shovívavosti a morálních hodnotách být vyjádřen. Navíc, to údajně je první film dělaný totálně přirozenými Američany, kteří byli také kompletně financovaný přirozenými Američany!

        Film začne typickou předměstskou oslavou dokončení studia v hezkém domově v San Fernando údolí blízko Los Angelesa, Kalifornie. Young Karen jen získal její MBA titul. Její starší vdaná sestra, Vickie, pořádá slavnost pro ni, zatímco jejich mladší sestra, Tanya, užije si, ale ne reagovat na, pozornost jejich značky přítele. Zatím, Vickie's manžel Steve nahrává stranu se jeho videokamerou. Toto je typická předměstská rodina v Americe, ledaže členy rodiny jsou všechny přirozené Američané, ne počítat část jejich hosté.

        Publikum brzy dozví se, že Vickie zdědila dům od sestr' adoptivní kavkazská matka. Jejich skutečná matka byla alkoholik, nemoc, která vedla k její smrti zatímco dá narození Tanyi. Karen má příležitost u práce v Chicago, ale když ona objeví, že Vickie používá skupinu receptů na organické masti a toiletries ona dostala se od jejich skutečného otce dříve než on umřel, tři sestry snaží se pustit se do obchodu spolu. Problém je, oni potřebují přinejmenším $25,000 založit firmu. Zatím, Karen a Tanya má problémy romantismu a frustrace pokusit se založit jejich firmu a vydělat si dost peněz k platu za některé vyšší daně z majetku dělá Vickii se dívat longingly u láhve vína která ona a Steve přijal jako dar.
        • lynette
          Nejlepší věc o tomto filmu je to tři sestry explicitně říci, že oni jsou křesťané. Oni se modlí k bohu spolu a říkají věci jako když, "Just dá tvůrci šanci." Vickie, navíc, žádá boha za shovívavost u důležitého bodu. Ve filmu's rozhodnutí, vyslyšená modlitba k bohu ne jen vyřeší jejich ekonomické problémy ale také smíří je s jejich originální skupinou Indů mise. Také, když oni zjistí tamten potenciální obchodní investor stane se se být okultní, nový věkový duchovní a čtenář palmy, který věří v reincarnation a insensitively používá rodné americké artefakty chrlit nový věkový rituál, Vickie se rozzlobí a čte ženě akt vzpoury!

          Hraní Valerie Red koněm jako Vickie, Irene Bedardová (hlas Pocahontasa v Pocahontase) jako Tanya, Kimberly Norris Guerrero jako Karen, a Pato Hoffmann jako Steve je velmi přirozený a realistický, téměř věcný. Zvláště pozoruhodný byl upřímnost tito herci všichni dali k jejich rolím, obzvláště Kimberly jako Karen a Pato jako Steve. Valerie červený kůň také psal skript a co-directed film s Jennifer Wynne farmář. Ona poskytovala hodně humoru a nějaké důležité drama v tomto nejprve, nadějně, mnoho rysových délkových podniků.

          Tam je několik důvodů, nicméně, dát přirozeně rodný opatrnost slabého piva pro starší děti a dospělé.
          • lynette
            Nejprve, tam je nějaký škaredý jazyk. Secondly, přes křesťana worldview, a pro-capitalist city ve filmu, tam jsou některé známky rodného amerického pohanství. Například, tam je několik odkazů na rodnou americkou kulturu, včetně odříkává/modlitby a scéna s nějakým rituálním tančením. Význam odříkává a tančení nejsou projednáni, nicméně, tak jestliže tam je nějaké modlářství nebo jiné kacířské významy, jen přirozený americký jazyk/kulturní expert mohl říci vás. (Mimochodem, když MOVIEGUIDE® kontroloval podle křesťanského rodného amerického vůdce o odříkávat v uvolnit Willy, on říkal, že to byla rodná americká křesťanská kostelní píseň.) Šťastně, odříkává/modlitby jsou všechny vykonané v souvislosti s křesťanstvím, protože Vickie modlí se k bohu ve stejných scénách. A, finální vyslyšená modlitba na konci je oslovena úplně k bohu a je následován písní "Úžasná slušnost" na zvukovém doprovodu. Třetina, film zahrnuje nějakou politickou správnost o rodné americké kultuře, včetně silné obrany indické hry. Nakonec, film obsahuje nějaký mírný sexuální obsah a násilí. Například, to odhalí některé sexuálního vztahu mezi Vickií a jejího manžela Steve v několik scénách. V nejvíce explicitní scéně, Steve a Vickie obejme a políbit se ve vaně ale publiku jen vidí Stevea's hruď, nějaké štěpení a díly noh a zbraní. V další scéně, slepý datovat to Tanya politovánihodně souhlasí s pokusy využít ji, zmlátit ni dost poslat ji do nemocnice, kde Vickie, rodina a jejich přítel Mark se modlí k bohu pro její sestru's uzdravení. Toto ukazuje, že modlitby k bohu a silným morálním hodnotám hrají důležité role v některých scén kde film's problematický obsah nastane.

            Všichni ve všech, přirozeně domorodec je okouzlující, dojemný příběh o rodině, bůh a kulturní tradice pracovat spolu k překonaným překážkám. Toto je opravdu jedinečný nezávislý film financovaný totálně indickým kmenem v Connecticutu. Jako takové, to slouží jako skvělá role model pro křesťanskou komunitu v celku. Křesťané, kteří jsou tak naklonění pravděpodobně bude chtít chytit tento na videu jestliže oni jsou neschopní udělat tak v divadlech.

            V stručnosti:
            V přirozeně přirozený, tři křesťanské sestry, kdo stát se také být Američané domorodce, používat modlitbu, aby pomohl jim založit firmu spolu a sejít se s jejich domorodou rozšířenou rodinou u misijní indiánské rezervace. Eldest tří sestr vede je do modlitby u několik stěžejních momentů, ale muset překonat její vlastní boj s alkoholismem, který ona zdědila od její matky. Vyslyšená modlitba z boha pomáhá třem sestrám ve filmu's rozhodnutí.
            • lynette
              Přirozeně domorodec je okouzlující, dotýkající se a někdy vtipný příběh rodiny, boha a kulturních tradic pracovat spolu k překonaným překážkám. U jednoho bodu, sestry dokonce pokárají potenciálního investora, který stane se být okultní věštkyně, která věří v reincarnation. Mírná opatrnost je doporučena, nicméně, kvůli nějakému škaredému jazyku, mírný sexuální obsah, rušivá ale mírná scéna násilí, a menší worldview problémy, včetně nějaké politické korektnosti. Šťastně, modlitby k bohu a silným morálním hodnotám hrají důležité role ve scénách kde tyto problémy vzniknou. Toto je opravdu jedinečný nezávislý film financovaný totálně indickým kmenem v Connecticutu. Jako takové, to slouží jako skvělá role model pro křesťanskou komunitu v celku

              http://www.movieguide.org/reviews/1-5729.html
  • lynette
    http://tcmcinema.fr/personnes/fiche/pato-hoffmann_87641_0/

    Zde na této stránce je k vidění trailer k filmu + další dvě krátké ukázky z filmu, které nikde jinde nejsou k shlédnutí. Udělejte si sami obrázek. *5*
  • lynette
    Trailer

    Shlédla jsem jen trailer, marně jsem tento film sháněla na internetu, ale pro východ Evropy je zdá se nedostupný, škoda. Film má dle traileru i přes vážnost tématu spíše klidnější atmosféru, žádná histerie, což oceňuji, nemám ráda takové ty přepjaté uměle nastavované emoce u amerických herců - tady hrají všichni herci a herečky opravdu ,,NATURALLY", což velmi oceňuji /dělají alespoň čest názvu filmu/. *4* Ve filmu se objevuje spoustu známých herců a hereček. Jaká je ta slavná erotická scéna mezi hlavním manželským párem ve vaně při společné koupeli netuším, v traileru je vidět jen pár vteřin, ale přiznám se, že bych jí docela chtěla vidět celou, jakožto ostatně i celý film. *1* *3* Snad se do budoucna zadaří. Hodnotit nemohu, ale snad jsem to okomentovala spravedlivě. Takový dojem jsem z toho krátkého traileru měla.
  • Zajímavosti:

    Dle herečky a spoluproducentky filmu Yvonne Russo byl největší problém se získáním peněz na natáčení. (***) Herečka, scénáristka, režisérka a producentka tohoto filmu Valerie Red-Horse získala převážnou část peněz na natáčení od indiánského kmene Mashantucket Pequot (žijí v americkém státě Connecticut). Tento kmen totiž vlastní největší indiánské kasino ve státech. (***) Tento film ze současné doby zaměřující se na problémy soužití indiánské a jiné komunity si hned v začátku získal několik ocenění mj. I za to, že většinu rolí ztvárnili indiánští herci a ne běloši, převlečení za indiány. (***) Film produkovala jedna z prvních produkčních společností (RED-HORSE NATIVE PRODUCTIONS), kterou řídí výhradně původní Američané (indiáni). Ve svých filmech dává příležitost převážně indiánským hercům. (***) Většinu času se natáčelo v místech, kde žijí dodnes výhradně původní Američané (indiáni).(***) Když herečka, scénáristka, producentka a režisérka v jedné osobě Valerie Red-Horse nabídla tento filmový projekt spolu se svou spoluproducentkou a hereckou kolegyní Yvonne Russo jiným producentům a filmovým společnostem, bylo to zpočátku všelijaké, producenti se zdráhali, protože v severní Americe nejsou filmy s indiánskou tematikou dodnes moc oblíbené a tak se Valerie Red-Horse rozhodla, že si založí vlastní produkční společnost (RED-HORSE NATIVE PRODUCTIONS).(***) Že byl tento film úspěšný, o tom svědčí I fakt, že z 29 filmovývh festivalů, kterých se film v USA zúčastnil, si přivezl 12 ocenění (což je opravdový úspěch, jelikož postavení původní indiánské kinematografie je v této oblasti světa stále ještě nedoceňovaná). (***) Kolem celého filmu pracovalo celkem 70 lidí a většina z nich byli původní Američané (indiáni).(***) Premiéru měl film na velmi prestižním a známém SUNDANCE FILMFESTIVAL v Utahu v únoru roku 1998 a film shlédlo od té doby už několik milionů diváků po celých USA. (***)
    • lynette
      Film se natáčel v říjnu a listopadu roku 1997 v Los Angeles, Kalifornie, USA.
      • Film byl natáčen pouhých 19 dní.
        • Zajímavostí je, že Valerie Red-Horse natáčela přímo ve své vlastní rezidenci v Los Angeles /filmové scény odehrávající se v rodinném domě u indiánské rodiny BigHawků/.
          • lynette
            Natáčelo se mimo jiné i ve vlastní režisérčině rezidenci v Tarzaně, Los Angeles, Kalifornie.
            • lynette
              Filmoví kritici si velmi vychvalovali zejména herecké výkony indiánských herců Pata Hoffmanna v roli Stevea a Kimberly Norris Guerrero v roli Karen, kteří dali do svých filmových postav pozoruhodnou upřímnost, přirozenost, realističnost až téměř samozřejmost. Filmová kritika ovšem nešetřila chválou ani ohledně hereckých výkonů dalších indiánských hereček a to Irene Bedard v roli Tanyi či Valerie Red-Horse v roli Vickie.
            • Zajímavosti:
              Ve filmové roli dcery Vickie Lewis Bighawkové (tu hrála herečka, režisérka a scénáristka Valerie Red-Horse) se objevila její skutečná nejstarší dcera této filmové tvůrkyně a to Courtney Red-Horse Mohl.
            • Když započala práce na výrobě filmu, režisérka, scénáristka, producentka a hlavní herečka v jedné osobě Valerie Red-Horse zjistila, že čeká své třetí dítě.(***) Indiánský kmen Mashantucket Pequots, který film celý financoval /přispěl částkou 700 000 amerických dolarů/ měl původně přispět jen 100 000 dolary, ale po přečtení scénáře byl tento kmen tak nadšen, že přislíbil Valerii Red-Horse celou potřebnou částku k financování jejího filmu. (***) Aby mohla Valerie Red-Horse režírovat tuto svojí prvotinu, zapsala se na univerzitu UCLA spolu se svou pomocnou režisérkou Jennifer Wynne Farmer před počátkem natáčení do studentské třídy zabývající se režií a výrobou filmu. Jako hlavní důvod k impulzu natočení svého vlastního filmu uvedla Valerie " nedostatek hereckých příležitostí v Hollywoodu pro herečky indiánského původu a nespokojenost se svými vlastními rolemi ve filmu." (***) Scénáristka Valerie Red-Horse přiznala, že všechny filmové postavy tří indiánských sester ve filmu napsala dle svého vlastního charakteru v daném věkovém údobí - nejmladší sestra Tanya Lewis představuje její dospívání, prostřední sestra Karen Lewis její studentská léta na vysoké škole, nejstarší sestra Vickie Lewis Bighawk její střední léta a současnost. (***) Herečka Irene Bedard představující nejmladší ze sester Tanyu byla po přečtení scénáře nadšená a okamžitě roli přijala, jako hlavní důvod uvedla, že je to její první film, kde nemusí nosit jelenici. (***) Casting šel prý velmi hladce, Valerie Red-Horse vsadila na jistotu a záměrně si vybrala všechny indiánské herce ztvárňující hlavní role, se kterými kdysi herecky již nějak spolupracovala a osobně se znala z jejích minulých filmových projektů. Mimo jiné na place během celého natáčení prý panovala velmi klidná, harmonická nálada a atmosféra /což bývá nezvyklé/. (***) Při tak skromném rozpočtu 700 000 dolarů musel býti dodržován velmi přesný plán natáčení /nesmělo se nic zpozdit/, denně se natočilo 8 stran scénáře. Natáčení probíhalo od října 1997 do listopadu 1997 v Los Angeles a to konkrétně v osobní rezidenci Valerie Red-Horse, v zahradním centru a v rezervaci. Poslední klapka padla však až 7.11. 1998, také kvůli tomu, že někteří herci museli hrát i v jiných projektech /např. Pato Hoffmann,ve filmu Steve Bighawk musel hned po natáčení v r. 1997 odletět do Austrálie, kde natáčel svůj další film Meteority!/ . (***) Zajímavost je ta, že film byl kompletně dokončen ve filmových hollywoodských laboratořích až 14.1.1999 a poprvé byl premiérově odvysílán již za dva dny od dokončení - dne 16.1. 1999. (***) Zatímco byli herci se štábem zaneprázdněni filmováním, spoluproducentka filmu Yvonne Russo sháněla složitě hudební interprety, kteří by se podílely na soundtracku k filmu. Že se jí to nakonec podařilo svědčí i fakt, že se na něm podílela např. zpěvačka Donna Lewis (s její vlastní originální rytmickou baladou DREAMCATCHER), dále Gloria Estefan ("Get On Your Feet"), Rita Coolidge ("Amazing Grace"), Pam Tillis ("Melancholy Child") a originální výběr od indiánské zpěvačky Joanne Shenandoah ("In Love"). (***) Režisérka Valerie Red-Horse pracovala na výrobě filmu kvůli časové tísni 12 - 17 hodin denně, i přesto, že byla v 6 měsíci těhotenství. (***)
      • Tento film získal r. 1999 cenu Top Applause Award za herecký výkon hereček Valerie Red-Horse a Jennifer Farmer, kterou si odvezli z Mezinárodního filmového festivalu v Santa Clarita. (***) Roku 1999 byla herečka Valerie Red-Horse spolu s Lowellem Ravenem nominována na cenu Young Artist Award v kategorii nejlepší herecký výkon v tv filmu / pilotním dílu / mini-sérii nebo seriálu – Valerii nominovali za vedlejší roli mladé herečky a Lowella za roli mladého herce pod 10 let věku. (***) V roce 2000 byl tento film nominován na cenu PFS Award /kategorie demokracie, výklad, lidská práva/ u Political Film Society, USA.
  • Můj obsah:

    Motto
    ,,Někdy když jdete domů, je důležité vědět, odkud jste přišel..."

    Velmi realisticky natočený příběh o třech indiánských sestrách jež se rozhodnou pokusit se prodávat jejich vlastní kosmetickou řadu s názvem "Naturally Native" vyráběnou dle starých indiánských receptur a jejich namáhavém boji s bílými rasistickými obchodníky.

    Vickie /hraje ji herečka Valerie Red-Horse/ je vdaná taktéž za indiána Steva BigHawka /hraje ho herec Pato Hoffmann/. Žijí jako běžná indiánská rodina spolu s dospívajícími dětmi v americkém velkoměstě. Vickie věří silně ve svůj původ a indiánské tradice. Přemluví své dvě mladší sestry k založení vlastní rodinné firmy, ve které začnou vyrábět svou vlastní kosmetickou řadu založenou na domorodých recepturách. Tanya /hraje ji Irene Bedard/ a Karen, která je vyškolenou účetní /tu hraje Kimberly Norris Guerrero/ se k Vicky připojí v jejím podnikání, ale když začnou vyrábět a prodávat jejich kosmetiku, setkají se jen s rasistickými, blahosklonnými postoji z řad bílých federálních úředníků.
    V tomto filmu jsou autenticky ukázány četné problémy původních Američanů se zdejší bílou americkou společností, která na ně dodnes pohlíží s opovržením a nadřazeností.
  • Obsah /Marie Brahová/:


    Hlavní těžiště příběhu je v postavení indiánské menšiny v americké společnosti a to, jakým způsobem přistupují federální úředníci k řešení problémů těchto lidí. Film ukazuje život běžné indiánské rodiny s dospívajícími dětmi, žijící ve velkoměstě, která chce založit vlastní firmu na výrobu kosmetiky podle původních kmenovývh receptů a potíže s tím spojené.
  • lynette
    Zajímavost
    -------------------------------------------------------------
    Je to úplně historicky první film, ke kterému si sami napsali scénář a režírovali ho výhradně indiánští filmoví tvůrci a ve kterém hrajou hlavní role taktéž jen indiánští herci. (***) Film vzniknul ve filmové společnosti kterou vlastní indiánská umělkyně Valerie Red-Horse (ta si ve filmu nejen zahrála hlavní ženskou roli, ale také si ho sama režírovala, produkovala a napsala k němu scénář). (***) Herec Pato Hoffmann přiznal, že jeho hlavní mužská role ve filmu Steve Bighawk (zahrál si manžela herecké kolegyně Valerie Red-Horse ) byla napsána přímo pro něj a připouští jistou podobnost mezi jeho rolí a jeho vlastním životem a charakterem. (***) Herci Pato Hoffmann a Valerie Red-Horse byli ocenění právě za tento film a to za nejvíce sexy indiánskou milostnou scénu, která kdy byla natočena v celé filmové historii.
    • lynette
      (***) Historicky první film, který si sami financovali výhradně indiánští filmoví tvůrci. (***) Film se natáčel v říjnu 1997 v Los Angeles, Kalifornie, USA. (***) Film produkovala indiánská filmová společnost Red-horse Native Productions /založila jí a vlastní jí herečka Valerie Red-Horse, která zde hraje hlavní roli/. (***) Natáčelo se s odhadovaným rozpočtem 700 000 dolarů. Hrubé tržby v USA v říjnu 1999 činily jen 10 508 dolarů. (***) Premiéra se uskutečnila v únoru roku 1998.
      • Tento film je prvním filmem v historii zaměřující se na život domorodých Američanů (indiánů) v Americe mimo rezervaci a je považován za mezníkový počin ve filmovém průmyslu.

        Film natočila společnost Red - Horse Native Productions, Inc. herečky, scénáristky, producentky a režisérky Valerie Red-Horse. Tato společnost se nespecializuje jen na filmovou a televizní produkci, ale taktéž na indiánskou bylinnou péči o pleť a produkty pro péči o vlasy.

        Valerie Red-Horse se inspirovala vlastními problémy a překážkami během získávání finančních prostředků pro tento svůj film a tyto své negativní zkušenosti zakomponovala do svého filmového příběhu. Navíc přiznala, že se taktéž setkávala s typickým odmítavým postojem ze strany bílých úředníků vůči ní kvůli jejímu indiánskému původu.

        Herečka Mary Kay Place (ve filmu Madame Celeste) natočila svou roli za jeden jediný den.
        • Ač byl tento projekt natočen za velmi skromných podmínek, byl natolik mimořádně introspektivní a dojemný, že na některých projekcích lidé v publiku dokonce plakali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit